![]() |
zmiana stron...
Słuchajcie, też myślałem że axe jest lepszy ale po porównaniu wszystkich statystyk okazało się że swordy są po prostu lepsze...
Swordy dość szybko wyprzedzają axe'y nie tylko w obronie, ale i w ataku... Naprawdę, bardziej opłacalne jest walczenie swordami. Posłuchajcie dobrej rady. |
1) Jeżeli nie zamierzasz osiągać więcej niż 40lvl - wybierz axe
2) Jeżeli wolisz mieć troche trudniej na początku, a lepiej później - wybierz swordy 3) Jeżeli najlepszą częścią gry jest dla ciebie PvP - wybierz swordy 4) Jeżeli masz bogatego sponsora/kolege który da ci equip - wybierz swordy 5) Jeżeli grasz na nowym świecie - wybierz axe 6) Jeżeli jesteś pk-charem, a masz dużo kasy - wybierz axe 7) Jeżeli jestes pk-charem, a masz mało kasy - wybierz club :p ad.1 - Na początku zazwyczaj nie ma się dużo kasy, więc gra sworderem jest trudniejsza, bo taki spike/serpent na większości światów kosztuje więcej niż kupowany w sklepie barbarian axe. Od około 30lvlu ceny nie będą dla ciebie dużym kłopotem. ad.2 - Tak jak wyżej, początek trudniejszy, później jednak swordy są lepsze. ad.3 - Ice Rapier. Jedyny sensowny sposób szybkiego zabicia knightem solo - icerapier+exori, może wyciągnąć 400+dmg w późniejszych etapach gry. ad.4 - Wtedy ceny niezbyt cie obchodzą... ad.5 - Barbarian axe, jedyny sposób żeby się szybko wybić. ad.6 - DL jest tańszy od GSa, a i zwykły G-hally będzie dobry dla pkera. ad.7 - Najtańszy. WH prawie nic nie warty. Można jeszcze dodać do 6 i 7 że knight jest najgorszym pk charem jaki można mieć ;P |
Dobra zacznijmy od poczatku porownujmy bronie wedlug ataku bronie 1reczne (bo i tak tarcze maja wiekszy def wiec tylko on sie liczy) a w 2recznych atk i def a wiec tak :
Knight Axe(33atk : 21def) Fire Sword(35atk : 20def) Dobra wygrał FS 1pkt dla swordow Fire Axe(38atk :16def) Bright Sword(36atk : 30def) Wygral FA 1:1 Dragon Lance(47atk : 16def) Giant Sword (46atk : 22def) powiedzmy ze wygral GS z mala przewaga jest 2:1 dla swordow StoneCutter(50atk : 30def) Magic Sword(SoV)(48atk : 35def) zdecydowanie wygral SC wiec wynik jest 2:2 lecz z pojedynkiem DL a GS moga byc spory sami ocencie.Ja wybralem axy bo lubie topory wbite w glowy albo walajace sie glowy w okolo :D |
@Gremlin
dodalabym jeszcze jedno kryterium: Ringi zwiekszające skille: Swordy wypadaja dosc czesto z orc liderow, ale zdecydowanie przegrywaja z axe ringami, ktore poprostu walaja sie po depo u kazdego gracza powyzej 40 lvla... podczas gdy sword ringi kupujemy na sztuki, axe ringi na backpacki. Club ringi wypadaja bardzo zadko z cyclopow, i jest ich zdecydowanie mniej niz sword ringow z liderkow. Club 0 Sword 1 Axe 3 Wiec po dodaniu decydujacego kryterium: Axe 10 Sword 8 Club 7 Axe rulez plx? ~ |
Re up up
Mozesz mi wytlumaczyc czemu BS jest silniejszy wedlug ciebie od FA? FA ma wiecej ataku a def sie teoretycznie nie liczy dostepnosc tez jest wieszka (przynajmniej na Aldorze) a cena : FA tansze ! |
Cytuj:
A.D 1 - spojrz na statystyki axe na roznych serwerach i spojrz jakie lvle maja ludzie nimi walczacy. Chociazby Uncle Barry czy Goethi Mac'Mannus A.D 2 - w czym lepsze? na poczatku nimi latwiej bo mniej uhow schodzi, potem szybciej expi sie z axe A.D 6 nie wszedzie... |
Cytuj:
~dodam że jestem z Danubii i aspekt PvP czy chce czy nie jest dla mnie ważny :P Cytuj:
Później zaś na odwrót. Expując z FA uhy lecą szybciej niz z BSem... Cytuj:
Cytuj:
With regards~ Norua |
@Gremlin To według Ciebie noszenie np 2 dragon shieldow daje 62 defa ? cos mi sie nie wydaje bo z 2 MMSami byloby sie prawie niesmiertelnym dla knighta
|
@ up : chodzilo o to czy def broni jednorecznej liczy sie gry uzywamy tarczy ..
