Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   MTV Europe Music Awards (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=197253)

Granteon 08-11-2008 08:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2326405)
To jest nagroda za rok 2008, a nie za całość dorobku. W roku 2008 polską scenę muzyczną zdominował Feel i nie ma na serio się o co tutaj kłócić, bo taka jest prawda. Czy się to komuś podoba czy nie.

Jak coś się puszcza wszędzie po kilkadziesiąt razy dziennie to wiadomo, że wszyscy będą głosować na to, nawet jeżeli się im to nie podoba...

Zresztą, o czym my tu rozmawiamy? O jakimś komercyjnym konkursie, który ma na celu zarabianie? Chcecie to oglądajcie se to, dajcie im zarobić, ja mam to w dupie. W końcu bez głupiego społeczeństwa oni by nie zarobili.

Exodus 08-11-2008 10:23

ale jad w waszych wypowiedziach czuc, nie ogladalem tego i nie lubie tej muzyki, ale smieszy mnie jak jest temat o muzycie POP badz innej komercyjnej to kazdy musi po niej jechac aby poczuc sie lepszym. Wychodza kompleksy.

@down
nie przeszkadza mi POP, moge sluchac jak leci na jakiejs imprezie czy festynie, ale jakos specjalnie za nim nie przepadam. Z tym "nie lubie" moze troche przesadzilem, chociaz mozna to dwojako rozumiec. Nie lubiec tzn nienawidziec i nie szalec za nia. W moim przypadku to 2gie.

Lasooch 08-11-2008 10:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2326949)
ale jad w waszych wypowiedziach czuc, nie ogladalem tego i nie lubie tej muzyki, ale smieszy mnie jak jest temat o muzycie POP badz innej komercyjnej to kazdy musi po niej jechac aby poczuc sie lepszym. Wychodza kompleksy.

Nie mam nic przeciwko popularnej _dobrej_ muzyce. Ale pokaż mi taką ;]

Btw, Twoje posty wyglądają tak, jakbyś się chciał koniecznie odciąć, żebyśmy przypadkiem nie pomyśleli, że popu słuchasz. Czyli w sumie robisz to, co krytykujesz.

Slythia 08-11-2008 10:48

Cytuj:

Pozwolę się nie zgodzić.

Moim zdaniem nie chodzi tu o to, że muzyka popularna jest zła i niedobre, zaś ślepe jej krytykowanie jest dobre. Może i nie lubię wszystkich gatunków muzyki, lecz szanuję jej twórców, którzy mają naprawdę talent. Nawet, jeśli ich muzyka zalicza się do tak zwanej popularnej. Posiadają oni głos, umiejętności, charyzmę, pomysł na siebie. Tacy ludzie powinni być nagradzani w tej branży.. Czasem sama słucham ich piosenek i nie ukrywam, że je lubię. Wystarczy być dobrym w tym, co się robi.

Feel jednak do tej grupy nie należy. Nie krytykuję ich tylko dlatego, że są popularni i tworzą muzykę pop. Jakiś czas temu głośno było o kopiowaniu muzyki przez tenże zespół. Oficjalnie zostali uwolnieni z tego zarzutu, lecz moim zdaniem piosenki te są naprawdę bardzo podobne do siebie.

Pozwolę sobie tutaj także przytoczyć słowa Zbigniewa Hołdysa:

Cytuj:

- Obejrzałem ich podczas koncertu, na którym wręczałem jakąś nagrodę i byłem zasmucony. Gdybym tak źle grał na instrumentach, nie założyłbym zespołu. Niestety chęć zarobienia pieniędzy spowodowała, że nieudacznicy sami komponują i piszą teksty, a dyrektorzy muzycznych stacji radiowych, którzy nadają ton polskiej muzyce, są ludźmi wyzbytymi dobrego smaku. To oni dokonują wyboru, który polega na tym, że na antenę trafia chłopak uczesany na żel, ale tylko pod warunkiem, że komuś naubliżał.

Vil 08-11-2008 10:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2326622)
MTV upadło, przez Date My Mom, Kardashianów, Tilę Tequillę itp... Kiedyś te gale były lepsze, teraz nie warto tracić na nie czasu : /

kiedys MTV to bylo MTV, teraz w niektorych dniach wogole nie puszcza muzyki tylko jakies scierwo w rodzaju Wlatcow czy reality show o tym ze Hogan nie myje dupy.

