Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Fake'i (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=61)
-   -   Pogawędki o fake'ach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=192045)

Necromash 12-09-2008 21:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Veruis (Post 2261778)

Czepiali się ciagle od nowa używanych outfitów i innych grafik. A jakoś - z tego co widze na forum - dalej sa używane w kółko te same grafiki.

To nasze prawo czepiać się.:D
Co do tego zgadzam się że ten dział upada. Kiedyś zaglądałem na co najmniej na 3 fake. Teraz tylko czasem na Haze of Angels. Dlaczego??? Bo czasem jak spojrzę na tytuł to wiem że to jakiś shit i że nawet nie warto zaglądać.

Evil_Aragami 14-09-2008 15:33

Tak sobie gadałem ze speedem i wyobraźcie sobie taki fake....

Fabuła -Kalaś
Dialogi -Veruis
Klimat ,outy -Sezu
Grafiki ,outy -Speed
Efekty ,outy -Koperus
Może w outach by się jeszcze zmieścił Emo :<

Ernesto_Ruz 14-09-2008 15:41

No dobre, w outach mógłbyś byc ty xD Ja nic nie umiem robic, fabułę wymyslam i wychodzi mi cos w stylu ''przygód dwóch przyjaciół'', outy to może trochę, lokacje no może też, a efekty to jestem tak zielony, że aż biały ;D

Misza 14-09-2008 16:27

Ja sobie prędzej bym wyobraził taki fejk:

Fabuła - Misza, Nadrill
Dialogi - Nadrill, Misza
Klimat - brak
Grafiki - Cipsoft, Paint
Efekty - Paint
outy - losowi ludzie w Outfitach na Zamówienie

Nawet wiem, jak będzie się nazywał (jeśli w ogóle będzie): 101 Dalmatorczyków.

COMING SOON (?)

Avios 14-09-2008 16:54

Przyjżałem się forum, i wywnioskowałem - to prawda, dział Fake'i umiera. Odszedł Gargoin, Suhayl i wielu innych. Jedyni pozostali to Ja, Misza, Nadrill, X-Zero, Evil Aragami, Ernesto Ruz, Anerian, Pacz_Knight, Sir Speed, KalasantyX, Mikes1, Lova, Szufi, Virusmaxi i Vasudanin. :<

Virusmaxi 14-09-2008 17:04

Cytuj:

Odszedł Gargoin, Suhayl i wielu innych.
A kto to? Prawda jest taka że wszystko zdechło jak odeszli ci najstarsi.

Ernesto_Ruz 14-09-2008 17:16

Bo to właściwie Ci najstarsi budowali ten dział, od zera. Tworzyli pierwsze dobre fake, robili pierwsze zamówienia, ale z wiekiem ludzie odchodzą. Chyba Carbon Lord też odszedł, ostatnio go nie ma :( ale dla mnie dosyć fajnie, że ostatnio nie ma Arashela xD

Bald Drah 17-09-2008 10:34

Też mam podobne uczucia. Kiedyś tu były super fake a teraz trochę dupa ... NIe mówię że fejki które są teraz są słabe ale tamte miały to coś :) fejki były(śmieszne polewa na maxa)jak Naruto na moście albo Gimli ded i smoki pijane :d Ja tam znam technikę ale nie umiem dobrego zrobić :D

Tu przykład Fake który oglądało całe forum :D
Fejk pod tytułem:
The Village grafika super cudeńko :D

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=103884

Ernesto_Ruz 17-09-2008 14:24

Ja bym mógł zrobić fake story, np. jedne z moich outów:
http://img179.imageshack.us/img179/4241/fajefsuh8.png
Lub tereny:
http://img66.imageshack.us/img66/2276/ddgstr3.png
Nie mówie, że mógłbym zrobić jakiś super ultra extra pro fake, ale, może coś by z tego było. Jednak ciągle myślę, i myślę, i myślę, ale nie mogę wymyślić żadnej fabuły, a jak już coś wymyślę, to coś w rodzaju ''Przygód Przyjaciół'':(

Pacz_knight 17-09-2008 15:00

@up
Lol? I co ta twoja wypowiedz ma na celu? Jakos nie zrozumialem co chciales wniesc do tematu -.-"

@topic
Eeee tam, piwko z dragonami nie bylo tak fajne jak 300 orcow xd

Shuki 17-09-2008 15:52

Trafiłem tu przez przypadek, lecz postanowiłem znów wejść do tego działu. Poziom nowych fake'ów rzeczywiście odstaje od tych z czasów Avagera, Glavesa, Kalasanty'ego, Kopera czy innych. Fakt, że ci najlepsi już odeszli zmienił znacznie wygląd tego działu... A szkoda. Pamiętam jak wyczekiwałem niegdyś na niektóre fake'i. Później widząc zastój sam przestałem je robić i nie wchodziłem na to forum...

Ale może czas wrócić?

