Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Update a rookgaard. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=175250)

Elder-poskramiacz-katany 23-05-2008 09:56

Mam nadzieje ze nie wypuszcza mm bo to by byla kleska zywiolowa na rooku* :(
Teraz juz jest zle * nawet jak by zmienili wyglad rooka to sie zrobi fala nubstayerow :o

* pseudo rookstayerzy,nooby

Askaral 23-05-2008 11:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez RookeR (Post 2070905)
@up

Powiem jedno, szkoda że każdego Rookstaylera odrazu utosamiasz z botterem... A i jeszcze jedno, jak kogoś spotkasz i będziesz wiedział że na 100% leci na bocie to CRTL + R i pisz raport... Wiem co teraz powiesz " to nie ja jestem od pilnowania czy ktoś używa bota, a pozatym raport nic nie da...", Oj da i to dużo, uwierz. A jeśli chcesz żeby koleś miał większą sznase na bana to pisz na trade NICK i to że botuje... im więcej raportów na niego tym lepiej.

Masz racje, nie powinienem od razu wyjezdzac na kazdego rookstayera. Co do raportowania - za wiele to nie daje, wiem to z doswiadczenia. Taki 105 lev na pewno ma alerta. Przylazi gm po tych 100 raportach a nasz botter po chwili staje i mowi "hi GM". W takiej sytuacjii gm nic nie moze zrobic.

Eugeniusz Siekiera 23-05-2008 18:43

Wygląd rooka, interpretacja obrazka

http://img359.imageshack.us/img359/9535/beztytuurx5.png

1. Nowe przedmioty. Za ladę wstawiono stojak na broń.
2. Seymur uzbierał kasę na pacca, notorycznie napadając emerytki pod pocztą.
3. Posadzka o.O Tiquanda wita...
4. Większe przerwy między kolumnami.. nie potrapujemy już sobie..

Pozdro
Sven

PS. A tak btw, maniacy gadający godzinami z npc, w poszukiwaniu spike'a sie zawiodą... (lub też nie, to sie okaże)

K4R0L 23-05-2008 19:35

Według mnie:
-Będzie można zdobyć brass armor (Bo niby po co można go sellnąć u NPC ?!)
-Z jakiegoś nowego Questy, który prawdopodobnie będzie wymagał lvl (jaką sbramka lvl-owa czy cuś)
-Powinni dodać jeszcze jakieś potwory typu [MONSTER]Dwarf[/MONSTER], ale nie wypuszczą [MONSTER]Ghoul[/MONSTER]a ani [MONSTER]Minotaur mage[/MONSTER]-a (Jak już to zrobią nowy najazd z tymi potworami)

I tyle. (bez obrazy, ale chyba tylko tyle umieją zmienić)

RookeR 23-05-2008 20:29

@up
Brass Armor można było sprzedać już daaaawno (bo kiedyś był to loot z minosów)... A co do dwarfów pomysł nie głupi ale, copper shield z nich leci jak woda i iron ore (rzadziej ale leci)... Więc moim zdaniem nie były by nam potrzebne.

@2xup

Wiedziałem, wiedziałem ! Zmiany tylko kosmetyczne ! No może nie tylko ale po obrazku tylko to wiedze :) Co do Saymore-a, farciarz z niego PACC-a się dorobił.

Ps. Jeżeli tak ma wyglądać rookgaard, powiem jedno oprócz tego że komercja komercją, to ładniej będzie :d.
Ps2. A jeszcze jedno ! Jest jednen plus ( tak, tak ! ) tego update ! W końcu z NPC będziemy rozmawiać na private channel, czyli teoretycznie koniec ze staniem w kolejce ! :d

Eugeniusz Siekiera 23-05-2008 20:59

Kolejki?

Kolejki mają swój urok - możesz być miłym i się nie wpychać. Jak każdy się zastosuje to jest wesoło.

Pozdrawiam
Sven

Zalgadis 25-05-2008 13:58

up@
Starcraft fan ^^

Topic@
Jestem rookstayerem z 20 levelem i wdłg. mnie nie powinni dodawac spike sword questa (jeżeli go jeszcze niema).
Mi się rookgard podoba jakim jest, po co mi niby 100 level na rooku?
Już na 20 nie da sie paść mając 2 life fluidy ^^ (no chyba że trap).
Wygląd fajny ale taki troche plastikowy (stuczny).

