Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Ogarniety poradnik dla sorcerera dla światów PVP dla niskich i średnich leveli. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=210355)

Lucell 15-08-2009 23:04

Bardzo ciekawy i piękny poradnik ;D napewno się mi przyda ^^

harios 18-08-2009 00:35

Fajny poradnik, szkoda ze nie grales knightem bo na 200% bym skorzystał

Ale zauwazylem, jedna 'nie prawidlowosc'

Cytuj:

Palek ma za darmo royal speary
Jezeli powiesz mi gdzie pal dostanie za darmo rs'y to dam ci 50 cc xD

Decade 18-08-2009 02:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez harios (Post 2627110)
Fajny poradnik, szkoda ze nie grales knightem bo na 200% bym skorzystał

Ale zauwazylem, jedna 'nie prawidlowosc'

Jezeli powiesz mi gdzie pal dostanie za darmo rs'y to dam ci 50 cc xD

1500 gp za 100 royal spearow na ktorych mozesz sobie expic z 6 godzin to nic w porownaniu z kosztem potionow jakie wypierdoli w tym czasie sork. Ja na ancientach potrafilem zuzyc 20 bp potow w dwie godziny, o ile dobrze pamietam. Tachalem po ziemi potiony. To 60 bp = 60 k za 6 godzin expa.
1,5k to jak za darmo przy 60 k. :PP czaisz juz skad takie sformułowanie?

Hernal 03-09-2009 14:27

Poradnik calkiem niezly.
Ja polowalem moim magiem od 40 poziomu wylacznie na worker golemach.
Zysk caly czas byl w granicach 3-5k. Kiedy zdobywalem Paladin armor no to zysk pod koniec dnia wzrastal. Bardzo mnie mile zaskoczylo wprowadzenie u Green Djinna mozwlisoci sprzedania mu Bonebreaker za 10k.

Niestety ale po ostatnim update hp kazdego worker golema wzroslo o 200. Niby na jednego potwora to malo. Jednakze kiedy caly czas zabijasz jakies 120 workerow na godzine to juz zmienia twoj zysk i exp na godzine.
A takze co najgorsze wypadanie malych diamentow diametralnie zostalo obnizone. Po 10 godzinach zdobylem zaledwie 10 diamentow, chociaz przed update tak jak napisales mozna bylo spokojnie wyjsc z 20 diamentami po godzinie.

Podsumowujac: Na workerach jak masz kase mozesz PGowac z exori vis lub w kilku dziurach z vis hur jednakze waste bedzie spory.

Decade 03-09-2009 18:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hernal (Post 2640784)
Poradnik calkiem niezly.
Ja polowalem moim magiem od 40 poziomu wylacznie na worker golemach.
Zysk caly czas byl w granicach 3-5k. Kiedy zdobywalem Paladin armor no to zysk pod koniec dnia wzrastal. Bardzo mnie mile zaskoczylo wprowadzenie u Green Djinna mozwlisoci sprzedania mu Bonebreaker za 10k.

Niestety ale po ostatnim update hp kazdego worker golema wzroslo o 200. Niby na jednego potwora to malo. Jednakze kiedy caly czas zabijasz jakies 120 workerow na godzine to juz zmienia twoj zysk i exp na godzine.
A takze co najgorsze wypadanie malych diamentow diametralnie zostalo obnizone. Po 10 godzinach zdobylem zaledwie 10 diamentow, chociaz przed update tak jak napisales mozna bylo spokojnie wyjsc z 20 diamentami po godzinie.

Podsumowujac: Na workerach jak masz kase mozesz PGowac z exori vis lub w kilku dziurach z vis hur jednakze waste bedzie spory.

to szkoda ze popsuli workery, ja od lutego nie mam postaci to wiesz.
lubilem ta miejscowke, to bylo prawie jak frosty dla palkow kiedys

asaki28 24-09-2009 10:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Decade (Post 2510237)
[size="3"]
Jesli nie macie RSa to na nogi Bohy. Bohy bardzo się przydają magowi na wielu expowiskach, oraz przy pk, lub ucieczce.
Jesli macie RSa to w zasadzie mozecie chodzic tylko z różdzką i plecakiem, nie robi to wiekszej różnicy, w zasadzie jednyny ból wtedy to brak bohow.

Czy moze mi ktos rozwinac skrot RS ? bo szukam , szukam i nie znajduje nic poza Royal Spear i Red Skull :P a to chyba nie o to autorowi chodzilo :)

Duch Niespokojny 24-09-2009 10:55

Myślę, że właśnie o red skull chodziło

Decade 24-09-2009 12:54

Red Skull.

