Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Czy warto się uczyć? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=2250)

Igi 13-06-2004 16:31

Jezu ale macie problemy, muj nauczycielz fizyki zawsze mówi
Cytuj:

Kto się wam każe uczyć
.
Ja sie ucze tylko na sprawdziany, reszte wiem z lekcji.I powiem więcej, cała filozofia w nauce to
Cytuj:

Wykuć, napisać, zapomnieć
. :))

majq 13-06-2004 16:42

ci co powiedzieli ze nie trzeba sie uczyc to ich starsi chyba maja koncerny naftowe lub inne i sa ustawieni do konca zycia, oczywiscie ze trza sie uczyc
!!!

noxlif 13-06-2004 21:52

W sumie to poco nam np.:matematyka???? Jak raz się spytałem nauczycielki po co mi to się przyda w przyszłości. To ona odpowiedziała że jak np będe chciał sobie zrobić półkę w kształcie trójkąta to będe wiedział jak.....lololololol'z. Ale w sumie w przyszłości żeby znaleść pracę potrzeba dobrego wykształecenia itd. A wg mnie to Ci co się nie chcą uczyć, to trochę downy- pomyślecie-nie uczycie się-nie macie pracy-nie stać was na komputer-na internet-nie możeciecie grać w TIBIĘ lolki!!!.................Kur... rozpisałem się....

sir abaddon 16-06-2004 09:50

Przeciesz wszycy wiedza ze czeba sie uczyc rodzice ciebie niebeda ciagle utrzymywac :] :baby:

Kpt. Meszkoni 16-06-2004 21:59

Heh! Fajnie Gonzo, nie uczysz się i potem lądujesz na ulicy ;[. Jak dla mnie taka przyszłość to bagno! Uczyć się trzeba! ;P

Pozdrawiam.

JołAsia 20-06-2004 15:11

Moim zdaniem warto się uczyć bo:
-znając angielski łatwiej jest nam grać w Tibie :D
-gdy jesteśmy dobrze wykształceni to łatwiej nam jest znaleźć dobrą prace i zarobioną kasę przeznaczyć na buje życie towarzyskie
-poznajemy to co nas otacza, ładniej się wypowiadamy
-wykształceni ludzie są szanowani przez społeczeństwo
-możemy coś zrobić dla ludności (wynaleść fajną grę, lub szczepionkę na AIDS)
-nie zadajemy pytań typu "dlaczego liście są zielone" :)

No to chyba na tyle. Oczywiście powodów jest więcej :) Ja tam się uczyć nie lubie za bardzo, ale się staram żeby spełnić wszystkie wyżej wymienione punkty :P

Podpalacz 20-06-2004 15:27

Cytuj:

1. Tracimy czas.
To sie nie ucz jak tak uwazasz. Ja uwazam inaczej, jakby to byla dla mnie strata czasu to po LO poszedlbym do woja a pozniej pod posredniak.

Cytuj:

2. Psujemy wzrok w nieodpowiednim oświetleniu.
Ucze sie i uczylem sie duzo. Nie zauwazylem zeby mi sie "zepsul" wzrok. Grajac w tibie 24h na dobe na pewno wiecej zepsujesz wzrok niz uczac sie 3-6h dziennie:)

Cytuj:

3. Marnujemy pieniądze na podęczniki.
W podstawowce i szkole sredniej zawsze kupowalem podreczniki od kumpli ze starszych lat a pozniej korzystalo z nich rodzenstwo. Teraz na studiach jak kupuje ksiazki to takie ktore przydadza mi sie nie tylko do szkoly. Jak cos mnie nie interesuje to szukam info na necie, zaliczam przedmiot i mam z glowy.

Cytuj:

4. Przez naukę, co za tym idzie brak czasu nie prowadzimy życia towarzyskiego co w potęgującym znaczeniu ma związek z rozwojem psycho-fizycznym dziecka w okresie dojrzewania w stopniu negatywnym.
Jakos nie zauwazylem w moim przypadku ;)

Cytuj:

Nauka to pożeracz czasu!
Tibia tez ;)

Pozdro

Gloria 22-06-2004 19:00

No prosto jak trza to trza ! :D Tylko byłoby fajnie gdyby nie było ocen tylko egzamin na koniec roku z każdego przedmiotu. Mniej stresu. Jak w Potterze :D

Dranit II 01-08-2004 20:42

Ludzie jak możecie mowić ze nauka jest niepotrzebna ??!!!!!!!!Przeciez gdybysmy nie mieli na przyklad jezyka angielkiego w szkole to by przeciez duzo trudniej w tibie gralo!!!!!!!!!A poza tym jesli chce ktos z was byc takim popychadłem w życiu, to nie stoje na przeszkodzie ale moim zdaniem nie ma nic gorszego od bycia takim wlasnie Glupolem który grzebie po smietnikach!!!!!!!!!!!!!!!!!!I jeszcze poza tymprzyjdzie taki czas kiedy tibia wam sie znudzi i nie bedziecie mieli nic innego do roboty a wtedy na doszktałcanie sie jest juz troche za późno..... Ps: Moze i nie jestem jakim geniuszem ale nigdy nie powiem ze jestem nieudaczniekiem i ze nic w zyciu nie wychodzi tylko gra w tibie ten kto tak mysli jest na pewno bardzo poje****!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Możecie se myslec ze ja jestem jakis laluś ale nie chce w przyszłosi wykonywac zawody typu szambiarz, smieciarz albo inne gowno!!!!!!!!!!!!!

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:29.