Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   GTA IV na PC - oficjalnie potwierdzone! [ciekawostka] (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=188257)

Killuminati 08-08-2008 17:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2218928)
On ma racje.! To niszczy psychikę.! Ale ja i jestem sprytniejszy.! Ide grać w konsole.! HAHAHAHA

Ludzie to jest chore, tak samo można mówić, że do kościoła nie powinno się puszczać dzieci bo księżą są zbokami.. ; /

@Nadrill

GfW.? Czyli praktycznie każda gierka przeniesiona z pudła na blaszaka. Jak nie każda.

A dla mnie chore jest podawanie się za dziewczyne. Znajome nie?

@temat

Dla mnie VC i tak rządzi, dla mnie najlepsza gra z gatunku GTA. Ciekawe jakie to będzie miało wymagania, choć kompa nie mam starego, to i tak się martwie, czy to pociągnie. A wy jak myślicie, masakryczne wymagania bd miało? :P

Gelt 08-08-2008 17:06

Jak każda nowa gra: / Na pewno będzie zajmowała spor miejsca na twardzielu, ale to juz nie problem.

Ps.
Cytuj:

A dla mnie chore jest podawanie się za dziewczyne. Znajome nie?
Psycholog powiedziałby, że to fetysz : d

Rayza 08-08-2008 17:58

Od Lolnego dla Bloodwina:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez od lolnego
http://darkwarez.pl/forum/login.php?...f3d085da7e7eff
No proszę... Podając ten link przemieniam Cię w recenzenta! Magia!

dziękuje

Erhion 08-08-2008 19:10

Lolny żartujesz czy nie umiesz czytać?

Cytuj:

Nie chce sie chwalic ale fallouta 3 i gta 4 to juz tydzien temu gralem ...

Red_Tube 09-08-2008 13:34

Wohooo!! Teraz zbieram kase na GTA IV 8o:cup:

Wspułczuje tylko tym co kupili konsolke specjalnie dla Gta IV :evul:

XeX 09-08-2008 13:43

Ja tesh! Mam już 200 zł!! Zaraz kupie!

Gelt 09-08-2008 14:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Red_Tube (Post 2220424)

No cóz, to musiały byc jakieś bananowe dzieci dla których pieniądze nia grają roli. Każdy normalniejszy gracz domyśli sie, patrząc chociażby na poprzednie tytuły, iż gra będzie na blaszaka.

Ja współczuję Tobie. Znajdź jakiś słownik czy coś a nie siedzisz na ślizgaczach tylko..

hoomik 09-08-2008 14:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Red_Tube (Post 2220424)

wspolczuje tym, ktorzy musza wydac na PC 2x wiecej niz na konsole po to, zeby GTA IV dzialalo plynniej niz 10> fps

Duke Dran 09-08-2008 14:37

Ja np wolę ulepszyć PC niż brać konsolę tylko dla jednej gry. Btw z cenami nowych gier na next-genowe konsole to bym chyba nie wyrobił. Wolę mieć więcej, a taniej (PC).

hoomik 09-08-2008 14:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duke Dran (Post 2220558)
Ja np wolę ulepszyć PC niż brać konsolę tylko dla jednej gry. Btw z cenami nowych gier na next-genowe konsole to bym chyba nie wyrobił. Wolę mieć więcej, a taniej (PC).

yea, w koncu koszta gry na PC = koszt plyty dvd = ~1.30 pln, a koszta gry na konsole = ~150 pln, fakt ; A argument ze lepiej ulepszyc PC niz kupic konsole dla jednej gry do mnie nie przemawia, w koncu PC tez ulepszasz dla jednej gry ;

Duke Dran 09-08-2008 15:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2220589)
yea, w koncu koszta gry na PC = koszt plyty dvd = ~1.30 pln, a koszta gry na konsole = ~150 pln, fakt ; A argument ze lepiej ulepszyc PC niz kupic konsole dla jednej gry do mnie nie przemawia, w koncu PC tez ulepszasz dla jednej gry ;

Nie preferuję piractwa.

