Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Filmowe (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=281)
-   -   Galerianki. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=212896)

Exodus 04-05-2009 23:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2536959)
No sztuczne, ale o przekaz chodzi, o przekaz!

A co do tematu, to jakoś mam to w dupie (tylko nie rzucajcie pytaniami, co bym zrobił gdyby tak zrobiła moja córka). Imo to chore, ale w sumie jakoś na tym nie cierpicie, nie? Zresztą, wystarczy zadbać o dzieci:

albo matka:

Zawodowi rodzice, nie ma co :cup: :cup: :cup:

Tylko te galerianki to bardzo czesto dziewczyny z tzw. dobrych domow. Rozpieszczone, ktore chca poznac zycie od innej strony, najlepiej trzymac krotko! xD

Gelt 05-05-2009 00:07

Jak zakonnice.

Rav 05-05-2009 00:20

przedstawili nam obraz osoby ktora ulega innym, chce sie przypodobac, w sumie z tego co tam widac to niezly hardkor miala przez cale zycie(dom, szkola, znajomi~) ale gdyby byla osoba ktora stawia na swoje itd mysle ze nie potoczyloby sie tak. chodze do klasy wlasnie z kolesiem ktory ma 18lat i zeby przypodobac sie robi wszystko, zaczal palic, robi z siebie kretyna, rzuca jakimis tekstami w rozne osoby chcac sie poprzez to przypodobac jakims brudasom. nie ma co niszczy sie i jakos to sie odnosi do tego filmu. aha, jest jeszcze takie fajne przyslowie ktore pasuje tutaj do tego o czym jest mowa 'kto z kim przystaje ten sam taki sie staje'(mozliwe ze przekrecilem slowka jakies, ale sens zachowany) gdyby urodzila sie w dobrej rodzinie na ogarnietej dzielnicy takie sytuacje nie mialyby miejsca.
to tyle ode mnie, a co do samego filmu to podobal mi sie ;)) fajne texty rzucala ta w czarnych wlosach.

Psychotata 05-05-2009 02:47

Coz, zycie jak zycie. Chociaz ja mam dopiero 16 lat (tak jestem dzieckiem i sie z tego ciesze), cholernie mnie irytuje to, ze dziewczyny w moim wieku sie tak poprostu puszczaja na boki. Nie wiem dlaczego, ale mnie to wnerwia jak cholera. Tak spotkalem sie z takimi przypadkami. W mojej szkole sa 3 takie przypadki, tlumacza sie: Uprawiamy seks dla przyjemnosci. Te dziewczyny z mojej szkoly nie "seksą" sie ze starszymi dla kasy, tylko z rowiesnikami -.-' znajomi mnie znaja, wiedza ze nie toleruje takich osob, coz... znalem moja jedna z lepszych kolezanek 9 lat... swojej najlepszej przyjaciolce (mojej dziewczynie) mowila zawsze, ze jest pobozna, ze nie bedzie palic, przeklinac, tym bardziej uprawiac seksu w tak mlodym wieku, i tym bardziej nie z byle kim. Wszystko sie zmienilo w 1 tydzien (niestety ;<). Poklocila sie z moja dziewczyna, koniec z kosciolem :)) HAH, palenie na porzadku dziennym, alkohol hmmm... bez niego dzien to zmarnowany dzien, wiazanki puszcza niemilosiernie, poprostu plakac. Puszcza sie z kim chce, pochodzi z dobrego domu, rodzice jej dalej ufaja (nic o tym nie wiedza) bo zdobyla zaufanie w wakacje (nie pamietam czym). Nic juz do niej nie dociera. To zmarnowana dziewczyna. Co z tego, ze 12 lat to legalny wiek uprawiania seksu w Holandii, skoro nikt w takim wieku nie mysli o seksie. Swiat tak idzie do przodu, ze marnuje dzisiejsza mlodziez. Pozniej tacy jak wy, uwazacie roczniki 90+ za, ze tak to nazwe "debili". Czasami sobie mysle, ze nie rozumiem dzisiejszych czasow, chociaz pod tym wzgledem nic od kilkunastu lat sie nie zmienilo ;) Film ukazuje dziewczyne, ktora w moment z ponurej (bo jak mozna ja nazwac pogodna) dziewczynki, przeradza sie w maszyne do seksu. Tyle na temat. Pewnie polowa mojego tekstu to wyzalanie sie, ale zawarlem tez odpowiedz na pytanie w temacie, i wyrazilem wlasna opinie. Szkoda mi tych dziwczyn, ze musza sobie tak zycie marnowac. Nie wyobrazam sobie mojej 12 letniej siostry, uprawiajacej seks za 3-4 lat.

