Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Propzycje dotyczące przyszłych Update'ów :) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=182122)

malyjanek 01-07-2008 17:27

1.Skill ciecia skorek bardzo fajny pomysl

2.Obnizenie expa za potworki o 50% (np gs daje 900 expa to dawal by 450) dlaczego? no sorki ale jak powstawaly nowe swiaty to tydzien i byly juz 40-50 lvl ;/ za duzo wysoko lvl postaci ale nie wiem jak to rozwiazac

3.) wyspy profesji ( a wiec 4 wyspy na ktore moze sie dostac tylko dana profesja np na wyspe druidow tylko druid) bylaby to wysepka na ktorej bylo by kilka expowisk i po jakims quescie dla danej profesji

4.) swiat non pvp dla graczy PACC (non pvp przeludnione przydalby sie taki server) i niech nikt sie nie sugeruje premia ze tam malo luda

5.)Wzmocnienie znaczenia SD i UH.TO byly kiedys priorytety druida i sorcerera ,teraz ludzie wola kupowac nic robic a Uhy sa juz prawie bezuzyteczne

6.)czestsze najazdy (raz na 2 tygodnie) na WSZYSTKIE miasta o tej samej porze

7.)Dodatkowe expowiska dla FACC (jestem pacc wiec mi to wisi) gdyz nie mozna sie kisic ciagle w tym samym (kazdy z nas byl kiedys faccem)

8.) obnizenie limitu ludzi na serwerze z 950 do 800-850 (pelny server = zajete expowiska = wieksze lagi)

9.) Wieksza liczba gmow w tym conajmniej 1 gm na kazdy swiat aby bylo mniej oszustow,botterow

Ninja'Brave 01-07-2008 17:30

Niech wprowadza deszcz i parasolki bedzie zajebiscie bo i tak teraz to gowno a idzie coraz gorzej [; Takie jest moje zdanie

Nikast Shynix 01-07-2008 17:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ninja'Brave (Post 2153273)
Niech wprowadza deszcz i parasolki bedzie zajebiscie bo i tak teraz to gowno a idzie coraz gorzej [; Takie jest moje zdanie

Deszcz i śnieg to dobry pomysł, ale po co te parasolki?

--Cienius-- 01-07-2008 18:01

Postawienie 10 serverow nab-pvp

shoq 01-07-2008 18:23

Arena na non-pvp! Spadłem z krzesła. Non-pvp = non player versus player = nie ma walk gracz kontra gracz. A jak nie ma, to nie ma. I tyle.
Może zróbmy nowy tryb rozgrywki, można lac ludzi, ale jak się ich zabije to nie tracą nic! Wtedy jak ktos bedzie na redzie kolo demona biec, to możnaby go dobic, przynajmniej by nic nie stracił :d

Macko121 01-07-2008 19:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Brandle (Post 2151251)
Z jakiej racji non-pvp ma dostać arenę ??? Jeśli chcecie sobie powalczyć to idźcie na servy pvp.

A chociażby z takiej że na pvp jak nie masz dobrych pleców to nawet deserta nie zrobisz. Natomiast arena do walk służyłaby dla zabawy a nie po to by ubijać kogo się tylko chce. Moim zdaniem gracze na non-pvp też powinni mieć jakąś szansę zmiezyć się ze sobą a nie tylko maniakalne wbijanie expa i patrzenie jak cie sie boterzy zwalają na spawna.

Przy wybieraniu świata doskonale wiedziałeś co cię na nim czeka.
"On Non-PvP game worlds you are safe from attacks or damage by other
players."
I to się nigdy nie zmieni, a w ogóle zauważyłeś, że mapa Tibii jest identyczna na wszystkich światach? Wyobrażasz sobie, że na Securze czy Guardii jest jakaś arena, a na normalnym pvp co by tam było, pustka? Nie będą robić na serwerach różnic w spawnach potworów, zabudowie mapy, tylko dla tego, że przy tworzeniu postaci wybrałeś taki, a nie inny świat. Jakoś ja robiłem deserta kilka razy i nie potrzebowałem żadnych pleców, ale jeśli po wykonaniu ów questa pisze się do innych "pay 10k noobs" to sie nie dziw.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez malyjanek (Post 2153267)
2.Obnizenie expa za potworki o 50% (np gs daje 900 expa to dawal by 450) dlaczego? no sorki ale jak powstawaly nowe swiaty to tydzien i byly juz 40-50 lvl ;/ za duzo wysoko lvl postaci ale nie wiem jak to rozwiazac

