Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Inferno3031
(Post 2384703)
Czyli chcesz powiedzieć że pingowanie zwykłych ludzi żeby mieli tzw. kicka to już jest atak ddos a nie zwykły ping flood? Bo nawet nazwa na to nie wskazuje. o.0 I mówisz o tym jakby nad pingowaniem ludzi z takiej czy innej gildi zajmowali się uber pro hakerzy pokroju tych którzy normalnie atakują serwery sieciowe ... Błagam to jest zwykły ping na litość boską a nie zmasowany atak tysiąca zombie które mają totalnie zawiesić Ci komputer ... Ktoś chociaż SPRÓBOWAŁ zasymulować taką sytuację? Bo ja próbowałem już i w sieci lokalnej i przez internet używając różnych sposobów. Twoja pozycja jest w tej chwili taka "prywatny użytkownik nie jest w stanie obronić się nawet przed zwykłym pingowaniem" ... To nawet BRZMI dziwnie biorąc pod uwagę, że w informatyce nie ma rzeczy niemożliwych... Więc może tak. Niech ktoś powie jak się odbywa to sławne "pingowanie" ludzi, jakich narzędzi się używa, jak to przebiega dokładnie.
Btw czemu "wyskakuje" z ICMP? Przcież nawet celem ddos poniekąd jest wytworzenie dużego ruchu ICMP dokładnie w warstwie sieciowej tak aby nie mógł odpowiadać na inne połączenia?
|
"DDoS (ang. Distributed Denial of Service) - atak na system komputerowy lub usługę sieciową w celu uniemożliwienia działania poprzez zajęcie wszystkich wolnych zasobów, przeprowadzany równocześnie z wielu komputerów (np. zombie)."
Atakując serwery ventrilo,tibia.com,tibia.pl czy zwykłego usera będzie to atak ddos. Czy zrobi się to z 2 zoombie czy z 2 tysięcy, też będzie to atak ddos.
Nie masz w ogóle pojęcia co się stało a gadasz jakbyś wszystko wiedział najlepiej.
Cytuj:
Btw czemu "wyskakuje" z ICMP? Przcież nawet celem ddos poniekąd jest wytworzenie dużego ruchu ICMP dokładnie w warstwie sieciowej tak aby nie mógł odpowiadać na inne połączenia?
|
Spadłem z krzesła w tym momencie... hahahaha
Cytuj:
Więc może tak. Niech ktoś powie jak się odbywa to sławne "pingowanie" ludzi, jakich narzędzi się używa, jak to przebiega dokładnie.
|
Właśnie, nie wiesz o czym gadasz.
|