Jasne. Podoba mi się Twoje zdanie. Zdziwi Cię pewnie, że się z nim zgadzam. Gurala lubię, ale jeśli przeczytałbyś moje wcześniejsze posty - Ostrego też.
Różnimy się tym, że ja u Ostrego widzę dużo wad. Jak m.in. :
- pisanie populistycznych tekstów (przykład: jacy to politycy są źli, podczas gdy nie ma on, ani żaden z nas pojęcia na czym polega ich praca),
- pozowanie na człowieka, którego nie stać na spodnie za 300zł (wtf?),
- "oddałbym jeden wers za wszystkie Magika" - tak, kvrwa na pewno by oddał. Wers dla poklasku fanów z gimbazy.
Nie podoba mi się robienie z jego osoby autorytetu moralnego, intelektualisty, bo on nie mówi nic odkrywczego. Nie nawinął niczego, co nie byłoby powiedziane wcześniej. Lubię jego muzykę, jarałem się nim dosyć długo i znam na pamięć jeszcze sporo z jego piosenek, ale żeby nazwać go artystą musiałbym chyba upaść na głowę. Ze trzy razy.
Cytuj:
Co ma plucie jadem do przekazu jakze to swietnej piosenki pale majki...
|
Zarzucanie, że dla mnie ta piosenka ma ten tajemniczy i mityczny "przekaz".
Cytuj:
Nie chca go puszczac bo jest specyficzny na swoj sposob - ma swoj sposob widzenia, ktory w wiekszosci mediom sie nie podoba. Oni wola promowac kogo innego, to wszystko. Nie wiesz jakim sposobem to wszystko teraz dziala?
|
Nie wiem, powiedz mi. Albo czekaj, zgadnę. Modnie jest teraz chyba sądzić, że tych wyjątkowych, inteligentnych ludzi radia i TV chcą cenzurować, ponieważ się ich boją. Jakaś teoria spiskowa. Zgadłem?
Słuchaj, oni sami nie nagrywali teledysków do jego klipów i nie wysyłali sami do siebie jego piosenek. Rozumiesz? :)
Sam to nazwij - populistyczne blablabla. Pozowanie na niewiadomokogo. Na JTTS też był taki kawałek, gdzie jechał po polskim Show Biznesie. Żałosne z jego strony. IMO.
Cytuj:
w takim razie rozumiem, ze dge uwazasz poniekad jako bozka rapu po tym kawalku
|
Nadinterpretujesz. Mnie tylko wkurza idealizowanie zwykłych grajków.
Cytuj:
Jest gwiazda nie dzieki temu, ze dissuje innych, ze spiewa o pieniazkach i dziewczynach, tylko wybil sie dzieki swojej wytworni, swoim bitom, swoim pogladom, swoim tekstom.
|
Jak takie poglądy jak on ma co drugi na blokach. I właśnie on rapuje o pieniądzach itp. tylko z pozycji "oni cipy, a ja nie".
http://www.youtube.com/watch?v=o2jLHf_L6ew Tu jest ładny wers o hipokryzji Adama.
Cytuj:
A najbardziej mnie smieszy to, ze masz w powazaniu kawalki Ostrego nie widzac w nich przekazu, a samemu podoba ci sie prze ambitny kawalek gurala z grubych jointow 2.
|
Nie szukam przekazu u osiedlowych myślicieli hehe. Rapu słucham dla przyjemności. I Ty też tylko nie wiem, czy zdajesz sobie z tego sprawę. Gdyby ostry miał słabe bity - prawdopodobnie byś nie polubił.