Tak, już teraz strasznie musi się expić na lvl 200+, a co dopiero gdyby było tylko 1/2 expa za potworki? Wszystkie high lvle retired = brak przypływu gotówki z pacców.

Cytuj:

4.) swiat non pvp dla graczy PACC (non pvp przeludnione przydalby sie taki server) i niech nikt sie nie sugeruje premia ze tam malo luda

To mi się podoba.

Cytuj:

5.)Wzmocnienie znaczenia SD i UH.TO byly kiedys priorytety druida i sorcerera ,teraz ludzie wola kupowac nic robic a Uhy sa juz prawie bezuzyteczne

Też tak uważam, ale jest to nie realne, gdyż Cipy nie robią czegoś, aby po dwóch upach to zmieniać na stary sposób.

Cytuj:

8.) obnizenie limitu ludzi na serwerze z 950 do 800-850 (pelny server = zajete expowiska = wieksze lagi)

Zły pomysł, mało ludu = gorszy spawn potworków. Mieszkasz w Polsce, trzeba było brać niemiecki serwer i byś nie miał lagów.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez pilarq (Post 2151857)
japierdole dlaczego teraz ostratnia rózga dla druida i sorca i obydwie walą ze śmierci, nożesz kurwa japierdole, sorc to jest takie kurwa gówno!! a cipki jeszcze dają druidowi rózge ze śmierci, pallkowi nowe kusze i srusze, kurwaaa no czemu ja gram kurwskim sorcem ???

Nie zauważyłeś, że dwie ostatnie różdżki dla sorca i druida zadają obrażenia od brakujących żywiołów? Tzn. jeśli Woi zadawało obrażenia od ognia, to nowe różdżki dla sorca (2 ostatnie) będą zadawały obrażenia od energii i obrażenia śmierci. To samo jest u druida, tylko inne żywioły. Średnia obrażeń 2 ostatnich różdżek u druida i sorca wynoszą 65, czyli tyle samo co z Woi i Hailstorm Roda. Po za tym po twoim nicku w grze widać, że nie jesteś zbyt inteligentny, a i raported za przekleństwa.

Maks14 01-07-2008 23:57

Dobra dajcie juz spokoj z ta arena to bylo tylko ot tak napisane bo normalnie z tymi noobami cos sie robi.
Dla przykladu:
Slime slayer 40~~ sorc
Siedzi przez caly czas co sie tylko lognie na slimach kolo ef i nie wazne jaki by gosc mial lvl czy cokolwiek podejdzie zabije i powie cos w stylu "no train here becouse I said that" i to juz gdzies tak z tydzien codziennie. Dodam jeszcze ze ma brata na mniej wiecej tym samym lvlu i sie wymieniaja wzajemnie -.-

PS Rozwalaja mnie te reklamy google...
"tibia gold tibia cheats i cos tam z tibia a na koncu "ruchy plodu, czas ciazy "" xD

pilarq 02-07-2008 00:43

Cytuj:

1.Skill ciecia skorek bardzo fajny pomysl

Hehe no oczywiście mój pomysł, to by było zajebiste, czym większy skill tym częściej skórki lecą :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Macko121 (Post 2153446)
Nie zauważyłeś, że dwie ostatnie różdżki dla sorca i druida zadają obrażenia od brakujących żywiołów? Tzn. jeśli Woi zadawało obrażenia od ognia, to nowe różdżki dla sorca (2 ostatnie) będą zadawały obrażenia od energii i obrażenia śmierci. To samo jest u druida, tylko inne żywioły. Średnia obrażeń 2 ostatnich różdżek u druida i sorca wynoszą 65, czyli tyle samo co z Woi i Hailstorm Roda. Po za tym po twoim nicku w grze widać, że nie jesteś zbyt inteligentny, a i raported za przekleństwa.

