Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Rosja grozi Polsce? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=188872)

Emok 12-08-2008 00:27

Duszek mądrze gada, polać mu!

@down
Sam łamiesz regulamin. Z takimi sprawami to na priv. ^__^
Poza tym, napisane jest "mogą być uznane za spam". Mogą, ale nie muszą.

/edit
Ja też nie!

@topic
Sądzę, że nie można pozostać obojętnym, gdyż Rosja ma dziwne zapędy. Ale po co kaczka jedzie do Gruzji, to nie wiem.

Avallach 12-08-2008 00:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emok (Post 2224953)
Duszek mądrze gada, polać mu!

Sorki Emoś, ale zawsze chciałem to zrobić xd

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raynold (Post 572550)
[*]Jeśli wszystko, co masz do powiedzenia, to "gratz", "masz rację", "zgadzam się z przedmówcą", lepiej zachowaj to po prostu dla siebie. Takie posty mogą być uznane za spam i odpowiednio karane.

Proszę przestrzegać regulaminu.
Edit//Nie łamię ;p

@topic
Groźby bez pokrycia? Żeby cokolwiek większego z tego wynikło będzie trzeba jeszcze sporo poczekać.

Kshaq 12-08-2008 00:41

Mimo wszystko po co się tam Kaczka pcha? Zaprasza go ktoś tam? Co on chce sobą "pokazać"? Że "wspiera duchowo" Gruzję, tak jak nas zawsze każdy wspierał?

Jak to koleżanka w opisie ładnie ujęła: "A Kaczka pcha się do Gruzji, a tam sezon na kaczki"

Lovah 12-08-2008 01:27

Mnie smieszy jedno. Jak USA zaatakowalo Irak, nie majac na pewno lepszego pretekstu do wojny niz Rosja to nikt jakos nie narzekał na amerykanow, polacy wyslali tam wojska i nikt nie protestowal. Jak Rosja atakuje Gruzje, ktora sama sie o to prosiła łamiąc postanowienia traktatu to już jest protest całego świata, Ruscy be, Ruscy źli itd. Rosja robi dokładnie to samo co Ameryka, tu chodzi o wpływy.

Toobi 12-08-2008 08:53

W*****a mnie już ta Rosja. Mieli propozycje zawarcia pokoju to nie... Nie wiem jaki jest sens atakowania Gruzji, chyba se kurwa nie zdaja sprawy, że tam umierają ludzie. Nie mozna tego inaczej nazwać jak głupotą. Do tego Kaczyńki zawsze się musi w*******ać, kurwa przez tego głąba rozjebią nam pół Polski...

@UP

Czyli według Ciebie to co robi teraz Rosja to jest dobrze?

Avallach 12-08-2008 09:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Toobi (Post 2225109)
@UP

Czyli według Ciebie to co robi teraz Rosja to jest dobrze?

Czyli według niego, to co robi Rosja jest tym samym co zrobiło USA, tylko że USA nikt nie krytykował.

@2up
Może dlatego, że Rosja przez kilka wieków udowadniała, że nie można jej ufać? A może dlatego, że USA to potęga i ktoś z krytyką został by sam, a przeciw Rosji poparcie będzie większe? Nie mam pojęcia.

@down
Zabijesz terroryste i dostaniesz rakietą ;p

Xelius 12-08-2008 09:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 2224933)
Głupki. Nie czaicie ,że on sobie żartował?...

Jak będą mordowali polskich ludzi to mi ten text przypomnij. Ciekawe kiedy pogramy w rl-csa xD

Erhion 12-08-2008 09:39

Cytuj:

Ciekawe kiedy pogramy w rl-csa xD
Szkoda, że bez respawnu po rundzie. :P

Topic:

Wiecie po co tam Kaczka pojechała? Złapie za karabin i będzie walczył z Ruskami. Jego majestat przerazi wrogów a energia bijąca z ciała da siłe Gruzinom, którzy wyprą Rosyjskie wojska z gruzji przy okazji podbiją samą Rosje. A to wszystko dzięki KACZCE. Dobrze, że wysłali tam tylko jedną naszą kaczke, bo dwie byłyby niehumanitarne.

