Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Typowe błędne pojęcie na temat Tutorów. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=194079)

Fureyka 05-10-2008 03:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez melvel (Post 2286544)
Tutaj kilku tutorów narzeka że jest idmiana języków to by mogli zrobić jescze kilka serwerów np. Polskie, Hiszpańskie itp. a nie się meczyc

Jesli ktos nie zna podstaw jezyka by byc wystarczajaco komunikatywnym badz tez nie nauczyl sie go podczas gry i te braki to dla niego utrudnienienie, to niech zagra w polska grę. Oficjalnym jezykiem jest angielski i tak zostanie. Nie liczcie na zadne zmiany/ulatwienia w tym kierunku.

@topic
Na swiecie, ktorym gram tylko 1 na 20(?) jest bardzo dobrym senior tutorem, reszta pewnie kupila pytania.

Xr3 05-10-2008 08:24

Cytuj:

Tutaj kilku tutorów narzeka że jest idmiana języków to by mogli zrobić jescze kilka serwerów np. Polskie, Hiszpańskie itp. a nie się meczyc
Po twoim poście sądzę, że jesteś na tyle nie dokształcony, że nie wiedza elementarna z języka angielskiego to dla ciebie czarna magia. Zatem proponował bym ci ruszyć dupę od Tibii i zabrać się za naukę języka. Bez tego daleko nie zajedziesz.

sypr0 05-10-2008 08:52

Racja języka angielskiego używa się na całym świeci bez niego daleko nie zajedziesz ;]

maticmg 05-10-2008 16:42

bzdury... z doswiadczenia wiem ze jak tutor wybierze cos z calego kontekstu to nikt nie sprawdza reszty rozmowy...inaczej nie byloby tak debilnych banow jak sa teraz

Fudge 05-10-2008 20:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2286920)
Po twoim poście sądzę, że jesteś na tyle nie dokształcony, że nie wiedza elementarna z języka angielskiego to dla ciebie czarna magia. Zatem proponował bym ci ruszyć dupę od Tibii i zabrać się za naukę języka. Bez tego daleko nie zajedziesz.

Ja z kolei polecam Ci sie doksztalcic w podstawach jezyka polskiego, takich jak:
- nie z przymiotnikami i rzeczownikami piszemy lacznie

Dodatkowo w tym zdaniu ciezko szukac sensu:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2286920)
Po twoim poście sądzę, że jesteś na tyle nie dokształcony, że nie wiedza elementarna z języka angielskiego to dla ciebie czarna magia.

Proponuje wiec wpierw wziac sie ostro za nasz ojczysty jezyk, a jezyk angielski zostawic sobie na pozniej ;)

P.S. Z gory uprzedzam, ze brak polskich liter w moich postach to sprawa czysto techniczna.

Artis 07-10-2008 22:48

Fajnie, że coś takiego napisali, ale szkoda, że Ci, którzy nie doceniają tutorów i tak oleją ten tekst, bo stwierdzą - "Za długi, by czytać. Szkoda czasu" ;/

Dzik11 08-10-2008 19:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rafal_Dudek (Post 2286579)
lol :P akurat zostanie GM taki co nie pomaga ... to niby w jaki sposób zostanie zauważony?

I jaką ma tutor władzę? Normalny gracz tak samo może przesyłać reporty jak ST, poprzez GM forum. Tutor odróżnia się chyba tylko tym, że wie o istnieniu takiego forum ...

Zmiana nicku przechodzi przez Customer Support, jeśli oni stwierdzą, że zmiana imienia jest niemożliwa, Tutor ma wpis że źle zreportował ... a uwierz mi, CS się nie cackają

napisałem że mało jest takich tutorów i senior tutorów co pomagają z własnej woli a nie że nie pomagają

a Senior Tutor ma wielką władze ktoś mu zapłaci za zmianę nicku a on wciśnie lepszy kit cipsoft. A cip zmienia nick przykładem jest tu Niedzwiedz Waleczne Serce który sobie kupił nowy nick. I puźniej trafiają sie skorumpowani GM. Można tutaj wziąść przykład z GM Dokein'a który sprzedał konto GMa swojemu koledze.

Siki 09-10-2008 11:01

Zawsze sie znajda i uczciwi i nieuczciwi...

Ketna 15-10-2008 19:12

A jak ich odróżnić??

Hmm... A tak wlasciwie to jak odróżnic Tutora od zwyklego gracza? Bo mam pewien problem i chicialbym się zapytać...

Slythia 15-10-2008 19:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ketna (Post 2298699)
Hmm... A tak wlasciwie to jak odróżnic Tutora od zwyklego gracza? Bo mam pewien problem i chicialbym się zapytać...

Tutor pisze na helpie na pomarańczowo oraz ma w statusie na tibia.com napisane "tutor" (o ile nie ukrył postaci).

Formularz 28-10-2008 18:00

LoL mam 22 lvl i co mi z tego ze pomagam osobom i tak nie dostane tutora bo trzeba miec pacca.:]
powinno sie miec chociaz na paczatek jakis pacc...
A:) i jeszcze jedno jak odzyskac passy jezeli sie nie zna email'a a zna sie tylko account number.Powinno byl wiecej funkcji z odzyskaniem konta a tu jest malo :(...
Napiszczie jak odzyskac konto jesli sie zna tylko account number a nie zna sie passworda i email'a??:)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:13.