Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Muay Thai (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=195457)

Rankor 20-10-2008 21:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2305300)
Karate tsunami XDDD Wszędzie to reklamują, w szkole u mnie, na ulicach plakaty również są. Ciekawe czy ktoś się nabierze =) Tak btw. jak już karate, to Kyokushin albo Oyama.

Nie boisz sie, ze Rysiu Murat cie dopadnie za oczernianie jego stylu? ;)

@Thero
Widzialem, ale dalej smieszy =D

Badon 20-10-2008 22:44

@Rankor

Kiedy ja pisałem ze po 2 miesiącach? Po kilku to nieznaczy po 2...T_T
Dzieckiem to Ty jeszcze jesteś masz dopiero 17 lat.
To byl przykład a akurat mialem pod reka ten film.

Piatu 20-10-2008 22:57

bez flamewarow mi tutaj. ogarnijcie sie ludzie... ktos byl na zawodach w Łącku? w chuj watpie tak naprawde ale wypada zapytac

Radix 21-10-2008 15:48

To, czy koleś będzie wymiatał zależy:
a) od zawodnika
b) sekcji
c) trenera
d) zawodnika ponownie
Poza tym - ktoś może na sparingach wypaść dobrze, ale na ulicy strach go zje. Co do tego nosa po drugim treningu - trener idiota. Laik na początku kroków się uczy, wyprowadzać ciosy, kopnięcia itp. Sparingi mocne najlepiej w kaskach, ochraniaczach na piszczele, rękawicach i szczękach. Popatrzcie też, czy chodzicie na klasyczną tajkę, czy może jakieś typowe pod K1 (różnią się tym, że łokci nie ma prawie w ogóle). Jeśli chodzi o wytrzymałość - kondycja owszem, ale również bardzo ważna jest wytrzymałość mięśni na zmęczenie. Bo jeśli nie masz siły już wyprowadzić ciosu, albo trzymać wysoko gardy, to też dętka. Jeśli chcesz coś osiągnąć, to ćwicz jeszcze w domu w wolnych chwilach.

Granteon 21-10-2008 15:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Piatu (Post 2304289)
ym. nie mam pojecie o co moze chodzic... o tarczowanie? na kazdym treningu ma sie kontakt z przeciwnikiem. no chyba, ze myslisz o tym, ze kazdy trening polega na na*******aniu do nieprzytomnosci swojego partnera...

Chodzi mi np. o trening, w którym się walczy trenując przy tym ciosy, chwyty itd. z kimś nawet go nie dotykając. Czyli 2 osoby stoją od siebie w odległości i wymachują łapami i nogami...

Poźniej taka osoba wychodzi na ulice, dostaje bombe i nie wie co robić...

Thero 21-10-2008 16:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Granteon (Post 2305891)
Chodzi mi np. o trening, w którym się walczy trenując przy tym ciosy, chwyty itd. z kimś nawet go nie dotykając. Czyli 2 osoby stoją od siebie w odległości i wymachują łapami i nogami...

Walka z cieniem? Czemu ssie?

Radix 21-10-2008 16:26

@up jemu chyba chodziło o Kata z Karate, a nie o walkę z cieniem, która jest bardzo przydatna i pomocna dla każdego szanującego się zawodnika.

Rankor 21-10-2008 18:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Granteon (Post 2305891)

Wiesz, z tym jest roznie, bo tak jak napisal Radix - ktos moze na treningach nawet dosc czesto sparowac a na ulicy moze spanikowac. Co nie zmienia faktu, ze jesli ktos uczy sie pod samoobrone/walke na ulicy to takie treningi jak opisales sa bezsensowne :p

DaimenPro 22-10-2008 22:44

Mua co ? O kur... co za żenada... Lepsza Krav Maga to jest dopiero styl walki.:)

sphinx123 22-10-2008 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DaimenPro (Post 2308003)
Mua co ? O kur... co za żenada... Lepsza Krav Maga to jest dopiero styl walki.:)

Przerasta Cię ośmio-literowy wyraz? W pojedynkach Muay Thai vs Krav Maga wygrywa zawsze styl pierwszy. Zresztą, nie wydłubię oczu komuś, kto chce mi ukraść telefon...

Dragon-Fly 23-10-2008 07:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2308027)
Przerasta Cię ośmio-literowy wyraz? W pojedynkach Muay Thai vs Krav Maga wygrywa zawsze styl pierwszy. Zresztą, nie wydłubię oczu komuś, kto chce mi ukraść telefon...

Ale my mówimy o Krav Madze wojskowej czy cywilnej?
Btw. Krav Maga cywilna to nie jakiś styl walki tylko SAMOOBRONA.

Rankor 23-10-2008 14:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2308027)

G*wno sie znasz. Juz cos wczesniej pisalem na temat porownywania stylow. Poza tym Krav Maga to system samoobrony w przeciwienstwie do MT, ktore wystepuje w wersji sportowej. A jesli chodzi o dlubanie oczu - czemu nie? ;s

A do goscia piszacego o "zenujacym" MT:
Trenujesz cos? ;)

Radix 23-10-2008 16:21

Omg... Porównywanie stylów, jak ja to kocham. Cravka jest to samoobrona, MT jest to sztuka walki. Widzisz różnicę? Cravka jest to likwidowanie przeciwnika najprostrzymi i najszybszymi technikami (kop w jaja itp.). MT natomiast jest do rywalizacji sportowej i tak jak owe ma swoje reguły i zasady. Cravka jest pod ulicę, MT jest pod ring. Co do sparingów owych ludzików między sobą - wszystko zależy od psychiki i przygotowania zarówno jednego jak i drugiego. Twierdzenie, że tajka jest zjebana jest idiotycznym stwierdzeniem, bo dobry zawodnik szybciej okopie Cię na dystans, niż Ty podejdziesz do niego ze swoją cravką, która prawie w głównej mierze uczy walki w kontakcie.

@Rankor
Chłoptaś albo naczytał się o tym w internecie, albo trenuje Cravke i jak to już bywa - miesza z błotem inne style.

Piatu 24-10-2008 00:05

taaak. porównuj samochód sportowy do samochodu dostawczego.

Arrivald 24-10-2008 12:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2305308)
Ja ćwiczyłem Tsunami i polecam innym.

HAhhHAhahAHHAHHAHAHAHAhHAHHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ...... HHAHAHahHAhAHAH!!!!! Powiedz ze to zart, prosze!

Radix 24-10-2008 14:52

@Arrivald
Nie, to nie jest żart. Kiedyś na jednym z podforów było coś o sztukach walki i tak również w/w Yoh pisał, że uczęszczał na Karate Tsunami. Temat kontrowersyjny, swoje racje wtedy wypowiedziałem i sądzę, że nawet nie ma co się nad tą kwestią rozwodzić.

skuug 31-10-2008 18:08

http://i38.tinypic.com/21ooqbl.jpg

; ))

Erhion 31-10-2008 18:41

Cytuj:

bo jak bedziesz trenowac, to dresiarzowi dasz rade)
Za rok albo dwa siala lala la.

Mystlichpozdro 01-11-2008 12:31

Nie lepiej podyskutowac z takim dresem zebyśmy zakończyli nie potrzebny incydent. któremu nikomu nie przyniesie korzyści? Najlepiej pokonać wroga słowami. :)

zoliax 01-11-2008 12:40

Na ulicy można dostać za przypadkowe szturchnięcie, "oszorowanie" się o kogoś, więc powodzenia z tą rozmową, pseudo-mistlisiu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:12.