![]() |
@up
To zrozumiałe i tak jest ze wszystkim. Tanie dobrej firmy nie musi być dobre, ale pośród całego tego sprzętu można znaleźć jakąś gitarkę wartą uwagi za małą kasę. Trzeba tylko dużo czytać by wiedzieć gdzie szukać no i niestety trzeba troszeczkę tych gitar podotykać i poogrywać. |
Cytuj:
@Granteon Nie musi elektryka do niczego podłączać, przecież struny na sucho też brzmią, prawda, że nie umywa się to z podłączeniem do pieca, ale lepiej kupić gitarę za 350zł a za miesiąc/dwa jakiś piec, niż i to i to naraz. |
@UP
Struny w elektryku nie są miękkie tylko są bardziej luźne. Po za tym przyznaj, że dzwięk elektryka bez pieca jest chujowy... Za te 350 zł lepiej kupić akustyka, żeby się oswoić z gitarą, później go można spokojnie sprzedać (jak da się dobrą cene to na obecność klientów nie będzie się nażekać) i kupć elektryka. A takiego elektryka za 350 zł to nie oszukumy się, po kilku miesiącach straci swoje "ładne" właściwości, a na kupca nie ma co liczyć. |
@up up
Masz w ogóle pojęcie o firmie Epiphone ? Chyba żadne. Epiphone to firma która robi gitary wyglądem przypominające Gibsony, bo firma Gipson wyraziła na to zgodę. A tu http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif sobie poczytaj o historii firmy Epiphone |
wy wogole na jakiejkolwiek gitarze gracie...? ( pytanie do wszystkich oprocz lasucha i naja )
|
kup sobie gitare WASHBURN WI14,idealna na początek.
|
Cytuj:
Cytuj:
|
@UP
Znajdź mi taniego Gibsona... A Epiphone to bardzo dobra firma, tylko, że dobre gitary zaczynają się od pewnej kwoty. |
oplaca sie kupic http://www.allegro.pl/item439965301_...ack_z_usa.html
z usa rozni sie czyms od europejskich wersji? i troche dziwi mnie taka niska cena |
Nie dziw się niskiej cenie, to jest licytacja.
@necromantor: tak, gram trochę na klasyku. Jakiś Hohner. |
Cytuj:
|
a co sądzisz o tej co podałem?
|
Hm... tanie Epiphony są kiepskie, ogrywałem wiele, kilku moich znajomych ma, w porównaniu np. z tańszymi Hohner'ami, Flame'mami wypadają słabo, a już porównania do Gibsonów, hm.. zezwolenie na kopie nie czyni gitary, gitarę czyni drewno, elektryka i wykonanie z dbałością o szczegóły.. Kupowanie gitar przede wszystkim przez allegro czy jakikolwiek sklep internetowy jest błędem... Wiosło trzeba ograć, dotknąć, 'poznać', tabelka z informacjami nic Ci nie da, jednemu w łapie dobrze będzie leżeć Fender USA, a drugiemu dużo lepiej np. Cort X6..
|
A już na pewno widać różnicę pomiędzy Epiphonem za 8 stów, a gibsonem za 5k. Ja bym tam kupił samego elektryka, a piec po jakimś czasie dokupić...
|
Cytuj:
Na obrazku gitara wygląda dobrze, ale trudno ocenić tą gitare nie mając ją w rękach. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:33. |