Zauważyłem, a ty nie zauważyłeś że śmierć jest żywiołem sorca, więc dlaczego druid ma mieć rózge od śmierci skoro sorc nie ma od lodu??? a po za tym reportuj se, jak chcesz to się nawet zesraj i tak mi możesz naskoczyć :) PS: Lol nicku się uczepił, ty masz pewnie maćko zaijaka auhsuhs LoL ;P :P

Hunter Of Mystery 02-07-2008 00:51

Cytuj:

Zauważyłem, a ty nie zauważyłeś że śmierć jest żywiołem sorca, więc dlaczego druid ma mieć rózge od śmierci skoro sorc nie ma od lodu??? a po za tym reportuj se, jak chcesz to się nawet zesraj i tak mi możesz naskoczyć PS: Lol nicku się uczepił, ty masz pewnie maćko zaijaka auhsuhs LoL ;P p
Wiesz, ze zywioly sorca to ogien i energia? Smierc to taki dodatek, tak jak dla druida teraz leczenie. Druid ma miec leczaca rozdzke? Dlaczego sorc nie moze zaklac broni knighta smiercia? Bo druid nie moze zaklac broni knighta leczeniem...

pilarq 02-07-2008 00:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hunter Of Mystery (Post 2154090)
Wiesz, ze zywioly sorca to ogien i energia? Smierc to taki dodatek, tak jak dla druida teraz leczenie. Druid ma miec leczaca rozdzke? Dlaczego sorc nie moze zaklac broni knighta smiercia? Bo druid nie moze zaklac broni knighta leczeniem...

dobra dobra, zawsze by się jakieś rozwiązanie znalazło... :P Śmierć to tylko dodatek, ale dla sorca nie druida!! B)B)

Egon_Abus 02-07-2008 01:20

Przecież druid teraz ma Necrotic Rod (żywioł - śmierć).
Sorc ma Wand of Decay (żywioł - śmierć).
Nie rozumiem skąd pomysł, że śmierć to żywioł sorca... Bo co, SDki robi? Druid może robić HMMy, a energia wcale nie jest jego żywiołem... :roll:

druidek123 02-07-2008 09:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Askaral (Post 2151218)
@Up no wlasnie jakies areny do bijatyki ale bez strat, sama zabawa by sie przydaly... no i cos zeby wreszcie pokonac boty, ale wydaje mi sie ze jakby chcieli toby juz dawno cos z botami zrobili ale wtedy przepadla by kaska za pacce :<
dlatego narazie nie gram w tibie i mam od niej odpoczynek, kto wie moze kolejny up albo kolejny cos zmieni....

tak jak na ronotsie tylko e tam na ronotsie po za arena runy sie traca a na arenie nie traca bo nie powinny bo to tylko zabawa:P i eby m summonowywal jakies potworki (te lepsze) i zeby nie zostawialy loota

Galo 02-07-2008 15:03

A ja uważam że podstawą powinna być zmiana cen u NPC. To jest żenada że DSM kosztuje (na moim serwerze) 45 k a następne demon armor i MPA kosztują już kilka razy tyle. Poza tym takie MPA czy DSM może kupić na allegro nawet 8 lvl. Wszystkie itemy powinny wymagać jakiegoś lvla

Pozdrawiam Galo

Xana36 04-07-2008 15:30

Ja bym chciał trochę urealnić Tibię...

Np.: Ze każdy kto ma domek, ma dla niego klucz, jak nie zamknie... to jego sprawa...

Zwierzaki mogą być.

Żeby każdy mógł sie uczyć wszystkiego. Np.: Mamy Druta, szukamy.... jakiegoś NPC, który jest drutem, ale nauczył się magii sorców. Idziemy do neigo, i za 2 razy większą kasę uczymy się czarów sorca. I tak ze wszystkim, żeby wszystko dało się zrobić, a profesja tylko cenę dawała.

