Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Jak na boku policzyc exp i mlvl na poziom? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=23639)

Matheous 08-02-2005 20:55

@Bonhert-bo z mlvlem to mana jest naliczana tylko co 20, wiec rzucajac np. adori gran(70 many) zalicza ci sie tylko 60, przy exurze(25) tylko 20 etc. To juz bylo udowadniane;)

KoSiNeK 09-02-2005 20:35

niom niom bravo:D szczerze mowionc te twoje przeliczenia muszą byc na poziomie liceum lub higher lv:P bo ja ich nie jarze (różniczka? was is qv das?:P) a co by tam nie mowic z matmy jesem dobry:P ale co ja sie tam bede chwalic:P bravo ladnego arta:P

a tak btw: jak zrobić by zastosować ten wzór do tabeli w exelu? próbowalem ale nie wychodzi:P zaglupi komp/ja*

*niepotrzebne skreslić:P

HAIL TIBIA!

Dabek 10-02-2005 19:05

Hmm, a ja się akurat wczoraj kłóciłem z matką na temat "Co Ty masz zamiar robić po studiach matematycznych"^^. Ale z drugiej strony, to ze będe potrafił wyznaczyć wzór na doświadczenie w grze nie jest chyba najlepszym argumentem:)

Gratulacje dla autorki. Też kiedyś taki chce być:P

Wen Vanya 13-02-2005 22:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KoSiNeK
niom niom bravo:D szczerze mowionc te twoje przeliczenia muszą byc na poziomie liceum lub higher lv:P bo ja ich nie jarze (różniczka? was is qv das?:P) a co by tam nie mowic z matmy jesem dobry:P ale co ja sie tam bede chwalic:P bravo ladnego arta:P

a tak btw: jak zrobić by zastosować ten wzór do tabeli w exelu? próbowalem ale nie wychodzi:P zaglupi komp/ja*

*niepotrzebne skreslić:P

HAIL TIBIA!

Kod:

=(50/3)*$A1*$A1*$A1-100*$A1*$A1+(850/3)*$A1-200
W kolumnie A wrzucasz liczby od 1 do iles, do komorki B1 wstukujesz to i kopiujesz w kolumnie B. Otrzymasz piekna tabelke exp na lvl ;)

Grenni 14-02-2005 17:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <Soldier>
I to właśnie muj minus.

Nie tylko matma to twÓj minus ;p
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <Soldier>
Magic level: 0, nie umiem kupowac czarów <lol>

n/c ...

Isair of Xel'Rash 14-02-2005 19:12

Heh u mnie jest masakra z matematyki.
No ale gratuluje ci za to ze chcialo ci sie tak to napisac :)

ps.nie wiem o co w tym wszystkim chodzi :P:P:P

evil DeBil 23-02-2005 00:10

Powiem tak... Spojrzałem jednym okiem...
o_O
potem drugim...
O_o
Hmmm...
eee, Całka? Różniczka? O co chodzi? :P Wiesz... narazie jestem newbie jezeli chodzi o matematykę na takim poziomie, bo zaczynam liceum dopiero we wrześniu (no, to co pokazałaś to już studia, ale cicho :P ), ale jestem dobrej mysli i mam nadzieje ze to kiedys zrozumiem :P Nie bede ci gratulowal wiedzy, bo to co zademonstrowalas to chyba podstawowy poziom z wyższej szkoły jazdym ale pogratuluje ci ocenek :P (Czyi standardowy post z tego tematu... ehh)

lewy/fallen 23-02-2005 01:18

gratz

matma jest fajna bo jest ograniczona cyframi i niewiadomymi przez co w pewnym sensie jest prosta
wystarczy chcieć nawet dla takiego ucznia jak ja jest to do zrozumienia wystarczyło mi pożyczenie kśiążki od kolegi :)
i 3h patrzenia w monitor i na książke :D
ja moge wam psychoanalizy pisać jak chcecie :P

gratz gratz gratz

Lindlay 24-02-2005 23:55

nie latwiej sciagnac tibia gg ?

KoSiNeK 26-02-2005 16:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wen Vanya
Kod:

=(50/3)*$A1*$A1*$A1-100*$A1*$A1+(850/3)*$A1-200
W kolumnie A wrzucasz liczby od 1 do iles, do komorki B1 wstukujesz to i kopiujesz w kolumnie B. Otrzymasz piekna tabelke exp na lvl ;)

dzienki:D co jak umiescic to juz wiem:P chodzilo mi o sam kod:P jeszcze raz dzienki:P

Uncle Warrior 26-02-2005 23:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lindlay
nie latwiej sciagnac tibia gg ?

Nie, bo to jest nielegalne.

Demus 28-02-2005 18:46

CooL

MĄDRA JESTEŚ!!! 8o 8o 8o 8o 8o 8o :) :) :)

aTomo 06-03-2005 09:32

No no piękna matematyka! To lubię, szkoda tylko że nie znam różniczek...

