Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje światopoglądowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205236)

Yoh Asakura 30-01-2009 19:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2443417)
Gdyby tak było, to homoseksualizm by nie istniał. Prawie wszyscy homoseksualiści są dziećmi rodziców heteroseksualnych.

A to można być biologicznym dzieckiem pary nie-hetero ?

Nari 30-01-2009 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 2443392)
tolerancja
1. «poszanowanie czyichś poglądów, wierzeń, upodobań, różniących się od własnych»
akceptacja
1. «aprobata»
2. «formalna zgoda na coś»

Jak wielkim trzeba byc idiota, zeby nie widziec roznicy miedzy szanowaniem czegos a zgadzaniem sie z czyms?

A kto tu tego nie widzi? Jednak, moim zdaniem, tolerancja nie odbija się tylko w świetle szacunku a aprobaty. I nieważne z jakim słownikiem tu wyjedziesz, gdyż trzeba być wielkim idiotą, aby myśleć, że suche fakty zdefiniują takie konspekty życiowe. A jeśli jedziemy już słowniczkową teorią to:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wikipedia.pl
Zasada tolerancji jest kontrowersyjna.

Exodus 30-01-2009 19:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2443417)
Gdyby tak było, to homoseksualizm by nie istniał. Prawie wszyscy homoseksualiści są dziećmi rodziców heteroseksualnych.

Czemu PRAWIE? Wykluczajac, ze rodzicie byli bi, lub splodzili dziecko przypadkiem. Dzieci sa okrutne, dziecko majace 2 tatusiow byloby wytykane palcami. Nawet jesli by nikt o tym nie wiedzial, to jest duza szansa, ze wyroslo by na geja homo.

Dan the Automator 30-01-2009 19:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2443454)

Tak, witamy w XXI wieku.
In vitro, biseksualizm, późne odnajdywanie swojej prawdziwej orientacji seksualnej, poligamia itd.

A temat tak zapalny, że nawet nie chce mi się prowokować ;).

@Autor
Szwadron 97 jest do niczego, nie kombinuj tylko odpal sobie Honor. Albo tak dla odmiany, jakąś porządną muzykę.

Litawor 30-01-2009 19:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2443454)

Lesbijki są tak samo płodne jak kobiety heteroseksualne i nieraz mają dzieci, które wychowują wspólnie z partnerką. Oczywiście dziecko jest wtedy spokrewnione tylko z jedną z tych kobiet.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2443461)
Czemu PRAWIE? Wykluczajac, ze rodzicie byli bi, lub splodzili dziecko przypadkiem. Dzieci sa okrutne, dziecko majace 2 tatusiow byloby wytykane palcami. Nawet jesli by nikt o tym nie wiedzial, to jest duza szansa, ze wyroslo by na geja homo.

To czemu większość takich dzieci nie wyrasta wcale na homo? Adopcja jest dostępna dla par homo w niektórych krajach i ich doświadczenia wcale nie potwierdzają Twojej tezy. Nie rozumiem związku między byciem wytykanym palcami a orientacją seksualną.

Dr.Unknown 30-01-2009 19:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 2443419)
Czy wy myślicie, że homoseksualny 'tatuś 1' będzie mówił "nie, nie patrz na tę dziewczynkę synu, patrz, tam jest taki ładny chłopaczek"?
Homoseksualiści, po tym co sami przeszli z ludźmi, imho jeszcze bardziej staraliby się wychować dziecko na 'normalnego' (definicja "normalności" jest bardzo niestabilna) członka społeczeństwa.

Chyba dalej niektórzy nie rozumieją o co chodzi. Wytykanie palcem, jak już wspomniałem, to sprawa drugorzędna i nieistotna, wiąże się nie tylko z homoseksualnymi rodzicami.
Natomiast, czego by cię "tatusiowie/mamusie" nie uczyły, i choćby tacy rodzice powtarzali, że robią źle, sam fakt ich wspólnej płci miałby OGROMNY wpływ na rozwój dziecka. I nie pierdolcie mi tutaj hasłami "nieraz starają się lepiej wychowywać, niż hetero", bo problemem nie jest tu metoda, tylko środowisko w jakim dorasta dziecko.