Co do anty - key:

Podczas tworzenia konta w Tibii mamy wymyślić hasło 3, powiedzmy... 10 cyfrowe.

Podczas logowania, po wpisaniu acc number i pass, dostaniemy tabelkę na pass 3, wtym problem dla hackera, że komputer losowo każe podać cyfry, np.: podaj 1, 3 i 9 cyfrę pass 3.

Jurij1234 04-07-2008 16:36

jako system anty-hakerski proponował bym blokadę ip, a wyglądało by to tak:
przy personalizacji otrzymywalibyśmy reckey i pin, a w opcjach konta moglibyśmy włączyć możliwość logowania się tylko z 1 ip. jesli chcielibyśmy zalogować się np. u kumpla musielibyśmy podać przy logowaniu pin. tak samo aby zalogować się na tibia.com z innego ip trzeba by podać pin. więc wszystkie owntibie i inne gowna bylyby na nic, bo żeby haker mógł się zalogować musiałby podać pin.

Piotrek Marycha 04-07-2008 16:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xana36 (Post 2159758)
Co do anty - key:

Podczas tworzenia konta w Tibii mamy wymyślić hasło 3, powiedzmy... 10 cyfrowe.

Podczas logowania, po wpisaniu acc number i pass, dostaniemy tabelkę na pass 3, wtym problem dla hackera, że komputer losowo każe podać cyfry, np.: podaj 1, 3 i 9 cyfrę pass 3.

ale po co te losowe cyfry? za kazdym razem bylby inne przeciez, wiec hakier nie musialby ich znac, dostalby swoje przy logowaniu na kogos konto... bezsens

Cytuj:

więc wszystkie owntibie i inne gowna bylyby na nic, bo żeby haker mógł się zalogować musiałby podać pin.
keylog mogłby wyłapać i PIN

Maks14 04-07-2008 16:49

@up
A co z ludzi ktorzy maja zmienne IP ??

Nikast Shynix 04-07-2008 20:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maks14 (Post 2159896)
@up
A co z ludzi ktorzy maja zmienne IP ??

Wyłączają tą opcję.

Limaq 04-07-2008 20:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xana36 (Post 2159758)
Ja bym chciał trochę urealnić Tibię...

Np.: Ze każdy kto ma domek, ma dla niego klucz, jak nie zamknie... to jego sprawa...

Zwierzaki mogą być.

Żeby każdy mógł sie uczyć wszystkiego. Np.: Mamy Druta, szukamy.... jakiegoś NPC, który jest drutem, ale nauczył się magii sorców. Idziemy do neigo, i za 2 razy większą kasę uczymy się czarów sorca. I tak ze wszystkim, żeby wszystko dało się zrobić, a profesja tylko cenę dawała.

Klucz - bezsens.. Wejdziesz odrazu na chate i masa noobow ci sie odrazu wwali..

NPC- Ta.. widze juz.. idzie Sorc z Exori.. Knight z Exura gran.. Pal z Exori flam.. Kolejny Bezsens..

Zwierzaki.. Tibia ma byc inna od wszystkich RPG.. to po co jej dawac zwierzeta.. Sobie pomysl jakby to wygladalo.. wszedzie zwierzeta za toba biegaja.. Kolejny Bezsens

Juzefek 04-07-2008 20:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Limaq (Post 2160308)
Klucz - bezsens.. Wejdziesz odrazu na chate i masa noobow ci sie odrazu wwali..

NPC- Ta.. widze juz.. idzie Sorc z Exori.. Knight z Exura gran.. Pal z Exori flam.. Kolejny Bezsens..

Zwierzaki.. Tibia ma byc inna od wszystkich RPG.. to po co jej dawac zwierzeta.. Sobie pomysl jakby to wygladalo.. wszedzie zwierzeta za toba biegaja.. Kolejny Bezsens

Ale pamiętaj, że teraz się mlvl liczy :P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:02.