![]() |
@ polin
wcale tego nie sugeruje, po prostu nie moglem wziac do lapy innej czesci, thats all OffTop: odswierzylem temacik |
Mój nick oznacza oczywiście Gracza który gra w Tibie :p , ale ten nick był wpisywany o tak aby tylko się zarejestrować i teraz żałuje ale na początku gdybym nie zapomniał to bym się podpisał Runick Dragon albo Runiczny Smok z powodu że lubie smoki.
|
Patrz: podpis...
|
Dr->Doktor- Doktor.
Unknown- Niezidentyfikowane, nieznane, niewiadome. |
Mestre to z języka portugalskiego oznacza Mistrz.
|
Oto przewspaniała historia mojego nicka ;) :
Kolega zaproponował mi założenie maila na o2.pl i nie wiedziałem jakiego se założyć. Chciałem jakąś ksywkę, co jest po polsku, a można by ją przerobić na taki "english-polish". Gootek mam na interii, to pomyślałem, że wezmę sobie rufusa i go przerobię. Od tej pory jestem RooFooS. W ogóle to imię było używane w starożytnym Rzymie. Nie wiem czemu, ale mi się kojarzy z czymś włochatym... Przepraszam za taką ilość tekstu, ale chciałem się Wam zwierzyć... :) |
To się zaczeło na innym forum;) o gothicu miałem ksywe Sługa Innosa:) potem sługa adanosa i chciałem wstąpić do klanu beliara a admin powiedział że nie zmieni mi ksywy i usunął konto ;) więc pomyślałem i coś tam wyszło i wyszło Berburion... :) wam też kojarzy to się z gularzem jakimś? :p
a jeszcze dam opis;P Opis imienia: DAMIAN Imieniny obchodzi: 04.12, 09.26, 10.26, Osobowość: Ten, co niesie płomień Charakter: 98% Promieniowanie: 98% Rezonans: 86 000 drgań/sek. Kolor: Czerwony Główne cechy: Wola - Dynamizm - Zmysłowość - Zdro*wie Totem roślinny: Bukszpan Totem zwierzęcy: Jeleń Znak: Baran TYP: Są to z pewnością ludzie o trudnym charakterze, jak wszyscy ci, którzy mają coś ważnego do zrobienia. Mogą znaleźć się na czele wielkich ruchów społecz*nych, albo też, ulegając swemu cholerycznemu charak*terowi - stracić kontakt z rzeczywistością. PSYCHIKA: To ekstrawertycy, dla których liczy się tylko świat zewnętrzny. Nie dają się łatwo przekonać, przynajmniej od razu, gdyż po przemyśleniu waszych argumentów nieraz w duchu przyznają wam rację. WOLA: Kiedy wbiją sobie coś do głowy, trudno ich od tego odwieść. Starannie opracowują plan bitwy, a w o*statniej chwili improwizują fortel, który zbije z tropu przeciwnika. POBUDLIWOŚĆ: Służy do nadawania ich przemo*wom przekonywającej pasji. ZDOLNOŚĆ REAKCJI: Urodzeni kontestatorzy. O*pór stanowi część ich systemu filozoficznego. Porażki nie przygnębiają ich, lecz pobudzają do zdwojenia wysiłków. AKTYWNOŚĆ: Nie jest łatwo wpłynąć na ich wybór zawodu, gdyż mają na ten temat własne zdanie, nie znoszą rad i są przekonani, że zawsze w życiu sobie poradzą. Lubią zawody, w których coś się dzieje: mogą być lotnikami, politykami, piosenkarzami, spor*towcami... Nie znoszą skoszarowania i ogranicze*nia swobody. Posiadają wielki dar przystosowywania się. INTUICJA: Żywa intuicja, której nieraz nadużywają, grając natchnionych czy wtajemniczonych. INTELIGENCJA: Szybka, syntetyczna, pozwala im sprowadzać rzeczy i ludzi do właściwego wymiaru i natychmiast podejmować decyzję. UCZUCIOWOŚĆ: Są zaborczy, nie po to, by posia*dać rzeczy i ludzi, ale by posługiwać się nimi jako pionkami w grze lub jako towarem do wymiany, gdyż są uparci i zdecydowani na wszystko, byle tylko osiągnąć wytyczony cel. MORALNOŚĆ: Nie lubią cwaniactwa. Mają poczucie przyjaźni. Są gotowi poświęcić się dla idei, ale pod warunkiem, że inni też to zrobią. ZDROWIE: Ostrożność nie jest ich mocną stroną, stąd możliwość wypadków. Powinni wystrzegać się środków pobudzających - czy to będzie alkohol, kawa czy narkotyki. Czułe punkty: system nerwowy, wątroba i oczy. ZMYSŁOWOŚĆ: Bardzo silna, prowadzi do nader bezpośrednich - żeby nie powiedzieć "kawaleryjs*kich" metod postępowania typu: "Chcę, to biorę". Potrzebują podbojów, zarówno seksualnych, jak ser*cowych, co przysparza im wielu kłopotów. DYNAMIZM: Gejzery o nieoczekiwanych wybu*chach, które sieją panikę w otoczeniu rodzinnym czy społeczno-zawodowym. Całkowicie pewni siebie, z diaboliczną zręcznością usiłują wywrzeć wrażenie na partnerze. TOWARZYSKOŚĆ: Szeroko otwierają drzwi każde*mu, kto w nie zastuka, nawet jeśli szybko dadzą mu do zrozumienia, że wizyta trwa już za długo! Kochają rodzinę, ognisko domowe służy im za odskocznię do nowych przygód. PODSUMOWANIE: "Synowie burzy". Kłopotliwi, ale interesujący. Despotyczni, ale inteligentni. Uwo*dzicielscy i niebezpieczni |
Rasta
RastaFariaNinka
