Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Forum Muzyczne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=280)
-   -   Płyta roku 2009 - FINAŁ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=226019)

Erverse 03-01-2010 21:49

Biały nigga, lol.

<8>Borys<8> 03-01-2010 21:55

H&H :evul: zasłużenie! Brawo dla wszystkich głosujących na H&H ;)

Kubon 03-01-2010 21:56

juz widze te naklejke na okladce plyty Heaven & Hell
"Plyta roku wg forum.tibia.pl"

Gtyk 03-01-2010 22:00

Zasluzenie, owszem, chociaz mimo wszystko i tak wole ich stara dobra tworczosc jako Black Sabbath z Ozzym na wokalu ;)

Zaluje, ze do drugiej rundy nie dostal sie w ogole album Johna Frusciante, The Empyrean. Wg mnie on przebija wszystko co znalazlo sie w tej ankiecie, no ale niestety jego tworczosc poza Red Hot Chili Peppers jest w Polsce praktycznie nie znana. Bardzo polecam wszystkim zapoznac sie

Liczylem tez na wiecej glosow na Megadeth i Backspacer, na ktorego oddalem swoj glos, swietny, pozytywny album ;) Polecam rowniez

Yoh Asakura 03-01-2010 22:13

Gtyk, a nie lepiej było to podzielić na kategorie? Bo cięzko jest porównywać album z muzyką metalową do popowej.

Gtyk 03-01-2010 22:19

Nie chcialo mi sie bawic w takie segregowanie, za duzo roboty ;) Po drugie, tu nie chodzi o porownywanie, co jest lepsze, czy rap, czy metal, czy disco, chodzilo o wybranie najlepszej, czy najpopularniejszej plyty wg tego forum, bez wdawania sie w jakies podzialy najlepsza plyta rockowa, popowa, hiphopowa itd. Kazdy nominowal co chcial, nikt nikomu nie narzucil z gory plyt do wyboru, mysle ze sprawiedliwie bylo to przeprowadzone

Hakuoh 03-01-2010 22:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gtyk (Post 2715241)
Zasluzenie, owszem, chociaz mimo wszystko i tak wole ich stara dobra tworczosc jako Black Sabbath z Ozzym na wokalu ;)

Polecam twórczość z 1983. :]

@down
Zgadza się.

Thero 04-01-2010 06:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2715154)
zresztą, wokal i flow GrubSona zjada wszystkich raperków zza oceanu, gitarzystów, basistów, perkusistów i długowłosych zjadaczy kotów razem wziętych : D

"Babciu! To jest zajebiste!"
Przestaje słuchać dotychczasowych zespołów (fak ju Motorhead!) i przerzucam się na... tego, jak mu tam... GrubSona!

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2715139)
Posłuchaj pierw młotku, zanim coś powiesz. Nie chcesz słuchac? To przynajmniej nie pieprz głupot, ot taka rada na przyszłośc.

Coś tam słyszałem.

Do dupy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2715253)
Polecam twórczość z 1983. :]

Born Again?

Przyznam, że Bible Black nie bardzo. Pewnie bym docenił, ale wolę stare płyty, bo mi się kojarzą z dzieciństwem. :)

Lotress 04-01-2010 13:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gtyk (Post 2715241)

Dokładnie, a GENIALNY debiut > all. W ogóle, uwielbiam wszystko, do Technical Ecstasy.

Erverse 04-01-2010 14:11

Cytuj:

Przestaje słuchać dotychczasowych zespołów (fak ju Motorhead!) i przerzucam się na... tego, jak mu tam... GrubSona!
UAU, spójrz na tych wszystkich, których to obchodzi!

Wylansowany 04-01-2010 15:23

Fajnie, że H&H wygrał. Chociaż dla mnie i tak najlepszą płytą poprzedniego roku było "World Painted Blood".

A tak w ogóle, to kto to jest ten GrubSon? Pierwszy raz o takim kimś słyszę... zaraz muszę w wikipedię wrzucić...

@down
Tak dla ścisłości. Nie oglądam Vivy, ani MTV.

