![]() |
|
ofc 2-gie lepsze <dlamnie>
z hh najbardziej lubie firme, ale nic nie przebije techno:cup: |
pod hiphop jest kawałek rapowe ziarno (rap-owe!) więc ocb?
grupa operacyjna to gówno i ludzie o niej zapomną jak o krejzi frogu ; P no chyba, że będą się starali tworzyć coś tam no, ale nie zmienia to faktu, że to jest góóóóóówno ; P a hiphop to jak ktoś na pierwszej stronie napisał to kultura a rap to jej część tak jak breakdance, beatbox, graffiti. A poza tym to AbraDab ma lepszy kawałek jak już i nie będzie lepszego rapera od Ostrego ;) i nie mówcie mi tu o Magiku, którego szanuje, bo Ostry żyje i tworzy historie polskiego rapu ;P chociaż Mgk i tak się poważnie w niej wpisał. /nie no ofcoz to jest moje zdanie, bo to co Ostry robi dla polskiej sceny rapu sądzę, iż jest to niedający się wycenić wkład ; P /pewnie zaraz ktoś napisze "co to ja bełkocze", ale nie mam jakoś wenny by coś normalnego napisać. Cytuj:
|
Cytuj:
@up Jedyny problem z Magikiem był taki, że udawał schizofrenie tak długo, aż w nią popadł i zakończył żywot. Ostry ma jednak dużo więcej oleju w głowie i wie jaka potęgą ma słowo; ) |
nagly atak spawacza, grammatik, k44 - reszta ssie bo nie sluchalem ;]
|
Cytuj:
|
Chyba nie mówimy oj molescie ewenement.?; p Bo wcale nie jest, jak to ująłeś "stara". Molesta kiedyś miała dobre kawałki, ale jako, że był tam Wilku itp. itd. wcale nie była taka softowa jak teraz; )
I czy ja wiem, że to taki dobry rap.? Ja raczej powiedziałabym, że to troche pop-rap. W porównaniu z THS jest dobra, ale z k44.. |
Cytuj:
K44,PFK,3xKlan,Pijani Powietrzem <3 |
Co myślicie o Kwadrat Składzie? Też kilka fajnych piosenek wyczarowali.
|
ugryz suchara najlepszy hip-hop \o/
|
Cytuj:
|
Udawał. Podobno dlatego, że przestraszył się WKU i wymyślił sobie, że poudaje niepoczytalnego czy cuś w tym rodzaju. Dawno już o tym czytałem..
|
Nie miał, potem popadł: )
|
Skąd wiecie, że popadł? Proszę o źródła bo ja mam trochę inne informacje.
|
Cytuj:
"...Magik należał do osób, które bardzo dużo myślą o życiu. To po pierwsze.. Po drugie - nałożyła się na to sprawa dotycząca jego powołań przez Wojskową Komisję Uzupełnień. Miał już wtedy żonę i dziecko, a ponadto był to okres, gdy wreszcie chcieliśmy nagrać krążek. I Magik zaczął tak kombinować, że sobie zszargał psychikę. Obrał taktykę udawania osoby kompletnie niepoczytalnej. Dwa razy go odraczali, ale tylko na rok. To wmawianie sobie, że ma świra, że nic mu nie wychodzi, doprowadziło do tego, iż przemęczył organizm. Gdzieś w podświadomości zakodował sobie, że jest źle i to doprowadziło do osłabienia psychicznego. Powiedział mi kiedyś: "Rahim, wiesz co? Przez to WKU pojebało mi się. To, co sobie kiedyś wmawiałem, żeby tylko grać niepoczytalnego przed komisją, teraz mną zawładnęło. Czuję, że kompletnie świruję." W "Priorytetach" Magik rymuje "Nie mam też ochoty na zabawy w żołnierzyka. Zegar tak tyka, a czas umyka". ..." |
Cytuj:
i co dziwne z dziewczyną ;) co do magika to myślę, że to był dobry raper, ale śmierć też go troche przypromowała ;) |
Kiedyś buntowniczka, to i rapu słuchałam; ) Nie tylko by być elo. Wiec interesowałam się tym.
|
Artykuł o Magu jak i PFK, co do tego, że smierć go wypromowała :
"Niedługo po śmierci Magika warszawska dziennikarka robiła wywiad z Rahimem i Fokusem. Ustawiła kamerę pod mostem Grota. Spytała, jak teraz płyta się sprzedaje. Bo śmierć podobno dobrze robi na promocję. Fokus rzucił się na nią z pięściami. Robak go powstrzymał." Respect dla inteligentnych raperów ; ] Gelt@ Już nie słuchasz? ; > Nie wiem, kto słucha rapu, żeby być elo. Przynajmniej tego normalnego, nie jakiegoś komercyjnego/ulicznego. |
Cytuj:
W sumie masz racje w tym ostatnim zdaniu. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:12. |