![]() |
Cytuj:
Aha i jakbyś chciał wiedzieć t.pl nie jest w supported przez hunted.pl bo wchodzi w część t.pl, a tam można/można było gadać o OTS i Cipom(bez skojarzeń) się to nie podobało. Dokładnie sprawy nie znam, ale to było coś z tym stylu ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
Na tibia.com nie piszą jednoznacznie, że nie zależy od magic levela, ale w opisach wszystkich czarów ofensywnych knighta pojawia się tylko wzmianka o tym, że obrażenia są zależne od skilla i broni: Cytuj:
|
Dodam jeszcze tylko, że exori, exori gran, exori hur i exori con to UMIĘJĘTNOŚCI (ang. abilities) a nie czary. Rozumiecie różnice? Spalają mane, bo w Tibii nie ma czegoś takiego jak FP, ale nie są klasyfikowane jako czary, a raczej jako rodzaj specjalnych ciosów (czyli właśnie umiejętności). Między exori hur a np. exori vis jest różnica jak w innych grach między skillem a spellem.
|
0123456789
|
Cytuj:
wedlug mnie to bron i skile. radze przeczytac to: http://tibia-wiki.net/wiki/Fierce_Berserk nie trzeba daleko szukac... "Siła zależy od skilli i trzymanej w ręku broni. Jest to najlepszy i najdroższy (pod względem many jak i ceny) czar atakujący dla Rycerza." |
Żeby nie zakładać nowego tematu - czy jak mam np. 20 magic level i spirit cloak + HotM (razem 22 mlvl) to magic rośnie jak bym miał 20 czy 22? Czy zawsze mam zdejmować EQ jak trenię magic level?
@down Wielkie dzięki :) |
Rośnie Ci tak, jakbyś tego itema nie miał. Liczy się mlvl "bazowy".
|
Moim zdaniem exurka dużo daje, i jest to podstawowy czary, nie wyobrażam sobie knighta bez exury. Expi się zazwyczaj z mp/softy
|
Cytuj:
|
Sp
mam pytanie co do SP. Czy SP się odnawia ? Jezeli nie to co zrobic zeby odnowic ?
|
http://tibia-wiki.net/wiki/Soul_Points
Cytuj:
|
Wg. mnie siła czarów takich jak np. exori zależy od Lvlu oraz minimalnie magicznego levelu.
Możliwe, że się myle. Ludzie są omylni. :) |
owszem mylisz się i to całkowicie.... siła exori zależy od skilli, ataku broni i minimalnie od lvla... chyba żę chodziło ci o exori vis/frigo itp w tym przypadku zależy głównie od m lvla, i w małym stopniu od lvla
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:40. |