Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
(Post 2721657)
Ćwiczyć MMA? Ciekawe. Chodzi o treningi pod MMA tzn. wszystkiego po trochu, buk wie po co, treningi prowadzone przez buk wie kogo? Jak się jest do wszystkiego to się jest do niczego. ;)
Vale Tudo - wszyscy wiedzą, że to najlepsze na rozpykanie siedmiu koksów pod dyską. Żeby rozpykać więcej trzeba ćwiczyć starożytną odmianę tej sztuki, zwaną Vale Tu Go (Ich). A tak na poważniej to przejdź się na oba treningi i zdecyduj, gdzie lepiej.
|
Jeśli nie czepiać się, to fraza "ćwiczyć MMA" powoli przechodzi do użytku dziennego, jako właśnie połączenie kilku sztuk walki. Widziałem już szkoły, w których "trenuje się MMA".
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Thero
(Post 2721657)
Hodowla organizmu. Nie bardzo kumam, jak można z siłowni zrobić jedyną aktywność fizyczną w swoim życiu. Przecież to nudne
|
Zależy co kto lubi. Dla mnie nudne są warcaby, ale ktoś może czerpać z nich przyjemność. Od prawie dwóch lat chodzę conajmniej 3 razy w tygodniu na siłownie (na sucho) i sprawia mi to ogromną przyjemność - nie uważam tego nudnym. Do tego poznałem mnóstwo fajnych ludzi, którzy wberw moim pierwotnym obawom nie okazali się bezmyślnymi karkami i pomogli ogarnąć się z siłownią.
@Grue
"MMA panowie, MMA!" Polecam z całęgo serca (no, prawie, ja tam wole MT)
@topic
Fajnie, że ktoś założył ten temat. W sumie miałem zakładać podobny chyba z pół roku. W ankiecie zaznaczyłem C. Chodze na siłke, trenuje Muay Thai i ostatnio staram się coś liznąć z boksu klasycznego (zanim jakiś znawca powie mi, że ciosy w MT są takie same jak w boksie odrazu zaznaczam, że chodzi mi o większe przyłożenie się do strategii walki - czyli do tego, w czym bokserzy są stanowczo thebest).
@up
A nie prościej kose? Ja ostatnio zamówiłem sobie dwa kastety z ostrzami (dzięki czemu nie są nielegalne) Właściwie są to noże, z tym, że zamiast rękojeści mają otwory na palce. Fajna sprawa, można uderzać i ciąć (ale nie kupiłem ich w celu samoobrony, miałem poprostu zajawke na takie cudeńka. Jestem porządnym obywatelem a pozatym wierze w siłe własnych łapsk : D)
|