Ernesto_Ruz 17-09-2008 17:22

@Pacz
Chodziło mi o to, że jakbym zrobił fake, i bym go kontynuował, i by był dobry, to może ten dział się ''obudził'', tak też by mogło być, gdybyś np. ty zrobił fake, bo sądząc po outach twoich i efektów,twój fake mógłby być bardzo dobry.

Mikes1 17-09-2008 17:44

@ up
Jak na moje to ty chciałeś sie pochwalić outami i terenami :D
Ale moge się mylić ^^
Jak chcesz robić fake to rób.. Czekasz na powszechną akceptacje?
Btw. Z tego z co wiem to Pacz robił fake :P

No i to, że robisz w miare outy i tereny to wcale nie znaczy, że zrobisz fake który.. hmm.. "obudzi" ten dział...
Btw. W tych terenach widze outy Aragamiego, które robił na czyjeś zamówinie.. Masz pozwolenie na ich używanie? :P

Pacz_knight 17-09-2008 19:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mikes1 (Post 2270735)
Btw. Z tego z co wiem to Pacz robił fake :P

Taa dwa w rozsypce... Praktycznie to trzy ale ten ostatni byl kontynuowany ale z powodu formatu na kompie all grafiki poszly sie walic (a mialem juz 2 gotowe party). Tak jk juz wczesniej wspomnialem caly czas siedze w tym dziale i szykuje sie moj nowy fake ktory pojawi sie pod koniec tego roku, ekh ekh <kaszle>, wypaplalem...

@Ernesto_Ruz
Heh do tego potrzeba wielu osob. ^^

@down
Nie koniecznie virus... ;p

KalasantyX 17-09-2008 19:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pacz_knight (Post 2270865)
szykuje sie moj nowy fake ktory pojawi sie pod koniec tego roku, ekh ekh <kaszle>, wypaplalem...

Ekh ekh <kaszle> Pacz zapowiedział, ale mu wirus zmienił to na wypaplałem.
Może też coś zrobię na przełom 08/09, ale tylko jeżeli będę pewny, że ten fake będzie strzałem w dziesiątkę. ;Temat zamieniamy w spam!

Ernesto_Ruz 17-09-2008 20:52

@Evil Aragami, Pacz, oraz spółka z.o.o., o kur**, miałem namyśli... khmm. no, tą resztę <zdenerwowany>, no chodzi mi... nie ważne <totalnie zdenerwowany> no ci inni
Miałem dzisiaj ciężki dzień, no i może tak jakoś chciałem pokazać co zrobiłem, z resztą, głowa (m)nie boli, kur** coś źle napisałem, może od nowa zacznę...
@Evil Aragami, Pacz, oraz spółka z.o.o., o kur**, miałem namyśli... e tam, w każdym razie chciałem może jakoś tak pokazać, no i sam nie pamiętam co chciałem zrobić, o kur... wezmę sobie Etopiryne i będzie dobrze. No i koniec. Eee, nadal tu jesteście? W takim razie... O! (lampka, ta no... khm, o! Żarówka! nad głową) chyba wymyśliłem fabułę, idę robić fake. No to narazie. Koniec. Pa pa. No, możecie sobie iść. Czemu nie idziecie? Kończcie czytać!!!!11 Dobra. Tak na serio. Do zobaczenia jutro!

Krizz 19-09-2008 17:08

- czyścimy.

Koper of Drawno 19-09-2008 19:05

No cóz. Niby wróciłem ale nie. Nie robie już graf więc mam w d**e Faki. Mogę tylko komcić i tyle. Nie chce kolejnego BAN'a >.> A co do tych, którzy odeszli- szkoda. Ale może ktoś inny ich zastąpi.
@down
Bo się Ciebie boje!

X-Zero 20-09-2008 11:35

Cytuj:

Wtedy tutaj aż wrzało - co dzień 8~ nowych fake'owców do zjechania, nowiutkie, świeżutkie temaciki, 10 aktywnych dzień w dzień wyjadaczy tego działku... heh. To były fajne czasy ;-) Aż się łezka kręci.
Co tydzień coraz to nowsze, coraz to lepsze fake'i. Prace potrafiło się rzucać w imię innego projektu z dnia na dzień ;P I pasowało.
Lol, dobrze że pojawiłem się trochę później... szczerze to po tym opisie lepiej prezentują się dzisiejsze czasy ( choć fake'owców mało... ale to głównie wina tego co działo się gdy była ta niby elita*, co wszystkich jeździła... a o t.pl utworzył się mit że tam tylko kilka fake'owców jest dobrze ocenianych, a reszta jest "jechana" ... pff... )

* - ja nie mówię że to wina tej "elity", ale kilka osób już coś takiego mówiło...

@Up:
Eee... Do mnie? ;/

@down:
Wiem, bo to "@down:" już było zanim napisałem posta ;p

Misza 20-09-2008 11:46

@up: Koper nie mówił do ciebie, wcześniej był tu jakiś inny typ pojeżdżający 'huj w dupe koperowi'. Ale jak widać, post już poleciał.
Cenzura! Koper jest elitarny i usuwają wszystko na niego! Buntujmy się!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:22.