|
Myśle, że to powinieneś wziąć pod uwagę jeżeli chodzi o sorca:
G SWORD - 180 cap. D LANCE - 67 cap. |
@up
Przeczytaj łaskawie nazwę tematu, potem zedytuj posta i powieś się. |
@Vil
Tu chodzilo o to czy liczy sie def broni/shielda czy broni i shielda bo jezeli broni i shielad to mozna zakladac ze wtedy lizcy sie rowniez shield i shield |
Cytuj:
|
Ja tam w Tibi się dużo nie znam, ale na moje oko lepszy jest Giant Sword, bo ma 1 gorszy atak od tej lancy ale dużo większy def.
P.S. Może by ktoś mi wytłumaczył dlaczego taką wage przywiązuje się do wyboru broni jeśli atak różni się o 1. Czy hity będą dużo się różniły? |
Thunder Hammer ma "tylko"49 ataku o waży 125 oz. axe najlepsze jeżeli już rozmawiamy o lepszych broniach to zobaczcie na stonecutter axe ma ponad 50 ataku i tak samo magic sword 50 + nie pamiętam :P moim zdaniem 1 miejsce axe 2 miejsce sword a 3 miejsce club ,kto sądzi inaczej jego sprawa...;)
|
Cytuj:
Tak naprawdę axe'y są tańsze od swordów, a swordy mają lepszą obronę od axe'ów. Ale na starych światach ta różnica jest dość mała... Osobiście polecam swordy - drogie, acz skuteczne. |
Moim zdaniem nie opłaca się używać tej lancy ze względu że ma tylko o 1 większy atak ( praktycznie hity są takie same), a ma o dużo mniejszy def (to już duża różniaca).
P.S Jeśli używam broni jednoręcznej i tarczy, to liczy się def tarczy czy tarczy i broni??? |
Nie wiem czy isć w axe czy w swordy, bo dla zwykłego Tibijczyka to najlepsze do zdobycia jest Stonecutter Axe (atk 50 def 30) i SoV (atk 48 i def 35) Co jest lepsze? Ważniejsze jest to czy szybciej zabijemy Ston...., czy mniejsze hity będą szły? (sov). SoV ma tylko o 2 mniejszy atak ale o 5 wiekszą obrone. Doradż który plx.
P.S. Sorry że taki newbie ze mnie ale jak masz bron 1 hand z def 20 i tarcze z def 20 to całkowity def postaci sie sumuje z tego czy liczy się tylko def tarczy? Gryzie mnie też to dlaczego w zbrojach i legsach itd. zamiast def masz "arm" (hmmmm może 1 arm to 10 def lol) |
Hmmmmm....
Moim zdaniem swordy som najlepsze. Mają troszke mniej ataku od axów ale za to maja wiencej obrony. Więc dla knighta polecam SWORD'y
:flaga_pl:Giert:flaga_pl: |
Vego:
Def (oraz shielding) maja wpływ na szansę zablokowania ciosu, a arm się odejmuje od obrażeń :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:46. |