Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Patch (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183901)

Duch Guardi 11-07-2008 07:56

Każdy z was narzeka na boty , ale jak przestają działać to wielki płacz ... W 100% popieram działania CipSoftu oby były coraz częściej i lepsze.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 2171809)
(...)
90% knightow + 30% innych profesji
tak szybko grac nie przestana, sa uzaleznieni

Więc pewnie cipsoft uwali czymś knighta.

Piotrek Marycha 11-07-2008 09:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez YaMaRoOo (Post 2171776)
@2up
To mi nie wyglądało na wypowiedź ironiczną..., jakim cudem cipy mogą mieć z tego zysk, ha! Każdy człowiek który umie choć trochę w to grać ma bota, więc sądze że to nawet może byc 90% ludzi grających w tibie, pozostałe 10% to dzieci neo stojące pod dp carlin ;p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez YaMaRoOo (Post 2172516)
Nie jestem boterem jak tam ktoś wyżej twierdził... A co do botów, byli, są, będą. Ta gra dla niektórych za dużo znaczy, dostałeś bana?.. wyjdź na dwór a nie, idziesz pograć z kolegami i tylko myślisz o powrocie do domu z myślą "Gdzie będę dziś expił" albo coś w tym stylu. Ludzie opanujcie sie! To tylko pixele a wy sie bulwersujecie..

rozdwojenie jaźni czy właśnie sie przyznałeś ze jesteś dzieckiem neo stojącym pod dp carlin które nie umie grać?

namlessone 11-07-2008 09:16

CIPsoft po prostu wypuścił klienta Tibii z SIMlockiem :)
A botów nie da się zwalczyć, i tak coś wymyślą. W sumie to i dobrze, bo można się na nich wzbogacać ^^

YaMaRoOo 11-07-2008 10:31

@2up

Mieć a używać to dwie inne sprawy.

@edit

Forum ng:

Cytuj:

We have finished the upgrade for 8.21. We will also be releasing an anti-cheat bypass in a few days so we recommend that everyone discontinue botting until we can release a fix. The game doesn't instantly ban you for using the bot but it's possible that CipSoft could be collecting information about current botters to use for another round of banishments. Hopefully, they made their point and they will leave things alone but that is uncertain. Use it at your own risk as always.
Boterzy zawsze będą ;p

Technick 11-07-2008 10:33

Cytuj:

nie masz czasu na gre? nie graj ! a nie ustawiasz boty, jak bym mial zabijac wszystkie boty to by mi braklo fragow. A jesli uzywasz bota to pozniej nie rob porownan z innymi postaciami bo to nie ty wbiles ten lvl/skill/mlvl
Zagram bez bota, kiedy Cipy zmądrzeją przestając zmuszac mnie do stania w miejscu i bicia w potwory, żeby mocniej w nie uderzac. Z takim DEBILNYM systemem nie spotkałem się w żadnej grze ;/.
@down
Nie interesuje mnie to co było kiedyś, nie jestem gruby, nie mam 14 lat i gówno mnie obchodzi RPG, bo ja gram w gry MMO, kapujesz?
A tak poza tym, to może nie ja jestem nienormalny tylko ty, bo nie masz nic przeciwko temu, żeby posiedziec przed kompem ~700h, żeby miec "dobre skille" -_-.
Zastanów się zanim coś powiesz, bo ta wypowiedź była całkowicie żałosna.

Terranova 11-07-2008 10:45

Pewnie dlatego ze masz lat gora 14 i nie wiesz co to rpg. Big fat LOL. Przeanalizuj poczatki i w ogole historie gier rpg to zobaczysz, ze tylko Ty jestes inny a cala reszta z takim systemem sie daaaaawno temu spotkala.

Nebulamaster 11-07-2008 11:47

Cytuj:

Blackd Proxy 10.9
Updated for Tibia 8.21

- We updated Blackd Proxy to get it working with Tibia 8.21
- We want to believe that none of our users were deleted as direct result of the new automatic bans since blackd proxy leaves tibia client unmodified. However we recommend to avoid cheating with important characters until we run enough tests.

czarna proksi juz jest =d

Andrealfus 11-07-2008 11:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Technick (Post 2173211)
Zagram bez bota, kiedy Cipy zmądrzeją przestając zmuszac mnie do stania w miejscu i bicia w potwory, żeby mocniej w nie uderzac. Z takim DEBILNYM systemem nie spotkałem się w żadnej grze ;/.
@down
Nie interesuje mnie to co było kiedyś, nie jestem gruby, nie mam 14 lat i gówno mnie obchodzi RPG, bo ja gram w gry MMO, kapujesz?
A tak poza tym, to może nie ja jestem nienormalny tylko ty, bo nie masz nic przeciwko temu, żeby posiedziec przed kompem ~700h, żeby miec "dobre skille" -_-.
Zastanów się zanim coś powiesz, bo ta wypowiedź była całkowicie żałosna.

grasz w mmorpg chociaz w tibi jeden z elementow rpg (fabula) gdzies sie to zagubil przez lata

Technick 11-07-2008 14:29

Cytuj:

chociaz w tibi jeden z elementow rpg (fabula) gdzies sie to zagubil przez lata
IMO Tibia z RPG nie ma nic wspólnego ;/ .
Ktoś lubi takie klimaty - Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Elder Scrolls, Gothic, z internetowych może być WoW - proszę bardzo, każdy znajdzie coś dla siebie.

Abdalla 11-07-2008 15:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 2171809)
chodzi o to, ze w przyszlosci bez botow, tibia moze stac sie bardziej popularna, cos jak z silkroadem
(...)