A tak serio: Nie widzę nic złego w 3 wojnie światowej. Może świat po niej będzie lepszy. :)

Co do gróźb Rosji. Scenariusz - zima w Polsce. A Rosja myk, odcina gaz i rope Polsce. Przeżyjecie zimie bez ogrzewania?

Walekifa 12-08-2008 09:40

Rosja jest zbyt daleko Polski, nie będą się bawić. Nie postrzelacie sobie z kałacha, jakby co. Wyślą na nas dziesiątki rakiet które zdziesiątkują Polskie miasta i bazy wojskowe,a NATO i UE zareaguje dopiero po tym. Tak by wyglądała III wojna i 1 dniowa obrona Rzeczypospolitej Polski. Nic z tym nie zrobicie ; ) Nie będzie drugiego D-Daya na molo w Sopocie.

Tuhamiid 12-08-2008 10:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2225173)
Co do gróźb Rosji. Scenariusz - zima w Polsce. A Rosja myk, odcina gaz i rope Polsce. Przeżyjecie zimie bez ogrzewania?

Mamy swoje zloza gazu

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gospodarka.gazeta.pl
Rocznie w Polsce zużywa się obecnie 14,4 mld m sześc. gazu.

W tej chwili odkryte i opisane polskie zasoby gazu szacuje się na 106 mld m sześc

czyli na kilka lat starczy, a do tego czasu napewno dojda do porozumienia, tyle ze problem tkwi w tym ze nasze roczne wydobycie to 5,7 mld m szesc.

A co do wojny z Polska to sie o to nie martwie, Rosja zalatwi to co ma zalatwic w Gruzji i wroca do siebie, a ze gruzja sobie namieszala to ich problem.

Osobiscie bym nie chcial wojny w Polsce, mi zycie mile, a Ci co pisza ze fajnie itp to niech sie jebna pozadnie w glowe i pomysla czy fajnie by bylo patrzec jak ich znajomi/rodzina umierała na polu bitwy, czy by wtedy pomysleli, ze byli tacy madrzy na forum i sie cieszyli ze bedzie wojna.

Goggo 12-08-2008 10:14

Może to nieważna informacja , mieszkam przy lotnisku Poznaniu , i dzisiaj od rana coś więcej niż normalnie tych wylotów...

SellMuzg 12-08-2008 10:29

Eee, panowie przeciez jesli rosja nas zaatakuje, a my jestesmy W NATO i UE to oni nam pomoga, Gruzianom nie mozemy pomoc bo nie sa w UE, tak jak Rosja wiec nie ma obawy

Vavi 12-08-2008 10:38

@Do wszystkich tych, co mówią, że Polska do pies Ameryki.
Będąc sojusznikiem Ameryki, możemy negocjować o tarczy.
Będąc sojusznikiem Rosji, Rosja nie pytałaby się nas o zgodę tylko po prostu by ją zainstalowała na naszym terytorium.

Erhion 12-08-2008 10:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SellMuzg (Post 2225218)
Eee, panowie przeciez jesli rosja nas zaatakuje, a my jestesmy W NATO i UE to oni nam pomoga, Gruzianom nie mozemy pomoc bo nie sa w UE, tak jak Rosja wiec nie ma obawy

Oj chłopie poczytaj nieco historii.

A NATO dawno upadło tylko jeszcze tego nie widzą.

Cytuj:

wydobycie to 5,7 mld m szesc.
No właśnie. Możemu mieć miliardy złóz a jak nie wydobywamy wystarczająco to nic nam one nie dadzą. A jak przyjdzie zima i Rosja nam nie sprzeda gazu? Może mamy rezerwy ale na ile?

Aphino 12-08-2008 10:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ..::QRAS::.. (Post 2224477)
a ja tak przeczuwam ze jeszcze w tym zyciu zlapiemy za karabiny ...

