![]() |
Cytuj:
Od Eminema to się odwal, bo to jeden z najlepszych raperów w ogóle, genialne rymy, głębokie utwory, przy niektórych można się cholernie wzruszyć, przy innych wkurzyć, a przy jeszcze innych zataczać ze śmiechu. Geniusz. |
Cytuj:
przekaz to masz w pfk/k44 cala reszta smierci komercja jak liber i doniu, a zapomnialem o OSTR-ym, ktory imo jest aktualnie najlepszym raperem w polsce |
Jak czytałem Twoja wypowiedź to własnie to chcialem napisać; ) Respect4You
Hail OSTR; ) Co roku płyta i każda na wysokim poziomie. Zaczynajac od bitów na tekstach kończac. No i ten freestyle; ) |
Ok,jak rozwijacie dyskusję w te stronę,to coś ode mnie.
Domeną Kalibra44 był Abradab i myślę,że potwierdzą to wszyscy,którzy przeżyli chodź trochę czasy,kiedy muzyki słuchało się na kasecie na boom boxie,którego miał jeden na dziesięciu (sam zdążyłem jedynie na końcówkę tych czasów..) Magik jest sławny dlatego,że umarł. Gdyby wciąż żył może Kaliber 44 przetrwał tak samo jak Molesta. Wyszedł jakiś trend na to (magik był prawdziwym raperem) żeby dzieci mogły mówić,że znają się na rapie. Nie,nie znacie się. Ja też się nie znam. Ale polecam wam obejrzeć dokument blokersi (cały na youtube jest) może coś z niego wyciągniecie tak przy okazji ;p Eminem- Świetny Raper,ale dla wszystkich.. Jest tak dobry,że dają go nawet do kawałków z nazwami "nigga" ... ; p Ale niestety dla wszystkich.. Ogólnie promowany przez bravo. Jarają się nim tak samo ziomki z biednych osiedli,jak i różowe dziewczynki no sorry.. Polscy raperzy- Są Genialni. Ale nie dla wszystkich. Trzeba zrozumieć tę zajawkę. I to mi się podoba bardziej,niż opcja pana "Slim". Im więcej ludzi będzie mnie uważać za głupiego za Polski rap,tym bardziej będzie mnie jarać to wszystko : P Jest tylko dla wybranych,ja jestem wśród nich i Pozdro dla tych,którzy wiedzą,co dobre! : ) |
A ja nadal się zastanawiam, jaki jest sens słuchania rapu, dla ku*ew w tekście?
Równie dobrze możecie poprosić byle dresa pod klatką coby wam przedstawił swój słownik, obicie gęby gratis. Peja np. ma te teksty żałosne, co kawałek leci jedna nawijka, na 100 sposobów - jak to mu jest źle i niedobrze. To nie jest przesłanie, najwyżej narzekanie dzieciaka. Pfk, k44 to najlepsze stare zespoły, teksty styl itp, perfekt. Ostry to teraz najlepszy polski raper. Fokus też coś tam próbuje - czekam na jego cd'ka alfa&omega... Jest jeszcze ten gural, ale o nim nie mam zbytnio zdania. Niemniej większość dobrych kawałków jest dosyć stara, teraz w większości powstaje marna komercja byle dla kasy... A na zakończenie : jaki jest sens słuchania rapu, dla ku*ew w tekście? jol. |
Cytuj:
On Topic: Umm, na prawdę trudno mi powiedzieć... Jedyne, co mi się nasuwa to Nagły Atak Spawacza i Peja. ;) Ah, może nie rap, ale... http://marchewsien.wrzuta.pl/audio/2..._powiesz_na_to . Ah dwa, i przejawie mój osobisty pogląd - rap nie ma przekazu, przynajmniej większość, w tym 70 % polskiego. |
a Fokus? a cale Pokahontaz?
|
co do pokahontaz - rahim ma fajna piosenke z lilu : ]
|
Cytuj:
|
@Up
Może to z tego powodu, że NIE słucham peji? I jeśli dla ciebie dobry rap=peja, to współczuje. |
A słuchał ktoś WYP3? Dosyć stare ale wg mnie daje radę. Fokus tez mi się podoba, chociaz te starsze kawałki z kwadrat squadu to typowe gadanie-jaranie, jak np zamotasupłany (mi akurat się podoba no ale dla każdego co innego ;p o Jajonaszu też się mało ogólnie słyszy.
|
2cztery7/Flexxip/solo Mes miażdżą :) Mes to ma teksty... ;) A te bity na nowym krążku 247-poezja. Oczywiście jeżeli ktoś lubi g-funk ;)
Ostry mi się znudził, Peja mi się znudził co nie zmienia faktu, że kawałku mają przednie i od czasu do czasu ich slucham. Czarnuchy i tak miażdżą wszystko ;p |
Peja jest dobry. Mydelniczek co ty za głupoty gadasz?
|
Cytuj:
|
Cytuj:
a do mesa - `ja szukam tego hajsu dzis` ; (( a co do dobrego rapu - Te Tris - Naturalnie EP <333333333333! (temat jest na 4um grupy hip-hop jakby co XD, wbijac tam i gadac a nie spamujecie ; P) |
przeczytałem tylko poł pierwszej strony tego tematu i mnie dziwi ze chyba nikt jeszcze nie napisal nic o hemp gru jest troche tego, a co do koleszkow ktorzy gadaja oo hh ale debil to mi was zal jest czy ja sie z was smieje ze chodzicie w lato w jakis gumofilcach ubrani calo na czarno wasze lapy wygladaja w ten sposob \,,,/ i jedyne co mowicie to F**K SYSTEM, ME, YOU, ALL!!!!!11"
ja tam rycha peje slucham i mi to odpowiada podoba mi sie to o czym pisze i wogoogole elo noob bye, |
Cytuj:
Mes na swoim solo: "zapiski typa" nie ma tego kawałka ;p |
Nie padło HG bo tam wbrew pozorom nie ma tyle przekleństw, no wyjątkiem jest na pewno "Nienawiść": P
|
Nizłe podejście... A jak jest bez przeklieństw to już chujowy, nie? Brak mi słów...
|
Cytuj:
Nie slucham Peji, NASa tymbardziej, jestem w 90% pewien, ze slyszalem wiecej rapu od ciebie, bo slucham glownie amerykanskiego i troche francuskiego, na polskim rowniez sie znam. Najlepszym polskim raperem w tym momencie jest Pih, pewnie nawet nie znacie. Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:40. |