Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp. (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=14)
-   -   Spoiler 469 i konkurs! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=213555)

Vil 17-05-2009 14:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nerczio (Post 2545094)
Interesująca hipoteza bez potwierdzenia ^.-?

jak na razie to to, ze gdziekolwiek prowadzi jest hipoteza bez jakiegokolwiek potwierdzenia badz uargumentowania.

Falcon Wings 17-05-2009 14:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2544988)
Abstrahując (ch?) od tego, czy komuś się chce robić coś poza expem (ew. czy wolałby to odkryć sam), panowie, myślcie: jakim trzeba być debilem, żeby wysłać komuś 30 zł bez gwarancji, że coś się dostanie w zamian?

Gwarancja to dobre imie i szacunek. Pewnie nie masz nawet pojecia kto zalozyl ten temat, hm?

Kefka 17-05-2009 14:27

Pewnie jakiś pro uber Tibiarz

Rocket Slayer 17-05-2009 14:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Falcon Wings (Post 2545104)
Gwarancja to dobre imie i szacunek. Pewnie nie masz nawet pojecia kto zalozyl ten temat, hm?

Gwarancja? Współczuję naiwności.

Vil 17-05-2009 14:44

Cytuj:

kolejny gosc z ekipy "wiem, ale nie powiem"?

GargoinX 17-05-2009 14:54

Cytuj:

Pewnie nie masz nawet pojecia kto zalozyl ten temat, hm?

Ja wiem, ale nie powiem.

Falcon Wings 17-05-2009 16:16

@Kefka
Mniej lub wiecej.
@Rocket Slayer
Dlaczego uwazasz ze jestem naiwny? Bo mu wierze?
Wiec Ty mu niewierzac powinienes byc dla mnie zwyklym niedowiarkiem?
@Vil
"Gosc" z ekipy "Wiem i chce sie ta wiedza podzielic".
@GargoinX
I co mam w zwiazku z tym zrobic?

Arcan 17-05-2009 16:21

Jesteś naiwny, bo ufasz komuś poznanemu przez neta. Myślisz, że jak ktoś jest bardzo znany przez garstkę tibiomaniaków, to daruje sobie jakiekolwiek oszustwa?

Dragon-Fly 17-05-2009 16:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Falcon Wings (Post 2545232)
"Gosc" z ekipy "Wiem i chce sie ta wiedza podzielic".

Właśnie widzimy.

Rocket Slayer 17-05-2009 16:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Falcon Wings (Post 2545232)
@Rocket Slayer
Dlaczego uwazasz ze jestem naiwny? Bo mu wierze?
Wiec Ty mu niewierzac powinienes byc dla mnie zwyklym niedowiarkiem?

Wiesz co to rozsądek? Nie bądź naiwny bo będziesz miał nie raz przejebane w życiu. Patrz na wszystkie + i - (haczyki). Pożyj trochę, popytaj starszych a się dowiesz, dlaczego nie można w pełni ufać drugiemu człowiekowi... nawet z rodziny. Pff a że to osoba, której nigdy na oczy nie widziałeś i nawet nie wiesz czy to ta sama osoba przed kompem siedzi... wierzyć w coś takiego to jest błąd. To, że inni ludzie mówią o nim same słodkości, też nie znając go z RLa, nie znaczy, że przewidzisz jego ruch.
Co do kasy - gdybyście sami zarabiali te pieniądze, utrzymywali się, to byście z pewnością (mam nadzieję) inaczej do takich spraw podchodzili. Jeśli nie - to już beznadzieja.

@down
Gdyby ci oferowano maluteńką sadzonkę brzoskwini i powiedziano, że za 5 lat będzie wydawać złote brzoskwinie jako owoce, kupiłbyś i trzymał u siebie?
Cytuj:

Odnioslem wrazenie ze oceniasz mnie teraz po wieku, kompletnie mnie nie znajac.
A jako ten "starszy" powinienes wiedziec ze tego sie wlasnie nie robi.
Wszystko na podstawie tego, że odniosłeś wrażenie? Ja odnoszę wrażenie, że za 5 min puszczę sobie pierda. Oczywiście to tylko wrażenie...
Swoją drogą - bardziej chodziło mi tu o dojrzałość psychiczną, nie fizyczną. To raczej zależy też od tego w jaki sposób zostałeś wychowany.

Wielu się czepiało mnie, że oceniam osoby po wieku. Gówno prawda, psychika, czy tam sposób myślenia ma duże znaczenie.

Cytuj:

I jezeli ja sie przejade, to bedzie moja prywatna sprawa.
Oczywiście, że tak. Znacznie korzystniej jest jednak rozważyć pewne rzeczy, niż później płakać.

