![]() |
Ja do wojska raczej nie zawitam, ale uważam, że lepiej było, kiedy wojsko było obowiązkowe. Cóż, patrząc na chłopców, którzy teraz są około wieku w którym powinni iść do wojska, wyglądają coraz częściej jak dziewczynki ( nie mam na myśli włosów) i zachowują się jak dziewczynki. Wojsko 'wyprostowywało'.
|
Mi tam bardziej niż te niewiasty przeszkadza sposób wyładowania się. Tudzież zwrócenia na siebie uwagi. Zresztą teraz nie uczą takiej dyscypliny jak kidyś.
|
@Kenixia
Nie oszukujmy się, ale to sprawa rodzica, by wychować je tak, żeby było zdrowe psychicznie i fizycznie. W miarę swoich możliwości oczywiście. Kilkumiesięczna dyscyplina w wojsku raczej dużo nie zmieni tych, którzy się zmienić nie chcą. |
Mój dziadek był w milicyjnym wydziale kryminalnym (żadne ub, sb - tropił przestępców), potem 3 lata w woju, pradziadek walczył z UPA na IIwś.
wujek służył 2.5roku w służbach lotniczych. Jakąś tam przeszłośc wojenną ma moja rodzina, chciałbym pójść do woja, bo całkiem rosły ze mnie chłop i interesuje sie militariami, ale niestety we wczesnym dzieciństwie miałem lekką astme, teraz już problemu nie mam, nie przyjeli by mnie napewno teraz, ale za 5 lat? kto wie |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wspomniał tutaj pewien User o legii cudzoziemskiej. Mógł by ktoś rozwinąć ten temat? Jak tam wygląda sprawa poboru/awansu/wynagrodzeń?
|
Cytuj:
Cytuj:
Tak jakby kiedys bylo lepiej z dyscyplina czy moralnoscia mlodziezy, wolne zarty. |
Cytuj:
POlecam, sam wiele sie dowiedziałem... |
Cytuj:
Więc tak, wydaje mi się, że mam prawo pisać, iż to nie te czasy co kiedyś gdy wojsko było wyzwaniem, a nie jak dziś tylko niewygodnym hotelem. Ojoj, oczywiście, że było. Młodzież była spokojniejsza bo milicja się kręciła.. A milicja miała sporo przywilejów..:) Więc by nie podpaść młodzież była spokojniejsza. Dziś mówi się o "wychowaniu bezstresowym". To są wolne żarty. |
W czasie stanu wojennego moze i gowniarze bardziej uwazali, ale poza nim - zapomnij, w bajki wierzysz. Po prostu mniej sie o tym mowilo, mniej sie o tym pisalo.
|
A na dodatek media lubią wyolbrzymiać wiele frzeczy i faktów...
|
Czy to nie śmieszne: nawet nasze czasy będą kiedyś nazywali dobrymi dawnymi czasami.
Alberto Moravia ;) |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Samo istnienie kary odstrasza bardziej, niż jej wymiar. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Ja nie raz wolalbym dostal porzadny wpier.. niz pozniej sie ciagac po sadach i miec zasrane papiery. |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:54. |