Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Samolot z prezydentem rozbił się w Smoleńsku (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=229804)

Pan i Wladca 10-04-2010 11:12

Myślę podobnie jak Mamba, Kaczyński potrafił się postawić, mieć własne zdanie i walczyć o nie. Może nie wyglądał, może czasem palnął głupstwo ale skąd pochodzi pamiętał. Trochę dziwne, że taki głupi wypadek zdarzył się na samolocie prezydenckim, akurat po obchodach 70 rocznicy zbrodni katyńskiej i po tym jak Putin zadeklarował ujawnić jakieś tam dokumenty.

Emcess 10-04-2010 11:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ok'rzes (Post 2750340)
Dokładnie. (@UP)

Tusk ze swoją bandą pozbyli się "rywali"... żebyście widzieli ironiczny uśmiech Tuska i jego zachowanie kiedy rozmawiali o locie do smoleńska... "Jak nasz prezydent chce to niech leci.." <ironicznie powiedział>.... Dla mnie takie wypadki nie zdarzają się... 1,5Km od lotniska, bzdura. Nie lubię żadnego z polityków jacy nam pozostali... aczkolwiek dla mnie tylko Kaczyński był człowiekiem, który wydawał się być godnym zaufania.

Dodatkowo Ci którzy są ostrożniejsi zobaczą w tym (spisek?) całym zamieszaniu to że właśnie rozbito PiS... Według mnie może kroić się coś naprawdę wielkiego... i to przez tego szczura Tuska.

ziomeczku, wyhamuj : ) nie sadze zeby najwiekszy dyktator byl zdolny do takiej rzeczy, a Tusk raczej takowym nie jest, nie doszukuj sie spisku tam gdzie go nie ma.

Albertus 10-04-2010 11:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mazur199 (Post 2750390)
Tusk deklarował sie że nie bedzie startował w wyborach prezydenckich więc bez wystarczajacej wiedzy nie wypowiadaj sie bo w obliczu takiej tragedii wywołałes banana na twarzy. Jeśli nawet byłby to zamach terrorystyczny przygotowany przez Rosje to nawet nie wiesz jaki dym zrobiłby się na świecie gdyż Polska nalezy i do NATO i do UE.

Kaczynskiego szanowałem za to że nie bał sie powiedziec prawdy o Katyniu, nie pamietam gdzie dokładnie wypowiedział takie ostre słowa, chyba w rocznice wybuchu II ww na Westerplatte w 2009 ale tak jak juz pisałem,szacun za to mu sie nalezy, bo pod tym względem wyprzedzał Tuska, który tylko delikatnie napominał o Katyniu w momentach gdy trzeba było sie własnie ostro wypowiedziec.

to co ze nie miałby startować , ktoś z PO miał i tyle w temacie. A myślisz ze NATO a tym bardziej UE coś zrobią?? Hahaha Polska nigdy nie mogla liczyć na zachód i nie powinna (patrz miedzy innymi II wojna światowa) Skończyło by się to na apelach do pokoju itp. (tak jak zawsze) , z której strony by nie patrzeć to zachód to tchórze.

A co do tego drugiego to przyznam racje , ze on nie bal się mówić jak jest (przez co był bardzo niewygodny dla Ruskich.)

Xevez 10-04-2010 11:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2750388)
Ruscy znowu nam oficerów wymordowali...

jacy kurwa ruscy? nie widzę informacji, żeby to był zamach, więc o czym ty tu pieprzysz?

Yoh Asakura 10-04-2010 11:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2750389)
A swój telefon sprawdzałeś? Mój nie działa, kolegów i rodziny też nie...

Dodam, że mieszkam w Przemyślu, czyli dość blisko granicy z Ukrainą.

Mi tam wszystko działa, dzwonienie, smsowanie, mieszkam w woj. łódzkim :P

Dark Sven 10-04-2010 11:16

Jak tak patrzę co tu niektórzy wypisują, to aż się zagotować można. Nie macie nic mądrego do napisania? Nie piszcie nic. Kurwa...