semilunaris 05-05-2009 10:39

Dziwi mnie to, że pojawiają się argumenty, że to zazwyczaj 'dziewczyny z dobrych domów'. Śmiem zaprzeczać. Słownikową definicją dobrego domu byłby pewnie opis rodziny, która zawsze wspiera każdego z członków i wychowuje ich na dobrych ludzi. Czy dobrym (wewnętrznie moralnie) można nazwać dziewczynę/chłopaka (nie okłamujmy się, prostytucja chłopięca też zaczyna się w Polsce pojawiać), która/y oddaje się za pieniądze? Wątpię.

Zjawisko przerażające swoją drogą.

Mazur199 05-05-2009 10:45

http://www.joemonster.org/article.php?sid=11342

poczytajta se

Gonzo 05-05-2009 12:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 2537129)

Znam, z początku śmieszne - ale po chwili zastanowienia się, jest to przykra prawda.

rentonB 05-05-2009 13:16

Psychicznie glupi obraz dla psychicznie chorych ludzi, gonzo pewnie skorzystal

Fayny 05-05-2009 13:24

Ja się spotkałem, tylko że nie w jakiś centrach handlowych, bo mieszkam w małym mieście i rzadko bywam np. na bielanach we Wrocławiu, a przy lesie Grochotowskim lub przy a4 owszem zawsze stoją.

Btw. temat powinien nazywać się "Blachary" ew. "Puste tirówy" bo są puste i mają 2 tony tapety na ryju.

Ps. U mnie w szkole jest troche takich, zawsze stoją przed sklepikiem, liża namiętnie zamrożoną wode (lody) za 30groszy i do każdego chłopa się wdzięcza (łagodnie mówiąc) a potem daj złotówke :o a potem wiadomo co z nich urośnie

Ps2. Te kur*y co tą babke demoralizowały, to bym rozj*bał :p

Exodus 05-05-2009 14:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fayny (Post 2537223)
Ps2. Te kur*y co tą babke demoralizowały, to bym rozj*bał :p

Daj spokoj Bóg je wystarczająco skrzywdzil urodą. ;p

@down
No, ale zebranie tez to honorowych zajec nie nalezy...

Gelt 05-05-2009 15:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fayny (Post 2537223)
Ps. U mnie w szkole jest troche takich, zawsze stoją przed sklepikiem, liża namiętnie zamrożoną wode (lody) za 30groszy i do każdego chłopa się wdzięcza (łagodnie mówiąc) a potem daj złotówke :o a potem wiadomo co z nich urośnie

Co w tym złego, że wykorzystują swoją urodę na niższych formach? To Ci kretyni co dają te złotówki powinni się martwić o przyszłość. Jak mozna byc tak naiwnym: )

@up

Tak,alecięzko to porównać do najstarszego zawodu. A to miał na mysli Fayny.

Lechista 05-05-2009 15:28

Hmm dziewczyny z dobrego domu? A wg. ciebie dobry dom to taki w którym jest kasa i niczego nie brakuje ?

Argen 05-05-2009 15:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2537337)
Hmm dziewczyny z dobrego domu? A wg. ciebie dobry dom to taki w którym jest kasa i niczego nie brakuje ?

