naiwny20 |
09-07-2008 00:26 |
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
(Post 2167874)
Niektórych nauczyła załatwiać potrzebę do butelki.
@Ace70ne
Wiem, nie atakowałem cię. Tylko przyczepiłem się do fragmentu "można to starszym pokazać jeśli uważają że Tibia nic nie uczy.". IMO Tibia nie uczy niczego, czego nie moglibyśmy wynieść np. z Sapera.
|
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ev
(Post 2167874)
Ciekawy artkykul, moglby ktos przetlumaczyc ten dokladny, napisany przez Stephan'a?
|
Z tym sie nie moge zgodzic niestety z sapera mniej wyniesiesz ;] Pierwsza podstawowa roznica jest rozmowa z druga osoba zazwyczaj w innym jezyku dzieki czemu mozna udoskonalic swoj jezyk jezeli w realnym zyciu sie go nie uzywa przykladem moge byc ja ktory uczyl sie przez 3 lata hiszpanskiego i mialem 3 letnia przerwe bo stwierdzilem ze zaczne ponownie uczyc sie innego jezyka i dzieki tej grze "ktora niczego nie moze nauczyc" coraz lepiej idzie mi w hiszpanskim i raczej juz potrafie sie dogadac z innymi ludzmi...
Co do tematu czytalem to jakis czas temu bo dosyc dawno to wrzucili na tibia.com i nic tam zabardzo ciekawego nie powiedzieli, ekonomii mozesz sie nauczyc wymieniajac sie hmm nie wiem co teraz jest na topie ale za moich czasow to byly karty "wiec wymieniajac sie kartami" mozesz sie nauczyc ekonomii itp mozna mnozyc przyklady
Z tej gry 50% graczy w szczegolnosci polskich ale rowniez innych narodowosci nie wyniesie nic, bo wlasnie okolo 50% graczy potrafi porozumiec sie tylko w swoim ojczystym jezyku a jedyne co potrafia napisac w jezyku angielskim jest "noob-stfu(chodz wiekszosc nawet nie wie od czego jest ten skrot, lub poprostu fuck off/fuck you) i z tym sie zgadzam ze tacy gracze nic nie wyniosa
Znajomosc jezykow przynosi chociazby korzysc mozliwosci poznania innej kultury co jest dosyc ciekawe, osobiscie utrzymuje staly kontakt z meksykanami hiszpanami i szwedem i niemcem i im wlasnie zawdzieczam "tibijska edukacjie" (ze tak to nazwe)
A od polakow (ktorych i na tym forum nie brakuje; nie mowie o wszystkich) ... czego moge sie nauczyc ??
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Ev
(Post 2167874)
Ciekawy artkykul, moglby ktos przetlumaczyc ten dokladny, napisany przez Stephan'a?
|
jesli mnie zaciekawi to moge sie tego podjac ostatnio i tak mam za duzo wolnego czasu
Pozdrawiam
|