P.S: I nie twierdzę, że negatywnym wpływem są tu pojawiające się u dzieci skłonności homoseksualne. Ktoś już napisał, że jest to wręcz rzadkie.

Litawor 30-01-2009 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2443483)
Natomiast, czego by cię "tatusiowie/mamusie" nie uczyły, i choćby tacy rodzice powtarzali, że robią źle, sam fakt ich wspólnej płci miałby OGROMNY wpływ na rozwój dziecka. I nie pierdolcie mi tutaj hasłami "nieraz starają się lepiej wychowywać, niż hetero", bo problemem nie jest tu metoda, tylko środowisko w jakim dorasta dziecko.

A ile dzieci wychowywanych jest przez samotne matki? A czasem przez samotnych ojców? To też wcale nie jest normalne środowisko rozwoju dziecka. Ja podtrzymuję zdanie, że para homoseksualna jest w stanie stworzyć lepszą atmosferę dla dziecka niż ta, która panuje w wielu rodzinach heteroseksualnych, których prawa do wychowywania dziecka nikt nie kwestionuje.

Gordorczyk 30-01-2009 19:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2443398)
Co masz na myśli? Myślę, że kochająca para homoseksualistów wychowałaby dzieci lepiej niż niejedna rodzina heteroseksualna.

Chyba nie wiesz co mowisz. Dziecko wychowywane przez 2 geji NIE MA SZANS by wyrosnąć na normalnego czlowieka choćby dla tego ze przez caly czas bedzie wysmiewane i obrazane przez rowiesnikow i pewnie nie wiele innych dzieci bedzie chcialo sie przyjaznic z takim dzieckiem

Litawor 30-01-2009 19:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gordorczyk (Post 2443493)
Chyba nie wiesz co mowisz. Dziecko wychowywane przez 2 geji NIE MA SZANS by wyrosnąć na normalnego czlowieka choćby dla tego ze przez caly czas bedzie wysmiewane i obrazane przez rowiesnikow i pewnie nie wiele innych dzieci bedzie chcialo sie przyjaznic z takim dzieckiem

Ty raczej masz większe pojęcie niż ja o tym, co homofobi potrafiliby takiemu dziecku zrobić.

Michoss 30-01-2009 19:57

Cytuj:

To akurat nie jest wina ani rodziców, ani dziecka, a takich paskudnych homofobów jak ty ; D

Dr.Unknown 30-01-2009 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2443489)
A ile dzieci wychowywanych jest przez samotne matki? A czasem przez samotnych ojców? To też wcale nie jest normalne środowisko rozwoju dziecka. Ja podtrzymuję zdanie, że para homoseksualna jest w stanie stworzyć lepszą atmosferę dla dziecka niż ta, która panuje w wielu rodzinach heteroseksualnych, których prawa do wychowywania dziecka nikt nie kwestionuje.

Porównanie co najmniej słabe. Pomijając fakt, że rozbite rodziny także często mają wpływ na rozwój dziecka, są to dwie różnie sytuacje. Dzieci w rozbitych rodzinach nie są dobrowolnie przekazywane do wychowywania w niewłaściwej atmosferze, ani też nie mają na co dzień do czynienia z nieprawidłowymi relacjami.

Cytuj:

A temat tak zapalny, że nawet nie chce mi się prowokować ;).
Plx.

Slay 30-01-2009 19:58

Dopiero zauwazylem, ze autor jest z mojego miasta. Co za wstyd i hanba dla calego Podlasia... =/
Az mu chyba osobiscie wyperswaduje nietolerancje dla, rotfl, "geji".