Trol'Trol 24-09-2009 13:33

lal wypasiony poradnik lal tak na serio nie chialo mi sie czytac

$Kosinho$ 25-09-2009 15:21

Bardzo dobry poradnik, wykorzystam go do mojej nowej postaci, aktualnie 20+ level :)

Decade 17-10-2009 23:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trol'Trol (Post 2653351)
lal wypasiony poradnik lal tak na serio nie chialo mi sie czytac

Proste :))

ykacz 27-10-2009 14:55

Na którymś tam temacie cie zbeształem za explo dla druta... tutaj sie przyłozyłeś i to bardzo .. sam robie teraz sorca :) więc mi się przyda...
Moja ocenka to 8/10:cup: te 2 na minusie to dlatego że nie opisałes miejsc na expa dla facc i ,że nic niepowiedziałes o runkach ;d

@ Down
No niby tak sa Dragy i Gsy i Guardy ale tego jest masa wiecej .... czlowieku do 20 lvl to sie nieda expic bez pacca ??!@# A 20 -30 lvl tez sie nieda... to tak jakby mowil ze nie masz pacca to nie graj ^^ tibia to gra bezpłatna - radze przywyknac. Btw. to nie oplaca sie kupować pacca na 1 lvl jezeli to twoj jedyny char na accouncie... (czyt. nie masz wiekszego od 25) takie jest moje zdanie ... ale co tu sie dłużej rozpisywac ... nie wymadrzaj sie... jak nie masz istotnego powodu ^- .. i czytam uważnie ^^/ moja ocena bez zmian 8/10

Clockwerk 27-10-2009 15:15

@up
proponuje czytać ze zrozumieniem -.-

napisał jakie są expowiska dla facc (guardy)

Decade 31-10-2009 04:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ykacz (Post 2674673)
Na którymś tam temacie cie zbeształem za explo dla druta... tutaj sie przyłozyłeś i to bardzo .. sam robie teraz sorca :) więc mi się przyda...
Moja ocenka to 8/10:cup: te 2 na minusie to dlatego że nie opisałes miejsc na expa dla facc i ,że nic niepowiedziałes o runkach ;d

@ Down
No niby tak sa Dragy i Gsy i Guardy ale tego jest masa wiecej .... czlowieku do 20 lvl to sie nieda expic bez pacca ??!@# A 20 -30 lvl tez sie nieda... to tak jakby mowil ze nie masz pacca to nie graj ^^ tibia to gra bezpłatna - radze przywyknac. Btw. to nie oplaca sie kupować pacca na 1 lvl jezeli to twoj jedyny char na accouncie... (czyt. nie masz wiekszego od 25) takie jest moje zdanie ... ale co tu sie dłużej rozpisywac ... nie wymadrzaj sie... jak nie masz istotnego powodu ^- .. i czytam uważnie ^^/ moja ocena bez zmian 8/10

robilem ostatnio 0-35 sorca na facc i hujnia, z paccem duzo lepiej

Torcidziol 24-07-2010 23:33

A jak to się ma z Magic lvl?? Jaki powinno się mieć na dany lvl postaci??

Kamaa 06-08-2010 10:40

Świtnie

Świtny poradnik ; )
Kolega wypróbował i mówił, że dotarł na nim do 60 lvl'a :D

Fire-Sylar 26-08-2010 10:30

A na 60 moge biegac na workerach tylko ze lurajac po 5-6 i mas visa?

miras145 19-10-2010 01:21

Proadniczek...

Ogólnie bardzo słaby poradnik... Owszem zawiera kilka dobrych rad, ale też wiele błędów... Widać że nigdy nie grałeś ms-em na wysokim poziomie... 2/5

Kisex 04-12-2010 02:09

Mi się podoba. Koleś ciekawie opisał wszystko na tych levelach. Low level ms nie ma zbytnio wielkiego pola do popisu. Aktualnie sam wychodzę z ostatniego etapu opisanego w poradniku. W każdym razie już nic nie bedzie takie same...nadchodzący up konczy ere sorcererow-,- Zrobiłem postac miesiąc temu i dowiedziałem się, że mogę zapomnieć o UE style. Jednym słowem...po 60 sekundach od ostatniego ue to ja już będę w temple;)

mattie1333 14-12-2010 01:58

Dziekuje ci bardzo za zrobienie tego poradnika !jestem nowy na pvp a to mi sie przyda na pewno jescze raz dziekuje :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:33.