![]() |
Cytuj:
|
A ja kurwa piszę podstawową bo nie jestem inteligentny i się odpierdolcie tępe dzidy!!!
Koniec tematu, nie żeby w jakikolwiek sposób mi na maturze zależało, lol. Edit: Buahaha Polinik, wracaj lepiej na tą emeryturę albo rozluźnij trochę poślady i dojrzyj prawdziwego sensu tego posta. |
Kurde to już jutro ten dzień. Teraz mogę śmiało powiedzieć, że potrafię przełożyć naukę z "od 1 kl" do weekendu przed maturą : D.
Dajcie znać jakby jakieś przecieki były! @up gupek gupek |
Cytuj:
Ale obstawiam "Wesele" w zestawieniu z "Tangiem" |
W końcu się zmobilizowałem i zacząłem czytać streszczenia : D
Gorzej, że w piątek poparzyłem sobie wnętrze prawej dłoni i teraz są dwie opcje: albo podczas matury będzie gorszy okres i nie będę w stanie pisać w ogóle, albo lepszy (czyli mniej bolesny) i będę pisać mniej wyraźnie. |
Życzę sobie i wszystkim innym zdającym powodzenia :)
|
Świętoszek i zdążyć przed panem Bogiem mhm pychotka
CR na pewno nie był najłatwiejszy |
To co panowie stuwa letko?: d
Fajny temat z analizowania tekstu, Internet w sam raz dla mnie : P |
Nie zapeszając, ale poszło całkiem nieźle ;)). Jeszcze jutro matma, a reszta już bez stresu ;)
|
na moja przyszla uczelnie punkty z polskiego nie sa zaliczane wiec przyszedlem, napisalem wszystko w godzine i poszedlem. Test czytania ze zrozumieniem byl raczej ciekawy, a tematy wypracowania były banalne, wybrałem ten ze swiętoszkiem. Reasumując : trzeba byc idiota zeby nie zdac takiego egzaminu :D
|
Buahaha, akurat wczoraj ostatnim streszczeniem jakie czytałem był Świętoszek i najbardziej w pamięci mi utkwił :D I jeszcze jak szliśmy na maturę i kumple gadają o jakiejś lalce i potopie to mówię, żeby się nie zdziwili bo jeszcze Świętoszka nam dowalą :D
A najlepsze były te głosy ulgi na sali po otwarciu arkuszy. Co do czytania... mam coś do powiedzenia autorowi tego tekstu... Gości, wyluzuj trochę, get a life... |
Cytuj:
|
Kurde, napisalbym sobie taka maturke jeszcze raz, chyba za rok sobie jakis WOS wybiore i angielski poprawie, mile wspomnienia :D
|
Jak usłyszałem przed otworzeniem arkuszy, gdy inni jakos dojrzeli co jest w srodku to sie przeraziłem 0o ktos cos gadał o jakims kleancie i wojnie , no to mysle po mnie. Otwieram i patrze a tu swietoszek którego w ogole nie przerabialismy i nie czytałem o tym przed matura, poczułem sie troche lepiej gdy zobaczył ze 2 temat jest ze zdazyc przed panem bogiem, cos tam napisałem i mysle ze bedzie good.. nie jestem zbyt dobry z pisania wypowiedzi wiec całe wypr zajeło mi tylko jakies 2 i 1/3 strony gdy inni po wyjsciu mowili ze narzneli tekstu na 3-4 strony -.-. W dodatku jak na złosc, przez cały weekend czytałem o wszystkich innych lekturach,streszczenia etc a w ogole nie powtarzałem o zdazyc przed~ ale mysle ze jakos to bedzie, jutro matma i gacie pełne
|
Hehe, skoro martwisz sie, ze napisales malo - trzeba bylo skrobac duzo i poruszac kazdy najmniejszy, a zwiazany z tematem wypracowania watek - to pomaga, tak na przyszlosc ;) Co wiecej, wiekszosc oceny wypracowania bierze sie za nawiazania do fragmentu, za znajomosc reszty lektury dostaje sie zdecydowanie mniej punktow, wiec nie ma obaw :)
|
Wypracowanie mam głównie opisane na fragmencie, nie wiem czy widziałes juz moze arkusz ale zgodnie z tekstem w kolejnosci opisywałem kazdy fakt,czym zajmował sie Edelman,później o wypowiedzi tego amerykanskiego profesora, pozniej o stosunku edelmana do tej wypowiedzi, o zydzie napisałem ze obcinanie jego brody uwłaszczało jego godnosci(takie sa z tego co wiem przekonania zydów), a beczka była symboliczna gdyz ukazywała własnie ponizenie i atak na godnosc człowieka, pozniej napisałem o tym, ze wielu w tamtym okresie szukało sobie bliskiej osoby by nie czuc sie samotnym i nie stac biernie. Do całosci mam moze 2 bardzo krótkie odwołania jedno to np takie ze w getcie panowały trudne warunki, przez co ludzie czesto chorowali i umierali z wycienczenia bo o tym za bardzo nie było w tekscie.
|
Pierwsze spojrzenie: Świętoszek i Zdążyć przed~, przerażenie w oczach: nie czytałem nawet streszczeń, nie wiem, o czym mowa.
Drugie spojrzenie: W poleceniu nie było ANI SŁOWA o znajomości lektury. TYLKO na podstawie fragmentu. Efekt: 409 słów, chyba dłuższego wypracowania jeszcze nie napisałem (temat drugi). Zdane :D |
jakby ktos chcial zobaczyc jak mu poszlo TU sa odp na pytania od 1 do 8
|
Czytanie... -.-
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:18. |