Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Pierwszy teaser przed wiosennym patchem (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=208657)

ZapodajMuze 11-03-2009 14:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2492237)
Co wy pierdolicie?

Nie sprzedawajcie broken amuletów jak 99% procent tibijskiego społeczeństwa to po kilku miesiącach zostanie ich kilka na serwie i dalej będzie rar.

Czemu społeczeństwo jest tak głupie?

Kazdy normalny h lvl kupi bp aoli i bedzie je trzymac do usranej smierci.

Milten Magician 11-03-2009 14:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZapodajMuze (Post 2492247)

Nom, sam to zaobserwowałem ;P. Nakupią aoli żeby sobie domek broken amuletami wyłożyć.

Stradig 11-03-2009 15:10

Uważam ze ten pomysł nie jest zły.;p
Na mniejszych levelach postacie będą miały łatwiej, ale jak znam życie i tak większość nie będzie kupować xd
A co do broken amuletu został on stworzony właśnie do tego celu wiec w czym problem ? zrobili wam z brass legów dsl ?
Uważam ze jak już maja coś edytować to niech już lepiej takie zmiany robią niż jak by mieli się za profy brać xd

Erhion 11-03-2009 15:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZapodajMuze (Post 2492247)

<Łapie gazete i wali się w głowę>

Jak zaczną tak robić to wtedy nie będzie to rar bo będzie go za dużo.

Coś ci kontrargument nie wyszedł.

Zalgadis 11-03-2009 15:42

A czy po zrobieniu "Inkłiziszyn" facc nie może czasem kupić 5 blessów?

Stradig 11-03-2009 15:46

Wydaje mi się ze można. Kilkoro kumpli z gildii tez to potwierdza

--Cienius-- 11-03-2009 15:56

Nie zdziwie sie jak za 2 lata facce beda mialy tylko do expienia thais :D

Wilczq 11-03-2009 15:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez StagG (Post 2492210)
A teraz - jaką masz satysfakcję z zabicia h-lvl, skoro i tak nosi aol?

Co do odrabiania botem - gdybyś miał ponad... powiedzmy 150 lvl, i byś już dostał bana - ryzykowałbyś deleta tylko po to żeby szybciej straty odrobić?

satysfakcja polega na tym, że dużo stracił, po tych zmianach straci mniej, a jeśli chodzi o bota, to nie wiem kogo Ty oszukujesz? KAŻDY gra teraz z botem.

Viitro 11-03-2009 16:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wilczq (Post 2492317)
satysfakcja polega na tym, że dużo stracił, po tych zmianach straci mniej, a jeśli chodzi o bota, to nie wiem kogo Ty oszukujesz? KAŻDY gra teraz z botem.

Moim zdaniem to ty sie oszukujesz. Wiele hlvli boci - to prawda, a nie widziales moze ile osob zostalo zbanowanych? 10.000 i cipsoft wcale nei banowal 20 lvle za lighthacka tylko same 80~. A osoba, ktora dostala np na wojnie bana napewno nie bedzie ryzykowac deleta.

Patysiak 11-03-2009 16:35

Ciekawi mnie tylko, czy z lost soula będzie leciał broken amulet czy nie.

Wylansowany 11-03-2009 16:40

@Wilczq
Czyli co, wg ciebie ma to zmotywować botterów do krótszego ustawiania bota, bo nie będą aż tyle tracili? Tyle zrozumiałem z twojego idiotycznego posta (posta czy postu?).

ZapodajMuze 11-03-2009 17:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2492278)
<Łapie gazete i wali się w głowę>

Jak zaczną tak robić to wtedy nie będzie to rar bo będzie go za dużo.

Coś ci kontrargument nie wyszedł.

No ok to w takim razie nikt nie kupi bo przeciez to i tak nie bedzie rar .

Cos ci kontrargument nie wyszedl.

Spider 11-03-2009 20:13

Jako, że CM Mirade odpowiedziała na pare pytań postaram się wam to streścić najprościej jak umiem :).

