Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   CipSoft v.s RookStayers - Dlaczego? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=210998)

Ameriov 11-04-2009 22:45

Nie bardzo. Pokazał, że "napisał reporta" i w tym samym momencie koleś blokujący drogę zniknął.

@down
No wiem, że BYŁ. Ale on chciał żeby to tak wyszło, jakby miał nadprzyrodzone zdolności.

Heatvich 11-04-2009 22:59

Może to był podstawiony koleś pod filmik?:D

Beh0lder 12-04-2009 18:10

Raczej w roznych odstepach czasowych.Tzw. fragment w ktorym pisze raport jest wczesniej zas to kiedy znika jest podstawione w moment nacisniecia ok.
Nie trudną zreszta zauwazyc , ze film jest posklejany z kilku filmikow oddzielnych

Kawalerzysta 13-04-2009 23:16

Problem jest i generalnie ciezko cos z nim zrobic. Tibia to produkt ktory ma przynosic zysk. Jakby na to nie patrzec. A zatem kazdy nowy gracz, ktory takowy zysk moze przyniesc jest mile widziany. I teraz kwestia podejscia do nowego gracza. Wyobrazmy sobie ze loguje sie, zachwyca sie tutorialem wykonujac swoj pierwszy quest, otrzymuje wspaniale nagrody i wychodzi na glowna czesc Rooka. I tu mamy dwie alternatywy. Albo zacznie chodzic na szczury, zbierac zloto, kupowac eq i poty, wciagac sie w gre.. ALBO wejdzie na szczury gdzie botterzy wszystko wybijaja, pojdzie na cave waspow gdzie Rookstayer powie mu ze ma wyjsc. W drugim przypadku gracz sie raczej zniecheci biorac pod uwage ze sa gry MMO gdzie masz dungeony dla siebie. Strata takiego gracza to strata potencjalnego nabywcy PACC a zatem strata zysku dla CipSoftu. Ciezko zatem sie dziwic ze nie darza miloscia Rookstayerow. A zatem co z nimi zrobic. Skasowac ich nie mozna, obnizyc lvlu ani sila wypchac na maina tez nie bo byloby to nie fair wobec prawdziwych Rookstayerow, ktorzy zachowuja sie w porzadku. Zatem CipSoft musi doprowadzic do takiego stanu rzeczy ze pozostawi Rookstayerow samym sobie ale jednoczesnie sprawi ze tworzenie nowych Rookstayerow bedzie nieoplacalne zarowno dla uczciwych graczy jak i botterow. Krok '1k' jest swietnym tego przykladem. I nie wazne jak bardzo ktos bedzie chcial pozbycia sie Rookstayerow.. nie da sie ich pozbyc. Z drugiej strony nie trzeba sie pozbywac tych normalnych Rookstayerow a jedynie botterow i PK. Stad 'ulatwione' spawny, lepiej skonstruowane cavesy, itd. Wg mnie to swietne posuniecie. I mysle ze z czasem da rade pozbyc sie botterow i PK z Rooka wlasnie takimi subtelnymi zmianami.

SkateElement 14-04-2009 02:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heatvich (Post 2516875)
No więc. Czy zastanawiało was dlaczego CipSoft nie cierpi RookStayerów?
Ale tak na prawdę.. A nie z powodu że zostają na rooku?

Niedawno dość myślałem o tym i rozpatrzyłem 3 wersję dlaczego tak jest :

1. Trapowanie Low LVL - Zniechęcanie gracza do dalszej gry.
2. Przeszkadzanie Newbie - Wybijanie im respa ew. block respa.
3. Oszustwo - każdy na pewno przeszedł to wiele razy.
4. Zapomniałem dodać - Ponieważ 90% Rookstayerów to botterzy.

Jak myślicie. Co waszym zdaniem mogło się przyczynić do takiego konfliktu?

To 3 czy 4? :D

Ja myślę nad opcją, że Rookgaard to wyspa nowych i nie są tam potrzebni rookstayerzy.