Jeśli NICZEGO nie brakuje, to jest dobry (a wręcz idealny).

Evil Maul 05-05-2009 15:39

Film oglądałem już dawno temu, robi wrażenie i w końcu ktoś poruszył kontrowersyjny temat. Polecam również na wybranie się do kina na film Wojna Polsko-ruska o to zwiastun:
http://www.youtube.com/watch?v=YY2RgTkRDlI
kto czytał książkę ten wie o co kaman ;D

Fayny 05-05-2009 17:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2537337)

Właśnie, ( przynajmniej w mojej szkole ) to większość takich bab, była kiedyś dobrymi uczennicami, nie jakimiś tam zawszonymi kujonami, ale dobrym uczniem.

Ale ofc. się znudziło i trzeba było zączać się upijać, nałogowo palić..
A potem wiadomo..
*Nie mam nic do picia ani palenia, ale w umiarkowanych ilościach.

@down : to chyba też troche zależy od wielkości miasta w którym mieszkasz, bo np. u mnie w mieści 20~ tysięcznym mało jest takich przypadków, ale np. jak bylem we Wrocławiu ..

Kenixia 05-05-2009 17:16

Nie znam takich dziewczyn, słyszałam o tym już kilka razy. Jak dla mnie jest to za mocno nagłośnione, bo tak na prawdę nie jest tego tak dużo a jak takie dziewczyny w moim wieku się nasłuchają to połowa z nich pewnie popędzi do centrum i dopiero się zacznie.

Alanus Lutinum 05-05-2009 17:43

Ta babka była głupia. W scenie z ojcem nie powiedziała po co jej nowy telefon, gdyby powiedziała, założę się, że ojciec spojrzałby na to z innej strony. Nie gadała rodzicom o swoich problemach, nie było ani jednej sceny w której ona rozmawia z matką o tym, że nikt jej nie lubi, najprawdopodobniej wina leży po jej stronie i rodziach. Jej matka i ojciec zupełnie się nie interesowali córką, a ona sama nie mówiła nikomu o swoich problemach i dała dupy, żeby mieć na nowy fon i ciuchy.

Gierubesoen 05-05-2009 17:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum (Post 2537462)
Ta babka była głupia. W scenie z ojcem nie powiedziała po co jej nowy telefon, gdyby powiedziała, założę się, że ojciec spojrzałby na to z innej strony.

Gdybym miał takich rodziców, też bym im o niczym nie mówił...

Lasooch 05-05-2009 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fayny (Post 2537420)
Ale ofc. się znudziło i trzeba było zączać się upijać, nałogowo palić..
A potem wiadomo..
*Nie mam nic do picia ani palenia, ale w umiarkowanych ilościach.

Picie z umiarem jest spoczi, ale palenie to zło. Niestety, co drugą dziewczynę muszę od razu skreślić (w sensie jako potencjalny target), bo pali.

Ale i tak nie uważam, żeby palenie i picie wykluczało bycie dobrym uczniem.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum (Post 2537462)
Ta babka była głupia. W scenie z ojcem nie powiedziała po co jej nowy telefon, gdyby powiedziała, założę się, że ojciec spojrzałby na to z innej strony. Nie gadała rodzicom o swoich problemach, nie było ani jednej sceny w której ona rozmawia z matką o tym, że nikt jej nie lubi, najprawdopodobniej wina leży po jej stronie i rodziach. Jej matka i ojciec zupełnie się nie interesowali córką, a ona sama nie mówiła nikomu o swoich problemach i dała dupy, żeby mieć na nowy fon i ciuchy.

Czy ja wiem, ja też z rodzicami o swoich problemach nie gadam a jakoś nie lecę się puszczać za nowe spodnie.

Argen 05-05-2009 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2537538)
Czy ja wiem, ja też z rodzicami o swoich problemach nie gadam a jakoś nie lecę się puszczać za nowe spodnie.

A kto tam by Cie chciał : DD

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:06.