Alanus Lutinum |
11-10-2008 19:38 |
Cytuj:
... Poza tym fantastyka w Tibii... Na czym ona się właściwie opiera? Na biciu potworów, które w rl nie istnieją?
|
A WoW to zupełnie coś innego :/, potwory są z rzeczywistości : OOOO
Cytuj:
Zabijanie potworów dla expa... Powiem krótko - w Tibii oprócz tego nie można robić NIC. WoW daje wiele innych dróg rozrywki, nie opiera się on na wielogodzinnym spędzaniu czasu przed monitorem klepiąc wciąż to samo.
|
Lol, gówno prawda. Widać w RPG widzisz tylko exp i postrzegasz je jako hack n' slash, skupiającą się na rozwoju postaci, bo ja jakoś w Tibii umiałem inne rzeczy niż exp robić :/.
Niestety w WoWa nie grałem, ale grałem w podobne (Lineage, Silkroad), a one są już bardziej nastawione na hack n' slash niż Tibia. Sprawa ma się zapewne podobnie z WoWem, z resztą to zależy od podejścia gracza, a CytrynowySorbet uwielbia h'n's i podchodzi do sprawy bardzo subiektywnie.
Jeżeli chodzi o wyzywanie przez innych graczy, to Tibijczycy są tak oceniani przez 12-letnich gówniarzy, którzy widzieli "poczontkowom wyspe, glupiom grafe i brak dzwienku", a właściwie to działa trochę jak filtr, ale niektórych przyciąga grywalność, która niewątpliwie Tibia posiada (do czasu).
|