Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   hip-hop (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=179180)

Retrio 18-06-2008 23:51

Jesli chodzi o Wilka
http://pl.youtube.com/watch?v=M6GlCJB49BQ

Moim zdaniem najlepszy kawalek HG

Kropka997 19-06-2008 00:20

ofc 2-gie lepsze <dlamnie>
z hh najbardziej lubie firme, ale nic nie przebije techno:cup:

Vekegi 19-06-2008 01:27

pod hiphop jest kawałek rapowe ziarno (rap-owe!) więc ocb?
grupa operacyjna to gówno i ludzie o niej zapomną jak o krejzi frogu ; P no chyba, że będą się starali tworzyć coś tam no, ale nie zmienia to faktu, że to jest góóóóóówno ; P
a hiphop to jak ktoś na pierwszej stronie napisał to kultura a rap to jej część tak jak breakdance, beatbox, graffiti.
A poza tym to AbraDab ma lepszy kawałek jak już i nie będzie lepszego rapera od Ostrego ;) i nie mówcie mi tu o Magiku, którego szanuje, bo Ostry żyje i tworzy historie polskiego rapu ;P chociaż Mgk i tak się poważnie w niej wpisał. /nie no ofcoz to jest moje zdanie, bo to co Ostry robi dla polskiej sceny rapu sądzę, iż jest to niedający się wycenić wkład ; P

/pewnie zaraz ktoś napisze "co to ja bełkocze", ale nie mam jakoś wenny by coś normalnego napisać.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kropka997 (Post 2123344)
ale nic nie przebije techno:cup:

z pewnością masz rację umc umc.

Gelt 19-06-2008 10:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2122550)
z tych ulicznych rapow lubie tylko Wilka, nagral pare fajnych piosenek nie o kreceniu dupa i jaraniu jointow.

HAHAHAHA Wilku i piosenki nie związane z jaraniem xDDD HAHAHA

@up

Jedyny problem z Magikiem był taki, że udawał schizofrenie tak długo, aż w nią popadł i zakończył żywot. Ostry ma jednak dużo więcej oleju w głowie i wie jaka potęgą ma słowo; )

lololol 19-06-2008 11:15

nagly atak spawacza, grammatik, k44 - reszta ssie bo nie sluchalem ;]

Emcess 19-06-2008 12:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2123760)
HAHAHAHA Wilku i piosenki nie związane z jaraniem xDDD HAHAHA

@up

Jedyny problem z Magikiem był taki, że udawał schizofrenie tak długo, aż w nią popadł i zakończył żywot. Ostry ma jednak dużo więcej oleju w głowie i wie jaka potęgą ma słowo; )

moze nie sam Wilku, ale z Molestą nagrał piosenki nie tylko o jaraniu, owszem, `wplyw` tego tam jest, ale nie az tak bardzo ; ]

Gelt 19-06-2008 13:12

Chyba nie mówimy oj molescie ewenement.?; p Bo wcale nie jest, jak to ująłeś "stara". Molesta kiedyś miała dobre kawałki, ale jako, że był tam Wilku itp. itd. wcale nie była taka softowa jak teraz; )

I czy ja wiem, że to taki dobry rap.? Ja raczej powiedziałabym, że to troche pop-rap. W porównaniu z THS jest dobra, ale z k44..

Master Szocik 19-06-2008 13:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2124091)
moze nie sam Wilku, ale z Molestą nagrał piosenki nie tylko o jaraniu, owszem, `wplyw` tego tam jest, ale nie az tak bardzo ; ]

Zamiast palić tego zielska tyle, mógłby sobie wstawić zęba (chyba ze już ma)

K44,PFK,3xKlan,Pijani Powietrzem <3

Kulikos 19-06-2008 13:23

Co myślicie o Kwadrat Składzie? Też kilka fajnych piosenek wyczarowali.

Necromantor 19-06-2008 13:23

ugryz suchara najlepszy hip-hop \o/

dredu 19-06-2008 13:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2123760)
Jedyny problem z Magikiem był taki, że udawał schizofrenie tak długo, aż w nią popadł i zakończył żywot

Co ty kur.... pier.... Magik nie udawał schizofrenii tylko naprawdę ja miał.

Fintex 19-06-2008 13:53

Udawał. Podobno dlatego, że przestraszył się WKU i wymyślił sobie, że poudaje niepoczytalnego czy cuś w tym rodzaju. Dawno już o tym czytałem..