Birkart 25-05-2008 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mega_RobalXXL (Post 2061199)
Według mnie tym razem doczepią sie do zwykłej liny (rope) tzn. lina już nie bedzie potrzebna na Rookgaardzie bo każdy kto przestał grać w Tibie tylko dlatego że utkną w dziurze to potencjalny klient (pacc). Dalej skasuja zapewne pola trucizny bo każdy kto zgnie i wylaczy gre mógł by zostać potencjalnym klientem (pacc). Dalej kto wie może każdy pierwszy level bedzie zaczynał z jakaś bronią by było łatwiej i dzieki temu Cipsoft wiecej zarobi bo każdy nowy gracz = KLIENT

Wniosek:

Tibia stała sie 100% komercyjną gra

Pozdrawiam

i potowry przestana atakowac bo cipsoft traci ludzi ktorzy kupia pacci , bo ich zabily potworki :P , lol

TaTaskers 25-05-2008 17:46

A kiedy test server dla tutowrów? Zamieżam se tutka zrobić i powklejałbym kilka zdjęć wam :], ja myśle, że jednak coś tam małego dodadzą, nie tylko wygląd, WIERZĘ W NICH! :D

@Edit
A idźcie :P Hmm... To sproboje za 2 miesiące :P

RookeR 25-05-2008 20:29

@up

"zrobie se test na tutora"

Tjaa, już to widze jak go zdasz :P Wiesz ile osób próbowało go zdać (ja osobiście nie xD)... Jednym słowem życze powodzenia :P No i pamiętaj że go nie zrobiś od tak "se" ^^

Zerrotyx 25-05-2008 20:52

Przeczytałem cały temat i się nieźle uhahałem :D

Zapominacie, że CipSoft zrobił dwie rzeczy dla Rookerów ostatnio - Dodał Shenga i dodał outfity (dobra, tylko dla PACC ale co z tego). Bo mi chyba żaden noob nie wmówi że koleś przed wbiciem 8 levela zebrałby 100 skór minosa? Żal.

A co do update to zmienia się tylko wygląd jak jest napisane. Może dodadzą nowego stworka (typu wiewiórka jak ktoś wspominał albo frog). Może pojawi się nowy quest (na maczetę albo na 10gp) i pewnie coś dla PACC.

A co do Rookstayerów - to sorry, po co Rookstayerzy mają być dobrzy? Kiedyś uzdrowiłem kolesia runką co red hp miał i poisoned był i na 100% by padł a on nic. I wiele, wiele innych podobnych przypadków. A poza tym po co dawać free items a raczej fri itenz? Niech każdy sam zarabia!

Szlaja 25-05-2008 22:19

Offtop sorka.
WIdac ze zmienili polozenie lady Obi'ego! (Dobrze ze dolaczyl do Radia Maryi, bo ma darmowa sile roboczą - Mochery)
@Top
Platiki! Barbie plox! Szminki plox! Ja kcem Kena!
Wat de fak?! Na lewo od stojaka! Neejnnzzz! Svarground attack!

Pan Klocek 26-05-2008 10:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TaTaskers (Post 2076990)
A kiedy test server dla tutowrów? Zamieżam se tutka zrobić i powklejałbym kilka zdjęć wam :], ja myśle, że jednak coś tam małego dodadzą, nie tylko wygląd, WIERZĘ W NICH! :D

@Edit
LOL MIAŁEM 1 PYTANIE ŹLE, PONIEWAŻ POMYLIŁY MI SIĘ PRZYCISKI... Kurde... Robie na 2 charze jak go odbanuje XD no i teraz będzie dobrze.. A propo pytań, łatwizna, wystarczy znać (mniej więcej paragrafy regulaminu, zasady i znać się na tibi, w 10 min odpowiedziałem na wszstko, ale widać za bardzo się spieszyłem)

Skad wiesz ile miales zle? Na koncu pokazuje tylko pierwsza bledna odpowiedz. A jak "se odbanujesz chara" to "se poczekasz" 6 miesiecy az ci criminal zniknie...... ale ty to wiesz, bo przeciez znasz mniej wiecej zasady tibi i paragrafy co nie? A po 6 miesiacach to ty "se wejdziesz" na test zimowy. Pozdrawiam.

Barosz 26-05-2008 19:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elder-poskramiacz-katany (Post 2071697)
Mam nadzieje ze nie wypuszcza mm bo to by byla kleska zywiolowa na rooku* :(
Teraz juz jest zle * nawet jak by zmienili wyglad rooka to sie zrobi fala nubstayerow :o

* pseudo rookstayerzy,nooby

Fala juz sie powoli zaczyna (na moim world chociaz - Hiberna) Ja juz co 3 osobe widze 17 lv ;\ i duzo moich kumpli mniej gra i z kim tu pogramiac tych noobsteyrów i brazoli ( Ostatnio 22 lv padł xD) ;(
P.S 10% i 23 lv xD

shoq 26-05-2008 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mega_RobalXXL (Post 2061199)
Według mnie tym razem doczepią sie do zwykłej liny (rope) tzn. lina już nie bedzie potrzebna na Rookgaardzie bo każdy kto przestał grać w Tibie tylko dlatego że utkną w dziurze to potencjalny klient (pacc). Dalej skasuja zapewne pola trucizny bo każdy kto zgnie i wylaczy gre mógł by zostać potencjalnym klientem (pacc). Dalej kto wie może każdy pierwszy level bedzie zaczynał z jakaś bronią by było łatwiej i dzieki temu Cipsoft wiecej zarobi bo każdy nowy gracz = KLIENT

Wniosek:

