Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Marsz Ateistów i Agnostyków (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=221741)

Exodus 30-09-2009 16:54

No wlasnie, to moze zrobimy marsz ludzi niewierzacych w UFO lub krasnoludki, to bedzie mialo taki sam sens. To chyba oczywiste, ze czesc spoleczenstwa jest ateistami, po co robic z tego powodu marsze...

Beh0lder 30-09-2009 17:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2657084)
No wlasnie, to moze zrobimy marsz ludzi niewierzacych w UFO lub krasnoludki, to bedzie mialo taki sam sens. To chyba oczywiste, ze czesc spoleczenstwa jest ateistami, po co robic z tego powodu marsze...

Obejrzyj se poprzednie strony to moze uzyskasz odpowiedz na swoje pytanie. Co do krasnoludkow nie wierzy w nie 99.99999999999999(9)% ludzi wiec..

Litawor 30-09-2009 17:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Exodus (Post 2657084)

Gdyby ludzie wierzący w krasnoludki organizowali się i wywierali wpływ na politykę i życie społeczne, powołując się na przykład na fakt, że stanowią w jakimś kraju większość, to taki marsz jak najbardziej miałby sens.

Póki co na szczęście wiara w krasnoludki jest sprawą zupełnie prywatną.

kołbaś 30-09-2009 17:49

Nie wierze w jakichkolwiek bogow, bozkow i huj wie czego tam jeszcze, jednak interesuje sie religiami i ich odmianiami, sam mam w klasie przyklad wieloreligijnosci, jest muzulmanin, troche katolikow, troche prawoslawnych, para jechowych, w niczym mi to nie przeszkadza co oni tam sobie wierza ale! jest jedno ale! jezeli ich religia wchodzi do mego zycia z butami to nie ma zmiluj i jest jedno proste wypier... no dokonczycie sobie.

Thero 30-09-2009 19:56

Tak przy okazji.
http://img25.imageshack.us/img25/273...669327758s.jpg
Jak można być tak pewnym, że istnienia boga na 100% nigdy nie uda się udowodnić. Głupie, nie?

Beh0lder 30-09-2009 20:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thero (Post 2657252)
Jak można być tak pewnym, że istnienia boga na 100% nigdy nie uda się udowodnić. Głupie, nie?

Tak ze to glupie i nie racjonalne :d
<Zaraz zacznie sie szzereg postow probojacych racjonalizowac cos co jest nie racjonalne>

Hovvner 30-09-2009 20:37

Po kiego taki marsz? Żeby komuś coś udowodnić?

Nie rozumiem do cholery tej inicjatywy.

Beh0lder 30-09-2009 22:06

Tak ze jestesmy tacy fajni ^^. Osobiscie uwazam ze moglibyscie sobie to podarowac :< ale jak chcecie to idzcie ;o

Albertus 30-09-2009 22:11

co do kary śmierci bo tu parę razy takie coś padło.

Myślę ze kary śmierci nie powinno być dla Polaków (W Polsce) ale dożywotnia ciężka praca a pieniążki za jego prace idą co miesiąc na rodzinę poszkodowanego (za morderstwa/gwałty/pedofilie)

A co do marszu , nie mam nic przeciwko ale i tak politycy będą mieli was w dupie i nic nim nie zdziałacie. No ale połazić se w tłumie po mieście tez fajnie ;D

Ja do katolicyzmu zraziłem się rok temu... Gdy NIE POZWOLONO MI SIĘ Z RELI WYPISAĆ (za pisemna zgoda rodzica oczywiście) do tej pory nie mogę tego ścierpieć ze psuje se średnia religia... (Na półrocze miałem z reli najgorsza ocenę ze wszystkich (i jedyna) , na koniec roku już parę takich było ale i tak mi to psuło.)

Beh0lder 30-09-2009 23:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2657436)
Ja do katolicyzmu zraziłem się rok temu... Gdy NIE POZWOLONO MI SIĘ Z RELI WYPISAĆ (za pisemna zgoda rodzica oczywiście) do tej pory nie mogę tego ścierpieć ze psuje se średnia religia... (Na półrocze miałem z reli najgorsza ocenę ze wszystkich (i jedyna) , na koniec roku już parę takich było ale i tak mi to psuło.)

Lol pozwij ich -.^ wybula ladne odszkodowanie jezeli ofc masz ta zgode i oni poprostu cie nie chca wypisac

spider-bialystok 01-10-2009 01:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2657436)
Myślę ze kary śmierci nie powinno być dla Polaków (W Polsce) ale dożywotnia ciężka praca a pieniążki za jego prace idą co miesiąc na rodzinę poszkodowanego (za morderstwa/gwałty/pedofilie)

Bez sensu. Same koszty pilnowania wiezniow w trakcie pracy przewyzsza wartosc ich pracy. W efekcie dalej wiezien bedzie utrzymywany z pieniedzy podatnikow (w tym z pieniedzy rodziny poszkodowanego)
O pomysle oddzielnego kodeksu karnego dla innych narodowosci juz nawet nie wspominam, bo jest idiotyczny.