CO?! W silku to dopiero jest botów każdy 70+ lv boci... tam lvl to leci strasznie wolniej niż w Tibi. Jak wprowadzili 90 lv to tydzien po tym już było kilkadziesiąt 90 na jednym servie. A inaczej jak grac 24 na dobe się tego nie dało osiągnać więc bocik i lvl sie sam wbija.

Mi to lotto bo w Tibie nie gram :].

Andrealfus 11-07-2008 15:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Technick (Post 2173630)
IMO Tibia z RPG nie ma nic wspólnego ;/ .
Ktoś lubi takie klimaty - Baldur's Gate, Neverwinter Nights, Elder Scrolls, Gothic, z internetowych może być WoW - proszę bardzo, każdy znajdzie coś dla siebie.

A ja mowie ze tibia to mmorpg, nawet wikipedia i inne strony z grami mmo ci to powiedza ;p

@up

Popieram, w Silkroad kazdy wyzszy lvl na bociku

szymcio 11-07-2008 17:54

Ja może kilka razy użyłem TBI do obliczenia expa i łowienia. Ale w caveboty się nigdy nie bawiłem, bo to odbiera całą satysfakcje. Wszyscy mówicie, że trzeba bota żeby wbić konkretny lvl i skill. Fakt ale kiedyś jak sie przechodziło przez miasto to 60 lvl to była rzadkość. Uważam, że boty popsuły w pewnym procencie klimat gry. Mi to tylko szkodzi, że MC nie będzie można używać, choć może znajdą jakieś obejście(żeby stawiać monka drugim charem). Tylko mógłby mi ktoś wytłumaczyć czy jak z tibią cam będę miał debuga to też możliwy jest ban? Słyszałem o kilku nie sprawiedliwych przypadkach banów. Według mnie gówniane jest to zabezpieczenie, bo płatne boty obejdą to a kilkanaście uczciwych graczy będzie z banemX(
Brawo cipsoft???

Mohames 12-07-2008 13:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez szymcio (Post 2173960)
bo płatne boty obejdą to a kilkanaście uczciwych graczy będzie z banem

a czemu by uczciwi gracze powinni być karani banem? o.O Każdy rodzaj bota, MC, TBI wszystko jest nielegalne.
to masz tak samo jakbys mial bron bez zezwolenia ale jej nie uzywasz bo jest uczciwy. A jeżeli ktoś dostał bana przez przypadek, może napisać, tam koło bana jest taka opcja, że dostał to nie z powodu uzywania bota lecz błędu sterowników karty graficznej

Ja używałem exp countera, mogli by coś takiego wbudować do gry albo zrobić to tak jak są do wowa addony, bo to całkiem przydatna rzecz. :)

traws16 13-07-2008 10:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez szymcio (Post 2173960)
Ja może kilka razy użyłem TBI do obliczenia expa i łowienia. Ale w caveboty się nigdy nie bawiłem, bo to odbiera całą satysfakcje. Wszyscy mówicie, że trzeba bota żeby wbić konkretny lvl i skill. Fakt ale kiedyś jak sie przechodziło przez miasto to 60 lvl to była rzadkość. Uważam, że boty popsuły w pewnym procencie klimat gry. Mi to tylko szkodzi, że MC nie będzie można używać, choć może znajdą jakieś obejście(żeby stawiać monka drugim charem). Tylko mógłby mi ktoś wytłumaczyć czy jak z tibią cam będę miał debuga to też możliwy jest ban? Słyszałem o kilku nie sprawiedliwych przypadkach banów. Według mnie gówniane jest to zabezpieczenie, bo płatne boty obejdą to a kilkanaście uczciwych graczy będzie z banemX(
Brawo cipsoft???

niestety ale kogo to j^bie ile razy i co używałeś?

co do patcha to i tak nic to nie da ... bo i tak będą wychodzić nowe wersje botów -.^

Dirk Pitt 13-07-2008 10:36

Wystarczy ze beda takie patche raz w tygodniu i zbanuja w miesiacu 5k graczy , boty wtedy wygina jak mamuty.:D

YaMaRoOo 13-07-2008 10:39

@up

Nie wiginą, tak dla testu zaryzykowałem.. i? Scrackowane ng 4.5.0 działa, blackd działa więc ludzie dostali bany only przez debugi;p

Soul's 15-07-2008 10:53

Ludzie, opanujcie się... po co grać bez bota, skoro można z nim? co jest fajnego w staniu obok potfffora i uderzania w niego chmurkami? Żenada.. a nie botują tylko newby / noł lajfy, którzy n ie mają co robić tylko grają.

Krajzel 15-07-2008 11:25

@up
To po co w ogóle grać? jak ma za Ciebie bot wykonywać te "żenujące" czynności to lepiej wykasować tibie i dać sobie siana, przecież to strata czasu i energi elektrycznej. Gry są po to żeby czerpać z nich przyjemność i się dobrze bawić, co mi to da jak za mnie ktoś/coś zabije x potwora, wbije x lvl, x skila NIC, NULLL

Avallach 15-07-2008 11:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dirk Pitt (Post 2176433)
Wystarczy ze beda takie patche raz w tygodniu i zbanuja w miesiacu 5k graczy , boty wtedy wygina jak mamuty.:D

Wtedy wszyscy inni wygina razem z nimi. 2/3 kasy za pacce poszlo by im w du*e ;]

YaMaRoOo 15-07-2008 14:12

@2up

Jeśli podnieca Cię walenie w slima 5-10h dziennie to gratuluje

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:32.