Granteon 08-11-2008 13:20

Cytuj:

@down
nie przeszkadza mi POP, moge sluchac jak leci na jakiejs imprezie czy festynie, ale jakos specjalnie za nim nie przepadam. Z tym "nie lubie" moze troche przesadzilem, chociaz mozna to dwojako rozumiec. Nie lubiec tzn nienawidziec i nie szalec za nia. W moim przypadku to 2gie.

A czy tworzenie muzyki dla kasy i dla popularności jest rzeczą dobrą?

Exodus 08-11-2008 14:09

a co w tym zlego?To moze powinno grac charytatywnie?

Lasooch 08-11-2008 14:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2327255)

Powinno się grać dla sztuki. Wtedy jest się artystą. A jak gra się pod publikę, jest się sprzedajną szmatą, nauczoną trzymania gitary i sześciu akordów.

Reasumując:

Muzyka niekomercyjna: dobra.
Muzyka popularna, ale ambitna: dobra.
Muzyka, której celem jest popularność: zła.

Serious Sam 08-11-2008 16:58

http://starlounge.pl.msn.com/index.c...8737&imagenr=1

Żeby było śmieszniej...
Odwracam laptop w stronę Babci i mówię:
-Jak myślisz, czy to chłopak, czy dziewczyna?
A ona na to:
-Jakiś potwór...

@
Taka maszkara nie powinna zasługiwać na mikrofon, tyle.

Granteon 08-11-2008 17:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2327255)

No nie, kurwa, normalne jest słuchanie muzyki wiedząc, że jej autor robi to dla kasy...

Frapper 08-11-2008 17:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Granteon (Post 2327550)
No nie, kurwa, normalne jest słuchanie muzyki wiedząc, że jej autor robi to dla kasy...

A kto nie robi muzyki dla kasy? Pomijajac polskie zespoly punkowo-garazowe z lat 80.

sphinx123 08-11-2008 18:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Granteon (Post 2327550)

Ty byś robił za darmo? Jasne, zanim stałbyś się sławny ; )

bolosaf 08-11-2008 21:43

1)O 30STM
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 2326442)
prawie jak polski feel

Chciałbym miec w Polsce takie ''Feel''.

2) Kto wymyślał kategorie?

3) A co sądzicie o
''Never gonna give you up!
Never gonna let you down!"

http://img127.imageshack.us/img127/5...uupoffiix0.jpg

Vil 08-11-2008 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bolosaf (Post 2327928)
3) A co sądzicie o
''Never gonna give you up!
Never gonna let you down!"

prawdopodobnie najbardziej plastyczna piosenka jaka widzialem, nadaje sie nawet na zabawki w stylu spotow wyborczych Obamy.

Nadrill 08-11-2008 23:42

MTV Music Awards zrickrollowane? Epic win.

Articuno 08-11-2008 23:44

30STM = Feel? Pozdrawiam tego, co to powiedzial, hahaha.

Te nagrody MTV i tak sa lepsze niz nasze eski i oba sopoty ;).

Granteon 09-11-2008 09:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Frapper (Post 2327570)
A kto nie robi muzyki dla kasy? Pomijajac polskie zespoly punkowo-garazowe z lat 80.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2327649)
Ty byś robił za darmo? Jasne, zanim stałbyś się sławny ; )

Słyszeliście w ogóle kiedyś niezależną muzykę? W sumie, jak ktoś akceptuje tylko radio i to co jest na topie i trendy, to trudno prowadzić taką dyskusje.

Lasooch 09-11-2008 10:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nadrill (Post 2328159)
MTV Music Awards zrickrollowane? Epic win.

A wszystko wina /b/tardów.

sphinx123 09-11-2008 11:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Granteon (Post 2328388)
Słyszeliście w ogóle kiedyś niezależną muzykę? W sumie, jak ktoś akceptuje tylko radio i to co jest na topie i trendy, to trudno prowadzić taką dyskusje.

Słyszałem babunię Varney ;] Zresztą przestańcie już ten żałosny spór o to, że wszystko co komercyjne i popularne jest złe...

Reg 09-11-2008 11:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2326967)
Nie mam nic przeciwko popularnej _dobrej_ muzyce. Ale pokaż mi taką ;]

The Killers ?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:55.