Vil 01-10-2009 10:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2657569)
Bez sensu. Same koszty pilnowania wiezniow w trakcie pracy przewyzsza wartosc ich pracy.

Dysponujesz jakimiś wiarygodnymi danymi pozwalającymi porównać bezproduktywność trzymania więźniów w celi i pilnowania ich, z bezproduktywnością pilnowania ich podczas pracy?

Na logikę w drugim przypadku koszty są znacznie niższe, a jest z czego odejmować.

Pix888 01-10-2009 12:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2656954)

Albo nawet tak prozaiczny przykład, jak to, że w katolskie święta nie mogę pójść na normalne zakupy - a przecież nie mam obowiązku pamiętać, kiedy jest boże ciało czy inny ramadan, żeby się wcześniej zaopatrywać w żarcie.

Nic prostszego to idź i stań sobie kurwa najpierw za ladą takiego sklepu. Z resztą z tego co kojarzę u mnie w nie wiadomo jakie święto zawsze jest czynny jeden sklep na osiedlu nie wspominając o stacjach itp itd.
Co do śpiewów kościelnych. Mieszkam dosyć blisko kościoła i dosyć rzadko słychać takie śpiewy głośniej. Dużo częściej głośna muzyka.
No ale wdawanie się w dyskusję z łanabi ateistą..ahahahahahahaha

Slythia 01-10-2009 12:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pix888 (Post 2657644)
Nic prostszego to idź i stań sobie kurwa najpierw za ladą takiego sklepu. Z resztą z tego co kojarzę u mnie w nie wiadomo jakie święto zawsze jest czynny jeden sklep na osiedlu nie wspominając o stacjach itp itd.

Z tego, co się orientuję, to wiele firm (jak chociażby kina) daje dodatkowe pieniądze za pracę w dni wolne, przez co chętnych jest pełno... Wystarczyłoby stworzyć zapis, że nie można zmuszać pracownika do pracy w święta...

Cytuj:

Co do śpiewów kościelnych. Mieszkam dosyć blisko kościoła i dosyć rzadko słychać takie śpiewy głośniej. Dużo częściej głośna muzyka.

Ale za to dzwony zagłuszają nawet własne myśli, zwłaszcza, jak biją przez piętnaście minut bez przerwy...

Hakuoh 01-10-2009 14:30

Nienawidzę propagandy.

Tharion 01-10-2009 14:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2656884)
Nie wiem jak się to ma do definicji, ale ja tam uważam ateizm za religię bądź też coś jej pokrewnego (wiara w brak bogów, nie: brak wiary w bogów).

Signed, agnostyk.

K%@# japie%#% myślałęm że tacy już na tym forum wymarli
Ateista poprostu nie uznaje pojęcia bóg, jest dla niego pewne że takie coś nie istnieje i nie może istnieć, więc k*#@# jaka wiara w brak bogów.

Juzefek 01-10-2009 15:16

Niech katolicy zrobią swój własny marsz by pokazać, że są większością.

Lasooch 01-10-2009 15:38

Cytuj:

Raz, że chętni, żeby dorobić się znajdą. Dwa, na moim osiedlu nie ma sklepu (jest tylko apteka 24/7). Trzy, na stacji wyżerki nie kupię, a jeśli nawet to zapłacę za nią 2 razy tyle, ile jest warta.

Cytuj:

Mówię właśnie o muzyce. Jakieś dzwonki z melodią.

Cytuj:

Mylisz mnie z kimś.

Swoją drogą, mylę Cię, czyś PiXik aka pawelekthedruid? Jeśli nie mylę, nie ma sensu z Tobą gadać, boś po prostu głupi buc.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tharion (Post 2657700)
Ateista poprostu nie uznaje pojęcia bóg, jest dla niego pewne że takie coś nie istnieje i nie może istnieć, więc k*#@# jaka wiara w brak bogów.

Teista poprostu uznaje pojęcie bóg, jest dla niego pewne że takie coś istnieje i musi istnieć.

Widzisz analogię, troglo-k%@#a-dyto?

@Juzefek: niech zrobią... i - nuke 'em!

Beh0lder 01-10-2009 16:54

Cytuj:

Aww tak zrob porządne zakupy w sklepie osiedlowym gdzie jest kilkakrotnie mniejszy wybor.(moze ja akurat chce se plazme kupic w niedziele -.-')
Wkurzajace sa te dzwony (mieszkam jakies 5 minut od kosciola wiec naprawde wkur... jest to ze np. chce sie wyspac a tu o 6 dzwony graja przez 15 minut aby babcie do kosciola zwabic.

Askaral 01-10-2009 19:40

Nawet jesli takie cos sie odbedzie, to pewnie z niewinnego "hejcia jestesmy w tym kraju!" zrobi sie "jebac katoli na stuwe jk100%". To bedzie jeszcze bardziej smiechowe niz ci fanatycy z ojcem R na czele.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:37.