![]() |
Zostaję mam tu bardzo dobre warunki i i i i i jest gitara
|
A ja zostaję w kraju, jestem w klasie maturalnej, a po maturze wybieram się na prawo albo na administrację, zależy na co się dostanę. Oba kierunki są niezłe, po prawie będę zbijał kokosy a po administracji na start te 3k zarobie, więc będę godnie żył.
|
Ja na piłkarza zostaje w kraju!
|
Nic mnie tu nie trzyma więc pewnie wyjade..
|
Cytuj:
Mi się podobają Niemcy, pracowałem w poprzednie wakacje i jest tam naprawdę dużo lepiej niż w Polsce, w Anglii kiedyś byłem na wakacjach to nie podobała mi się ani trochę, jakiś taki mroczny dziwny kraj. Po studiach będę szukał pracy w Polsce ale jeśli w ciągu 5 lat nie będę dobrze zarabiał to wyjeżdżam. Mówicie o 3000 i godnym życiu ale za to nawet na mieszkanie szybko nie uzbieracie, a co dopiero utrzymać rodzinę no bo chyba większośc zamierza założyć. Kim zostać lepiej: robotnikiem w Niemczech (zarobiłem za jakieś 300 godzin pracy 3000€ w zwykłej fabryce częsci samochodowych gdzie tylko wciskałem przyciski na takiej maszynie/komputerze - lekka praca), czy może w Polsce będąc kimś w pracy ale zarabiać mniej od robotnika w innym kraju? Jedynie trzyma mnie rodzina bo tak to już bym dawno opuścił ten złodziejski kraj. |
Cytuj:
|
Jak tylko mnie wpuszczą do CERNu to zaraz zabiorę się za sabotaż LHC, doprowadzę do przeciążenia systemu i zmiotę połowę Europy z mapy świata! Mwahahahahaa!
@ W tym miesiącu wyjeżdżam. |
Spokojnie jestem dopiero w drugiej klasie Technikum jeszcze mam troche czasu by podjąc taką decyzję ... ale z tego co słyszałem to nawet juz teraz w Irlandi itp nie łatwo o Prace ... Jak skończe szkołe ( po Studiach , przynajmniej takie mam plany) to postaram sie poszukać czegoś w Polsce wyjazd bedzie Ostatecznością ;)
|
@ripper
Podpisuję się obiema ręcyma i głowyma. Cytuj:
|
Cytuj:
Nie zamierzam wyjezdzac, mam nadzieje, ze sytuacja mnie do tego nie zmusi. |
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Po studiach można wyjechać. A nawet trzeba. :)
|
Jestem obecnie w Szkocji i chodze na praktyki u elektryka. Mam zamiar tu zostac minimum do 25 roku zycia. Wiecie, zarobic, przyjechac, poznac kobitke, i mieszkac sobie w Polsce :D
|
Emigrowalam z innych powodow, jednak jestem pewna, ze znajde tu lepsza prace i za lepsze pieniadze xd.
Wiec.. glos na emigracje |
Cytuj:
Cheapest ma rację Polska to banda złodzieji i decydentów, już nawet Niemcy się dziwią czemu Polska jest tak biedna, przecież ona ma najpotężniejsze (prawie) dochody w europie, mimo to całą kasę rząd przebimba na peirdolone "państwowe spółki", które mają po tysiąc prezesów z wypłatami 10k+ zł... Tak jest w każdej dziedzinie naszego kraju czy to wojsko czy to drogownictwo, ten cały sajgon finansuję nasz kraj, który nie wiedząc czemu pozwala spółkom/firmom krajowym do palenia kasy. ;d Gdyby społeczność(nie wszyscy, tylko ci którzy są prezesami/dyrektorami spółek, których jest po parędziesiąt w jednej dziedzinie) nie była taka złodziejska to biedy w Polsce byśmy nie zaznali... |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:49. |