1. Po negatywnej reakcji graczy twórcy gry postanowili pozostawić AoL zastrzegając sobie jednocześnie prawo do usunięcia go (AoLa) z gry tak szybko jak tylko zdołają wymyślić coś innego na jego miejsce.

2. Zakupione blessy przed wejściem patcha zostaną automatycznie zamienione na nowe.

3. Gracz z red skullem będzie musiał zapłacić pełna sumę za blessy, podczas śmierci blessy nie będą go chroniły przed utrata przedmiotów. CM przypomina, iż wraz z wejściem patcha ogólne straty w wyniku śmierci zostaną zmniejszone również dla osób z czerwoną czaszką.

4. Zmiany dotyczące strat w expie i skillach obejmą również serwery E- PvP, jednak po patchu ilość doświadczenia za zabicie gracza na tychże światach zostanie obniżona.

5. Jeśli chodzi o PvP to prace nad tym trwaja, tym razem czas nie pozwolił na wprowadzenie większej ilości zmian.

6. Procentowa strata podczas śmierci w expie jak i skillach zostanie obniżona w równym stopniu (100lv straci 4,5% expa i taka samą stratę poniesie jeśli chodzi o umiejętności) poprzez kupienie blessów można będzie ta stratę zmniejszyć.

7. Po patchu każdy bless bedzie obniżać procentową szanse straty eq jak i pojemników (bp, key ringów itp.).

8. Facc będą mogli kupić 4 blessy.

9. Data wprowadzenia łatki zostanie podana w następnej zapowiedzi.

Tyle wyczytałem, jeśli cos źle zrozumiałem przepraszam :).

Xr3 11-03-2009 20:23

Cytuj:

8. Facc będą mogli kupić 4 blessy.
O cztery za dużo.

Ulrikk 11-03-2009 20:43

@UP
Cytuj:

free multiplayer online game
Ogarnij się

Kemro0)0 12-03-2009 08:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Spider (Post 2492740)
Jako, że CM Mirade odpowiedziała na pare pytań postaram się wam to streścić najprościej jak umiem :).

1. Po negatywnej reakcji graczy twórcy gry postanowili pozostawić AoL zastrzegając sobie jednocześnie prawo do usunięcia go (AoLa) z gry tak szybko jak tylko zdołają wymyślić coś innego na jego miejsce.

Po co będą komu aole jak blesy będą kosztować 50k-100k?
Jakby zostawili blessy za 50k to aole się przydadzą

Brtek00 12-03-2009 13:20

Tabelka cen blessów
http://img259.imageshack.us/img259/1490/blessy.png

GalusMaximus 12-03-2009 13:47

A kiedy dokładnie patch wejdzie w życie?
Jeśli pisało to przepraszam za nie dopatrzenie.

@Xr3
Może nie każdy na ochote wydawac tysiące złotych na gre, która powinna dostarczac rozrywki, a nie tylko ciągła rywalizacja o poziom. Cipsoft ma w dupie graczy, aby tylko płacili to będą dostawac, co jest nieco niesprawiedliwe.

AdiZgOlekk 12-03-2009 17:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Spider (Post 2491953)
@Xr3
@Biedni facce
O nie?! Dlaczego?! Po co CIPsoftowi pieniądze?! Niech wam dadzą wszystko bo przecież to wy gracie a nie oni!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xr3 (Post 2492753)
O cztery za dużo.

jesli tibia to wasze zycie to sie nie dziwie ze tak gadacie, dla ludzi dla ktorych ta gra to tylko zabawa i szkoda na nia wydawac pieniedzy to zupelnie inna bajka.

YaMaRoOo 12-03-2009 18:34

Nie rozumiem tego za bardzo, z tego co widzę bless będzie mnie kosztował ponad 16k (16x5), za tą cenę będę tracił mniej expa czy po zakupie wszystkich tych blessów nic z eq nie będzie leciec? Trochę dziwny ten patch będzie..

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:47.