Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Fajka Wodna. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=177868)

Korektor 08-06-2008 17:38

A próbował ktoś tam może wlać Martini, albo jakiś inny babski alkohol? To musi być niezłe, z tego co mówicie, bo bukiet Absyntu czy Martini jest bardzo bogaty i smaczny : P

Gogar 08-06-2008 18:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2102955)
CO do PYTANIA w temacie:

Porządna fajka kosztuje grubo ponad 200 zł. Wielkość wcale nie jest taka ważna. Ja np. mam mniejsza (55-60 cm) za to obrotową : ) Więc ryzyko wywrotki jest małe. Ważne, żeby była szczelna. Najlepiej kupić do niej skórzanego węża. Parę złotych więcej, za to palenie dużo lepsze.

Co do zabawa.. Mleko.? Jasne, tak jak i piwo, rurka musi być zamoczona do max 2 cm. Btw, piwo wcale nie jest takie dobre.

Do mleka mozna dodać też gliceryny; ) Oczywiscie nie do samego mleka lecz na tytoń. Wtedy będzie baaardzo duzo gęstego dymu; ) Do tego super są bańki mydlane z dymem w środku ^____________^

Na ten temat mozna pisac i pisać xD

Powiem tylko jeszcze, że fajki z paroma wężami sa przereklamowane: / Musi ciągnąć parę osób by był dym lub trzeba zatykać dziurki. Bardzo niepraktyczne.

Zapraszam: ) http://forum.tibia.pl/group.php?groupid=91

@Chesterkaa

Szlugi i tytoń z fajki wodnej.? Powiedz mi jeszcze, że piwo Tesco smakuje tak samo jak np. taki Zywiec a wtedy będzie kompletny lol'n'roll.

Porządne fajki mają specjalny mechanizm, który zatyka dziurkę, jeśli przez nią nie ciągniesz.

Walekifa 08-06-2008 18:54

No. Węże w Fajce wodnej są bardzo ważne ; p W mojej fajce mimo ciągłego ich mycia... Po prostu w wężach są komety. Jak temu zarazdzić?

Ogólnie to 2 węże są i wszystko jest ok. Dym nie leci sam,może palić nawet jedna osoba. Co innego może w takich 6-ścio kablowych : D

@ DOWN

Toteż mnie to dziwi. Czyli po prostu wlewać więcej płynu do tego? : P

Vanhelsen 08-06-2008 19:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 2103443)
No. Węże w Fajce wodnej są bardzo ważne ; p W mojej fajce mimo ciągłego ich mycia... Po prostu w wężach są komety. Jak temu zarazdzić?[...]

Sprawdzić, czy dobrze faja jest zalana? Z fizycznego punktu widzenia, w sheeshy nie ma prawa spalony tytoń dostać się do węża...

Korektor 08-06-2008 19:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gogar (Post 2103355)
Porządne fajki mają specjalny mechanizm, który zatyka dziurkę, jeśli przez nią nie ciągniesz.

Czyżby zawór grawitacyjny, jak w rurze traktora? : P

Gelt 08-06-2008 19:42

Jednakowoż takie 3 zawory nie będą aż tak szczelne. Niepotrzebny wydatek jak dla mnie. Może na jakieś naprawde duże imprezy to jest fajne, ale swoja droga bardzo szybko wypala sie tytoń, co sie wiąże ze zmianą jego jak i węgla.

Co do "komet". Jestem szczerze zdziwiona, bo oprócz pyłków węgla(?) nic żarzącego się nie dostało przez węża do moich ust o.O

Btw, węży sie nie myje tylko przeczyszcza/przedmuchuje. Chociaż są takie, co można myć.