No cóż..interesuje sie kulturą rasta (reggae, jamajka, Bob Marley te klimaty). Prawidłowo osobę płci żeńskiej interesującą się tym nazywamy Rastafarianka, ale że mam na imię Nina, w zdrobnieniu Ninka, to pomyślałam sobie, że fajnie będzie troche zmienić i zostałam Rastafarianinką ;) Przyjęło sie nie tylko w Tibii, teraz przyjaciele tez tak na mnie mówią... ;p |
Kebes to po prostu Sebek (moje imię :P) czytane od tyłu :)
|
emilok, emilok .... hmmmmm
to sie wzielo napewno z tego ze mnie nazywaja emil a mnie to sie juz po 10 latach znudzilo i wolalem emiloka zamiast emila a naotmiast emil wziale sie z tad, ze jak gralismy w noge w wieku ~10 lat to kolega do mnie powiedzial "Emil to drewutni" ( to jest z takiego skandynawskiego serialu o takimk jednym emilu ) za kare ze strzelilem gola lub cos takiego, i od tego czasu emil sie do mnie przykleilo, w sumie to wole jak to od swojego imienia |
Wszystko zaczęło się od czarodzieja Merlina który w czasie największej chwały Logres nakazał rycerzom Okrągłego Stołu poszukiwanie najcenniejszego przedmiotu w świecie . W legendzie oczywiście wszystko poszło ładnie . Istnieje druga legenda która jest powiązana z w.w. Parsirfalem. Różni się jego historia tylko tym że on sam nie jest postacią wymyśloną. W XI wieku naprawdę żył ktoś taki jak Parsirfal. Jego podróż nie obejmowała tylko WB i Francji. Odwiedził min. Niemcy, Hiszpanie, Portugalie i Włochy. Otóż w jego poszukiwaniach odnalazłem zapis : "Natrafiłem na strażników Graala , są to wielcy mnisi z mieczem przy pasie to Templeiseni " Jak każdy się domyśla ci Templeiseni to Templariusze . Dziwnym zbiegiem okoliczności w zapisach dotyczących Arki Przymierza gdy Persja zaatakowała Izrael, czyli "KSIĘDZE ZOHAR" Arka Przymierza opisywana jest jako dwugłowy stwór z przewodami z głowy do penisa ... Jak ktoś się interesuje Templariuszami to wie że pretekstem do rozwiązania ich zakonu był fakt że uprawiają oni herezje. Patrząc pod wpływem historii ówczesnemu królowi Francji pasowało odwołać templariuszy, ponieważ skarb państwa był pusty a z templariuszami wiązane są wielkie majątki ziemskie, ale nie mógł ich odwołać oskarżając ich tylko o herezje.
czyli w skrócie Parsirfal - jeden z odnalezicieli świetego grala ;] |
mały offtopic zdaje się ^.-
Cytuj:
IMHO cień endera nie jest taki zły. Być mozę dlatego, że musiałem nim wypełnić lukę spowodowaną brakiem "gry endera" ale nie tylko ja tak chyba myślę. Ta książka otrzymała też całkiem niezłe recenzje... |
A moje...
Tu mam taki sam nick jak w grze na mojej ulubionej postaci. Karino Han, właściwie to miało być tylko Karino (zawsze sobie tkai nick daje), ale Han mi się spodobało i wpisałam również. Jak może niektórzy wiedzą nazwa Karino pochodzi z pewnego serialu. Ja mam zamiłowanie do koni, a dla mnie to tak fajnie brzmi i jest Karino Han :D.
|
Cytuj:
@topic: Geneza mojeko nicku jest bardzo zagmatwana i skomplikowana, kiedyś hen hen dalego w czasie był ktos o takim nazwisku, ten ktoś miał syna, tamten syn miał syna i tamten kolejny syn (czytaj wnuk "ktośia") miał syna (czytaj "mnie") i pewnego sierpiniowego dnia (coś około 24.08) spytałem qmpla w C@fe: Ey, co to za gra?? a on mi na to Tibia! (zaskoczeni ?! :P) potem miałem 15 minutową zaćme przy tworzeniu nicka i nagle wpadłem na pomysł by nazwać postać po nazwisku i tak jakoś mi to wpadło w "nawyk" i jeżeli ujrzycie nick Wieszok to znaczy, że to ja :) Kiedyś (gdy wyszedł władca I) miałem nick S@uron i niewiele brakowało, by na forum też było S@uron (dokłądniej brakowało tyle, co to, że Sauron był zajenty w tibii :P) |
Mój oznacz jak wiadomo postać z pewnego anime. Wtedy ta postać była zła, a takie lubię no to dałem se ten przydomek. Mam słabośc do Black charakterów np. może nie jest zła tylko, że taka krwiopijcza Alukard z Helsingu (mam 2 tomy 3 i 5 Ye) 3 to masakra w Ameryce Południowej :D Polecam tą Mange.
|
Mainen Podpisen Najlepszen z najlepszen!!!
LEWKO KNIGHT to nieoznacza nic innego jak ekhem....Wielki kloc spadający z nieba, na piękną, rozłorzystą łąkę, z kilkoma malutkimi kwatamy. :p (chyba)
|
ja zupełnie niewiem o co chodzi
Cytuj:
Ja też lubie DRAGON BALLA :] |
Ja mam nick Ziom od uchów na Antice :) . Dalem se taki nick ,poniewaz jestem drutem i robie uchy.Przynajmniej ten nick ma jakis sens :evul:
|
Cytuj:
a co do mojego nicka... kazdy kto czytal tolkiena i sapkowskiego powinien wiedziec o co chodzi :) |
moj nick oznacza moje nazwisko ale nie zdradze
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:08. |