Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Czwarta zapowiedź update'u. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=199262)

Dragonit 29-11-2008 18:19

Nawet bardzo dobrze gada, zgadzam się ze wszystkim. A outfity są w najgorszym razie przeciętne (przynajmniej 2) więc ci co płaczą jakie słabe itd. niech się zastanowią, że nie każdy ma taki (jak dla mnie zryty) gust jak oni. No ale co by cipowie nie dodali, to i tak co najmniej 20% wypowiedzi byłoby obraźliwych, bo inteligentnych ludzi jest tu coraz mniej ...

Pomocny Murzyn 29-11-2008 18:35

outfit moze nie jest fajny, ale addony mi sie b. podobaja B)

Robinschoooodl 29-11-2008 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miszi (Post 2354131)
ciesze sie ze zrobili cos z potworami np. z poi albo innymi, moim ek na DL jak nie dropnal mi rh albo dms to waste ;P
a co do outfitu to mam nadzieje ze bedzie bardzo drogi bo ceny diametralnie spadaja na serverach non-pvp i to mnie boli ;/ a hlvl maja za duzo kasy to beda mieli na co wydawac ;p

Słuchaj kondonie to z3e grasz na non - pvp i jestes ciotą nie znacy ze nie wiadomo jak maja podniesc cene outfitów bo to jednak troche kosztuje

respekt

neopostman 29-11-2008 20:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Robinschoooodl (Post 2354916)
Słuchaj kondonie to z3e grasz na non - pvp i jestes ciotą nie znacy ze nie wiadomo jak maja podniesc cene outfitów bo to jednak troche kosztuje

respekt

jedyną ciotą jesteś ty pokazując swoje chamstwo ; d.

Piotrek Marycha 29-11-2008 20:17

a o sorcu dalej cicho... nie zeby był słaby ale jakieś ciekawe czary dla urozmaicenia by sie przydały...

darkfurby 29-11-2008 20:43

Sam gram sorcem i muszę powiedzieć, że update zapowiada się bardzo dobrze. Teraz będę mógł opchnąc na allegro moje wszystkie knighty, którymi botowalem na kopalniach :D.

Co do outfitów...Moim zdaniem większość outfitów jest ZJEBANYCH! Jedynie niektóre są ŚREDNIE, dlatego obojętne mi jest czy wprowadza nowe outfity i tak nie będę wydawać kasy na taką pierdołę.

Szkoda, że nic o sorku nie słychać, patrząc z innej perspektywy to druid jest bardziej pożądany na hunty niż sork. Zawsze może uleczyć i ma tą samą siłę ataku, dlatego ubolewam nad faktem, iż CIpsoft to osły głupie i nie potrafią zadbać o swój biznes. Co update zawsze piszą coś o wyrównywaniu profesji...Ta gadka ciągnie się już przez pare lat i ciągle nie potrafią dojść do skutku. Jak jeszcze grałem palkiem to pamietam jak wprowadzali system niszczenia się spearów. Na początku myślałem, że to jest jakiś żart ale okazuje się, że oni naprawdę zmienili wytrzymałość spearów prawie do zera! I taka śmieszna sytuacja ciągneła się aż do kolejnego update. Potem wprowadzili te "Entchanted Spears" które na początku waliły lepiej niż sd od h-lvl sorka, to po jakimś czasie zmienili ich siłkę ataku. Wnioskując mam podstawy sądzić, że Loot to będzie kolejny problem z którym będą się borykać przez kolejych pare ładnych lat ;).

toporczyk 29-11-2008 20:58

Update jak to update, jak zwykle najbardziej płaczą ci co nie potrafią sie przystosować do nowych zmian. I to jest najbardziej śmieszne bo przecież dotyczy to nas wszystkich (w założeniu każdy ma równe szanse). :baby:

Sir-Babolek 29-11-2008 22:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez darkfurby (Post 2354977)
Sam gram sorcem i muszę powiedzieć, że update zapowiada się bardzo dobrze. Teraz będę mógł opchnąc na allegro moje wszystkie knighty, którymi botowalem na kopalniach :D.

Co do outfitów...Moim zdaniem większość outfitów jest ZJEBANYCH! Jedynie niektóre są ŚREDNIE, dlatego obojętne mi jest czy wprowadza nowe outfity i tak nie będę wydawać kasy na taką pierdołę.

