Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Magia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=16)
-   -   Magiczny lvl. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=214203)

Akahan 10-07-2009 11:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez refresher (Post 2593903)
@up Nie rozumiem o co chodzi.

Że jesteś głupi, że tak powiem, po kiego takie bzdury piszesz exori i e gran to zależy od nich skill i bron i lvl, ile razy mamy to pisać, a ty wymyślasz, że exori m lvl, a gran nie... WTF tekst roku.

Aha i jakbyś chciał wiedzieć t.pl nie jest w supported przez hunted.pl bo wchodzi w część t.pl, a tam można/można było gadać o OTS i Cipom(bez skojarzeń) się to nie podobało. Dokładnie sprawy nie znam, ale to było coś z tym stylu ;)

Satanik 10-07-2009 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez erux (Post 2593872)
Wbij sobie eka 120+ z mlvl 2 i eka 120+ z mlvl 8 a zobaczysz różnice ;) Poza tym ze mnie nikt się tu nie śmieje po prostu niektóre osoby mają inne zdanie i tyle.

I nie odpisuj w tym temacie póki nie zrobisz tego co napisałem wyżej. Żegnam.

owszem zobacze różnice... że exuruje sie o 30hp więcej B)

Duch Niespokojny 11-07-2009 10:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maciej'ka (Post 2593121)
No właśnie, exori i exori gran to magia a nie walenie z broni, no to zależy od magic levela

To jest właśnie magia waląca z broni ;) Czar w końcu nazywa się "(fierce) berserk", czyli "szał bojowy".

Na tibia.com nie piszą jednoznacznie, że nie zależy od magic levela, ale w opisach wszystkich czarów ofensywnych knighta pojawia się tylko wzmianka o tym, że obrażenia są zależne od skilla i broni:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez opis czaru "berserk"
The power of the attack will rise with his skill to handle the weapon he is carrying. Moreover, the type of damage a knight is dealing when casting this spell, always depends on the weapon he is carrying.

Prawdopodobnie więc magic level nie ma tutaj znaczenia (chociaż o levelu też nie wspominają, a on chyba wpływa na siłę tych czarów...).

Argen 11-07-2009 13:45

Dodam jeszcze tylko, że exori, exori gran, exori hur i exori con to UMIĘJĘTNOŚCI (ang. abilities) a nie czary. Rozumiecie różnice? Spalają mane, bo w Tibii nie ma czegoś takiego jak FP, ale nie są klasyfikowane jako czary, a raczej jako rodzaj specjalnych ciosów (czyli właśnie umiejętności). Między exori hur a np. exori vis jest różnica jak w innych grach między skillem a spellem.

Dkkmaster 11-07-2009 16:27

0123456789

Amorekboy 19-07-2009 15:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lord_Mateusz_the_beholder (Post 2593549)
pan up ma racje

sila exori zalezy od mleva, skilla i broni oraz poziomu

mam kine takiego jak w opisie moj best hit to narazie tylko 410 z ave, exori gran to ponad 500 juz niepamietam dokladnie. Tak se mysle ze taki lord paulistinha (niewiem jak sie pisze) majac 11 chyba mlvl skile ponad 105 albo wiecej (niewiem nie sprawdzalem) myslac wedlug waszej teori ze hity z exori itd zaleza od lvla to by musial walic kolo 800 porownujac go domnie.

wedlug mnie to bron i skile.

radze przeczytac to:
http://tibia-wiki.net/wiki/Fierce_Berserk

nie trzeba daleko szukac...
"Siła zależy od skilli i trzymanej w ręku broni.
Jest to najlepszy i najdroższy (pod względem many jak i ceny) czar atakujący dla Rycerza."

Dukey 20-08-2009 22:15

Żeby nie zakładać nowego tematu - czy jak mam np. 20 magic level i spirit cloak + HotM (razem 22 mlvl) to magic rośnie jak bym miał 20 czy 22? Czy zawsze mam zdejmować EQ jak trenię magic level?

@down
Wielkie dzięki :)

hapnik 21-08-2009 00:20

Rośnie Ci tak, jakbyś tego itema nie miał. Liczy się mlvl "bazowy".

Juan-Szeroki 18-10-2009 17:44

Moim zdaniem exurka dużo daje, i jest to podstawowy czary, nie wyobrażam sobie knighta bez exury. Expi się zazwyczaj z mp/softy

Decade 19-10-2009 21:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Satanik (Post 2594354)
owszem zobacze różnice... że exuruje sie o 30hp więcej B)

to bardzo duzo, to tak jak by benzyna kosztowala 3 zł zamiast 4 zl, niby tylko zlotowka roznicy a oszczednosci ogromne bo tego sie spala setki litrow, to samo z exura, tego uzywa sie masowo wiec nawet 5 hp wiecej to juz jest cos w ogolnym rozrachunku

Althonos 29-10-2009 10:26

Sp

mam pytanie co do SP. Czy SP się odnawia ? Jezeli nie to co zrobic zeby odnowic ?

DK-LOG.911 29-10-2009 17:27

http://tibia-wiki.net/wiki/Soul_Points

Cytuj:

Punkty te nie odnawiają się same, aby je przywrócić musimy zabić jakiegoś potwora, który da nam więcej lub tyle samo punktów doświadczenia, co nasz poziom.
np. jeśli masz 18 poziom i zabijesz Trolla, który daje 20 punktów doświadczenia, dostaniesz Soul Pointy, kiedy zabijesz trolla na 20 poziomie też je dostajesz, jednak kiedy zabijesz Trolla na 30 poziomie, nie dostaniesz ich.
Takie trudne?

Vectoris 30-10-2009 07:02

Wg. mnie siła czarów takich jak np. exori zależy od Lvlu oraz minimalnie magicznego levelu.
Możliwe, że się myle.
Ludzie są omylni. :)

Satanik 30-10-2009 12:43

owszem mylisz się i to całkowicie.... siła exori zależy od skilli, ataku broni i minimalnie od lvla... chyba żę chodziło ci o exori vis/frigo itp w tym przypadku zależy głównie od m lvla, i w małym stopniu od lvla

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:40.