Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Muzyczne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=280)
-   -   Reggae (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=210111)

Lasooch 01-04-2009 18:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez semilunaris (Post 2511397)
Gentelmans,
flame allowed. Teraz macie kozła ofiarnego, możecie jechać do woli.

Skoro flame allowed - gentleMEN, bucu =P

Reggae pewnie nie tylko o dża, merydżejn i pisie jest, ale to nie zmienia faktu, że jest monotonną muzyką (i w znacznym stopniu monotematyczną). I parę reggae'owych piosenek w życiu przesłuchałem (w sensie - ekspert w tej dziedzinie ze mnie żaden, ale coś-niecoś wiem).

piramjida 01-04-2009 21:24

Cytuj:

@Tharion:
Jeżeli słyszysz techno/trzaski w techno to gratuluję debilizmu. Wrzeszczące metale, jak słusznie określiłeś krzyczą "Ave satan" tylko wtedy, kiedy wykonują gatunek muzyki nazywanej black metalem. Nie mów, to co wiesz, ale wiedz, co mówisz. A z tego co widzę nie wiesz nic. Przecież zawsze łatwiej obejrzeć na YT Behemotha w wersji alternatywnej i mówić o metalu/rocku jako ogóle.
Dokonujesz takiego samego uogolnienia mowiac o braku przekazu w polskim hh powolujac sie na Hemp Gru.

A ogolnie najlepiej twoj obiektywizm podsumowuje twoj cytat.

Cytuj:

Polski rap jest słabej kondycji, to raz. Dwa, nie słucham takiej muzyki.

semilunaris 01-04-2009 22:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2511478)
Skoro flame allowed - gentleMEN, bucu =P

O shit :P

@piramjida:
To, że teraz nie słucham nie oznacza, że nie słuchałem w ogóle. Słuchałem, generalnie mamy 2 dobrych raperów na x. Psychodela rap, rap i obecny komercja-rap nie są mi obce, naprawdę.

Mając w głowie to, co bolało chłopaków sprzed 10 lat i słuchając obecnych to na śmiech bierze, naprawdę.

Emcess 01-04-2009 22:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Regoor (Post 2511355)
#topic
Według mnie reggae to najlepszy z gatunków muzyki. Ale ponadto jest to coś więcej, niż "tylko" muzyka. :) Osobiście polecam wszystkich Marley'ów oraz Albarosie, Capleton.

jesli bylbys takim znawca, wiedzialbys ze pisze sie AlbOrosie, ale i tak dobrej muzyki sluchasz : D
dobra, tematy o rapie - do polski hip-hop.
@co do flejma
fajnie, reggae nie ma przekazu... a metal ma? darcie mordy i mowienie ze boga nie ma tez nie pokazuje zbytniego przekazu.. sry ale tak to odbieram, nikt nie zmieni mojego zdania o metalu : P

Snopeczek 01-04-2009 22:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tharion (Post 2511347)
No, piski i trzaski w techno/pochodnych mają przekaz w chuj, nie?
Wrzeszczące metale "AVE SAAATANNNNN" też, no fakt...

maksymalnie pusta wypowiedź, zamknięty punkt widzenia.

Lasooch 01-04-2009 22:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emcess (Post 2511663)
fajnie, reggae nie ma przekazu... a metal ma? darcie mordy i mowienie ze boga nie ma tez nie pokazuje zbytniego przekazu.. sry ale tak to odbieram, nikt nie zmieni mojego zdania o metalu : P

Zdziwiłbyś się. Poza tym, metal nawet bezprzekazowy najczęściej technicznie jest dużo bardziej zaawansowany i różnorodny niż reggae, gdzie gitarzysta się dobrze nudzi (plum, plum - przesunięcie palca - plum plum - repeat x100) ; )

Oczywiście samego metalu też nie da się słuchać.

Gonzo 01-04-2009 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snopeczek (Post 2511669)
maksymalnie pusta wypowiedź, zamknięty punkt widzenia.

Dr. Snopeczek i Dr. Gonzo polecają tanią wódkę - otwiera punkty widzenia, i stwarza nowe drogi w życiu. :P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez semilunaris (Post 2511651)
Mając w głowie to, co bolało chłopaków sprzed 10 lat i słuchając obecnych to na śmiech bierze, naprawdę.