Szkoda, że nic o sorku nie słychać, patrząc z innej perspektywy to druid jest bardziej pożądany na hunty niż sork. Zawsze może uleczyć i ma tą samą siłę ataku, dlatego ubolewam nad faktem, iż CIpsoft to osły głupie i nie potrafią zadbać o swój biznes. Co update zawsze piszą coś o wyrównywaniu profesji...Ta gadka ciągnie się już przez pare lat i ciągle nie potrafią dojść do skutku. Jak jeszcze grałem palkiem to pamietam jak wprowadzali system niszczenia się spearów. Na początku myślałem, że to jest jakiś żart ale okazuje się, że oni naprawdę zmienili wytrzymałość spearów prawie do zera! I taka śmieszna sytuacja ciągneła się aż do kolejnego update. Potem wprowadzili te "Entchanted Spears" które na początku waliły lepiej niż sd od h-lvl sorka, to po jakimś czasie zmienili ich siłkę ataku. Wnioskując mam podstawy sądzić, że Loot to będzie kolejny problem z którym będą się borykać przez kolejych pare ładnych lat ;).

Nieistnieje takie cos jak balansacja profesji, kazda profesja jest inna i NIEMOZE BYC ZABALASOWANA DO INNEJ poniewaz po to sa profesje aby sie diametrialnie roznily, bo w tym momencie zlaloby sie to w 1 calosc, knight ma sporo hp dobrze bloczy, mimo wsyzstko dobrze znosi ataki na bloku na bitwach, paladyn to posrednia profesja pomiedzy postaciami magicznymi i knightami, a magowie w calkosztalcie maja dobry atak ale w defensywie padaja jak muchy ( w trapie ). Dlatego jedyne wyrowanianie jakie moze byc to wyrowananie czesciowe, tzn ekonomiczne, tak aby gralo sie w miare przyjemnie, tak jak to bylo updatety temu <3. Co do lootu, co z tego ze boty beda mialy " lepiej "? skoro i tak boca i traca czas, wiec tak czy siak beda mieli " miliony " i tak, a polepszenie dropu ulatwi gre i umili czas normalnym ludzia ktorzy nie botuja po 10h dziennie na vdl/edl/barb campach i innych cudach zebyt potem bez ztresu expic na mosnterach z waste...

NevisSmith 30-11-2008 00:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez toporczyk (Post 2354998)
Update jak to update, jak zwykle najbardziej płaczą ci co nie potrafią sie przystosować do nowych zmian. I to jest najb@rdziej śmieszne bo przecież dotyczy to nas wszystkich (w założeniu każdy ma równe szanse). :baby:

To pr@wda, że: upd@te jak upd@te, ale większość w tym upie robią dla h - leveli, to już kolejny update gdzie questy, outfity, i różne itemki są tylko co najmniej dl@ setki+

Nic nie robią dl@ low.. to jest najgorsze ;];] reszt@ i się podob@...

^^I tak nie m@ o czym mówić, to dopiero 4 teaser, jeszcze wszystko może się zdarzyć :) xDD ;];] ^^ >.<

http://img119.imageshack.us/img119/4...w9dnge2tx6.gif

18:36 Yoozek [207]: zajmij sie kobietami
18:36 Korni [97]: to juz wole na tibie czas tracic

Sir-Babolek 30-11-2008 00:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NevisSmith (Post 2355405)
To pr@wda, że: upd@te jak upd@te, ale większość w tym upie robią dla h - leveli, to już kolejny update gdzie questy, outfity, i różne itemki są tylko co najmniej dl@ setki+

Nic nie robią dl@ low.. to jest najgorsze ;];] reszt@ i się podob@...

