Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   No-life ;/ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=186730)

Vindem 31-07-2008 14:16

Są tylko 2 możliwości:

1. Graj dalej... w końcu ci się w ogóle znudzi.

2. Usuń Tibię.... i gdy o niej chociaż raz pomyślisz, wybiegnij z krzykiem na podwórko i się uspokój.

yours~

Evil Maul 01-08-2008 13:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez juran_se_spychowa (Post 2200814)
Witam. Zwracam sie do was z prośbą o rady, jak ograniczyć spędzanie wolnego czasu przed komputerem. W moim odczuciu jestem no-life ;/. Nie potrafie sie oderwać od monitora, cały czas mam potrzebę grania. Czasami nawet nie chce mi sie iść z moim psem na spacer, ponieważ "lvl ważniejszy". Sądzę, że jest to spowodowane ciągłą rywalizacją między-koleżeńską. Cały czas chcę mieć większy lvl, więc spędzam coraz więcej godzin przed komputerem. W 3 dni zdołałem zrobić 24 knighta ze skillami 53/52 i dorobić się całkiem fajnego eq, lecz odczułem taką potrzebę zrobienia paladina, ponieważ knight już mi się nudzi (małe możliwości w pvp). Moi kumple mają po 21+ i znów pewnie będę chciał ich przegonić, ale ja nie chce tyle grać, nie chce być no-life ani nie chcę być uzależniony od tej gry, lecz nie chce przestać grać, bo ta gra sprawia mi przyjemność i satysfakcje. Moja gra 25/7 (;p) trwa od 3 dni. W nocy lubie grać, bo wtedy czuje klimat, ale w dzień troche nie za bardzo, więc proszę o rady tych, którzy kiedyś też byli no-life i jak sobie z tym poradzili.

Pozdrawiam
Juran

Nie sprawia mi satysfakcji bycie najlepszym, tylko sama gra, hunty, questy itp

Heh, mnie kumple wyciągają (inni, co w tibie nie grają) ale ja nie chce z nimi iść ;/, a jeżeli to już choroba psychiczna? Nie no, tak nisko chyba nie upadłem...

Nie chce przestać grać, tylko ograniczyć, tak do 2-3 no może 4h dziennie... ale rada o pannie jest dość dobra... a akurat mam taką jedną na oku, dobra, dzięki za rady... od jutra ograniczam, tylko jeszcze dzisiaj wyjde z rooka... buahahha ;]

Pozdro
Juran

Kup sobie bot'a i będziesz PRO ! i załatw sobie dupe na RL to nie będzie ci się nudziło w wolnym czasie, kiedy twój char będzie bocił.

wrogonastawiony 01-08-2008 20:20

Można tu pisać i pisać, jest wiele sposobów, wiele konswekwencji twojego postępowania. Póki co level jest dla ciebie ważny i tak pozostanie, tego nie zmienisz tak prędko. I tobie sie nie da przetlumaczyc ze ta gra jest do dupy, gówno ci daje i takie tam... Ty chcesz grać i tyle. Na siłe nic sie nie da z tym zrobic.

Bot tutaj chyba nie pomoże, raczej sharing... taa pomyślicie ze namawiam do łamania zasad no ale niech juz strace. Mi to po częsci pomoglem - sharuje postać. Gramy na spółe przez co kiedy niegram, nieczuje potrzeby wlaczania tibii bo wiem ze tam 'level sam rośnie' bo przeciez kumpel gra. Interes korzystny dla wszystkich: nie nałogujemy sie, mamy czas na wszystko inne no i fajną postać. Moze byc tak ze niechcesz sharowac ale inaczej sie nieda, kiedy grasz sam i jestes uzaleczniony, bardzo chcesz grac nonstop to kiedy wylaczasz tibie ciagle cie do niej ciagnie, bo 'jestem offline i level mi nie leci, a kumplom pewnie leci i mnie wyprzedzą' przez co nie wytrzymujesz presji i za moment znowu wlaczasz gre. Wyprobuj to, polecam :)

Jezeli chcesz, jest tez druga metoda - poprostu musisz obrzydzic sobie gre. Jakbyś grał do oporu, nonstop i nie przestawal w ogole, zarywał wszystkie sprawy na rl to w pewnym momencie zdalbys sobie sprawe jak dużo sobie życia spierdoliłeś a wtedy uwierz mi - gra staje sie dla ciebie obrzydzeniem, nie mozesz nawet spojrzec na ikonke tibii na pulpicie :P U mnie byla taka kolejnosc: zdanie sobie sprawy jak duzo stracilem przez tibie -> dosc dluga przerwa -> powolne wracanie do gry, oczywiscie bez nalogowania i... wlasnie wtedy zacząłem sharować postać co by sie od nowa nie wciagnac za bardzo :P

A szukanie dziewczyny na siłe nie ma sensu więc odpuść sobie ; )

Zamne 01-08-2008 20:43

1.jeżeli chcesz przestac grac wogole, nie tylko w tibie:

1.1:wy***b kompa przez okno/oddaj koledze i zakaż odawać

2.jeżeli chcesz przestać grac w tibie:

2.1: usun wszystko, co kiedys laczylo cie z tibia

2.2: wywal itemy do wody/ na skale kolo thais, zeby nie dalo sie ich zabrac

2.3: pomaga zaczecie grana w cos innego, co tam chcesz

2.4: jak znajdziesz cokolwiek o tibii, zrob ile-sie-da postow spamu spod znaku "tibia to syf"

domin3x 01-08-2008 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zyziek (Post 2200849)
Zacznij botować.