Falcon Wings 17-05-2009 16:54

@Arcan
Nie, wcale tak nie mysle.
@Rocket Slayer
Odnioslem wrazenie ze oceniasz mnie teraz po wieku, kompletnie mnie nie znajac.
A jako ten "starszy" powinienes wiedziec ze tego sie wlasnie nie robi. I jezeli ja sie przejade, to bedzie moja prywatna sprawa. Nikogo nie namawiam zeby mu zaufal, sam tylko wyrazilem swoje zdanie.

W raze gdybym dokonal z nim jakiejkolwiek transakcji, napisze tutaj napewno co z tego wyniklo. Jezeli transakcja byla by udana i bym to napisal, zmienilo by to wasze podejscie? Pewnie nie. Ale jezeli bylaby nieudana, bylibyscie w siodmym niebie i rozprawialibyscie o tym, ze wreszcie macie dowod. Widzimy roznice? Z gory zakladacie ze to oszust.

DK-LOG.911 17-05-2009 17:28

Piombon jest osoba, ktorej mozna zaufac. ja jestem jak najbardziej za wprowadzeniem akcji w zycie. I NIE PISZCIE POSTOW TYPU "rotfl", "lol, marna prowokacja", bo mnie wkurzaja. jak nie macie nic sensownego do napisania, to lepiej nic nie piszcie.

@Piom

bede mogl zamiescic spoila na tibia-wiki?? ;>

Rocket Slayer 17-05-2009 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DK-LOG.911 (Post 2545293)
Piombon jest osoba, ktorej mozna zaufac.

Masz jakieś racjonalne argumenty, by to potwierdzić? Czy może chodzi o coś takiego, że gracie przez 2 lata razem i piszecie do siebie w Tibii?

I co z tego? Żaden dowód. Musiałbym tą osobę znać z RL i mieć często z nią kontakt, by dopiero mówić o jakiejkolwiek ufności.

Skullcracker 17-05-2009 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rocket Slayer (Post 2545295)
Masz jakieś racjonalne argumenty, by to potwierdzić? Czy może chodzi o coś takiego, że gracie przez 2 lata razem i piszecie do siebie w Tibii?

http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=207707 <- Informacje tutaj zawarte chyba o czymś świadczą, nie jest to co prawda dowód, że Piombon jest w 100% zaufaną sobą, ale chyba może świadczyć, że naprawdę posiada dość przydatną widzę.
Cytuj:

Musiałbym tą osobę znać z RL i mieć często z nią kontakt, by dopiero mówić o jakiejkolwiek ufności.
Zakupów przez sieć też pewnie nie robisz ?

Fayny 17-05-2009 17:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Skullcracker (Post 2545300)

No i co z tego ?

DK-LOG.911 17-05-2009 17:46

dedragire.pl

strona legendarnego DDI, ktorego prezesem jest... Piom 8o. nie wiem czemu, ale jest on owiany jakas tajemnicza aura, dzieki ktorej mu zaufalem...

Fayny 17-05-2009 17:52

Cytuj:

Członków: 173,579
x 30 = 5207370 zł.
Chcesz 5207370 $ za księgi dzieki których można zdobyć fajne 32x32 w tibi ?

Skullcracker 17-05-2009 17:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fayny (Post 2545308)
fajne 32x32 w tibi ?

Widza jest ciekawsza...inna sprawa, że staje się cenniejsza gdy samemu się do niej dojdzie....

Falcon Wings 17-05-2009 18:08

@Rocket Slayer
Powiedz mi, jakich dokladnie argumentow potrzebujesz. Jestem pewien ze Piombon Ci ich udzieli, o ile jeszcze niewystarczajaco odrzucily go morale tego forum.
@Fayny
Niektorzy chca byc fayni, wiec graja dla lvlu i itemow by mogli poszpanowac na podworku.
Niektorzy jednak graja w mmorpg by poczuc to "cos". Nie wytlumacze Ci tego bo:
a) Nie potrafie
b) Nie zrozumiesz, bo zaliczasz sie najprawdopodobniej do pierwszej grupy.

Dodam jeszcze, ze uwazam to za wielka szkode tak traktowac czlowieka ktory chce zrobic cos dobrze. On niechce sobie tych pieniedzy przywlaszczyc, chce je przeznaczyc na cele charytatywne.
Drom.. Powiedz poprostu ze nie zgadzasz sie na propozycje, bo nie przyniesie Ci zadnych dochodow. Rozumiem ze ciezko jest to wszystko oplacic i ze administracja takim portalem jak ten jest ciezka. Pamietaj jednak ze tibia.pl stalaby sie slawniejsza niz kiedykolwiek. To by byl jedyny spoil do tego questu jaki by sie ukazal w internecie. Otworzyloby Ci to game ogromnych mozliwosci. Byc moze doszedlbys do jakiejs wspolpracy z zagranicznymi stonami o tibii. Przemysl to.

DK-LOG.911 17-05-2009 18:13

@up
zgodze sie :]

@Rocket
http://images38.fotosik.pl/55/5f21874f34e040ca.jpg

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:06.