^^I tak nie m@ o czym mówić, to dopiero 4 teaser, jeszcze wszystko może się zdarzyć :) xDD ;];] ^^ >.<

http://img119.imageshack.us/img119/4...w9dnge2tx6.gif

18:36 Yoozek [207]: zajmij sie kobietami
18:36 Korni [97]: to juz wole na tibie czas tracic

To czy nic nie robia dla niskich leveli, to sie bardzo myslisz. Jest sporo miejscowek dla low leveli ktorych nikt niezna, bo kazdy ma oklepane miejscowki do bocenia poczawszy od rotwormow na lb / darashi konczac na larwach scarabach tombach. Jestem w stanie wskazac ci 4 miejscowek dla low leveli " od reki " ktore sa w 99% zawsze wolne o to one ;

- tarantula cave na tiq ( 20-25k/h profit )
- dwarf cave na tiq ( 40k/h profit )
- dwarf cave na cormaya ( 30-35k/h profit )
- treasure island ( 35k-38k/h waste / 0 )

Miejsca te pratkycznie zawsze sa wolne, a jest sporo miejsc o ktorych niewspomne ze wzgledu na profit, i dobry exp :) ale jest ich calkiem sporo i wystarczy ruszyc dupe zeby je znalesc.

Zientarski 30-11-2008 00:58

Prawda leży w tym, że większość niezadowolonych z tego update'u jest źle nastawionych.
Odrazu zakladacie ze bedzie zły i sie w tym argumencie umacniacie.

Uważam ze outfity sa fajne, moze ten 1 taki słaby - przesadzony.
Co do expplace to robią w porzadku.

Nie bedzie tak źle.

sy

Develis 30-11-2008 01:07

Super Ten nowy outfit odrazu pacc i quest :D

Pete16 30-11-2008 01:49

powiem wam tyle to wszystko jest na siłe .... osobiście to mi się outfit nie podoba ;/ oczekiwałem czegos znacznie lepszegoX( ... te całe nowe miasto ehh tez nic ciekawego ... pomyslnie zrobili z nowymi czarami ale to i tak nie balansuje postaci moim skromnym zdaniem powinni podniesc knightowi dmg glownie chodzi mi o pvp ... i zmniejszyc profesją magicznym waste przy zdobywaniu doswiadczenia :confused:

Vasudanin 30-11-2008 02:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pete16 (Post 2355455)
powiem wam tyle to wszystko jest na siłe .... osobiście to mi się outfit nie podoba ;/ oczekiwałem czegos znacznie lepszegoX( ... te całe nowe miasto ehh tez nic ciekawego ... pomyslnie zrobili z nowymi czarami ale to i tak nie balansuje postaci moim skromnym zdaniem powinni podniesc knightowi dmg glownie chodzi mi o pvp ... i zmniejszyc profesją magicznym waste przy zdobywaniu doswiadczenia :confused:

Czy ty jesteś ślepy czy jak? Zrobili party buffa i czar dla kiny na większy dmg. A dla sorca zmienili loot i exp z potworów, żeby nie mieli waste. Czytanie ze zrozumieniem?
@down
Shared exp wprowadzili przedtem, teraz mówisz chyba o party buffach.

TibiaAutoPack 30-11-2008 02:08

te nowe outfity nie sa wcale takie zle. A share exp dla mnie jest extra bo czesto expie w party.

Madmix 30-11-2008 02:24

zapowiada się maga super! cip w końcu zrozumiał o co kaman :cup:

Vanc 30-11-2008 08:42

W końcu Cipsoft opiera swój update na komentarzach i sugestiach graczy. \o/

Cashtan 30-11-2008 10:37

Nie wiem czemu niektorzy (ktorzy nie umieja czytac) mowia o outficie w liczbie mnogiej.
Przeciez outfit jest 1, tyle ze na 1 rysunku pisze basic, a na 2 addon o.O

PS. Mowa o zmianie aspektow gry w przyszlym roku, to zapewne zmiana konsekwencji smierci, bo o tym craban najczesciej gada :P

Mr.Bombastic 30-11-2008 11:23

Ehh... Mi się podoba i będzie fajnie może zacznę grę sorcem lub pallem. Podoba mi się to że teraz będzie można sprzedawać więcej rzeczy.:D:D:) btw. Czy ktoś wie dlaczego tibia.com nie działa? zauważyłem że już od wczoraj nie działała i dzisiaj też nie o co kaman???:confused::confused:

Xr3 30-11-2008 11:29

Cytuj:

Prawda leży w tym, że większość niezadowolonych z tego update'u jest źle nastawionych.
Odrazu zakladacie ze bedzie zły i sie w tym argumencie umacniacie.
Trudno, żeby po tylu niepowodzeniach związanych z updatami, mieć optymistyczne nastawienie...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:21.