Wielkimanitu 30-01-2009 19:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2443489)
para homoseksualna jest w stanie stworzyć lepszą atmosferę dla dziecka niż ta, która panuje w wielu rodzinach heteroseksualnych, których prawa do wychowywania dziecka nikt nie kwestionuje.

I to jest właśnie przykład gejizmu. Powiedz mi, dlaczego homoseksualna para ma wychować dziecko lepiej niż para heteroseksualna?

@DOWN
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo (Post 2443515)
1. Dowody, dowody

Najpierw niech gejiści podadzą dowody na to, że para homoseksualna lepiej wychowuje dzieci.

Dan the Automator 30-01-2009 19:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gordorczyk (Post 2443493)

1. Dowody, dowody, i proszę bez wiekowych książek fantasy.
2. Tak jak z dziećmi grubymi, biednymi, brzydkimi, niemodnymi, niskimi, ze śmiesznym głosem, z obcym pochodzeniem itd
Niech żyje normalność!

Michoss 30-01-2009 20:01

@Manitu
bo trzeba naprawdę kochać swojego partnera, żeby przejść to wszystko co robią homofobi. Niestety, u tzw. 'normalnych' taka miłość nie jest częsta.

Litawor 30-01-2009 20:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2443511)
I to jest właśnie przykład gejizmu. Powiedz mi, dlaczego homoseksualna para ma wychować dziecko lepiej niż para heteroseksualna?

Źle mnie zrozumiałeś. Sam fakt homoseksualności nie powoduje automatycznie, że para będzie lepsza. To samo można powiedzieć o heteroseksualności. Jest cała masa innych czynników wpływających na rozwój dziecka, co sprawia, że ta pierwsza para *może* okazać się znacznie lepsza pomimo swojej orientacji (która rzeczywiście jest tu cechą niekorzystną).

Arashel 30-01-2009 20:01

Niech sobie tam będą, ale:
- Niech tego aż tak bardzo na ulicach nie ukazują (Całuski pod biedronką dwóch dresiarzy... ehhh...)
- Niech nie myślą o wychowywaniu dzieci(adopcji)...
- A tym bardziej o ślubach...

Cytuj:

Chyba nie wiesz co mowisz. Dziecko wychowywane przez 2 geji NIE MA SZANS by wyrosnąć na normalnego czlowieka choćby(...)
Ale powinno wyrosnąć na tolerancyjną osobę ew. tez na homo ew. na buntownika który nie szanuje rodziców...

Cytuj:

Ty raczej masz większe pojęcie niż ja o tym, co homofobi potrafiliby takiemu dziecku zrobić.
Ja np. wiem (autentyk), choć to raczej do wszystkich sie tyczyć może:
Wróć naćpani z imprezy, upiec coś sobie na kolacje w mikrofali a rano zastanawiać się gdzie podziało się dziecko...

Dan the Automator 30-01-2009 20:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2443511)

Coś jak z krzywą Gaussa - jest taka szansa, wykluczyć jej nie można.
Lol, Korwin na avatarze ;).

Cytuj:

Najpierw niech gejiści podadzą dowody na to, że para homoseksualna lepiej wychowuje dzieci.
Kim do cholery jest "gejista"? Sam to wymyśliłeś, czy Korwin na blogusiu?
Nie twierdze, że są, dlatego wszyscy powinniście dodawać "wydaję mi się" przez waszymi rotfl-naukowymi tezami, bo sprawiacie wrażenie jakbyście co najmniej byli pewni.

Gordorczyk 30-01-2009 20:03

Slay zapraszam na tbs
hanba dla Podlasia to ludzie twojego pokroju

GargoinX 30-01-2009 20:03

Jak na moje oko, dwie matki, czy dwóch ojców nigdy nie zastąpi rodziców składających się z matki i ojca. Chociażby ojciec i matka wychowują dziecko w różnoraki sposób.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:16.