Gelt 19-06-2008 14:01

Nie miał, potem popadł: )

Thufir 19-06-2008 16:06

Skąd wiecie, że popadł? Proszę o źródła bo ja mam trochę inne informacje.

Master Szocik 19-06-2008 17:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thufir (Post 2124528)
Skąd wiecie, że popadł? Proszę o źródła bo ja mam trochę inne informacje.

Proszę o to pewien cytat który znalazłem.

"...Magik należał do osób, które bardzo dużo myślą o życiu. To po pierwsze.. Po drugie - nałożyła się na to sprawa dotycząca jego powołań przez Wojskową Komisję Uzupełnień. Miał już wtedy żonę i dziecko, a ponadto był to okres, gdy wreszcie chcieliśmy nagrać krążek. I Magik zaczął tak kombinować, że sobie zszargał psychikę. Obrał taktykę udawania osoby kompletnie niepoczytalnej. Dwa razy go odraczali, ale tylko na rok. To wmawianie sobie, że ma świra, że nic mu nie wychodzi, doprowadziło do tego, iż przemęczył organizm. Gdzieś w podświadomości zakodował sobie, że jest źle i to doprowadziło do osłabienia psychicznego. Powiedział mi kiedyś: "Rahim, wiesz co? Przez to WKU pojebało mi się. To, co sobie kiedyś wmawiałem, żeby tylko grać niepoczytalnego przed komisją, teraz mną zawładnęło. Czuję, że kompletnie świruję."
W "Priorytetach" Magik rymuje "Nie mam też ochoty na zabawy w żołnierzyka. Zegar tak tyka, a czas umyka". ..."

Vekegi 19-06-2008 19:54

Cytuj:

@up

Dokładnie tak ;) wreszcie mam z kim pogadać o rapie na wysokim poziomie ;d :D
i co dziwne z dziewczyną ;)

co do magika to myślę, że to był dobry raper, ale śmierć też go troche przypromowała ;)

Gelt 19-06-2008 21:27

Kiedyś buntowniczka, to i rapu słuchałam; ) Nie tylko by być elo. Wiec interesowałam się tym.

Emcess 19-06-2008 21:49

Artykuł o Magu jak i PFK, co do tego, że smierć go wypromowała :
"Niedługo po śmierci Magika warszawska dziennikarka robiła wywiad z Rahimem i Fokusem. Ustawiła kamerę pod mostem Grota. Spytała, jak teraz płyta się sprzedaje. Bo śmierć podobno dobrze robi na promocję.

Fokus rzucił się na nią z pięściami. Robak go powstrzymał."

Respect dla inteligentnych raperów ; ]
Gelt@
Już nie słuchasz? ; >
Nie wiem, kto słucha rapu, żeby być elo. Przynajmniej tego normalnego, nie jakiegoś komercyjnego/ulicznego.

Gelt 19-06-2008 21:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2125603)
Już nie słuchasz? ; >
Nie wiem, kto słucha rapu, żeby być elo. Przynajmniej tego normalnego, nie jakiegoś komercyjnego/ulicznego.

Czasem pfk i k44. Czesciej Ostry.

W sumie masz racje w tym ostatnim zdaniu.

Thufir 19-06-2008 23:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Master Szocik (Post 2124855)
Proszę o to pewien cytat który znalazłem.

"...Magik należał do osób, które bardzo dużo myślą o życiu. To po pierwsze.. Po drugie - nałożyła się na to sprawa dotycząca jego powołań przez Wojskową Komisję Uzupełnień. Miał już wtedy żonę i dziecko, a ponadto był to okres, gdy wreszcie chcieliśmy nagrać krążek. I Magik zaczął tak kombinować, że sobie zszargał psychikę. Obrał taktykę udawania osoby kompletnie niepoczytalnej. Dwa razy go odraczali, ale tylko na rok. To wmawianie sobie, że ma świra, że nic mu nie wychodzi, doprowadziło do tego, iż przemęczył organizm. Gdzieś w podświadomości zakodował sobie, że jest źle i to doprowadziło do osłabienia psychicznego. Powiedział mi kiedyś: "Rahim, wiesz co? Przez to WKU pojebało mi się. To, co sobie kiedyś wmawiałem, żeby tylko grać niepoczytalnego przed komisją, teraz mną zawładnęło. Czuję, że kompletnie świruję."
W "Priorytetach" Magik rymuje "Nie mam też ochoty na zabawy w żołnierzyka. Zegar tak tyka, a czas umyka". ..."

Z tego nijak nie wynika, że miał schizofrenie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:12.