BingooCola 15-04-2009 18:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heatvich (Post 2516875)

1. Trapowanie Low LVL - Zniechęcanie gracza do dalszej gry.
2. Przeszkadzanie Newbie - Wybijanie im respa ew. block respa.
3. Oszustwo - każdy na pewno przeszedł to wiele razy.
4. Zapomniałem dodać - Ponieważ 90% Rookstayerów to botterzy.

Jak myślicie. Co waszym zdaniem mogło się przyczynić do takiego konfliktu?

Wszystkie te rzeczy dzieją sie też na mainie więc załóż nowy temat cip vs main.
A i jeszcze jedno.Czemu stawiasz kropkę po v i przed s , skoro to jeden wyraz?:o (versus)

Beh0lder 16-04-2009 15:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SkateElement (Post 2522327)
To 3 czy 4? :D

Ja myślę nad opcją, że Rookgaard to wyspa nowych i nie są tam potrzebni rookstayerzy.

Rookstayerzy regulują flore i faune ... :) bez nich byłoby wiecej noobow na mainie (trapowanie etc. skutcznie ich zniecheca ;)) niestety noob nadal nie jest gatunkiem zagrozonym :/.Rookstayerzy sa jak najbardziej potrzebni! xD

Marcin24 16-04-2009 15:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Beh0lder (Post 2523796)
Rookstayerzy regulują flore i faune ... :) bez nich byłoby wiecej noobow na mainie (trapowanie etc. skutcznie ich zniecheca ;)) niestety noob nadal nie jest gatunkiem zagrozonym :/.Rookstayerzy sa jak najbardziej potrzebni! xD

Szkoda, że myślenie dzisiaj to rzecz zapomniana. W takim razie pomogę.

Cipsoft tworzy Rookgaard, w celach pomocy nowym graczom, aby nauczyli się grać, dodając jedynie małą część ekwipunku i słabsze potwory. Nagle coraz więcej osób zaczyna zostawać na Rookgaardzie - Cipsoft myśli "Kurde, coś nie tak, stworzyliśmy Rookgaard, żeby ludzie z niego wychodzili przy 8 poziomie, a ludzie zostają na nim! Tego nie było w planach!". To oczywiste, że ludzie się boją rzeczy, które nie były zaplanowane. Jedynie z początku uznali to za niejaką ciekawostkę i zostawiali to, żeby samo sunęło do przodu. Teraz, niestety, się to zmieniło.

Reasumując: Rookstayerzy nie są potrzebni i nigdy nie będą. Koniec, kropka, idziemy do żłobka.

juran_se_spychowa 16-04-2009 16:21

up@

Popieram

topic@

Ja jestem za tym (jak ktoś już wcześniej wspomniał), żeby po osiągnięciu 8 poziomu trzebabyło opuścić rookgard. Rookstayerom mówimy NIE.

Heatvich 16-04-2009 20:45

Ech panowie.... Jeżeli wam ktoś wmówił że za 1000 nabitych postów dostaje się Zielony nick - to muszę was rozczarować. Nie ma niczego takiego. Skończycie ten spam?

@topic
Dla mnie temat do zamknięcia.

@2down
Poziom czego? Spamu? Myślałem że temat się rozwinie ale tu się robi śmietnik.

Marcin24 16-04-2009 21:03

Cytuj:

@topic
Dla mnie temat do zamknięcia.
Cytuj:

dla mnie ten temat jest jusz zamknienty
Znalazł się fajny temat do ciekawych dywagacji i wymiany argumentów. Niestety, to zrozumiałe, że nie których on przerośnie, ale to nie znaczy, że należy go zamykać. Po prostu tu nie wchodźcie, jeśli poziom zbyt wysoki.

Niezbawiony 16-04-2009 21:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Marcin24 (Post 2524079)
Znalazł się fajny temat do ciekawych dywagacji i wymiany argumentów. Niestety, to zrozumiałe, że nie których on przerośnie, ale to nie znaczy, że należy go zamykać. Po prostu tu nie wchodźcie, jeśli poziom zbyt wysoki.

dobrze temat otwarty

Heatvich 17-04-2009 11:12

@up
Masz już czarny nick , zielonego nie dostaniesz. PRZESTAŃ SPAMOWAĆ?

