Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Arcania (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=193)
-   -   Oficjalny temat o wojnie In Pectore vs. Interregnum (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=201058)

Filush_ 19-12-2008 08:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Inferno3031 (Post 2383251)
A po co chcesz cokolwiek odróżniać? Zablokuj wszystko i otwórz połączenia tibi, vencie i gg i ewentualnie czemu tam jeszcze chcesz. Poza tym niektóre firewalle mają funkcję nie przepuszczania pingów. Na linuksie da się to spokojnie zrobić...

Zablokuj cały ruch jaki Ci się tylko podoba, tak czy siak zostaniesz "zpingowany". Na Windowsie też da się z powodzeniem zablokowac pakiety ICMP.

nifef 19-12-2008 09:52

Dokladnie :):);)

nifef 19-12-2008 09:53

Sry za double.

Thuygioshok 19-12-2008 15:43

Medivh Shady Pa Bil Mnie Dzis Za Fre1111!!

Koszyk 19-12-2008 15:50

http://www.youtube.com/watch?v=MwhTFC-5hWs < Moj nowy movie jak ktos zainteresowany to wchodzic... : P

Ogladac w HQ! :D

Lafa_elo 19-12-2008 15:57

wejscie na frosty bardzo ladne :P

Inferno3031 19-12-2008 16:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Filush_ (Post 2383279)
Zablokuj cały ruch jaki Ci się tylko podoba, tak czy siak zostaniesz "zpingowany". Na Windowsie też da się z powodzeniem zablokowac pakiety ICMP.

Co z tego, że zostane "zpingowany" skoro klient nie dostanie żadnej odpowiedzi? A myślisz, że na czym polega ochrona przed ping of death? -.- Nie wmówisz mi aż takiej bzdury, że nie jestem w stanie kontrolować ruchu sieciowego na swoim komputerze... nawet zwykły router może przyblokować pingi nadchodzące z internetu...

a tak btw. to dobrym pomysłem byłoby też nie udostępniać swojego adresu ip...

Lafa_elo 19-12-2008 16:33

ahahhaha felix gz

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=184258

Koszyk 19-12-2008 18:04

Dzieki za ping <3

Tylko szkoda ze wam nie wyszlo...

Filush_ 19-12-2008 18:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Inferno3031 (Post 2383729)
Co z tego, że zostane "zpingowany" skoro klient nie dostanie żadnej odpowiedzi? A myślisz, że na czym polega ochrona przed ping of death? -.- Nie wmówisz mi aż takiej bzdury, że nie jestem w stanie kontrolować ruchu sieciowego na swoim komputerze... nawet zwykły router może przyblokować pingi nadchodzące z internetu...

A po co komuś odpowiedz? I gdzie napisałem, że nie masz możliwości kontrolowania ruchu sieciowego. Radze poczytać co to jest atak ddos i jak to ma się do domowych łącz internetowych.

kamsz 19-12-2008 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Inferno3031 (Post 2383729)

te majster rotfl poczytaj o ddosie lepiej zanim zaczniesz kogokolwiek tu pouczac

co z tego, ze nie dostanie odpowiedzi jak nadal router/cokolwiek tam masz je (pakiety) dostanie (i zarazem przydzieli im jakas czesc swoich zasobow), az w koncu dedek? rotfl

http://pl.wikipedia.org/wiki/DDoS

rozumiem, ze to tibia.pl to mozna przyszpanowac, bo poziom forum odstrasza, ale zle trafiles

Inferno3031 19-12-2008 19:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Filush_ (Post 2383894)
A po co komuś odpowiedz? I gdzie napisałem, że nie masz możliwości kontrolowania ruchu sieciowego. Radze poczytać co to jest atak ddos i jak to ma się do domowych łącz internetowych.