Gierubesoen 04-01-2010 15:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2715162)
No wiadomo, już od tylu lat.

A co ma wiek do tego, może od razu na Elvisa zagłosujmy hehe

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2715434)
Pierwszy raz o takim kimś słyszę...

http://img693.imageshack.us/img693/1980/whocares.jpg

Z wikipedii się o nim nic nie dowiesz, tego nie zobaczysz na Vivie ani MTV koleżko

Żeby tu nie było flejma zaraz, posłuchałem kilka kawałków tego H&H i całkiem nieźle się prezentują, biorąc pod uwagę że mało metalu słucham :)

Thero 04-01-2010 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2715397)
UAU, spójrz na tych wszystkich, których to obchodzi!

Spójrzmy prawdzie w oczy. KupSon jest za^$%isty!

Lotress 04-01-2010 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gierubesoen (Post 2715447)
A co ma wiek do tego, może od razu na Elvisa zagłosujmy hehe

Tak tak, wiem że to banalne, ale gdy przeczytałem to zdanie, w mojej głowie pojawił się ten o to obraz:
http://upload.vipcrosoft.net/files/3...a_pierdole.jpg

Gierubesoen 04-01-2010 21:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2715673)
Tak tak, wiem że to banalne, ale gdy przeczytałem to zdanie, w mojej głowie pojawił się ten o to obraz:
http://upload.vipcrosoft.net/files/3...a_pierdole.jpg

'k'.

10znakow

Gtyk 04-01-2010 23:13

Przesluchalem kilku kawalkow Grubsona, bo jezeli dostal tyle glosow to mozna sie zapoznac. Dla mnie, podobnie jak wiekszosc muzyki tego typu, nic specjalnego. Teksty niektore byly niezle, ale ani wokalnie, ani muzycznie to do mnie nie przemawia w ogole.

Argen 04-01-2010 23:25

Nie wiem, naprawdze nawet nie słyszeliście o GrubSonie? Ten człowiek jest geniuszem, jego piosenki mają tak wyjebany klimat, że to jest poprostu nie-do-wiary. Śpiesz się powoli, Ja majka mam, TheBill czy nawet Schowaj nóż razem z Ras Lutą - tego trzeba posłuchać.

robek 05-01-2010 21:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Argen (Post 2715786)
Nie wiem, naprawdze nawet nie słyszeliście o GrubSonie? Ten człowiek jest geniuszem, jego piosenki mają tak wyjebany klimat, że to jest poprostu nie-do-wiary. Śpiesz się powoli, Ja majka mam, TheBill czy nawet Schowaj nóż razem z Ras Lutą - tego trzeba posłuchać.

Od paru miesiecy gruntownego sluchania Grubsona na pewno nie wybralbym tych 'oldschoolowych' kawalkow, dzisiejszy Grubson (czyt. ORS/Parchastyczny Mikstejp) jest czym innym - spiewa inaczej, inny klimat... Wyzej wymienione kawalki (oprocz Spiesz sie powoli) jakos mnie nie za bardzo interesuja i nie uznalbym ich za piosenki warte przesluchania. Moze dlatego, ze nie przepadam za bardzo za Luta, czy Grubson wtedy spiewal o czym innym - teraz do tego podchodzi bardziej na luzie, nie spiewa tyle o thc, jego glos jest mniej 'ochrypniety', co jest dla mnie plusem. Oprocz starego Porobicia naprawde, nie-ma-nic, a kawalki typu Pije Piwo/Lancuch rymow sa wg mnie zalosne, chociaz uwielbiam te nowe. Wiem, kazdy ma inny gust, ale ja wybralbym te mniej znane/sluchane kawalki (jak wczoraj, siebie mi daj?), chociaz jak widze co sie dzieje w komentarzach na yt z Nowa fala/Spiesz sie powoli i Na szczycie to za glowe sie mozna zlapac (fajny hh, LSM I JP NA 100%!!!!!!!!!111111noeonenoe czy Jaram siE tą Piosneka !!!! No i Nim ;DDD <33.!! Piosenka ! pełna podziwu ;) ).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:01.