Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Zmiany w polityce prywatności (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=209599)

Maniack 27-03-2009 14:11

To, że zbieranie informacji o was bez waszej zgody jest sprzeczne z prawem to oczywiście prawda.

Jednak akceptując nową politykę prywatności (grając dalej) wyrażacie na to zgodę, jeśli się z nią nie zgadzacie - tak jak odpowiedzieli, usunąć chary, i przestać grać.

To już nie jest niestety wbrew prawu.

FSlash 27-03-2009 17:15

Takie zabawy to żadna nowość, swego czasu namiętnie praktykowały je np. zagraniczne sklepy internetowe. Cipsoft przynajmniej raczył was o tym poinformować.

Ale spokojnie... Jak ktoś już wyżej pisał, Cipfoft ma gdzieś wasze prywatne dane. Tym bardziej że to nie jest jakaś firemka no name na prawnym zadupiu, jeden krok za daleko i nie wypłacą się za odszodowania. Mają na tyle ugruntowaną pozycję i wyrobioną markę że przekręty z polityką prywatności nie wchodzą w grę.

Więc dane które będą pozyskiwać im zapewnią po prostu zysk i lepsze rozeznanie w klienteli, a wam... pewno nic, ale też nic wam nie ubędzie.
Już nie tak was przemaglowało we wszystkie strony choćby google, jeśli korzystacie z ich wyszukiwarki, gmaila i innych...

jakub89x 27-03-2009 19:24

To jest zły pomysł z tą polityką prywatności. Ale co zrobić nic na to nie poradzimy.

Może mi ktoś powiedzieć gdzie będziemy musieli zaakceptować nowe zasady?
Czy po zalogowaniu czy na stronie, proszę o odpowiedź.

Ihpar 28-03-2009 11:19

Zostaliście zrobieni w balona. Będą już zarabiać nie tylko na PACC.

Giorio 29-03-2009 21:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wszystkie_nicki_zajete (Post 2504351)
Nie wiem czy wiecie ale takie dane są dużo warte, nawet często wyciekają z urzędów zwłaszcza do banków i firm telekomunikacyjnych które później dzwonią do was z ich ofertami. Poprostu Cipsoft was sprzedaje za pieniądze, a odnośnie zbierania informacji o oprogramowaniu to skandal bo nikt nie ma prawa wiedzieć z jakiego oprogramowania korzystam, a odnośnie monitorowania stron to nie wiem o co chodzi, czy o to, że jak będziecie zalogowani na tibia.com i w chodzić w podstrony tibia.com to ok, ale jeśli zamierzają stworzyć coś ala trojan wyciągający dane z waszego kompa dotyczące przeróżnych stron www to już jest szpiegostwo.

Napisałem do nich emaila, że nie zgadzam się i dostałem ciekawą odpowiedź:

fragment
If you still insist to revoke your agreement to the privacy policy, we request you to put all your characters on deletion so we can delete the account during an appropriate time.

pojebało ich?

głupota! sam żeś to wymyślił, czy może nauczycielka anglika ci pomogła?

7kaczor7 30-03-2009 00:23

Nowy PomysŁ

Mam świetny pomysł dla TIBIA.PL

Coś bardzo dobrego myśle ale...
Nie wiem gdzie moge napisać post z tą nowiną jakby ktos podał dokładne namiary tak jak sie chce pokazać ukryty plik:

C:/Cośtam/Blisko/Coraz bliżej/

Rozumiecie ;] Czekam na Info Z uszanowaniem

Reixon Anne < Bana mam jeszcze 3 dni;(;(;(;(;(

wibryz 31-03-2009 16:45

Jest jedna niezawodna metoda zabezpieczenia się przed wyciąganiem z kompa jakichkolwiek informacji. Do tego trzeba zainstalować jakikolwiek program do tworzenia wirtualnego komputera, np Microsoft Virtual PC (korzystam, jestem zadowolony - chyba pierwszy udany program MS), następnie stworzyć profil, wyznaczyć jakieś 2-4 GB miejsca na wirtualnym dysku, zależnie od planowanego systemu operacyjnego, zainstalować na nim system operacyjny (98SE/Me/2K/XP najlepiej) i zainstalować Tibię. Następnie odpowiednio skonfigurować maszynę, udostępnić jej połączenie internetowe i mamy całkowicie bezpieczną Tibię. Jedyny szkopuł, to to, że tracimy 2-4 GB miejsca z dysku, no i jeden z rdzeni procesora ma 100% użycie cały czas. Ale to chyba niewielka cena za bezpieczeństwo?

avengerfromguardia 01-04-2009 17:14

zalosny pmysl

masz jakiego kolwiek bota na kompie ? tak mam. uzywasz do otesow ? i tak masz bana na rl tibi to jest zalosne zalosne zalosne powalone wrecz przeciwnie co kts ma bota na kompie to odrazu ma bana chociaz nie uzywa a ma ? bez sensu

Virlan 01-04-2009 20:50

Cipsoft nie użyje tych danych do walki z botterami! Tak trudno jest przeczytać?