Bo odpowiedź stanowi drugą część obciążenia pingiem... i ma wysoki priorytet dlatego Twój komputer przestaje odpowiadać na inne połączenia...Nie rób ze mnie idioty wiem co to ddos. A ten dumnie nazwany atak ddos na prywatne osoby to tylko prymitywna wersja spamowania pakietami , większość firewall'i z łatwością to wykryje i zatrzyma -.- Bez problemu idzie to zablokować...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamsz (Post 2384008)
te majster rotfl poczytaj o ddosie lepiej zanim zaczniesz kogokolwiek tu pouczac

co z tego, ze nie dostanie odpowiedzi jak nadal router/cokolwiek tam masz je (pakiety) dostanie (i zarazem przydzieli im jakas czesc swoich zasobow), az w koncu dedek? rotfl

http://pl.wikipedia.org/wiki/DDoS

rozumiem, ze to tibia.pl to mozna przyszpanowac, bo poziom forum odstrasza, ale zle trafiles

To co ty opisujesz to atak na serwery nie na osoby prywatne... na swoim kompie możesz zablokować wszystko oprócz tibi ... serwer nie ma takiego pola manewru

A tak btw. bardziej od ddos do takich tibijskich ataków pasuje zwykłe ping flood. Ddos jest stokroć bardziej skomplikowany...

kamsz 19-12-2008 21:49

@up

mow do slupa, a slup jak dupa, nie mam ochoty powtarzac x raz juz idz dalej sie wymadrzaj ;]

skarabeusz323 20-12-2008 00:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamsz (Post 2384291)
@up

mow do slupa, a slup jak dupa, nie mam ochoty powtarzac x raz juz idz dalej sie wymadrzaj ;]

myślę ze się gówno znasz i ze ping shit można zablokować

a tak ogólnie to ten koleś pierdoli ze został spingowany po prostu padł bo spanikował

nara

Inferno3031 20-12-2008 00:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kamsz (Post 2384291)
@up

Zabrakło argumentów? Czy może gdy spadłeś z krzesła przypierdoliłeś o podłoge albo kant biurka? Na początku pierdoliłeś coś o odróżnianiu pakietów i atakach na microsoft (jakby zasady filtrowania rasowego serwera miały cokolwiek wspólnego ze zwykłym komputerem klienckim) a teraz wyjechałeś, że nie da się odrzucać pakietów. Czy ty w ogóle widzisz jakie pierdoły wypisujesz? ... Ale fajnie wiedzieć, że można Cie zabić byle pingiem ;] Dobrze wiem o czym piszę bo w przeciwieństwie do Ciebie sprawdziłem wszystko własnoręcznie. Z palcem w dupie można zablokować każdy rodzaj pingu i zarówno jak w linuxie jak i windowsie ... Czytaj kurwa dalej definicje na wikipedi pozdro i padaj od pingów

Filush_ 20-12-2008 01:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Inferno3031 (Post 2384567)
Zabrakło argumentów? Czy może gdy spadłeś z krzesła przypierdoliłeś o podłoge albo kant biurka? Na początku pierdoliłeś coś o odróżnianiu pakietów i atakach na microsoft (jakby zasady filtrowania rasowego serwera miały cokolwiek wspólnego ze zwykłym komputerem klienckim) a teraz wyjechałeś, że nie da się odrzucać pakietów. Czy ty w ogóle widzisz jakie pierdoły wypisujesz? ... Ale fajnie wiedzieć, że można Cie zabić byle pingiem ;] Dobrze wiem o czym piszę bo w przeciwieństwie do Ciebie sprawdziłem wszystko własnoręcznie. Z palcem w dupie można zablokować każdy rodzaj pingu i zarówno jak w linuxie jak i windowsie ... Czytaj kurwa dalej definicje na wikipedi pozdro i padaj od pingów

Kamsz i inni w miarę znający się na rzeczy ludzie wiedzą, z czym mają do czynienia. Ty pierdolisz jakies bzudry i wyskakujesz z ICMP floodem. Mówiłeś abym nie robił z Ciebie idioty, a sam z siebie robisz błazna. Zabezpiecz się w chuj jak mocno, gwarantuje, że atak na Tobie i tak się powiedzie.

Inferno3031 20-12-2008 08:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Filush_ (Post 2384622)
Kamsz i inni w miarę znający się na rzeczy ludzie wiedzą, z czym mają do czynienia. Ty pierdolisz jakies bzudry i wyskakujesz z ICMP floodem.

