Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pierwsza zapowiedź łatki: kary śmierci i błogosławieństwa (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=208673)

verssus 11-03-2009 20:32

czy ja dobrze rozumiem? jak bede mial rsa i wszystkie blessy to nic mi nie poleci?

Voniek 11-03-2009 20:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez verssus (Post 2492757)
czy ja dobrze rozumiem? jak bede mial rsa i wszystkie blessy to nic mi nie poleci?

Niestety, źle zrozumiałeś. Z RSem będzie jak było - padniesz to stracisz wszystko. Dodatkowym minusem jest to, że jak masz RSa to nie płacisz 50k za blessy, tylko 100k :P

Zalgadis 11-03-2009 20:38

Eeee, to dziwne. Bo taki Lord pałka kupi sobie BP aoli za 50k x 20 a tak to po patchu by musiał wydać na te blessy dużo więcej. A działanie to samo.
Dobrze rozumuje?

Vyohman 11-03-2009 20:46

Widze, że jednak aol zostanie. Czy blessy będą dalej zapewniały 0% szansy na drop?

Lolke 11-03-2009 20:48

Tak wszystko fajnie, a na update powinni pomyslec nad rozleglymi area dla magow/palow bo nie ciekawe wyglada czolowka w top exp.... Elite Knight....... Elite Knight.... Elite Knight.... Elite Knight

Voniek 11-03-2009 20:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vyohman (Post 2492771)
Widze, że jednak aol zostanie. Czy blessy będą dalej zapewniały 0% szansy na drop?

To będzie działało na takiej zasadzie: jak będziesz miał wszystkie 5 blessów, to AoL nie będzie Ci potrzebny, aczkolwiek będziesz mógł nosić. Jak będziesz miał 0-4 blessy to AoL raczej założysz dla 100% pewności, że nic nie zgubisz podczas śmierci.
Podsumowując, facc teraz będzie musiał płacić więcej, bo około 80k za bless + 50k za AoL (przyjmując, że mamy 120 poziom). Coś za coś ;p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lolke (Post 2492775)
Tak wszystko fajnie, a na update powinni pomyslec nad rozleglymi area dla magow/palow bo nie ciekawe wyglada czolowka w top exp.... Elite Knight....... Elite Knight.... Elite Knight.... Elite Knight

Kiciuś, przeczytaj pierwszy akapit :) Jest wyraźnie napisane: 'wprowadzanie nowych terenów i funkcji będzie miało miejsce TYLKO w zimowych i letnich aktualizacjach, a wiosenne i jesienne łatki będą wprowadzały nieznaczne zmiany.

Vyohman 11-03-2009 20:51

@up
Chodziło mi głównie o to czy cipsoft dał aol specjalnie dla facc czy może zmniejszyli siłe blessów w stosunku do dropa. Dzięki za odpowiedź.

djbuhos 11-03-2009 20:56

Ja pierdole ale oni kręcą mogło by zostac tak jak jest to jak pisze w nowym newsie ze aol zostaje to i tak blessy bedzie sie kupowalo za 100k gz dla nich kórwa i tak w huj 50k to jeszcze powiekszajo.....:baby:
JEBAC CIPSOFT

Lolke 11-03-2009 20:56

Cytuj:

Kiciuś, przeczytaj pierwszy akapit Jest wyraźnie napisane: 'wprowadzanie nowych terenów i funkcji będzie miało miejsce TYLKO w zimowych i letnich aktualizacjach, a wiosenne i jesienne łatki będą wprowadzały nieznaczne zmiany.
Sorry, ale wole dziewczyny.
To, że nowe tereny sa w letnim i ziomowym update to ja baaardzo dobrze wiem, a chodzi mi o to ze te 'tereny' powinny byc teraz dla mage/pal. Cos z czym najci maja wieksze klopoty, wzgledem expowisk dla drugich.

Gucias 11-03-2009 21:39

W sumie dobrze, bo będzie można używać innych amuletów. Jeśli mając pacca kupiło się 5 blessów to potem po skończeniu się pacca na faccu chyba dalej mamy aktywne te 5 blessów? hę?

Xerden 11-03-2009 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lolke (Post 2492786)
To, że nowe tereny sa w letnim i ziomowym update to ja baaardzo dobrze wiem, a chodzi mi o to ze te 'tereny' powinny byc teraz dla mage/pal. Cos z czym najci maja wieksze klopoty, wzgledem expowisk dla drugich.

To żeś dojebał teraz z tym że najt ma najlepsze expowiska... Jeśli już to palek

Pomysł głupi jeśli chcemy patrzeć na 120+ z rs w stanie wojny - 100k za bless, lol

emesto 11-03-2009 21:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lolke (Post 2492786)

ja mam 147 lev ek ide na bog ridery exp wcale nie jest super wiekszosc cudownych dragow ktore daja 700 expa jest zajete przez postacie magiczne, wiec skoncz kurwa pierdolic ze knight lepiej sobie radzi bo znasz sie na tym tak samo jak gowno na poezji

a po za tym ten temat dotyczy jedynie Aol i bless wiec nie pierdol o takich glupotach...

przepraszam za jezyk ale normalnie sie nie dalo

Spider 11-03-2009 21:59

Yupi! [Wreszcie] Jest news na tibia.pl :D.