Habas 01-04-2005 19:18

hmmmm...

Można jaśniej. Nic nie zrozumiałem. Nigdy nie byłem orłem z MAtmy :baby: . NApisz jaśniej.

next great sorcerer 05-04-2005 14:55

Naprawde podziw...
Kiedys oliczylem wzor na lvl, ale nie do konca wiem co napislaes :)

d100yec 08-06-2005 19:07

Nie wiem czemu ale ta funkcja C++ nie działa poprawnie. Chciałem wykorzystać ją w swoim programie ale na lvl 1-szy zwraca ona 94 exp a na 2-gi 181 exp 0.o

Oskar111 08-06-2005 19:38

milo ze sa na tym swiecie jeszcze inni ludzie pracujacy jak ja :P jesli ktos chce to moge wyslac liczbe hitow melle/shielding(1 i 2 potwory) do nastepnego skilla rozpisalem do 50/50 chyba nie pamietam. jakby co to msg me :)

Ta wiadomość została usunięta przez: $corcerer. Powód: Zabieraj zabawki i jazda stad do innej piaskownicy

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d100yec
Pandoria: Vanderham 16 lvl knight 45/40 skills
Azura: Azir Sanilos 6 lvl ??? 12/11 skills

1 to nie temat do mowienia jakie sie ma skille
2 nie masz sie czym chwalic (na 16 lvl to ja przynajmniej chce bawic z cycami a nie uciekac i bac sie ich) no comments more

biorac pod uwage co ludzie piszecie (skille/lvl) to ja sadze ze mam za duze wymagania (mam 20 lvl) teraz gram 2 charem kase zbieram na bohy+AoL+time rings i gsa ide solowac B) po prostu happy

edit 3:
nie piszcie ze to samobojstwo itp bo ludzie dragony soluje od 7 lvl :evul:

edit 4

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d100yec
Nie wiem czy jesteś na tyle sprytny by zauważyć że to jest podpis :|

Poza tym wiem że nie mam się czym chwalić, ale już nie gram w tibie i mi to dosłownie wisi. Są rzeczy dużo lepsze od tibii ;)

Uważaj bo jeszcze ktoś uwierzy :D

dobrze ze juz nie grasz przynajmniej zrobiles 1 rzecz madra i skonczyles

podpis nie podpis(zauwazylem <nie oceniaj ludzi po avatarze>) zmien bo wioche knightom robisz

poszukaj na forum (uwierz bo tan ktos przezyl) jakbys nie wiedzial to licza sie tez skille

d100yec 08-06-2005 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dałn
1 to nie temat do mowienia jakie sie ma skille
2 nie masz sie czym chwalic (na 16 lvl to ja przynajmniej chce bawic z cycami a nie uciekac i bac sie ich) no comments more

Nie wiem czy jesteś na tyle sprytny by zauważyć że to jest podpis :|

Poza tym wiem że nie mam się czym chwalić, ale już nie gram w tibie i mi to dosłownie wisi. Są rzeczy dużo lepsze od tibii ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dałn
nie piszcie ze to saobojstwo itp bo ludzie dragony soluje od 7 lvl

Uważaj bo jeszcze ktoś uwierzy :D

kszychu13 08-06-2005 21:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ciemne dropsy
ooo tak to jest to co kocham uklad rownan z 4 niewiadomymi :D
ze zrozumialem z tego z 1/3 pozostawmy milczeniem ale i tak robota fajna :)

Zastanawialem sie kiedys nad takim wzorem ale nic nie moglem wymyslic wiec przestalem. Fajnei by bylo byc takim dobrym z matmy ^^

heh na matmie mam dopiero rownania z 1 niewiadoma a co dopiero z 4 :evul:

topic:
gz pomyslu ale btw lepije sluchal na wykladach:PPPP bo jeszcze cie do kata wsadza jak mego brata<lol2>

Memphis 08-06-2005 21:59

Oko lewe wyskoczyło
Oko prawe też
więc nie wiem czy nie popełniam "orda^^"
Ja bym na to nie wpadł, ale większość(około 60%) rozumiem...Congratulation(You advanced in mathematic? WTF??!!)
@mana/mlvl
Jezu Skillbar plx? Robicie palka na 1 mlvl. proste? kupujecie exure. Stać was:> rzucacie light , rozumiecie? ile dostajecie %? 3. Mam racje? lecimy dalej, rzucacie exure, jeśli umiecie. Patrzycie ile % dostaliście. 5(albo 4, ale za każdym razem tyle samo i nie mniej/więcej). powtarzacie experyment kilka razy. Jeśli nie wiecie o co chodzi to do szkoły. Wynik - mniej dostaje się za utevo lux niż za exure...to przeczy waszej teorii...ehh

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:21.