Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Bo być Polakiem to znaczy być dumnym! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=177848)

gyagen 08-06-2008 12:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Chesterkaa (Post 2101234)
Och tak. Naprawde jestem dumna z tego, ze ludzie sie wybijali za ojczyzne. Przeciez to takie wspaniale. Hehehe, ale do Euro to chyba troche nie pasuje, co ?

hehe jakie te dzieci są dziś głupie. Jeśli chodzi o Polaków podczas IIwś. To oni się moja droga bronili. Wiesz co to znaczy obrona czy nie bardzo i nadal będziesz to nazywała wybijaniem za ojczyznę

Vanhelsen 08-06-2008 12:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 2102201)
Tak, poza tym na terenach dotkniętych ewentualnym atakiem atomowym nie za bardzo jest potem co zrobić, promieniowanie i skażenia gleby wykluczają jakiekolwiek gospodarcze wykorzystanie takiego miejsca.

To zależy od tego jaką konkretnie atomówką walniemy...

Co do wojny, kto wie... musiała by wybuchnąć i wtedy może bym został chapnięty, a patrząc na kategorię nie spieszyło by im się :P

Vil 08-06-2008 13:28

w obecnej sytuacji politycznej wojna konwencjonalna w Europie jest cholernie malo prawdopodobna, a jakies ewentualne interwencje w Korei czy Iranie raczej nie wymagaja duzego zaangazowania, wiec oddawac zycia za ojczyzne podczas walk w Azji wschodniej raczej nie bedziemy musieli.

Cytuj:

Tu sie mylisz Rosja nam groziła (Całkiem nie dawno) z rzuceniem na nas bomby nukrealnej jezeli udostępnimy miejsca Amerykanom na rozbudowe tarczy antyrakietowej.
donosi "Fakt" ?

slay_vol._II 08-06-2008 13:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gyagen (Post 2102643)
Jeśli chodzi o Polaków podczas IIwś. To oni się moja droga bronili.

A najbardziej to sie bronili na wzgorzach Monte Cassino i latajac na Spitfire'ach. =)

Ontopicznie, to nie jestem szczegolnie dumny z tego, ze jestem Polakiem. Albo inaczej - nie jestem bardziej dumny, niz gdybym byl Zydem, Hiszpanem czy Kamerunczykiem. Po prostu nie ma co sie obnosic ze swoim pochodzeniem.

Shanhaevel 08-06-2008 13:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 2102593)
Bardzo płytcy jesteście...

Seconded. <znaki>

ripper 08-06-2008 14:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2102633)
A co ma futbol do patriotyzmu, każdy może kibicować na kogo chce.Jeżeli jestem Polakiem, a będę kibicował Niemcom, to nie będę patriotą?

Na szafot z tobą.

Vavi 08-06-2008 14:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2102633)
A co ma futbol do patriotyzmu, każdy może kibicować na kogo chce.Jeżeli jestem Polakiem, a będę kibicował Niemcom, to nie będę patriotą?

Wtedy jesteś burakiem =)

Korektor 08-06-2008 14:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Żyłka (Post 2102593)
Bardzo płytcy jesteście...

Popieram .

Rincewind 08-06-2008 15:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slay_vol._II (Post 2102815)
A najbardziej to sie bronili na wzgorzach Monte Cassino i latajac na Spitfire'ach. =)

Najlepsza obrona jest atak ;)

Co do dumy to jak na moj gust mamy coraz mniej powodow do bycia dumnym z Polski.

Aregin 08-06-2008 17:00

chasterka zmien avatarr bo przynosisz wstyd wlochatemu swoimi wypowiedziami na tym forum

lord orzech 08-06-2008 19:35

Filmik dobry, ale czemu poniektórzy oceniają zespół, płytę, gatunek muzyki, skoro tutaj liczy się przekaz?

lololol 08-06-2008 19:54

pierdolicie od rzeczy

ZA GODZINE MEEEEEEEEEEEECZ KURWA

Siergiey 08-06-2008 20:17

p o l s k a g o l a p l z

slay_vol._II 08-06-2008 21:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Siergiey (Post 2103612)
p o l s k a g o l a p l z

Juz Polacy strzelili. A konkretniej Podolski. ;

Shanhaevel 08-06-2008 21:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez slay_vol._II (Post 2103710)
Juz Polacy strzelili. A konkretniej Podolski. ;

Mówimy o Polakach, a nie o folksdojczach.

Korektor 08-06-2008 22:59

@up,
Ostatnio jak widzę Szyneczkę to jakoś się z nią zawsze zgadzam : P

Bambuko 08-06-2008 23:15

nie od dziś wiadomo, że najlepszym towarem eksportowym Polaków są... Polacy.

Ashlon 08-06-2008 23:17

Cytuj:

Och tak. Naprawde jestem dumna z tego, ze ludzie sie wybijali za ojczyzne. Przeciez to takie wspaniale. Hehehe, ale do Euro to chyba troche nie pasuje, co ?

Jakie to fajne teraz wylamac sie z tego patriotycznego nurtu ~~ Co jak co, ale Polacy nie "wybijali sie za ojczyzne", tylko "gineli za ojczyzne", a to jest jednak roznica.

@Topic :
a) a co ma II WS do meczu i dlaczego mieliby to tam puszczac?
b) ciesze sie, ze jakis zagraniczny zespol docenil poswiecenie Polakow podczas kampanii wrzesniowej, tylko troche zaluje, ze czasami obcokrajowcy znaja lepiej nasza historie niz my sami...
edit c) znowu podczas meczu Polska-Niemcy pojawialy sie opisy "Cedynia 972, Grunwald 1410". Dobrze, ze znamy te daty, tylko dlaczego przy kazdej okazji wymieniamy je? Przeciez zwyciestw z naszym sasiadem odnieslismy duzo wiecej :P

Mazur199 08-06-2008 23:36

Cytuj:

tak jak ktos up poprawił,nie wybijanie sie za ojczyzne tylko ginięcie i gdyby wlasnie nie to ginięcie i walka o polska ziemie to bys teraz szyła szwabski herb lub uczyła sie ruskiego hymnu,btw nie obchodzi Cie w ogole to ze Twoj dziadek/babcia czy tam pradziadek/babcia walczyli o to abys mogła życ w demokratycznym i niepodległym kraju?

żaled

Vil 09-06-2008 01:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 2104057)
nie obchodzi Cie w ogole to ze Twoj dziadek/babcia czy tam pradziadek/babcia walczyli o to abys mogła życ w demokratycznym i niepodległym kraju?

bardzo ladny slogan, po pierwsze nie kazdy dziadek walczyl, po drugie nie kazdy walczyl o niepodleglosc, po trzecie watpie czy kazdy walczyl o taki kraj jaki mamy dzisiaj.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:27.