Pozwole sobie skopiować mój ostatni post z tematu o dokładnie tej samej tematyce, ponieważ nie zauważyłem na poprzednich stronach żeby ktoś streścił/ przetłumaczył odpowiedzi CM na niektóre pytania graczy.

1. Po negatywnej reakcji graczy twórcy gry postanowili pozostawić AoL zastrzegając sobie jednocześnie prawo do usunięcia go (AoLa) z gry tak szybko jak tylko zdołają wymyślić coś innego na jego miejsce. Zasada jest prosta- nie chcesz blessów kup AoLa, chcesz blessy i AoLa- kup blessy a AoL będzie w nich zawarty.

2. Zakupione blessy przed wejściem patcha zostaną automatycznie zamienione na nowe.

3. Gracz z red skullem będzie musiał zapłacić pełna sumę za blessy, podczas śmierci blessy nie będą go chroniły przed utrata przedmiotów. CM przypomina, iż wraz z wejściem patcha ogólne straty w wyniku śmierci zostaną zmniejszone również dla osób z czerwoną czaszką.

4. Zmiany dotyczące strat w expie i skillach obejmą również serwery E- PvP, jednak po patchu ilość doświadczenia za zabicie gracza na tychże światach zostanie obniżona.

5. Jeśli chodzi o PvP to prace nad tym trwaja, tym razem czas nie pozwolił na wprowadzenie większej ilości zmian.

6. Procentowa strata podczas śmierci w expie jak i skillach zostanie obniżona w równym stopniu (100lv straci 4,5% expa i taka samą stratę poniesie jeśli chodzi o umiejętności) poprzez kupienie blessów można będzie ta stratę zmniejszyć.

7. Po patchu każdy bless bedzie obniżać procentową szanse straty eq jak i pojemników (bp, key ringów itp.).

8. Facc będą mogli kupić 4 blessy.

9. Data wprowadzenia łatki zostanie podana w następnej zapowiedzi.

Tyle wyczytałem, jeśli cos źle zrozumiałem przepraszam .

Voniek 11-03-2009 22:55

Nikt mnie nie kocha :/
*Temat
W poście Mirade można wyczytać, że AoL są na JAKIŚ CZAS. Dopóki nie rozwiążą problemu pk przy dp/temple/miejscach kupowania blessa AoL będzie w grze. Jak tylko coś wymyślą - aol ma zniknąć.

Decade 12-03-2009 00:53

Mimo wszystko gracze z RS są poszkodowani w pewnym stopniu.
Biedni RS mają lipe, bogatsi wyjdą na tym lepiej bo zamiast tracic 2 % expa to stracą 1,35 czyli niemal polowe mniej

thoro 12-03-2009 07:31

Cipsoft systematycznie niszczy w Tibii to co trzymało tutaj starszych graczy. Wyjdzie na to, ze zostana tylko dzieci ;]

michalll 12-03-2009 07:46

Mogliby zrobić że aola się "używa"... klikasz use i go "masz", tak jak blessy(oczywiście trzebaby zmienić nazwę, bo to już wtedy by nie był amulet). I facce byli by zadowoleni, i możnaby używać innych amuletów.

Skorupa1994 12-03-2009 08:34

Tak gadacie, że cipsoft zniszczył tibię, a nadal w to gracie więc co jest? Uzależnienie? Od 3 miesięcy grałem 28 sorcem żeby pk, paść, odrobić, pk, paść, odrobić. Teraz nawet pk nie opłaca się, bo każdy 70 lvl facc będzie miał 4 blessy, i nie wiadomo czy nawet bp spadnie... Cipsoft nie dość, że doprowadził do stanu, że 100 lvl jest możliwy w 15 dni, to jeszcze zmniejsza straty przez śmierć żeby tylko dzieci miały łatwiej i nie zniechęcały się do gry po śmierci. Ogólnie gz dla cipu, po tej łatce nie gram nawet sorcem, bo pk nie opłacalne będzie.

Brtek00 12-03-2009 09:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez thoro (Post 2493091)
Cipsoft systematycznie niszczy w Tibii to co trzymało tutaj starszych graczy. Wyjdzie na to, ze zostana tylko dzieci ;]

AHahahah dowaliles czlowieku w jakiej grze mmorpg po dedzie tracilo sie po 3 lvle? w dol i to na tak niskim poziomie jakim jest 70+ w tibi? wlasnie ta smierc odstraszala starszych graczy polowe ludzi przestawalo grac przez dedy a teraz sie to zmieni.. HAIL CIPSOFT tym razem naprawde swietny pomysl bede mogl kazdy innym amulet nosic zamast aola! O cholera chyba powroce do tibi jak to wprowadza.

Drypcik 12-03-2009 10:20

kupa

Panowie to jest kolejny niewypal ze strony cipsoftu blessy za 100k lol Najpipierw wszystko na hotkeyah potem potiony az blessy co jeszcze mozna zjebac? to niech zrobia ze od godziny 10-20 jest powiekszony loot by zbierac na blessy lol Bad Pomysl

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:42.