Rafayen 08-06-2008 20:17

Tytoń ulubiony hmm kokos + mleko albo mięta + tymbark jabłko-mięta ;)

Właśnie wróciłem z palonka bylo godnie =P w połowie brakło węgielków no ale co :P w grillu bylo dużo i kurde powiem że dobrze się jarało nawet :))

Kajulec 08-06-2008 20:50

Chyba sie nakrecilem po obejrzeniu kilku filmikow na youtube. Niestety poki co nie moge sobie na shishe pozwolic ze wzgledow 'prawnych', nie mam 18 lat przez co oficjalnie nie dostane zgody rodzicow na postawienie takiego cuda w swoim pokoju. A szkoda. :confused:
Z tego co wyczytalem, dym z fajki jest chlodny, calkowicie inny niz w papierosach. Ciekaw jestem jak to smakuje, dla mnie dym to tylko ten z papierosow, a na pewno uczucie przy paleniu shishy jest calkowicie inne. Oczywiscie dodajac do tego walory smakowe.. mmm.. :D

Rafayen 08-06-2008 20:56

Nooo jeszcze jak sie walnie kostki lodu do dzbana tytoń mietowy i soczek tymbarkuu ... nic wiecej nie potrzeba ;))

Vanhelsen 08-06-2008 21:02

@Kajulec: powiedz rodzinie, że to dzbanek na kwiatki :<
A dym, no trzeba zapalić i samemu poczuć różnicę, na pewno jest "lżejszy", nie potrafię zaciągnąć się papierosem, nie sprawia mi to przyjemności, co innego z sheeshą

Gelt 08-06-2008 21:02

Przede wszystkim nie dusisz się nim. A, no i nie musisz sie zaciągać.; )

Kajulec 08-06-2008 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafayen (Post 2103686)
Nooo jeszcze jak sie walnie kostki lodu do dzbana tytoń mietowy i soczek tymbarkuu ... nic wiecej nie potrzeba ;))

Lejecie sok zamiast wody? xD

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 2103694)
@Kajulec: powiedz rodzinie, że to dzbanek na kwiatki :<

Chyba nie zadziala, cos mi sie wydaje.. szczegolnie, ze rodzice kupili 'fajke wodna' na wakacjach w Turcji czy Tunezji.. oczywiscie wersje turystyczna, prawdopodobnie tego czegos nie da sie odpalic.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2103695)
Przede wszystkim nie dusisz się nim. A, no i nie musisz sie zaciągać.; )

Papierosami sie nie dusze, po prostu ciekaw jestem roznicy smakowej i roznicy pomiedzy odczuwaniem.

Gelt 08-06-2008 21:09

Pokombinujesz to i to odpali: O Zasada działania jest bardzo prosta. Albo zrób sobie z tego lampke. Mój kumpel zrobił ; )

Mozna lać właściwie wszystko: P

Różnica smakowa jest OGROMNA. Tzn. duzo lepsza.

Vanhelsen 08-06-2008 21:16

Można lać wszystko, co jest zdatne do picia ofc, ale nie polecam lać do pełna wódki ani nic co ma więcej niż 15-20%...chyba, że chcemy się zachlać jednym wdechem...

Rafayen 08-06-2008 21:20

Nie no wodeczka to chyba za ostro =PP

z piwem nie palilem podobno bardzo duzo sie pieni a co za tym idzie to sami wiecie =p

Korektor 08-06-2008 22:57

@Wieszok,
Jakby destylacja czystego alkoholu, co? : P

Kajulec 08-06-2008 23:16

Chce mi sie shisheeeeeeee.. xD

Walekifa 08-06-2008 23:41

To może chowaj ją w szafie i pal tylko jak rodziców nie ma? Albo u jakiegoś kumpla trzymaj co może to mieć w domu legalnie ; p

Kajulec 08-06-2008 23:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 2104072)
To może chowaj ją w szafie i pal tylko jak rodziców nie ma? Albo u jakiegoś kumpla trzymaj co może to mieć w domu legalnie ; p

Dobra dobra, spokojnie. To tylko chwilowe 'zjaranie' sie tematem. I tak nie mam kasy. ;)

metiu 09-06-2008 08:12

I ja też się tym zajarałem. Nie mam kasy i mam rodziców. Czy taka samoróbka, chodź w połowie by była wstanie oddać smak co z prawdziwej?:P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:47.