Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Co robisz gdy nie możesz zasnąć? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=200927)

Dr.Unknown 16-12-2008 11:01

Cytuj:

5. Biorę kota (bez skojarzeń!) która działa jak dodatkowy zapas melatoniny;
Znacie ten kawał - Kot jest mój, i mogę go ruchać kiedy chcę? ; ))

@Arka_Sath_Wielki
The Metal?

Aron Roar 16-12-2008 13:26

@up
Znamy ;]

@2down
Pwn3d xD

Lord Evad 16-12-2008 14:58

Ja osobiście bez muzyki lub telewizji nie zasnę.
Ustawiam sobie playlistę i po prostu kładę się.

Pan i Wladca 16-12-2008 15:16

Idę się odlać ;) zazwyczaj o to chodzi ;p

Koksowy 16-12-2008 18:37

Czytam książke, gram na komórce ide zrobić sobie tosta :o
Pomaga :D

Valisha 16-12-2008 19:18

Hm, zawsze przed snem wspominam sobie, planuję następne dni, rozmyślam nad ostatnimi, myślę o tym, co się dzieje w moim życiu. Często pomaga zasnąć. Gdy jest gorzej, do kogoś esa jak nie jest za późno - czekanie na wiadomość bardzo meczy ^^. Często bawię się na telefonie, zjadam coś :) jak i to nie pomaga to biorę tabletkę na sen ;]

Lechista 16-12-2008 19:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2379351)
Znacie ten kawał - Kot jest mój, i mogę go ruchać kiedy chcę? ; ))

@Arka_Sath_Wielki
The Metal?

Kot jest mój i ja go będę pierdo#^% :>

janek@ 18-12-2008 15:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2378031)
Czasem gram coś cicho na leżąco

Którą ręką? Prawą czy lewą? nie ma to jak urwać słowa z kontekstu xD

Mi się jeszcze nie zdarzyło abym nie zasnął, zazwyczaj to ja się staram aby tego nie robić, ale to mi się i tak nie udaję... ;p Spróbujcie, może to na was podziała.

kombossik123456 18-12-2008 16:35

Nie wiem czy jest to dziwne , czy ja jestem dziwny ale ja czasami wolę sobie poleżec całą noc (bez zasypiania) i jestem bardziej wypoczęty niż jakbym spał , w tym czasie nie robię nic , nie gram na komie , nie gram na kompie ani nic z tych rzeczy tylko zastanawiam się nad różnymi problemami , myślę co będę jutro robił , powtarzam sobie informacje z lekcji itp... Wolę leżec niż spac ponieważ tak jak już ktoś napisał tylko w tym okresie dnia nikt ode mnie niczego nie wymaga , nie muszę nic robic a w dodatku mam wygodne łóżko więc zajebiście się relaksuje ;]

Wiatr 18-12-2008 21:38

up

nie śpisz, organizm tak dobrze nie odpoczywa

Serious Sam 18-12-2008 21:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kombossik123456 (Post 2382341)
Nie wiem czy jest to dziwne , czy ja jestem dziwny ale ja czasami wolę sobie poleżec całą noc (bez zasypiania) i jestem bardziej wypoczęty niż jakbym spał , w tym czasie nie robię nic , nie gram na komie , nie gram na kompie ani nic z tych rzeczy tylko zastanawiam się nad różnymi problemami , myślę co będę jutro robił , powtarzam sobie informacje z lekcji itp... Wolę leżec niż spac ponieważ tak jak już ktoś napisał tylko w tym okresie dnia nikt ode mnie niczego nie wymaga , nie muszę nic robic a w dodatku mam wygodne łóżko więc zajebiście się relaksuje ;]

Ta, ja tak kiedyś zrobiłem. Może nie byłem zmęczony, ale raczej taki otępiały, mózg też musi ''odpoczywać''.

lusifer 18-12-2008 23:46

- tv
- youtube
- film/serial na komputerze

itp

Lasooch 19-12-2008 00:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2378074)
Słucham muzyki na słuchawkach.

20 minut i śpie jak niemowle.:D

A ze mną różnie, czasem właśnie z muzyką za cholerę nie mogę zasnąć, czasem zasnę i po 15 min jakiś głośniejszy ton mnie obudzi... ale na ogół też zasypiam szybko i przyjemnie : )

Tylko słuchawka się w ucho wgniata.

@top: słucham Final Fantasy VIII Piano Collection autorstwa Nobuo Uematsu. Nic mnie tak nie uspokaja. Piękna muzyka ;)

Ewentualnie mojej plejlisty do snu, zawierającej głównie Stairway to Heaven, NEM w wersji Apocalyptiki, Swing Life Away i Jolka Jolka pamiętasz. A, no i Snowbound (Arch Enemy)!

Grocix 19-12-2008 00:13

@Up
To znaczy, ze niefajna sluchawka :<

Gelt 19-12-2008 00:16

Pisze do koleżanki smsa. Ona odpisuje. Prowokuje ją do napisania długiego smsa. W czasie gdy leze i na niego czekam.. Zasypiam od razu oO Na codzien mam z tym problemy, zeby było śmieszniej: P

Firmware 19-12-2008 01:28

Różnie to bywa
Najczęstszą metodą jaką stosuje, to nie jest tak przed snem, ale odpalam lolka :)

Często też bywa jak piszę sms'y i czekam aż ktoś opisze i idę w kime :D
Rano jak czytam to spam jest ładny :cup:

Pozdrawiam

Aron Roar 19-12-2008 11:28

Ja najczęściej zasnąć nie mogę właśnie wtedy gdy wiem, że na następny dzień muszę być wypoczęty i wyspany. Jak na złość.

MiXer 19-12-2008 17:04

@up
Identycznie jak ja.

Erhion 19-12-2008 17:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aron Roar (Post 2383342)
Ja najczęściej zasnąć nie mogę właśnie wtedy gdy wiem, że na następny dzień muszę być wypoczęty i wyspany. Jak na złość.

To jest coś takiego jak stres wiesz? Ale działa podświadomie i mimo, że ty się nie stresujesz to organizm i tak odczuwa stres.

Mam podobnie.

TheMoon 20-12-2008 00:55

Patrze w niebo, to mnie uspokaja i wycisza ^^.
Gdy kompletnie nie mogę spać to porostu ubieram się i chodze sobie po mieście.
Wszystko wydaje się inne, tajemnicze niezbadane.

Btw spać mi sie chceB)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:19.