Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Ciąża nastolatków. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=208131)

qq2 03-03-2009 13:34

Ot tak dla offtopa lekkiego:
http://www.pudelek.pl/artykul/15541/..._letni_ojciec/
\o/

@topic
Jeżeli "wpadłbym" z dziewczyną, z którą wiążę poważne plany na przyszłość, to po dłuższym czasie pogodziłbym się z tym co się stało. Ale z "pierwszą lepszą"... Wtedy byłoby znacznie gorzej... ; o

Slay 03-03-2009 13:56

A mnie zastanawia tylko, dlaczego to jest sonda _publiczna_.

Aphino 03-03-2009 14:02

Cytuj:

Zdecydowanie tak, ale trudno, stało się - dziecko trzeba wychować.
To chyba wg. mnie "rozwiązanie" dziecko musi mieć ojca.

piternet 03-03-2009 14:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez qq2 (Post 2484254)
Ot tak dla offtopa lekkiego:
http://www.pudelek.pl/artykul/15541/..._letni_ojciec/
\o/

@topic
Jeżeli "wpadłbym" z dziewczyną, z którą wiążę poważne plany na przyszłość, to po dłuższym czasie pogodziłbym się z tym co się stało. Ale z "pierwszą lepszą"... Wtedy byłoby znacznie gorzej... ; o

Słyszałem o tym chłopaku jakiś miesiąc temu... Normalnie aż żal wyobraź sobie siebie - masz 13, jesteś ojcem. Ja sobie tego nie wyobrażam! A ten gość to jeszcze wygląda jakby miał 8 lat :baby:

spider-bialystok 03-03-2009 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2484168)
Plany życiowe być może zmienia to nieco dla ojca, dla matki to oznacza podporządkowanie reszty życia jednemu celowi - wychowaniu tego dziecka. Porzucenie życia towarzystkiego, studiów, pracy, WSZYSTKIEGO co kiedykolwiek chciała w życiu robić. Bycie całkowicie zdanym na łaskę innych do końca życia. I po co?

Znam dziewczyny, ktore zaszly w ciaze w liceum, a obecnie studiuja i pracuja.
Zreszta, jak pisalem, nie ma nakazu wychowywania dziecka.
Poza tym - nie wszyscy za cel w zyciu stawiaja sobie studia, prace, kariere czy wielkie pieniadze, wiec nie mierz wszystkich swoja miara.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor
Dla mnie to byłoby większe obciążenie sumienia niż aborcja. Poza tym to by oznaczało konieczność przejścia przez ciążę i bycie wyklętym przez niemal wszystkich wokół (dla kobiety).

Ja wolal bym byc oddany niz wyskrobany. Zabic moge sie sam w kazdej chwili.

Faytah 03-03-2009 15:39

Potem doczytalem ze chodzi o "twoje" dziecko,bo sam w sondzie udzielilem odpowiedzi pod katem takim ze moze a nie musi ;p gdyby bylo moje nie zostawil bym dziewczyny na lodzie i prawdopodobnie bym staral sie jechac na dwa fronty, tj. szkola i praca,poniewaz nie pochodze ze zbyt zamoznej.Teraz czy byloby tragedia,wiadomo jak z dziewczynami,sa takie z ktorymi po krotkim czasie wiesz ze tracisz czas i jest inna niz sie wydawalo,z taka to dziecko byloby tragedia.Z drugiej strony sa takie o ktorej myslisz jako ostatniej,przyszlej zonie. Z taka nie byloby tragedia,aczkolwiek na reke tez by to nie bylo.

Gonzo 03-03-2009 16:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slay (Post 2484266)
A mnie zastanawia tylko, dlaczego to jest sonda _publiczna_.

Żebym mógł później sprawdzić wiek ankietowanych i jakieś wnioski wyciągnąć z podanych odpowiedzi i wieku.

Serious Sam 03-03-2009 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez piternet (Post 2484306)
Słyszałem o tym chłopaku jakiś miesiąc temu... Normalnie aż żal wyobraź sobie siebie - masz 13, jesteś ojcem. Ja sobie tego nie wyobrażam! A ten gość to jeszcze wygląda jakby miał 8 lat :baby:

Na onecie? Ja słyszałem, że to nie on jest jednak ojcem, że to prowokacja. Pogmatwane to jakoś...

Litawor 03-03-2009 17:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2484326)
Poza tym - nie wszyscy za cel w zyciu stawiaja sobie studia, prace, kariere czy wielkie pieniadze, wiec nie mierz wszystkich swoja miara.

Racja, pewnie jest wiele dziewczyn marzących o paradowaniu z wózkiem w wieku 1X lat.

Nie odpowiadam na resztę, bo nie mam ochoty spierać się na ten temat - takie dyskusje są jałowe i niczego nie rozstrzygają. Ja uważam, że zapobieżenie rozpoczęciu się życia za pomocą aborcji jest tylko odrobinę bardziej kontrowersyjne niż np. używanie tabletek hormonalnych. Ty pewnie masz inne zdanie, trudno.

