Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   O (prawie nieistniejącym) klimacie Tibijskim (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=204159)

RAD-X 28-02-2009 19:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Charin (Post 2479416)
@ RAD-X
Może założymy gildię? Myken coś nie pisze (i raczej już nie napisze), więc może sami zrobimy gildię z klimatem.

Problem w tym, że takich jak my jest 1 na 100000 i nasza egzystencja będzie raczej krótka. Poza tym powstałaby kwestia wyboru serwera. Hiberna dla przykładu odpada całkowicie, nie mamy tam szans z ludźmi tam grającymi.(PA, random pk już robią levele po 100+. Sam zginąłem od ręki 110 i 140 lvlowych druidów.)Xerena niby najnowszy świat, ale już zdążyłem się wyłożyć i to od lvlów 3x większych...

Miałoby to sens na nowym serwerze(gdyby taki powstał). Choć jakie mamy szanse z chmarą boterów, tylko czekających na taką okazję?Wszystkich nie zabijemy...A zgłaszać sensu nie ma, chyba że masz takie szczęście, że ci odpowiedzą...(prędzej w totka wygram).

Po za tym do założenia gildii potrzebny pacc, a ja takowego raczej teraz nie kupie, i nie chodzi tutaj o kwestię materialną, ale o sens samego kupowania.

Charin 01-03-2009 21:32

Definitywnie można ich wybić. Przypominam, że CipSoft ma swoją morderczą maszynę, a botter się nie broni. No i GMowie mogą zawsze ciut częściej zaglądać. Tylko co z no-lifami?

StagG 02-03-2009 15:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Charin (Post 2482749)
Tylko co z no-lifami?

Można zabrać im modem xD

a tak na poważnie, to mogli by zmniejszyć staminę - mało kto, o ile w ogóle potrafi 54h expić bez przerwy x.X
Myślę, że ~~30h by w zupełności wystarczyło, i pozwoliło by w znaczącym stopniu ograniczyć botterów...

_cineq_ 02-03-2009 20:01

zrobili by sobie kilka postaci, jak nie kilka kont ;p

StagG 02-03-2009 20:13

ban na IP (patrz: ograniczenie: 1 acc na 1 gracza) ? xd

(tak, nawet jak ma neo, netie czy inne ***** może takowego dostać :) )

Charin 02-03-2009 21:45

Ale liczy się zabawa! Wbijmy razem level (tylko w teamie - mniejszy exp, ale większa zabawa), pozbierajmy gp na PACCe, załóżmy gildię, kolekcjonujmy przedmioty (ot gustowna kolekcja gemów, róż i okazjonalnych przedmiotów). Choć wystarczy i 1 PACC, oraz duży domek (ale nie jak Lonley Sea Hotel :P ). Tylko grać. Razem. W większej ekipie. Co wy na to? Ja proponuję zebrać wszystkich ludzi podobnych nam.

Jazonik 02-03-2009 22:36

Mógłbym się pisać na to gdybym miał pewność, że to nie jest pomysł na 3s.
Dobija mnie już random pk. :s

Erhion 02-03-2009 22:41

Tekst o niczym i nie wiem czym wy się tak podniecacie.

Nie pisz więcej, bo bladego pojęcia nie masz o klimacie starej tibii jak sam stwierdziłeś, że grasz od 7.8

I choć inaczej widzisz klimat zdanie miałbyś inne jakbyś grał w tibię kilka lat dłużej.

A klimat zawsze jest - jakiś.

Charin 03-03-2009 14:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2483985)
A klimat zawsze jest - jakiś.

Nie, nie ma. Nie jesteś w temacie, co widać, to chociaż się nie wypowiadaj.

shoq 03-03-2009 16:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez StagG (Post 2483713)
ban na IP

Ban na IP w niektórych przypadkach oznacza ban na całą sieć lokalną.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Charin (Post 2483892)
Ja proponuję zebrać wszystkich ludzi podobnych nam.

Już nawet wiem, w jakich zakładach mógłbyś takich szukać.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jazonik (Post 2483976)

To idź na noob-pvp.

StagG 03-03-2009 17:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez shoq (Post 2484471)
Ban na IP w niektórych przypadkach oznacza ban na całą sieć lokalną.

jest coś takiego jak adres MAC :>

shoq 03-03-2009 18:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez StagG (Post 2484535)
jest coś takiego jak adres MAC :>

Jest. <dziesienć>

Ath 03-03-2009 18:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jazonik (Post 2483976)

To nie graj w Tibię...
Moim zdaniem poradnik średni.

Charin 03-03-2009 20:11

Hmmm. Skoro autorzy większości tekstów (min. tego) nie dają znaków życia, to chyba mogę zacytować lub po prostu wziąć ich teksty? Mam zamiar zrobić własny, pełny poradnik o klimacie. Co o tym sądzicie?

Zyphius-Knight 04-03-2009 15:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez StagG (Post 2476640)

Tak samo Ci, którzy mają średni level i grają dla zabawy/przyjemności a nie dla pk/war/??/... można by długo polemizować :P

omg jak ty lubisz to konca zycia expic no prosze bardzo expij se... ja po to gram zeby pozniej brac udzial w jakims pr0 warze albo upierXXic w 10osob jakiegos 200+...

Charin 04-03-2009 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zyphius-Knight (Post 2485658)
omg jak ty lubisz to konca zycia expic no prosze bardzo expij se... ja po to gram zeby pozniej brac udzial w jakims pr0 warze albo upierXXic w 10osob jakiegos 200+...

Kolejny płytko postrzegający RPG.... Ech...

StagG 04-03-2009 23:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zyphius-Knight (Post 2485658)

Czasami wolę patrzeć po forach jak kolejne noobki płaczą, że dostali bana :)

ps. Wolę sobie manualnie wyexpić xxx lvl i iść z nim na wara, niż jarać się wyboconym 150lvl

hmm w 10 to każdy umie...

Tak szczerze, to po co Ci wybocony xxx lvl, skoro i tak go nie ogarniesz? Bo założę, się, że w warze też na bocie będziesz pociskać :<

Erhion 13-03-2009 09:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Charin (Post 2484289)
Nie, nie ma. Nie jesteś w temacie, co widać, to chociaż się nie wypowiadaj.

Ty się dziecko nie wypowiadaj jak nie masz dowodów i nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

Klimat to rzecz subiektywna (trudne słowo uwaga!). Każdy może go widzieć inaczej i to, że ty go nie widzisz nie znaczy, że inni też nie. Klimat jest zawsze tylko zmienia się, dostosowuje do aktualnej Tibii i aktualnych graczy.

Jestem w temacie, bo się w nim wypowiedziałem. A jak należysz do przodków Nostradamusa jak kilka osób na tym forum i wiesz wszystko o tym co ja wiem lub czego nie wiem to szkoda na Ciebie czasu bo nie wiesz co mówisz.

Grelix 13-03-2009 22:56

Poradnik całkiem, całkiem szkoda tylko że nie jest kontynuowany ;/
A jak by powstała taka gildia do odnowy klimatu to ja też się na to piszę ;]

Pingus 17-03-2009 16:45

Jak najbardziej jestem za tym projektem!
Wg. mnie pierwszą rzeczą, którą trzeba by było zrobić to wybrać świat, na którym zaczniemy swoją działalność.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:45.