Generalnie to żaden znawca ze mnie, ale oprócz Grammatik'a nic do mnie nie trafia z HH, nawet i starego.

Vhaloir 01-04-2009 22:39

@semilunaris
uwierz mi - nie znasz się na rapie.
to co tu wypisujesz jest po prostu śmieszne.

żeby nie było offtopu, to dodam, że przesłuchałem płytkę Juniora. 'Kroki' i 'nie po to, by łapać słońce' zajebiście mi się wkręciły ;d

@down
pisząc to udowodniłeś, że mam racje.
nie mam zamiaru się tu rozpisywać bo nie obchodzi mnie twoja opinia na temat rapu, nie ważne jak błędna ona jest. Zresztą i tak pewnie byś ślepo trzymał się swoich racji.

semilunaris 01-04-2009 23:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vhaloir (Post 2511674)
@semilunaris
uwierz mi - nie znasz się na rapie.
to co tu wypisujesz jest po prostu śmieszne.

Na polskim rapie nie można się znać, bo byłby to mezalians dla duszy.

Napiszę coś, po czym może uzyskam elo wypaśny rispekt z Twojej strony:
Lubię rap o dupach. O tym, że są łatwe i powinny tylko ssać. Ssać i gotować*. I o tym, jak zarobić hajs żyjąc z zasiłku (pomijając to, że nie robi się nic, tylko siedzi na dupie i pali blanty za ,,kieszonkowe" od matki). Kurde, hwdp.

//Dobra, tak na poważnie//. Nie znać to ja się nie mogę na informatyce, matematyce rozszerzonej czy muzyce trance. Ale jak sam widzisz na takie tematy się nie wypowiadam, co najwyżej mogę poczytać z zainteresowaniem. Śmieszne natomiast jest to, że próbujesz ocenić moją wiedzę na temat muzyki wnioskując o niej z dwóch postów.

Rapu słuchałem ~12 lat temu, sąsiad teraz jest jakimś II ligowym producentem, ale żyje z tego. Na początku był rap amerykański, 'tylko to było'. Później zaś polski. Jestem ciekaw, czy pamiętasz bity składające się z 4 dźwięków i same rymy męskie w tekstach. Pewnie nie. Problem przedstawiany miał jeszcze jakąś wartość tak między w/w bogiem, a prawdą. Utwory poruszały tematy niedoli, uczuć, biedy, braku perspektyw itd. Co masz teraz? Teraz masz 5% ludzi gadających do rzeczy.

Lata 00-obecnie. Skubi dubi du-ja, Nowatory, Tedesy i inne nerdy. To nazywasz rapem? Rap w Polsce obumarł. Jedyne ciekawe zjawisko z nim związane to niektóre utwory OSTRego, FISZ i po części Eldoka. Reszta z utworami z gammą słów zawierających się w zbiorze: dupa, hajs, grubo, ziom, zioło, hwdp - powinna po prostu odejść z głową zwróconą w dół. Ale takie jest moje zdanie. Fajnie też od czasu do czasu wejść na portal hip-hopowy albo myspace i posłuchać wypocin młodych ludzi. Widać, że coś tworzą i niektórzy z nich chcą się oderwać od schematu ,,PLNów".

Żyłka 01-04-2009 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez semilunaris (Post 2511725)
Na polskim rapie nie można się znać, bo byłby to mezalians dla duszy.

Napiszę coś, po czym może uzyskam elo wypaśny rispekt z Twojej strony:
Lubię rap o dupach. O tym, że są łatwe i powinny tylko ssać. Ssać i gotować*. I o tym, jak zarobić hajs żyjąc z zasiłku (pomijając to, że nie robi się nic, tylko siedzi na dupie i pali blanty za ,,kieszonkowe" od matki). Kurde, hwdp.

//Dobra, tak na poważnie//. Nie znać to ja się nie mogę na informatyce, matematyce rozszerzonej czy muzyce trance. Ale jak sam widzisz na takie tematy się nie wypowiadam, co najwyżej mogę poczytać z zainteresowaniem. Śmieszne natomiast jest to, że próbujesz ocenić moją wiedzę na temat muzyki wnioskując o niej z dwóch postów.