Czyli chcesz powiedzieć że pingowanie zwykłych ludzi żeby mieli tzw. kicka to już jest atak ddos a nie zwykły ping flood? Bo nawet nazwa na to nie wskazuje. o.0 I mówisz o tym jakby nad pingowaniem ludzi z takiej czy innej gildi zajmowali się uber pro hakerzy pokroju tych którzy normalnie atakują serwery sieciowe ... Błagam to jest zwykły ping na litość boską a nie zmasowany atak tysiąca zombie które mają totalnie zawiesić Ci komputer ... Ktoś chociaż SPRÓBOWAŁ zasymulować taką sytuację? Bo ja próbowałem już i w sieci lokalnej i przez internet używając różnych sposobów. Twoja pozycja jest w tej chwili taka "prywatny użytkownik nie jest w stanie obronić się nawet przed zwykłym pingowaniem" ... To nawet BRZMI dziwnie biorąc pod uwagę, że w informatyce nie ma rzeczy niemożliwych... Więc może tak. Niech ktoś powie jak się odbywa to sławne "pingowanie" ludzi, jakich narzędzi się używa, jak to przebiega dokładnie.

Btw czemu "wyskakuje" z ICMP? Przcież nawet celem ddos poniekąd jest wytworzenie dużego ruchu ICMP dokładnie w warstwie sieciowej tak aby nie mógł odpowiadać na inne połączenia?

Gallanonim513 20-12-2008 11:07

ty inferno a ja chcialbym zauwazyc iz jest to temat o wojnie jak chcesz sobie dyskutowac i wymadrzac sie (czyt.szpanowac na forum jaka to mam wiedze) to idz stad albo wbijaj na forum nie wiem hacking.pl?

Filush_ 20-12-2008 12:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Inferno3031 (Post 2384703)
Czyli chcesz powiedzieć że pingowanie zwykłych ludzi żeby mieli tzw. kicka to już jest atak ddos a nie zwykły ping flood? Bo nawet nazwa na to nie wskazuje. o.0 I mówisz o tym jakby nad pingowaniem ludzi z takiej czy innej gildi zajmowali się uber pro hakerzy pokroju tych którzy normalnie atakują serwery sieciowe ... Błagam to jest zwykły ping na litość boską a nie zmasowany atak tysiąca zombie które mają totalnie zawiesić Ci komputer ... Ktoś chociaż SPRÓBOWAŁ zasymulować taką sytuację? Bo ja próbowałem już i w sieci lokalnej i przez internet używając różnych sposobów. Twoja pozycja jest w tej chwili taka "prywatny użytkownik nie jest w stanie obronić się nawet przed zwykłym pingowaniem" ... To nawet BRZMI dziwnie biorąc pod uwagę, że w informatyce nie ma rzeczy niemożliwych... Więc może tak. Niech ktoś powie jak się odbywa to sławne "pingowanie" ludzi, jakich narzędzi się używa, jak to przebiega dokładnie.

Btw czemu "wyskakuje" z ICMP? Przcież nawet celem ddos poniekąd jest wytworzenie dużego ruchu ICMP dokładnie w warstwie sieciowej tak aby nie mógł odpowiadać na inne połączenia?

"DDoS (ang. Distributed Denial of Service) - atak na system komputerowy lub usługę sieciową w celu uniemożliwienia działania poprzez zajęcie wszystkich wolnych zasobów, przeprowadzany równocześnie z wielu komputerów (np. zombie)."

Atakując serwery ventrilo,tibia.com,tibia.pl czy zwykłego usera będzie to atak ddos. Czy zrobi się to z 2 zoombie czy z 2 tysięcy, też będzie to atak ddos.

Nie masz w ogóle pojęcia co się stało a gadasz jakbyś wszystko wiedział najlepiej.

Cytuj:

Spadłem z krzesła w tym momencie... hahahaha

Cytuj:

Więc może tak. Niech ktoś powie jak się odbywa to sławne "pingowanie" ludzi, jakich narzędzi się używa, jak to przebiega dokładnie.
Właśnie, nie wiesz o czym gadasz.

ywemytus 20-12-2008 12:48

no k*rwa drugi smokuu nam sie zrobil z tego inferno.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:56.