Oby :)11 września i od tego się wszystko zaczęło.Irak to nie wojna jeszcze.
Wojna będzie jeszcze przed nami ja wam to mowie.
#Top
A co do tematu to Rosja chyba nie jest taka głupia na jaką wygląda.
Jeśli by nas zaatakowała to od NATO i Ameryki by miała przesrane.
A ktoś tam wspominał o II WŚ, jeśli ruski by nam nie pomogli nie było by polski.
Bo oni tez się przyczynili do wygranej, czy nie mam racji?Przynajmniej tak mi dziadek mówił,a on był na wojnie i wiedział jak było ciężko.
Z jednej strony mamy dług wobec Rosji (według mnie) aczkolwiek mogli by nie wspominać o tym tak zachłannie i nachalnie, bo już przecież kilka lat temu już coś do nas mieli.A tak na marginesie zauważyliście ze Japonia i Chiny nic nie dają o sobie znaku życia?Ja myślę ze oni coś knują xD

Edit:
Jedno mnie cały czas wkurza. Kiedy wybuchła II WŚ to Ameryka nie ruszyła dupy...
Ale jak Irak zaatakował i Ameryka wysłała wojska na Irak to my w podskokach wysłaliśmy tam swoich.

Bordo 12-08-2008 11:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Goggo (Post 2225205)
Może to nieważna informacja , mieszkam przy lotnisku Poznaniu , i dzisiaj od rana coś więcej niż normalnie tych wylotów...

Chodzi o Krzesiny? Dokładnie.
Ja mieszkam w Poznaniu, ale spokojnie mogę z okna obserwować niebo nad tamtym lotniskiem. Co chwile dosłownie startuje jakieś F16.

Moim zdaniem gruntownie wszystko testują, czy w przypadku ew. starć wszystko zadziała poprawnie.

Piciaz1213 12-08-2008 11:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Glon Elriel (Post 2224600)
: D
Czekałem tyle czasu aż rosja zacznie nam grozic : D
Wreszcie będę mógł wziąść za karabin i walczyć o Ślask a przy okazji o Polske ^.^

Wojna to powinna byc ostateczność. Powinnismy pomagac Gruzji wysyłając jednostki stabilizacyjne i sanitarne.Powinnismy tez nielegalnie podsylac bron aby rosja sie o tym nie dowiedziala.A jezeli tak ci śpieszno do karabina to jedz do Iraku albo gdzie indziej.....

neopostman 12-08-2008 11:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lovah (Post 2225002)
Mnie smieszy jedno. Jak USA zaatakowalo Irak, nie majac na pewno lepszego pretekstu do wojny niz Rosja to nikt jakos nie narzekał na amerykanow, polacy wyslali tam wojska i nikt nie protestowal. Jak Rosja atakuje Gruzje, ktora sama sie o to prosiła łamiąc postanowienia traktatu to już jest protest całego świata, Ruscy be, Ruscy źli itd. Rosja robi dokładnie to samo co Ameryka, tu chodzi o wpływy.

USA miało powód, jeden wyssany (atom), drugi realny- rządy Saddama Hussajna, który dokonał wiele ludobójstw. Rosja atakuje Gruzję bez uzasadnienia, w dodatku Gruzja to państwo otwarte na zachód. Moim zdaniem Rosjanie chcą teraz obalić Sakasasasaaksaksaksaskakskfkakskaszfilego aby potem wsadzić na jego stanowisko jakiegos prorosyjskiego prezydenta.

@ down

Ale śmiechowe :XXXXXXX.

Sorcerereq 12-08-2008 11:31

Ahaha i znowu, jak każda WŚ będzie się toczyła od Buga do Odry...

Shanhaevel 12-08-2008 11:43

Cytuj:

Oby 11 września i od tego się wszystko zaczęło.Irak to nie wojna jeszcze.
Wojna będzie jeszcze przed nami ja wam to mowie.
I się z tego cieszysz?

Cytuj:

: D
Czekałem tyle czasu aż rosja zacznie nam grozic : D
Wreszcie będę mógł wziąść za karabin i walczyć o Ślask a przy okazji o Polske ^.^
Za jakieś 10 lat, jeśli dożyjesz, zmądrzejesz.

Cytuj:

@Do wszystkich tych, co mówią, że Polska do pies Ameryki.
Będąc sojusznikiem Ameryki, możemy negocjować o tarczy.
Będąc sojusznikiem Rosji, Rosja nie pytałaby się nas o zgodę tylko po prostu by ją zainstalowała na naszym terytorium.
W dodatku Ruskie nigdy nas nie lubiły, a dopóki mamy amerykańskie bazy na swoim terytorium, dopóty USA będzie nas jakoś bronić.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:26.