Rapu słuchałem ~12 lat temu, sąsiad teraz jest jakimś II ligowym producentem, ale żyje z tego. Na początku był rap amerykański, 'tylko to było'. Później zaś polski. Jestem ciekaw, czy pamiętasz bity składające się z 4 dźwięków i same rymy męskie w tekstach. Pewnie nie. Problem przedstawiany miał jeszcze jakąś wartość tak między w/w bogiem, a prawdą. Utwory poruszały tematy niedoli, uczuć, biedy, braku perspektyw itd. Co masz teraz? Teraz masz 5% ludzi gadających do rzeczy.

Lata 00-obecnie. Skubi dubi du-ja, Nowatory, Tedesy i inne nerdy. To nazywasz rapem? Rap w Polsce obumarł. Jedyne ciekawe zjawisko z nim związane to niektóre utwory OSTRego, FISZ i po części Eldoka. Reszta z utworami z gammą słów zawierających się w zbiorze: dupa, hajs, grubo, ziom, zioło, hwdp - powinna po prostu odejść z głową zwróconą w dół. Ale takie jest moje zdanie. Fajnie też od czasu do czasu wejść na portal hip-hopowy albo myspace i posłuchać wypocin młodych ludzi. Widać, że coś tworzą i niektórzy z nich chcą się oderwać od schematu ,,PLNów".

Cała prawda, zgadzam się z tobą w pełni.

Rafayen 03-04-2009 11:08

: | !

Reggae monotonne? : ( kill me!

Gierubesoen 03-04-2009 19:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2508928)

To Ty chyba prawdziwego reggaeton'u nie słyszałeś. ;)

Kogo masz na myśli?

Reggae? Jak dla mnie, bomba! Zwłaszcza dancehall, reggaeton, ragga- uwielbiam.

Tharion 03-04-2009 19:44

Cytuj:

. Jedyne ciekawe zjawisko z nim związane to niektóre utwory OSTRego, FISZ i po części Eldoka.
Jednye? No ta...
Mało wiesz o rapie...

Gonzo 04-04-2009 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2512980)
Kogo masz na myśli?

Reggae? Jak dla mnie, bomba! Zwłaszcza dancehall, reggaeton, ragga- uwielbiam.

Gelta miałem na myśli.

Gierubesoen 04-04-2009 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2513952)
Gelta miałem na myśli.

Chodziło mi o wykonawców, "prawdziwego reggaeton'u"... O jakich wykonawcach pisałeś?

semilunaris 05-04-2009 12:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tharion (Post 2513015)
Jednye? No ta...
Mało wiesz o rapie...

Pod koniec jest takie zdanie, jak:
Ale takie jest moje zdanie.

Nie jest to jakaś nadrzędna prawda, ale co tam. Zawsze fajnie wypominać zdanie z kontekstu, nie?:D

Snopeczek 05-04-2009 16:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tharion (Post 2513015)
Jednye? No ta...
Mało wiesz o rapie...

do Ciebie idealnie pasuje kawałek Afront - Forum
''kocham hiphop! tak, mam już tysiąc albumów, a każdą nowość szybko wyczajam na emulu"

"mało wiesz o rapie".. jak mnie w*****a takie określenie. uważasz się za znawce? podziel się z nami Twoją wiedzą.

robek 28-05-2009 20:04

odświeżę... ciekawy, a zapomniany temat : ( ostatnio wpadł mi w ucho Mesajah oraz parę piosenek Juniora ( np. znam ten stan) albo oldschoolowy Bob - Could you be loved, lol. a tak to lipa, narazie nic nowego - czekam na nową płytę Vavamuffina ; )

Gierubesoen 28-05-2009 20:10

Ja póki co jaram się 'Jeden' Bob One'a i nowym Junior Stressem ;d

Emcess 29-05-2009 22:52

@up.
k*rwa, oprócz punka to mamy zajebiście podobny gust..

strasznie wkręciła mi się "Stodola" i cale "Jeden" Beobe Łana, i płytka Juniora Stressa (Kroki rox : DD) i jeszcze Fandango Gang.

a z płytki Piotra Krakowskiego podoba mi się Element, wykonywany przez Bob One'a zresztą : P
a i jeszcze znów sobie zacząłem słuchac Ndk : D

ale i tak narazie jaram się nową płytką Eminema : )

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:01.