Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Druga zapowiedź łatki: Stamina, Licznik Doświadczenia oraz... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=209038)

Vyohman 16-03-2009 20:56

Nie podoba mi sie ten bonus do staminy. I tak jest za dużo ludzi z high levelami. Jak lvle będą coraz większe to nie widze za dobrze przyszłości tej gry.

silo_alion 16-03-2009 21:07

Zeby zabic teraz potwora musze czekac az znow sie pojawi?!
OMG
A exp x2 okej i ta godzina tez tylko ,ze teraz akurat mi sie pacc konczy ;ss

i00n 16-03-2009 21:29

ale tu niektorzy to buraki omg, teraz z ta niewidzialnoscia zmieni sie TYLKO to ze uzywajac np TibiGG bot nie bedzie mozna sprawic zeby potwory zamieniliy sie w cos innego i byly widoczne, pozatym system niewidzialnych stworow wogole sie nie zmieni.

Kileros fire'son 16-03-2009 21:30

Jak dobrze, że już w ten syf nie gram. :D:D

Helodin 16-03-2009 22:09

a ten nowy stairhopping bedzie dzialal na pvp

jak tak to lipa bo nikogo nieda rady ubic solo

R@g3 16-03-2009 22:24

Tam już wyżej ktoś pisał, ale to z tym 50% premii do expa to będzie od 42:00 do 41:01 i na zawsze? i ten exp x2 to od 17 marca do 25 marca ta? ;d

jerrry 16-03-2009 22:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2497537)
Ta, zwłaszcza ze osoba z FACC stalkera spotka jedynie w okolicach banshee questa gdzie praktycznie nikt nie expi : P

tudzież na ghostland koło spawnu ds... blisko dp a exp świetny. i co, ma się marnować bo stalker zniknął? Mam nadzieje że jeśli już zniknie, to będzie go można jak dotychczas odkryć

S.T.E.K. 16-03-2009 22:32

Co wyście się tak przejęli tym 50% bonusem? Odzyskanie staminy do 42giej godziny zajmie 60*12=720 minut czyli +50% expa będzie można dostać co 12 godzin.... Faktycznie, dobre rozwiązanie dla tych, którzy nie mają czasu żeby długo expić.
Co do niewidzialności to za mało szczegółów podali. Tylko mag ma cancel inv, ale wątpię, żeby marnował 200mp na odkrycie głupiego stalkera. Może nie będzie możliwe trafienie niewidzialnego potwora na ślepo np z hmm, ale jakąś obszarówką musi być.

Mayk3l 16-03-2009 22:37

I Tibia stała się jeszcze łatwiejszą grą ;)

Chyba powiem mojemu 3-letniemu kuzynowi żeby spróbował swoich sił w tibii to może w przyszłości naciągnie rodziców na pacca i nasz kochany CipSoft zrobi kolejną niespodziankę np. wbudowanego bota.

Zastanawiałem się ostatnio czy nie kupić sobie pacca pod koniec roku szkolnego i nie zacząć znowu grać w Tibie. Teraz już jestem pewien, że spróbuje WoW'a.

No trudno pieniądze rządzą światem ;(

A tak swoją drogą - ta godzina zwiększonego expa może być naprawdę dobrym rozwiązaniem dla tych co dużo pracują albo mają wracają ze szkoły po 17 ( np taki ja ). Ale i tak duża część dotychczasowych pomysłów to czysta komercha która doprowadzi do tego, że niedługo po serwerach będą biegały napalone 12-latki z 400 levelem....

Arathorn 16-03-2009 22:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ryba (Post 2497267)
Twój bot już nie zobaczy potworka (teoretycznie) + rzucając GFB (czy jak to się tam teraz nazywa) w miejsce gdzie jest niewidzialny stalker nie zranisz go.

No chyba aż tak daleko to to nie pójdzie. W newsie o ile dobrze pamiętam jest napisane coś o missile runes, obszarowe chyba się do takich nie zaliczają. W sumie lipa, bo boterzy boterami, ale expiąc sobie w tombach moim knightem nie używam nigdy gfby tylko jak widzę że mnie stalker bije to staję w miejscu i klikam po kolei hmm na kratki obok, zawsze wystarczało :p
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vasudanin (Post 2497331)
Dostepny tylko dla sorcow... ^^
@down
Nie. Nie bedzie mozna ich atakowac niczym.

Skąd masz to info? Jakiś CM się gdzieś wypowiedział? Pytam bo jakoś nie miałem czasu czytać wszelkich forów a newsie jak byk stoi (właśnie sprawdziłem) "It will be impossible to aim missile runes on the coordinate of an invisible creature." I po pierwsze gfb itp to chyba nie są zaliczane do kategorii missile rune a po drugie zostają spontaniczne, które już na pewno nie są jako missile rune.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Druid-Joseph (Post 2497432)
Po łatce expiąc 5h aby wrócić do full staminy trzeba będzie być wylogowanym 18h. Teraz powiedz mi czy 80% tibijskich graczy gra 5h dziennie?? Bo ja jakoś w to nie wierze.

Po łatce expiąc 5h będziesz staminę regenerował 24h :s. 1h >> 12h, i każda następna po 3h :s
Teraz jest tak zrobione że jak ktoś gra te 5+h dziennie to i tak nie będzie korzystał z tego zwiększonego expa w pierwszej godzinie, więc nie rozpaczajcie że się namnoży hlvli. A jak ktoś gra 1-2h dziennie to nawet z tym bonusem 300lvlu prędko nie nabije.

arpensnonpvp 16-03-2009 23:06

Z tym x2 expem przez tydzień mógł by sobie CIP darować ...

Alacer 16-03-2009 23:15

Wszyscy przeżywacie nad tą Tibią jakby nie wiadomo co się stało.