To jest zdecydowanie najlepszy pomysł. Po prostu skołuj sobie bota ;]

Opel024 01-08-2008 20:59

Graj tyle ile możesz, aż w końcu znudzi Ci się bicie na okrągło tych samych monsterów i przestaniesz grać w Tibię.
P.S
Zacznij grać w coś innego (Cs'a, Gta itp.). Coś co oderwie Cię od Tibii.

Xr3 01-08-2008 21:16

Postaw bota. Powód? Cipsoft oszukuje nas - My oszukujmy Cipsoft. (Gdy zaczniesz padać przez masskicki i tracić dni pacca to wspomnisz te słowa). Radził bym ci ograniczyć granie. 2 lata temu w gimnazjum, miałem tak jak ty teraz, a nawet gorzej. Z tym, że przez pół roku. Zawaliłem szkołę. To co ty wyprawiasz do niczego dobrego nie prowadzi. Naprawdę, ta gra straszliwie wciąga. W dodatku ryje beret - Budzisz się z rana i przed oczami masz Tibię. Myślisz o wymarzonej dziewczynie i myśl ta miesza ci się z Tibią. Wiem coś o tym. Ja wyszedłem. Ty jeszcze masz możliwość z tego nie wychodzić, nie wchodząc w to. Więc wykorzystaj swoją szansę, bo potem, pewnie będziesz żałował i będziesz mógł co najwyżej sobie podziękować.;)

Co do botowania. Nie przejmuj się uwagami osób krytykujących ten sposób "grania". Są to na ogół ludzie, którzy nie widzą niczego złego w siedzieniu po 10 godzin przy Tibii i chipsach. Można sobie tłumaczyć "zło botowania" na wiele sposobów, ale wszystko sprowadza się do tego, aby eliminować użytkowników takiego softu. Stary takich leszczów OLEWAJ. Lepiej, żeby nazywali ciebie Boterem, niż No-Liferem. Z doświadczenia wiem, że przy manualnym expieniu zanudzisz się na śmierć, a tak to możesz włączyć sobie BOCIK i zająć się realnym życiem, całkowicie srając na głupoty pisane przez większość forumowiczów. W szczególności są to jakieś nooby na 20lvl, które wychodzą z założenia, że wiedzą wszystko o Tibii. Fajnie. Tyle, że taki gość próbuje podważać moje zdanie na ten temat, chociaż jego całkowity exp, nie jest nawet 1/4 tego, co ja wbijam na jednym huncie. Chodź sam na mojej głównej postaci nie bocę, to mam wyrobioną swoją opinię na ten temat, gdyż widziałem już w tej grze wiele. Wystarczająco wiele, aby móc wypowiadać się na temat botów.

@down
A ja proponował bym ci stąd wyjść i poprosić moderatora o wykasowanie twojego posta.

Xerionis_Family 02-08-2008 11:32

Czasem bywa tak, że temat boli... ała....

xDD

naprawde widzicie sens kontynuowania wątku? Proponował bym zamknąć ten temat bo jak się ma takie problemy to forum nie pomoże. Psychiatra plx...

Szmilej 02-08-2008 19:36

Cały ten temat mi przypomina coś takiego :

wielkie kółko ludzi na krzesłach... i

-Witam nazywam sie Zenek, jestem tibioholikiem, nie gram od 3 miesięcy...

<Brawa>

~~~~~~

a do topicu... ja na twoim miejscu bym zrobił coś takiego...

Wstajesz - 1h grania-expienia
Po obiedzie - 1h grania-expienia
Po kolacji - 1h grania-expienia

Mi te 3h w zupełności wystarcza i jak znajdziesz good expisko to nawet (24lvl) 50k expa wbijesz... czyli z 1 lvl +.... później będziesz co raz więcej expa zbierał (nowe expowiska - większy lvl) i znudzi Ci sie gra... xD

Duke Dran 02-08-2008 22:16

Trzy strony pełne porad. Może by poradnik zrobić?

Exhado 04-08-2008 15:08

ja fiem!11oenoen ja fiem!!1oeneo
A tak na serio,exp ile wlezie,exp,exp wkoncu powiesz tak jak ja wczoraj,dobra koniec klikania myszka po ekranie,nudne to :/"

Cosinus1990 04-08-2008 15:30

nie widzę innego rozwiązania jak bot ;) choć na dłuższą metę jest to nieopłacalne i wcześniej czy póżniej będziesz miał hacka/bana ;/

X-Anylon 04-08-2008 15:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szmilej (Post 2211087)
Cały ten temat mi przypomina coś takiego :

wielkie kółko ludzi na krzesłach... i

-Witam nazywam sie Zenek, jestem tibioholikiem, nie gram od 3 miesięcy...

<Brawa>

~~~~~~

a do topicu... ja na twoim miejscu bym zrobił coś takiego...

Wstajesz - 1h grania-expienia
Po obiedzie - 1h grania-expienia
Po kolacji - 1h grania-expienia

Mi te 3h w zupełności wystarcza i jak znajdziesz good expisko to nawet (24lvl) 50k expa wbijesz... czyli z 1 lvl +.... później będziesz co raz więcej expa zbierał (nowe expowiska - większy lvl) i znudzi Ci sie gra... xD

Zgodzę się z tobą. Znajdź sobię inną grę - któa pozwoli Ci się wyloozować.
Proponuję coś typu: Grand Theft Auto, Counter, MuOnline.
Ew. Pograć z rodzicami w Kurnika lub jakąś gre planszową.

P.S Odradzam PES'a08 z kolegami.

ripper 04-08-2008 23:42

Jaki sens ma zmiana uzależnienia od jednej gry na uzależnienie od drugiej? Tylko nie mówić, że w Tibię gra 8h dziennie, a w GTA będzie grać 3-4, bo gra nie robi różnicy.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:01.