Bambuko 09-08-2008 15:53

jakbym ulepszył PC to poszłyby mi oryginalne gierki, które przeszedł już mój starszy brat : ) gta też może sobie kupi : ) tylko ja nie mam kompa do tego niestety.

Raxev 09-08-2008 16:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2220589)

A czy argument, że wolę się posługiwać myszką i klawiaturą jest dobry?

Edit: Nadrill:
Przyzwyczajenie przyzwyczajeniem, nie mówię, że źle mi się gra na padach, po prostu wolę klawke i myszkę.

Nadrill 09-08-2008 16:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raxev (Post 2220720)
A czy argument, że wolę się posługiwać myszką i klawiaturą jest dobry?

Nie, bo to kwestia przyzwyczajenia.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2218928)
@Nadrill

GfW.? Czyli praktycznie każda gierka przeniesiona z pudła na blaszaka. Jak nie każda.

No, ale pewnie do GTA dadzą achievy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duke Dran (Post 2220558)

Twój wybór, że kasę tracisz. GTA IV na X kosztuje 149 zł, po prawie 3 miechcach od premiery. Gry na konsolę nie są drogie, jak się chce, to można(Allegro). A więcej, a taniej... wiadomo, do czego to prowadzi.

hoomik 09-08-2008 17:40

- karta graficzna
- ram
- procesor
- mobo
= ~1100 zl
Na takim sprzecie GTA IV moze pojdzie w 800x600 na srednich detalach na ~15-20 fps.

- xbox
Na takim sprzecie nie przejmuje sie wymaganiami gry, nie doswiadczam spadku framerate'u przy wiekszej ilosci obiektow. Oczywiscie mozna kupic tez wersje Arcade, ktora obecnie bedzie o jakies ~150-200 zl tansza.
Jedynym minusem jest koniecznosc zainwestowania ~100 zl w roczny abonament XBL do gry na multi, ale mysle, ze przy kupnie konsoli + oryginalnych gierek taki wydatek jest raczej niezauwazalny.
No i poza tym osobiscie uwazam, ze jednak mimo wszystko wygodniej sie gra kiedy mozna sie rozlozyc na fotelu/lozku z padem w lapie, niz siedzac przed monitorem. Konsole mam krotko, ale roznica w komforcie grania jest zauwazalna natychmiast.

Nadrill 09-08-2008 17:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hoomik (Post 2220905)
Na takim sprzecie nie przejmuje sie wymaganiami gry, nie doswiadczam spadku framerate'u przy wiekszej ilosci obiektow. Oczywiscie mozna kupic tez wersje Arcade, ktora obecnie bedzie o jakies ~150-200 zl tansza.
Jedynym minusem jest koniecznosc zainwestowania ~100 zl w roczny abonament XBL do gry na multi, ale mysle, ze przy kupnie konsoli + oryginalnych gierek taki wydatek jest raczej niezauwazalny.
No i poza tym osobiscie uwazam, ze jednak mimo wszystko wygodniej sie gra kiedy mozna sie rozlozyc na fotelu/lozku z padem w lapie, niz siedzac przed monitorem. Konsole mam krotko, ale roznica w komforcie grania jest zauwazalna natychmiast.

Za 1100 zł można kupić lepszy sprzęt.
Z drugiej strony, wolałbym o wiele bardziej Xboxa, gdyż nie ma sensu kupować kompa do gier za 1100 zł. Poza tym, mają być obniżki.
Zresztą Golda nie trzeba kupować. Można jechać na 48h trialach, których pełno w necie. Ale wiadomo, lepiej kupić za 90 golda na 13 miesięcy. Wygoda pomiędzy tymi sprzętami jest nieporównywalna. Czekam aż wyjdzie X360 60GB i kupuję.