Tibia stała sie 100% komercyjną gra

Pozdrawiam

Nie będzie minomaga, nie będzie ghoula, nie będzie Sword of Fury. Dlaczego? Bo dzięki temu są frajerzy, którzy łudzą się, że kiedys go zdobędą. A ja wam powiem: żeby to zdobyć, trzeba mieć pacc! I co? Teraz noobki kupia pacca i będą szukać SoFa, ale nie znajdą. Czemu? Bo się nie da, przecież mówiłem! Ale noobek dalej nie wierzy i kupuje kolejnego pacca. Proszę bardzo Cipsoft się cieszy. A niech się cieszy! Ja im nie zawiszczę. Mi jest żal nie tych, którzy zarabiają, nie tych, którzy dają im zarabiać, tylko tych, którzy nie płacą, a spodziewają się niewiadomo czego. Tibia stała się komercyjną grą? Tibia jest nastawiona na zysk? Chcą sprzedać jak najwięcej pacc? Straszne? A czy TY oddajesz wszystkie swoje pieniądze dla biednych? Robisz wszystko bezinteresownie i charytatywnie? Nie? No to się k***a zamknij! Ciesz się tym co masz, bo mogłeś tego nie mieć.

Pozdro.

Ps. Ja nie kupuję PACC, bo szkoda mi kasy. Ale mam przynajmniej na tyle rozumu, żeby zrozumieć zachowanie cipsoftu i nie potępiać ich w tak idiotyczny sposób. Nie podoba się? Nie graj! (Albo kup pacc :) )

Zalgadis 26-05-2008 20:11

up@
Pomijając że twój post to offtop to masz racje.
Nie podoba się, nie graj. Po co pisać tak obszernie jak Ty to zrobiłeś.
Topic@
Na razie możemy tylko gdybać. Jedyne co wiemy to że zmienili nieco wygląd róóka tylko wizualnie.
A co dalej zobaczymy w kolejnych Teaserach.
ps. kiedy next teaser? ;pp

Pan Klocek 27-05-2008 23:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shoq (Post 2078879)
Nie będzie minomaga, nie będzie ghoula, nie będzie Sword of Fury. Dlaczego? Bo dzięki temu są frajerzy, którzy łudzą się, że kiedys go zdobędą. A ja wam powiem: żeby to zdobyć, trzeba mieć pacc! I co? Teraz noobki kupia pacca i będą szukać SoFa, ale nie znajdą. Czemu? Bo się nie da, przecież mówiłem! Ale noobek dalej nie wierzy i kupuje kolejnego pacca. Proszę bardzo Cipsoft się cieszy. A niech się cieszy! Ja im nie zawiszczę. Mi jest żal nie tych, którzy zarabiają, nie tych, którzy dają im zarabiać, tylko tych, którzy nie płacą, a spodziewają się niewiadomo czego. Tibia stała się komercyjną grą? Tibia jest nastawiona na zysk? Chcą sprzedać jak najwięcej pacc? Straszne? A czy TY oddajesz wszystkie swoje pieniądze dla biednych? Robisz wszystko bezinteresownie i charytatywnie? Nie? No to się k***a zamknij! Ciesz się tym co masz, bo mogłeś tego nie mieć.

Pozdro.

Ps. Ja nie kupuję PACC, bo szkoda mi kasy. Ale mam przynajmniej na tyle rozumu, żeby zrozumieć zachowanie cipsoftu i nie potępiać ich w tak idiotyczny sposób. Nie podoba się? Nie graj! (Albo kup pacc :) )

Amen..........

Mystlich 27-05-2008 23:35

Na 99% wycofają life fluidy no bo nie może być magii na rooku ;p

@offtop
Czemu The Oracle jest pig-iem ????????

Ameriov 28-05-2008 00:02

@up

Ponieważ masz włączony program do wykrywania niewidzialnych.

Ileś tam up@

Lifefluidów nie wycofają na 100%, bo po co 1 up temu zmieniali u farmera zamianę pan'a z anti na LF, skoro i tak teraz chcieli by to zmienić?

A co do zmiany rooka, nie ważne co Cipsoft zrobi, to i tak spi*****ą sprawę, jak to im sie udaje od update 7.6. Nie zdziwie sie jeśli po lesie wokół rooka zaczną biegać elfy, czy też pod trollami na PACC pojawią sie dwarfy. A znając ich nieprzewidywalność, to i może Orca Warriora dadzą i noobki będą biegały z Poison Daggerem.
W tym momencie przejde do konkluzji- Po co gdybacie? Z tymi waszymi pomysłami to odsyłam na na proporsal board, a nóż coś im sie spodoba. Poczekajcie te 20+ dni, 10+ jeśli będzie TS i wszystko sie okaże.

Ameriov.

Hakuoh 28-05-2008 00:17

Dla każdego darmowy nawał 15 leveli, którzy napierniczają ze spearów w twojego minotaura i zabierają expa. Oferujemy również więcej zablokowanych respawnów, technikę gry przybliżoną do OTSów oraz nieograniczone nerwy. Tak, to właśnie wyspa Rookgaard!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:48.