- Opóźnienie zrobione przez CipSoft jest dobrą rzeczą (wreszcie nie ubije sobie solo behemota swoim palkiem, albo może i tak ale z wastą totalną). Będzie po prsotu trudniej, ale biorą pod uwagę noobków w temple na POHu, siedzących z powodu 3 GSow na dole, i nie mogąc ich ubić z powodu tego niby tj. exhausted na te 2 sec. To ja szczerze żałuję. Bedzie zajebiście trudno robić questy itd. :)

- +50% expa więcej od danego potwora w 1st godzinie staminy. Niezła rzecz. Chodź długo się będzie ładować. Ludzie będą kupować pacca chętniej, chodź to zwiększy zyski CipSoftu nie zdają sobie sprawy ze ludzie będą 10% szybciej expić, z czym będzię masa high lvls ale to w dłuższym orkesie czasu.

- Do niewidzialności się nie wypowiadam ponieważ zbytnio nie mam styku z tym. Moim zdaniem to następne utrudnienie.

-minus- opóźnienie
+plus+ +50% expa w 1st h staminy
-minus- invisible

Reasumując wychodzimy jak zwykle na -. :(

Druid-Joseph 16-03-2009 23:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arathorn (Post 2497894)

Po łatce expiąc 5h będziesz staminę regenerował 24h :s. 1h >> 12h, i każda następna po 3h :s

No to jeszcze lepiej :P

A tu coś z tibia.com

Cytuj:

One Premium of 3 months have the total of 2160 hours , with the new patch you can HUNT only 6 hours for day, if you want HUNT every and have stamina , so you can use only 540 hours (of 2160 hours of premmy) , so you are losing 1620 hours (soso 67 days - OF 90 ) , so you buy 2160 hours and can use only 540 hours ..
Troszku się tego traci :P Może powinni wprowadzić coś takiego żeby pacc zużywał się tylko wtedy gdy jest sie online :P Tylko cipkom to się raczej nie będzie opłacało...:(

Tjolek 17-03-2009 00:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arathorn (Post 2497894)
Teraz jest tak zrobione że jak ktoś gra te 5+h dziennie to i tak nie będzie korzystał z tego zwiększonego expa w pierwszej godzinie, więc nie rozpaczajcie że się namnoży hlvli. A jak ktoś gra 1-2h dziennie to nawet z tym bonusem 300lvlu prędko nie nabije.

Ciekawe co na to tibijscy maniacy grający po 10h :D Chyba będą zakładać nowe postacie na tym samym koncie żeby grać :P Bo co oni zrobią w 5h :>

Rybzor 17-03-2009 00:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez R@g3 (Post 2497837)
Tam już wyżej ktoś pisał, ale to z tym 50% premii do expa to będzie od 42:00 do 41:01 i na zawsze? i ten exp x2 to od 17 marca do 25 marca ta? ;d

Dokładnie tak
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jerrry (Post 2497849)
tudzież na ghostland koło spawnu ds... blisko dp a exp świetny. i co, ma się marnować bo stalker zniknął? Mam nadzieje że jeśli już zniknie, to będzie go można jak dotychczas odkryć

Aha, że niby ghostland to nie są okolice banshee questa : P

Piio 17-03-2009 02:16

Bardzo dobrze, mniej sharowania, mniej bocenia, mniej grania.
Ci co mówią, że będzie pełno 300 lvli przez 50% expa - haha jeśli chodzicie do szkoły to sobie policzcie, ta godzina odrabia się przez 12 godzin czyli sobie pograsz 2 godziny na dobę z 50% expem, licząc, że po tej 42 godzinie dajesz od razu loga. Takim stylem to naprawdę będzie pełno 300 lvli...

i00n 17-03-2009 07:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mayk3l (Post 2497865)
Zastanawiałem się ostatnio czy nie kupić sobie pacca pod koniec roku szkolnego i nie zacząć znowu grać w Tibie. Teraz już jestem pewien, że spróbuje WoW'a.

WoW tez juz zszedl na psy, jak kiedys trzeba bylo sie wykazac ladnym zgraniem i umiejetnym wykorzystaniem many i skilli na rajdzie tak teraz poprostu nie musisz prawie nic umieć i tylko najwyszej rangi skilli uzywasz...

Arathorn 17-03-2009 07:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Druid-Joseph (Post 2497972)
Troszku się tego traci :P Może powinni wprowadzić coś takiego żeby pacc zużywał się tylko wtedy gdy jest sie online :P Tylko cipkom to się raczej nie będzie opłacało...:(

A jakby wtedy był rozwiązany problem domków? 1h przed końcem bym się nie logował po prostu i domek by był zajęty do nie wiadomo kiedy :p
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tjolek (Post 2497981)
Ciekawe co na to tibijscy maniacy grający po 10h :D Chyba będą zakładać nowe postacie na tym samym koncie żeby grać :P Bo co oni zrobią w 5h :>

Dzień w dzień można grać po 6h dziennie (tylko wtedy praktycznie nie korzystasz z bonusu expa), ew. czasami można sobie dłużej pograć, po to są te 42h. Co nie zmienia faktu że rzeczywiście to zmniejszy ilość czasu online. Ale z drugiej strony można stać i ćwiczyć mlvl/skille, do tego stamina niepotrzebna :p

Micros 17-03-2009 09:01

ku*** w tych łatkach brakuje jeszcze tylko mega bossa Misia Przytulasia ktory atakowalby nas miloscia zabierajac 2k hp X(

Pablo134 17-03-2009 10:57

No mam nadzieje choć niewielką że część debili-boterów przerzuci się na swoje postacie z maina w związku z 2xexp week. Ale to pewnie moje pobożne życzenia;(

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:18.