Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   13 piątek - czy jesteście przesądni? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=206504)

sphinx123 13-02-2009 19:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez wasili (Post 2462716)
Nie wieże w przesądy i dzięki Bogu

Sam sobie zaprzeczasz ; /

wasili 13-02-2009 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2462722)
Sam sobie zaprzeczasz ; /

Eee sorry że nie wierzysz w Boga to już twoja własna osobista sprawa, jeśli uważasz to za przesad (po co robisz offtopa ??)

Argen 13-02-2009 19:29

I tak nic nie przebije ludzi wyśmiewających wiarę w Boga i wierzących w pecha od czarnego kota czy daty (lol).

Lasooch 13-02-2009 19:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2462738)
I tak nic nie przebije ludzi wyśmiewających wiarę w Boga i wierzących w pecha od czarnego kota czy daty (lol).

Czy ja wiem? Czy wiara w magię liczb jest głupsza od wiary w faceta, który zapłodnił ludzką kobietę samym sobą, tylko po to, żeby umrzeć jako ofiara dla samego siebie, żeby nas oczyścić z grzechów, które sam wymyślił? Można polemizować ; )

edit: dla jasności, nie wierzę, że ten czy ten dzień tudzież ten czy ten zwierzak przynosi pecha. Co innego przechodzenie pod drabiną, zawsze Ci może jakiś młotek na łeb spaść.

Rafayen 13-02-2009 19:41

A mi czas leci bardzo sympatycznie poza jednym incydentem : P

Zaraz wybijam na zabawe, ferie są trzeba się cieszyć.

Emo maja dziś św.dzień

Wielkimanitu 13-02-2009 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2462747)
Czy wiara w magię liczb jest głupsza od wiary w faceta, który zapłodnił ludzką kobietę samym sobą, tylko po to, żeby umrzeć jako ofiara dla samego siebie, żeby nas oczyścić z grzechów, które sam wymyślił?

Zdecydowanie tak. Jeśli taki ktoś mieni się ateistą, to jest po prostu żałosny - inna sprawa, że ci ludzie stanowią gdzieś z 90% całej społeczności "niewierzących".

@TOPIC
Nie.

Argen 13-02-2009 19:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2462747)
Czy ja wiem? Czy wiara w magię liczb jest głupsza od wiary w faceta, który zapłodnił ludzką kobietę samym sobą, tylko po to, żeby umrzeć jako ofiara dla samego siebie, żeby nas oczyścić z grzechów, które sam wymyślił? Można polemizować ; )

edit: dla jasności, nie wierzę, że ten czy ten dzień tudzież ten czy ten zwierzak przynosi pecha. Co innego przechodzenie pod drabiną, zawsze Ci może jakiś młotek na łeb spaść.

Lubię Cię i szanuję, ale tutaj natrafiamy na tak potężną ścianę między naszymi poglądami, że nawet dyskusja nie ma większego sensu (bo ani ja, ani zapewne ty zdania nie zmienimy).
Ja z wiary w Boga nie robie jakiegoś "deal`a" bo wierzę szczerze, ale jeśli okaże się na końcu, że po śmierci nic nie ma, to nie będe miał czasu żałować w przeciwieństwie do ludzi skazanych na piekło (chociaż ja jestem zwolennikiem teorii, że w sądzie ostatecznym zbawieni zostaną wszyscy, hehe). Pozdro : D

Alanus Lutinum 13-02-2009 19:54

Sam piątek 13 był dobry. Nie musiałem się uczyć inwokacji z Pana Tadeusza (Litwo ojczyzno moja!...) i się ten ciężki tydzień skończył.
Zwykły przesąd imo.

Lasooch 13-02-2009 20:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2462756)
Lubię Cię i szanuję, ale tutaj natrafiamy na tak potężną ścianę między naszymi poglądami, że nawet dyskusja nie ma większego sensu (bo ani ja, ani zapewne ty zdania nie zmienimy).
Ja z wiary w Boga nie robie jakiegoś "deal`a" bo wierzę szczerze, ale jeśli okaże się na końcu, że po śmierci nic nie ma, to nie będe miał czasu żałować w przeciwieństwie do ludzi skazanych na piekło (chociaż ja jestem zwolennikiem teorii, że w sądzie ostatecznym zbawieni zostaną wszyscy, hehe). Pozdro : D

No i spoko, generalnie niewiara w Boga/bogów jest tak samo głupia jak wiara w tegoż/tychże. Sam jestem raczej agnostykiem niż ateistą.

Vasudanin 13-02-2009 20:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiatr (Post 2462553)
to współczuje twojej klase bo mają pecha

Ehehehehe, fjem ^^

Zalgadis 13-02-2009 20:25

Tak dużo
Ukryty tekst:
pyrdolicie
o tym że to jest nieszczęśliwy dzień itd. że takim się staje.
Jeszcze w marcu i listopadzie jest piątek 13.
Uwarzajdzie.

Dr.Unknown 13-02-2009 21:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2462775)
No i spoko, generalnie niewiara w Boga/bogów jest tak samo głupia jak wiara w tegoż/tychże. Sam jestem raczej agnostykiem niż ateistą.

Teoretycznie, to nie. Jeżeli wierzysz w Boga, a jego nie ma, to nic nie tracisz. Jeżeli jest, to - cóż.
P.S: Ja, jak co, mam pecha ;>.

Luka$ek 13-02-2009 22:03

Nie wiem czy to jakiś znak ale wyryłem glebę i moja pupka wylądowała w błocie ,ale kumpel reke złamał więc sie ciesze że on schodził po schodach 1-szy ;) to se poszedłem drugą stroną

Serious Sam 13-02-2009 22:23

Cóż.. brak internetu przez pół dnia.

Shanhaevel 13-02-2009 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2462911)
Teoretycznie, to nie. Jeżeli wierzysz w Boga, a jego nie ma, to nic nie tracisz. Jeżeli jest, to - cóż.

Copyright by Blaise Pascal.

BTW. Przesądny nie jestem, ale czasami mam wrażenie, jakby gdzieś jednak istniał Wielki Kosmiczny Żartowniś i robił sobie ze mnie jaja.

Exodus 13-02-2009 23:01

a ja jestem happy, dzisiaj mialem last chance termin z fizyki i chyba z litosci gosciu mi wstawil 3 xD! Prawa newtona 2gi raz juz mnie uratowaly, wczesniej w gimnazjum xDD

Wiatr 13-02-2009 23:16

my bylismy 2 km od miasta i jak kumpel wpadł na pomysł by mi dać powąchać lufke < bo rzekomo kapustą zajeżdzała> to mu sie wymskło z łapy i sie pobiła szmata i trzeba było się wraaacać :D for ganja all btw jebac 13

Wiatr 13-02-2009 23:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2462788)
Ehehehehe, fjem ^^

e no to był żart, głupi ale był xD sorry mate

Lasooch 13-02-2009 23:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr.Unknown (Post 2462911)

Zakład Pascala, czy coś? Ta, było w gimnazjum : P Ale chodziło mi po prostu o to, że zarówno wiara w 'tak' jak i wiara w 'nie' są tak samo głupie, w przypadku, gdy żadnego nie da się udowodnić.

Morpheus_Rookstayer 13-02-2009 23:49

"Zabobony śmieszą mnie jak Tadeusz Broś
Zabobonom mówię nie, zabobonom dość "

Nie wierzę w przesądy.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:51.