![]() |
Moim zdanie Axe
|
Ave Swordy \../
zawsze ich używałem, axe jakoś mnie zniechęcało do gry xD cluby podobnie :D |
;]
Uzywam swordow lecz czasami mi zal ze nie wybralem axe na poczatku gry. Clubow wogole nie biore pod uwage, dla mnie to strata czasu. Obecnie latam z Sovem i zadko Ave. W axe zaklada sie Sca i nie martwisz sie czy masz 2 ataku na + czy na - . Def w broniach nie ma duzego znaczenia. Co do ceny Sova i Sca na Guardi mozna kupic juz za 300k-350k... Jest to bardzo mala cena. Co do Ave kosztuje 30k-40k... Mozna latac z 2-reczna bronia lecz wtedy moze Ci troche shielding sie opoznic co do skillu w walce bronia. W Clubach zal patrzec. Arcane Staff wyglada jak wand a blessed cos tam jak szczotka do kibla. Jezeli nie zalezy nam na ,, rare " itemach mozna kupic zamiast Sova i Sca, Seekera i Royal axe. Jeden ataku mniej jak i cena o 200k tansza... Co do outow jak to wyzej ludzie sie wypowiadali jest to bezsens xd. Co ma out do broni ? eee ... nic ? Out masz jaki chcesz, bron uzywasz jaka ci sie podoba. A jak wam jest trudno wybrac rodzaj broni to grajcie druidem/sorcem, bo u palka tez jest kiepsko z ass starkami czy enchantkami. xD
|
"u palka tez jest kiepsko z ass starkami czy enchantkami. xD" haha dobry tekst!
jest tez jestem za axami, z tych samych powodow co kolega wyzej. 1 czy 2 atk wiecej robi duza roznice, a kilka def mniej? robi rowniez,ale duzo mniej zauwazalna ;] |
Oczywiście, że axe :). Lubię widok poucinanych głów B)
|
jezeli masz jakie kolwiek poczucie klimatu gry i wyobrazni to chcialbys miec full barbariana cwiczac axe albo full warriora cwiczac sworda. Co do tematu to wole swordy. Def w broni liczyc sie gdy jest ona dwureczna lub nie nosi sie tarczy w broni jednorecznej np na rooku przez chwile xD. Kupywanie sov + shield + ave to glupota
|
ten 1 atk ok.. jest roznica.
Ale wystarczy (hlvle) wlozyc Fireborna i masz +2 skilla sworda co daje rownie duzo ;) Sword |
na chwilę obecna biorąc pod uwagę najlepsze dostepne przedmioty to najlepiej wypada club :)
|
CLUBY.:cup:
@DOWN Czemu twoim zdaniem cluby są lamusowate? Tanie jak barszcz i atak tylko trochę słabsze w ataku i dużo w defie prawie sword. |
^:p^
Super mam akurat kine Wali z AXE!!
Axe The best!:cup: Club Troszke Lamusowate ^^:baby: Sword moze byc;PX( |
Cytuj:
wogule są jak dla mię dobre ;) |
Od roka wale z axe wiec jest dlamie najlepsze
|
Dla mnie liczy się atak a axe ma go najwięcej.
|
Axe silne,swordy drogie, ale axe za mało defa. Club Rox ^^
|
Axe ... od zawsze tak było w tibii, nawet przy mojej pierwszej postaci na rooku jakieś 4 - 5 lat temu zacząłem walić z axa (bo chciałem się wyróżniać, z 90% waliło ze sworda, trochę z cluba) i tak zostało do dzisiaj ;p Ten co gada bzdury o rycerzach nadal wierzy pewnie w mity, że w średniowieczu to rycerze tylko z mieczem chodzili. W rzeczywistości o wiele częściej wybierali topory, bo wygodniej im się nimi walczyło. Ktoś gadający "co to za wojownik z siekierą czy młotkiem" jest żałosny i leczy kompleksy, nie podając żadnych sensownych argumentów. Równie dobrze mogę powiedzieć "co to za rycerz bijący ze scyzoryka" i będzie to równie mądre.
|
Zdecydowanie axe. Od zawsze nim biłem jeśli chodzi o knighta, ale jak grałem sorcem przed upem z wandami to wolałem nim cluby :P.
|
Dlae mnie zdecydowanie Axe :). Bo: ringi są dość tanie, duża liczba pkt. ataku, dostępność, moja pierwsza postać (knight) używała Toporów.
Top weapon według mnie: 1. Axe (wiadomo :P) 2. Club (Zawsze jak bawiłem się na OTS-ach to ich używałem ;s) 3. Sword (nie lubie ich, no i tyle :D) |
Cluby po tych upach wyglądają najlepiej... od 100 lvla Obsidian Truncheon i jeszcze ta zbroja co dodaje +2 do cluba ,a do tego club ringi są w cenie 100-200 gp...
|
Nie wiem gdzie to umieścić, więc robię to tutaj.
Otóż mam pytanie... z powodu, że nie grałem dość długo, chciałbym spytać o to, czy na 50lv knighcie mogę używać Avengera, jeżeli tak to czy damage będzie dużo mniejsze? |
Użyjesz na 50 llvu Avengera,z tym,że ubicie np.draga będzie graniczyło z cudem ;P
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:17. |