Orog_Rtn 01-04-2009 22:53

Chyba nie doczekam się jakiegoś sensownego update.. :cup:

StagG 04-04-2009 00:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZX_spectrum (Post 2512886)
buahahahahahahah crap soft to zadupie gier komputerowyh hahahahhaha utzymuja sie z pieniedzy z rzalosnego pacca w gownie jakim jest tibia ta gra jest rzalosna po prostu zagrajcie w cos innego nawet taki nfs undercover jest lepszym, zamiast na pacca kupcie np. to a i tak bedzie lepsze, ja bym zalowal ale na mysl ze moglem je wydac na pacca bym przebolal kupcie co innego np cod4, tdu, zagrajcie w wowa wiedzmina itp. zajzyjcie na gram.pl np to wam oczy wyleza z glowy

Po 1 interpunkcja..

a po 2 torrenty plx? ;x

Co racja to racja, cipy mają w dupie nasze prywatne dane, a to czy ktoś woli kupić pacca niż nfs, którego może ściągnąć w kilka godzin za free to już chyba jego sprawa? :>

jerrry 04-04-2009 01:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez StagG (Post 2513223)
Po 1 interpunkcja..

a po 2 torrenty plx? ;x

Co racja to racja, cipy mają w dupie nasze prywatne dane, a to czy ktoś woli kupić pacca niż nfs, którego może ściągnąć w kilka godzin za free to już chyba jego sprawa? :>

Wiesz co, mam nadzieję że zakończysz wypowiedzi w tematach, bo z każdą twoją "odpowiedzią" tracisz mój szacunek. Pomyśl/napisz

Pozdrawiam

@down
dokładnie. MÓJ, bo nie wypowiadam się za ogół.

^Trial^ 04-04-2009 10:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez jerrry (Post 2513257)
Wiesz co, mam nadzieję że zakończysz wypowiedzi w tematach, bo z każdą twoją "odpowiedzią" tracisz mój szacunek. Pomyśl/napisz

Pozdrawiam

TWOJ szacunek?
Hhahahah.
:X!

Scross'Rooker 05-04-2009 22:09

Tym sposobem mogą okraść Wasze, Nasze konta bankowe mając na to przyzwolenie.

^Trial^ 05-04-2009 22:32

Korzystasz z google?
Gmaila?
Z google korzysta kazdy.
Straciles jakies pieniadze na kontach bankowych?
Nie?
To po co pierdolisz..
Google od dawna penetruje zawartosc naszych komputerkow.. :=)

Valest 06-04-2009 18:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Scross'Rooker (Post 2514962)
Tym sposobem mogą okraść Wasze, Nasze konta bankowe mając na to przyzwolenie.

10 lat? czy z 11 ?

StagG 06-04-2009 19:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZX_spectrum (Post 2513535)
to przykład i tak to bedzie lepsza decyzja niz zakup pacca lepiej pieniadze na pacca dac na caritas
PS mam firefoxa xDDD

To już jest twoje zdanie ;-)

Nonex 06-04-2009 20:39

Nowej generacji trojan o nazwie Tibia*****
NIE nie wyrazam zgody zeby cipsoft wiedzial jakiego typu aplikacji uzywam na jakie strony wchodze jaka mam wersje windowsa i innych danych na komputerze a Swoje osobiste dane nie pozwalam sprzedac za pieniadze innym firmom zeby Cipsoft zarabial na tym!!
Nie zgadzam sie bo to lamie prawa kazdego uzytkownika NIKT NIE MOZE MIEC TAKIEJ WLADZY! wyrazajac na to zgode nie macie prawa do sprawy w sadzie wyrazicie bowiem zgode na to wszystko powyzej i jestescie tego swiadomi.
CIpsoft usuwa boty i zeby nie byl stratny na kasie za pacce botow dorobi sobie na tym kupe kasy... zal nikt nie posunal sie tak daleko...
Skoro nie zgadzam sie na takie wysokie prawa CIpsoftu to kasuja mi konto.
Zegnam nie bede dawal sie manipulowac ;))

^Trial^ 06-04-2009 20:43

Nikt nie posunal sie tak daleko?
HHAHHAHA
Nikt was o tym publicznie nie informuje.
Bo oczywiscie tego co akceptujecie nie czytacie.
Cipsoft chociaz was informuje.. :DDD

FSlash 07-04-2009 16:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZX_spectrum (Post 2512886)
buahahahahahahah crap soft to zadupie gier komputerowyh hahahahhaha utzymuja sie z pieniedzy z rzalosnego pacca w gownie jakim jest tibia ta gra jest rzalosna po prostu zagrajcie w cos innego nawet taki nfs undercover jest lepszym, zamiast na pacca kupcie np. to a i tak bedzie lepsze, ja bym zalowal ale na mysl ze moglem je wydac na pacca bym przebolal kupcie co innego np cod4, tdu, zagrajcie w wowa wiedzmina itp. zajzyjcie na gram.pl np to wam oczy wyleza z glowy

Pomijając że nudne i tendencyjne co ześ napisał, nie wiem jak to się ma do fragmentu mojego posta króry podkresliłeś. Rozumiem, chcialeś sobie pojechać po tej grze, wyładować jakieś negatywne emocje z nią związane ale bez przesady. Każdy sobie gra w co chce.

Zresztą zauważ że powiedzmy to wreszcie, są ludzie, dla których te kilkadziesiąt złotych miesięcznie na pacca to nic, ot tyle co 3 paczki fajek i nie muszą wybierać pomiędzy paccem a jakimiś konkretnymi grami na pc/ konsole. Także marnowanie pieniędzy... Heh manrowanie pieniędzy to jest zakup porannego deseru za 200zł.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ^Trial^ (Post 2515647)
Nikt nie posunal sie tak daleko?
HHAHHAHA
Nikt was o tym publicznie nie informuje.
Bo oczywiscie tego co akceptujecie nie czytacie.
Cipsoft chociaz was informuje.. :DDD

No wiesz, bez przesady ;) Kiedyś owszem, ale teraz takie zabiegi bez publicznego ujawniania ich są bardzo niebezpieczne, stosunkowo łatwo mozna wpaść a prawo jest cięte na takie sytuacje.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:04.