@down
Uderz w stół, palancie.

Yoh Asakura 10-04-2010 11:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dark Sven (Post 2750400)
Jak tak patrzę co tu niektórzy wypisują, to aż się zagotować można. Nie macie nic mądrego do napisania? Nie piszcie nic. Kurwa...

Można wiedzieć, do kogo pijesz?

Albertus 10-04-2010 11:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xevez (Post 2750396)
jacy kurwa ruscy? nie widzę informacji, żeby to był zamach, więc o czym ty tu pieprzysz?

A jak ci w telewizji powiedzą ze to Muminki to uwierzysz? TELEWIZJA KŁAMIE!!! (ewentualnie wie ale boi się powiedzieć żeby nie wywołać konfliktu międzynarodowego)

myślę ze każdy z nich się domyśla/wie o co chodzi tylko przedwcześnie nic nie sugerują.

Xevez 10-04-2010 11:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2750403)
A jak ci w telewizji powiedzą ze to Muminki to uwierzysz? TELEWIZJA KŁAMIE!!! (ewentualnie wie ale boi się powiedzieć żeby nie wywołać konfliktu międzynarodowego)

myślę ze każdy z nich się domyśla/wie o co chodzi tylko przedwcześnie nic nie sugerują.

ty widzisz tylko swoje miasteczko i stadion. to tam chodzisz na ustawki, rzucasz kasztanami, bijesz się, dostajesz po ryju. zrozum, że nie wszędzie tak jest

Lotress 10-04-2010 11:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2750403)

Oczywiście kurwa, wszystko jest sprawką tych złych Rosjan. "Podejście do lądowania, gęsta mgła, pagórkowaty teren, słabo oznaczone lotnisko, usterki na pokładzie samolotu (słyszałem coś o ryczących silnikach). Chcesz czegoś więcej, spiskowcu?"

AnonimowyPowrot 10-04-2010 11:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2750397)
Mi tam wszystko działa, dzwonienie, smsowanie, mieszkam w woj. łódzkim :P

Znalazłem jedną osobę z miasta, która może zadzwonić normalnie. Strasznie dziwna sytuacja. Na konkurencyjnym forum (TORG, co się będę...) też ludzie opisują, że telefony im nie działają. Wydaje mi się wręcz pewne, że to ma jakieś powiązanie... Myślę, że jednak wszystko zostanie oficjalnie nazwane wypadkiem, a o tych telefonach nigdy nie dowiemy się prawdy.

mkbewe 10-04-2010 11:22

albertus to teraz czas zebys ty zrobil zamach na Rosjan (najlepiej samobójczy) bo nasz samolot rozbil sie na ich terenie:o8o
.
idiota

Lechista 10-04-2010 11:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ok'rzes (Post 2750340)
Dokładnie. (@UP)

Tusk ze swoją bandą pozbyli się "rywali"... żebyście widzieli ironiczny uśmiech Tuska i jego zachowanie kiedy rozmawiali o locie do smoleńska... "Jak nasz prezydent chce to niech leci.." <ironicznie powiedział>.... Dla mnie takie wypadki nie zdarzają się... 1,5Km od lotniska, bzdura. Nie lubię żadnego z polityków jacy nam pozostali... aczkolwiek dla mnie tylko Kaczyński był człowiekiem, który wydawał się być godnym zaufania.

Dodatkowo Ci którzy są ostrożniejsi zobaczą w tym (spisek?) całym zamieszaniu to że właśnie rozbito PiS... Według mnie może kroić się coś naprawdę wielkiego... i to przez tego szczura Tuska.