Duke Dran 09-08-2008 17:59

No dobra dobra. Konsole rzeczywiście są tańsze ale co innego jak ma się komputer dobrej klasy za darmo od firmy : P koniec mojej bajki. Ostatnio czytając różne fora konsolowcy twierdzą, że GTA VI na PC będzie miało gorszą grafikę od tej, którą wyświetla np. EXBOX. Mam nadzieję, że tak jednak nie będzie.

hoomik 09-08-2008 18:04

Cytuj:

Za 1100 zł można kupić lepszy sprzęt.
moze, nie wiem, nie orientuje sie. Ostatni raz sprzetem zainteresowany bylem przy wymianie kompa ~3 lata temu.
Cytuj:

Z drugiej strony, wolałbym o wiele bardziej Xboxa, gdyż nie ma sensu kupować kompa do gier za 1100 zł. Poza tym, mają być obniżki.
to samo tyczy sie iksow - maja byc obnizki w zwiazku z wprowadzeniem Premium 60gb.
Cytuj:

Ale wiadomo, lepiej kupić za 90 golda na 13 miesięcy
IMO lepiej wydac jednorazowo wiecej, ale miec swiety spokoj na ten ~rok.
Cytuj:

Wygoda pomiędzy tymi sprzętami jest nieporównywalna
wiadomq

Swoja droga, Guitar Hero 3 bez gitary ma ktos na sprzedaz? Od kilku dni katuje demo, pogralbym w pelna wersje, ale nowka za ~230 zl imo troche za droga, a ~350 z gitara to juz w ogole nie ma o czym mowic (no i w ogole sama idea na*******ania na guitar-kontrolerze nerdowa mi smierdzi ;])

qq2 09-08-2008 18:05

To się kupi x-boxa xD
Szczerze, to raczej mam zastrzeżenia do tego czy wersja na PC będzie przynajmniej dorównywać płynnością, etc. do wersji konsolowych, bo kumpel zainwestował w eks pudło i wrażenia niesamowite, szczególnie na telewizorze full hd :>

Kruul 09-08-2008 18:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Duke Dran (Post 2217876)
I jakie wrażenia?

Jedną z ważniejszych rzeczy, jakie powinniśmy spełnić, my gracze to pokazać R*, że nadal opłaca się inwestować w rynek PC przy tak dużym piractwie na lewo i prawo. Na mnie już mogą liczyć. Ciekawe czy będzie jakieś wydanie kolekcjonerskie.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tompior (Post 2217918)
Widzisz. W ciagu 1 dnia ze sprzedazy konsolowej wersji zarobili 500 milionow. W ciagu kilku lat sprzedazy wersji na PC nie zarobia nawet 1/10 tej kwoty. Jedyna nadzieja w tym, ze ludzie beda kupowac oryginaly ze wzglegu na tryb multiplayer...

Nie wiem czy zauważyliście ale we wszytskich wywiadach zawsze mówiono, że na pc gta IV nie wyjdzie. I chodziło o to żeby ludzie pokupowali xboxy tylko dla gta IV (w Anglii, USA to popularne) i udało im się to, a teraz wydają na pc i dodatkowy zarobek, a co do piractwa to w naszym kraju jest duże ale w tych bardziej rozwiniętych to już prawie znikome, większość ściągających to i tak by nie kupiła bo nie mają pieniędzy i przez ściąganie firma nie straci nic bo i tak by nie zyskała.

A ja wolałbym najpierw zdobyć piracką grę, zobaczyć czy jest dobra i dopiero wtedy kupić - chyba że lubicie płacić za gnioty (nie wnikam w to). Ale jak gra jest do dupy to nie powinniśmy płacić twórcom, niech przy kolejnych się wysilą.

To jest tak jak z filmami Film 1 jest fajny, ale zazwyczaj Film 2 jest już do dupy ale pierwsza część była fajna więc wiele osób pójdzie do kina, kupi dvd, a później narzekają, że syf ale producent kasę zbił bo jedynka była fajna i ludzie są przekonani po tytule, że dwójka będzie taka sama, a może lepsza i płacą żeby oglądnąć :/

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:46.