A zabić się wcale nie jest tak łatwo, zresztą wymaga to dużej desperacji. Niemal każdy, kto ma już trochę życia za sobą, będzie się go kurczowo trzymał, nawet jeśli jest ono bardzo wątpliwej jakości.

Gonzo 04-03-2009 02:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2484548)
A zabić się wcale nie jest tak łatwo, zresztą wymaga to dużej desperacji. Niemal każdy, kto ma już trochę życia za sobą, będzie się go kurczowo trzymał, nawet jeśli jest ono bardzo wątpliwej jakości.

Tak odbiegając od tematu; to dlaczego rocznie na świecie umiera ok. 1000000 osób w wyniku samobójstwa, a podejmowanych jest średnio 15000000 (słownie - AŻ PIĘTNAŚCIE MILIONÓW) prób samobójczych?

Litawor 04-03-2009 05:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2485310)
Tak odbiegając od tematu; to dlaczego rocznie na świecie umiera ok. 1000000 osób w wyniku samobójstwa, a podejmowanych jest średnio 15000000 (słownie - AŻ PIĘTNAŚCIE MILIONÓW) prób samobójczych?

Ależ Ty mi w żaden sposób nie przeczysz. Jako że ludzi na świecie jest ok. 6,7 miliardów, ta liczba wpisuje się w to, co mówiłem o desperacji. Chociaż większość wynika raczej z problemów psychicznych (co oczywiście nie wyklucza poczucia desperacji u tych osób). Zaś piętnastokrotnie większa liczba *prób* samobójczych pokazuje, że rzeczywiście zabicie się nie jest takie proste.

Calen Futh 04-03-2009 05:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2485346)
Zaś piętnastokrotnie większa liczba *prób* samobójczych pokazuje, że rzeczywiście zabicie się nie jest takie proste.

Jak się człowiek chce zabić to się zabije od razu. Kwestia chęci imho.

Litawor 04-03-2009 05:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 2485348)
Jak się człowiek chce zabić to się zabije od razu. Kwestia chęci imho.

Teoretycznie tak. W praktyce - jeśli nie jesteś lekarzem/kimś z dostępem do środków chemicznych, które mogłyby w miarę bezboleśnie zabić lub nie posiadasz broni palnej, to zabicie się wymaga sporego wysiłku.

kołbaś 04-03-2009 06:46

przyłóż nóż do skroni(tą ostrą stroną) weź zamach i uwierz mi nic ciebie nie będzie bolało nawet.

Erhion 04-03-2009 14:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2485350)
Teoretycznie tak. W praktyce - jeśli nie jesteś lekarzem/kimś z dostępem do środków chemicznych, które mogłyby w miarę bezboleśnie zabić lub nie posiadasz broni palnej, to zabicie się wymaga sporego wysiłku.

Pierwszy lepszy wieżowiec lub budynek i skok z rozpędu na główke (co by na pewno złamać kark) i tyle.

Co za filozofia?

Alanus Lutinum 04-03-2009 14:51

A co do tego 13-latka to polecam http://wolnemedia.net/?p=436. Tu jest ciąża dziecka (5-letnia dziewczynka w ciąży). Nie wiem czy ten 13-latek jest świadomy tego co zrobił. Wyobrażacie sobie tego bachora posuwającego tą 15-latkę? Wydaje mi się, że to raczej jest jej decyzja, ma 5-dzietną rodzinę (korzystają z zasiłku, problemy z kasą itd.) i raczej zrobiła to dla chwilowej sławy i pieniędzy, aby polepszyć swój stan. Ja bym rzucił ją w pizdu.

Litawor 04-03-2009 15:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2485577)
Pierwszy lepszy wieżowiec lub budynek i skok z rozpędu na główke (co by na pewno złamać kark) i tyle.

Co za filozofia?

Nie wiem, gdzie Ty mieszkasz, ale w moim mieście nie dostaniesz się na dach takiego wieżowca. Na klatkach schodowych nie ma okien. Chyba że chcesz skakać z czwartego piętra, złamać kręgosłup i leżeć sparaliżowanym do końca życia.

Glamri 04-03-2009 15:41

Odpowiedziałem "nie, stało się trzeba podejść do tego realistycznie" Cóż, tragedią by to nie było, ale lekko pewnie też by mi w takiej sytuacji nie było ;)

Vasudanin 04-03-2009 15:59

Taki maly zong.
http://www.bravo.pl/news/temat-bravo...em/ida,382046/

Litawor 04-03-2009 16:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2485680)

To jakiś stary news. Jakiś czas temu pisali, że inny chłopak, 16-latak, uważa, że to on może być ojcem i domaga się badań DNA. I że wskazuje jeszcze kilka innych osób, które również mogą być ojcami tego dziecka. Fajna dziewczyna.

Tylko szkoda dziecka.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:06.