@topic
W pewnym sensie.. Nie dziwie się dlaczego są te spory... Wczoraj stoję w mieście, podchodzi masa newbie i :

"PLX PLX PLX KATANA PLX"
"Sryy, Nie mam :)"
"CH*JU JEB*ANY NOOBSTAYER"

Po tym zdarzeniu nie dziwę się naprawdę dlaczego większość RS trapuje.

Aphino 17-04-2009 14:42

Tak jak ktoś już kiedyś powiedział, RookStayerzy to efekt uboczny Rookgardu.
Zaznaczyłem opcję Bo są niepotrzebni. Dlaczego? Bo zniechęcają nowych graczy do dalszej gry.

Rocket Slayer 17-04-2009 14:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heatvich (Post 2524321)

Większość mówisz... z kond wiesh?

Cytuj:

RookStayerzy
Jak wy modyfikujecie tą nazwę... oh my gosh... Tu wielka litera, tam inny wyraz...

Nie wiem, czy już to tutaj pisałem ale o stronie Cipsoftu nie mamy co mówić, bo nie znamy ich stanowiska (ofc chyba, że ktoś tam z użytkowników tego forum pracuje, w co wątpię).

Krótko - "bessęsu"

Beh0lder 17-04-2009 17:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Heatvich (Post 2524321)
@up
Masz już czarny nick , zielonego nie dostaniesz. PRZESTAŃ SPAMOWAĆ?

@topic
W pewnym sensie.. Nie dziwie się dlaczego są te spory... Wczoraj stoję w mieście, podchodzi masa newbie i :

"PLX PLX PLX KATANA PLX"
"Sryy, Nie mam :)"
"CH*JU JEB*ANY NOOBSTAYER"

Widzisz ;/. Smutna rzeczywistosc my - rookstayerzy pomagamy tym noobkom (poprzez trapy ;0) oderwac sie od nalogu (albo w niego nie popasc) a oni tak sie nam odwiedzieczaja.... :/.

Zamknijcie ten glupi temat. :cup:Odpowiedz jest oczywista:cup:.

immortal_voodoo 17-04-2009 18:19

A nie uważacie, że jakby Cipsoft zrobił ograniczenie do maksymalnego levela na rooku - 10, to problem by został rozwiązany?

Wicher'Sorcer 17-04-2009 18:48

?

@UP:
A co z tymi którzy mają już wyższy level niż 10 ? zablokować expa ? Ale to będzie nieuczciwe w stosunku do innych rookstayerów zaczynający karierę na tej jakże pięknej wyspie. Według mnie niech będzie tak jak jest , nie wszyscy rookstayerzy trapują , nie wszyscy rookstayterz botują , są tacy rookstayerzy którzy pomagają nowym w questach (ja czesto to robie jak mam czas). Wiec nie wmawiajcie mi że rookstayerzy to najwieksza plaga tibii (po noobach). Tyle z mojej strony.

Ihpar 25-04-2009 12:39

Mogą zniechęcać do dalszej gry i często to robią i nie tylko trapem ale ogólną postawą wobec innych. Nowy gracz może się oburzyć.

Jest tego zaleta. Od razu widać jaka jest tibia zarówno na rooku jak i na mainie.
Dlatego nie ma w tym nic złego, bo gracz może jeszcze zrezygnuje zanim się wciągnie.

Misiakox 25-04-2009 14:09

W tych czasach Rookstayer zamiast pomagać nowym, to im bardziej utrudnia grę. Takie jest moje zdanie. Przecież kiedyś Cipsoft nie dawał limitu w banku itp. A dlaczego? Bo rookstayerzy pomagali innym ( mam na myśli nowicjuszom ), a teraz trapują, przeszkadzają, robią wsyzstko aby utrudnić rozgrywkę.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:39.