Z ciebie to jest jednak debil. Taka katastrofa a ty szukasz spisku u parti rządzącej...Brzydzę się tobą..
@
Wygląda zupełnie tak jakby te ciała, duchy tych osób które zgineły w Katyniu domagały się nagłośnienia sprawy, żeby ludzie w całej europie wreszcie zaczęli o tym rozmawiać i żeby uczyli tego nie tylko w szkole w polsce, ale i na całym Świecie(tudzież europie) Jakby chciały zwrócić ponownie na siebie uwagę.. Straszne.

Yoh Asakura 10-04-2010 11:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez AnonimowyPowrot (Post 2750406)
Znalazłem jedną osobę z miasta, która może zadzwonić normalnie. Strasznie dziwna sytuacja. Na konkurencyjnym forum (TORG, co się będę...) też ludzie opisują, że telefony im nie działają. Wydaje mi się wręcz pewne, że to ma jakieś powiązanie... Myślę, że jednak wszystko zostanie oficjalnie nazwane wypadkiem, a o tych telefonach nigdy nie dowiemy się prawdy.

Może abonamentu nie opłaciliście.

Albertus 10-04-2010 11:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lotress (Post 2750405)
Oczywiście kurwa, wszystko jest sprawką tych złych Rosjan. "Podejście do lądowania, gęsta mgła, pagórkowaty teren, słabo oznaczone lotnisko, usterki na pokładzie samolotu (słyszałem coś o ryczących silnikach). Chcesz czegoś więcej, spiskowcu?"

no może źle powiedziałem , 70 % ze to Rosjanie , 29 % ze ktoś inny 1 % ze to wypadek.

Zresztą o czym tu gadać , jakby ci zabili ojca a w tv powiedzieli ze to był wypadek to tez pewnie byś uwierzył telewizji.

AnonimowyPowrot 10-04-2010 11:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2750409)
Może abonamentu nie opłaciliście.

UASHu8ahsuahsuaHSUhasushauashuashsauhsauas, funny!

NOT

Jak zwykle w Twoim wykonaniu :/

Maciek418 10-04-2010 11:26

Tyle niewinnych osób zginęło ! I to właśnie w rocznicę jednej tragedii... Ahh, szkoda żyć na takim świecie, nie wiem dlaczego to akurat stało się w Polsce!? Szmajdziński, szef nbp, ipn-u, BP, prezydent, jego żona i wiele innych ! Jak to możliwe? Czy ten Bóg istnieje?!

Lotress 10-04-2010 11:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Albertus (Post 2750410)
Zresztą o czym tu gadać , jakby ci zabili ojca a w tv powiedzieli ze to był wypadek to tez pewnie byś uwierzył telewizji.

Chciałem ci odpisać, ale ty żyjesz w urojonym, wyimaginowanym świecie, więc to po prostu mija się z celem.

Elders 10-04-2010 11:28

Ktoś kazał jednak wylądować pilotowi mimo złych warunków. Już raz było tak, że Kaczyński naciskał na pilota aby wylądował, lecz ten się nie posłuchał. Wcześniej mówili, że Kaczyński kazał znów lądować, więc chyba nic go to nie nauczyło ... poczekajmy na czarną skrzynkę to więcej się dowiemy. Szkoda tych wszystkich ludzi oraz ich rodzin ...

Disseny__ 10-04-2010 11:29

Wszędzie szukacie spisku? To mógł być przypadek. Ludzie przychodzą i odchodzą. Różnymi sposobami.
Tylko jedno jest podejrzane. Gdyby mgła była naprawdę taka niebezpieczna, to przez nią musieliby odwoływać wszystkie loty.
Mnie się wydaje, że to przez awarię samolotu. Ewentualnie z winy pilota, co jest mało prawdopodobne. Dowiemy się, gdy znajdą czarną skrzynkę.

Btw. z ciekawości przeglądałam zagraniczne kanały informacyjne. O tej tragedii mówili na kanałach rosyjskich, amerykańskich, japońskich, francuskich i arabskich. No ciekawe...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:44.