![]() |
Cytuj:
na 125cc jest prawko od 16 lat :p tylko trzeba egzamin zdać |
Jeżeli miałbym brać coś na początek to na twoim miejscu wziąłbym se Suzuki RG.
|
@up
jaki to ma v-max, jaki start (czy szybko sie rozpędza) bo nawet niezłe a i ile to ma pojemności |
Cytuj:
Edit: Jeżeli chodzi Ci o motory, które można rejestrować na motorower i masz dużo kasy, to pomyśl jeszcze nad: - Yamaha TZR 50/80/125 - Aprilia RS 50/80/125 - Honda NSR 80/125 |
Cytuj:
Twoj Suzi RG (80) http://www.motorcyclespecs.co.za/Gal...Gamma%2091.jpg Yamaha TZR http://c.wrzuta.pl/wm19707/583a46a20...lRu1Bq1jP&ft=d Ja nie wiem co ty widzisz w tym kwadratowym RG :| /edit @Up O, widze ze editnales. Nawrociles sie, odpuszczam Ci grzechy. |
Tak, ja napisałem RG, jeżeli miałby to być motor na początek - nie drogi, nie starsznie szybki itd. Zresztą tutaj cena jest bardzo ważna Suzuki RG kosztuje ok. 2500 zł, a Yamaha TZR ok. 6000 zł
|
Chlopaki, nie każdy ma nadzianych rodziców, którzy kupią 15 latkowi motorek za 9 kołka :-)
|
Kup se rower :D najlepiej BMX'a xD Premium Duo :D,ekologiczne i fajniejsze :D
|
@=eQQ=
no yamaha ładniejsza noto takie same pytanie vmax pojemność itp.? |
A co Ci wujek google zrobił, że z niego nie korzystasz ?
|
Cytuj:
@Ciekawostka Czy teraz prawko na motory nie jest od 23 lat? |
Słyszałem, że od 2009 ma być od 24 lat. Trzeba się śpieszyć :D
|
@all
motor na karte motorowerową |
@up
No to dla mnie głupotą jest się pytanie jaka pojemność. Na początek bym brał Suzuki RG, a nie jakiś drogi motorek za 6k. |
Nie ma motorów na kartę motorowerową chyba. Są na Prawo jazdy Kategorii A1 - od 16 lat do pojemności 125. i już.
A jeśli się mylę,to pytanie z tematu jest bezsensowne ^^ Ścigacz o pojemności nie większej niż 125? |
Za 6k można samochód kupić, a nie motorower :)
|
@up
Co racja to racja, chociaz pewnie i tak rodzice sponsorują. @Walekifa Z tego co wiem, to ma wejsc to niedlugo, w tym roku jeszcze niektorzy moi kumple sie zalapali na zwykla motorowerową, za rok (?) ma być kategoria A1 i ma kosztować tyle co prawko bodajże, teraz za kartę się nie płaciło. Chłopak sie pyta czy Crossa brac? na co? na ulice? zapomnij :P Bierz coś ala ścigacz bądź Enduro, Suzuki RG, Yamaha DT, chodź te są stosunkowo stare ;P |
Jeśli nie Cross i nie Ścigacz to kup sobie Enduro. Yamaha DT 125 zarejestrujesz na 50 (trzeba dać w łape albo... znajomości). Kupujesz do Yamszy oponki szosowe... Gdy chcesz pojeździć na szosie nakładasz oponki szosowe a gdy w lesie itp. to kostke ;)
|
Cytuj:
|
Uwierz Grant, że mi też. Yamahy nie dawałem, bo po tym co zaobserwowalem ludzie doradzają mu motory za 6koła z 2000roku, więc pewnie splunął by na taką Yamaszke, a prawda jest taka, że motorek jest super.
Mi się np. zajebiście podoba :P ALE LICZY SIE SZPAN!... >.> No i tak jak napisał Xelius, za zarejstrowanie na 125 trzeba też wyłożyć trochę kasy, bo tak poprostu to nikt nie zarejestruje. Po to jest ograniczenie do 50ccm, zeby tego przestrzegano ^^ |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:04. |