Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Diablo 2 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=24425)

Athun 11-09-2007 16:51

a ja mam pytanie./..
mam czarke blizz ale chyba w nie odpowiedniej kolejnosci porozdawalem skilla =/ mam 57 lvl a dmg z blizza 2k
czy to trzeba w odpowiedniej kolejnosci rozdawac skilla zeby jak najwieksza premie miec od innych zaklec?

Diablczek 11-09-2007 17:06

Diablo jest supeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer!Zawsze wszystkich rozwalałem swoim palkiem.

=Pekin= 12-09-2007 09:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtasord (Post 243183)
jest to wyj***na gierka jedyny jej minus to to ze kosztuje 100 pln jesli chcesz grac na batllenet(ja juz sie jej dorobilem :] jak grasz czarka to najlepiej pujsc tylko i wylocznie w ogien 20(maks poz umiejentnosci) w meteor 20 w ognista kula i 20 w ognisty piorun(te dwie ostatnie ze wzgledu na to ze daja premie do meteoru od kazdego poz) tak zrobiona czarka potrafi zadawac do 16k a co do trzaskania lvl to na normalu i koszu doradzam sie pospieszyc poprosic kogos o taxi (po drodze trzeba trzasnoc 25 lvl)i wtedy spokojnie mozna wchodzic na ballrun(y)gdzi staniesz tyl;ko obok zabijajacych slugosow baala (podkreslam tylko sług baala bo baala sie nie tylka za malo expa przechodzi sie niepotrzebnie na nastepny poz trudnosci)i tak tylko stojac obok (watpie abys cos mugl zdzalac na niskim lvl) mozna trzasnoc 50 lvl i dopiero wtedy idzesz na koszmar gdzie traskasz gdzxies do 70
a co do itemow najlepiej znajduje sie je na mefisto trzeba miec tylko duzego mf(magic find)
B)
tyle co do podstaw mozna by tak pisac jeszce 4 strony ale ja ni mom tyle czasu (sorx za bledy)

jesli ktos sie ze mna nie zgadza prosze o poprawienie mnie

Meteor jest calkowicie nieskuteczny w pvp.... Przed wystrzalem na ziemi pokazuja sie ognie i przeciwnik wie juz skad uciekac. Czarodziejka idzie sie w blizzard (zamiec) i w cos jeszcze o ile dobrze pamietam.

Athun 12-09-2007 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Athun (Post 1648124)
a ja mam pytanie./..
mam czarke blizz ale chyba w nie odpowiedniej kolejnosci porozdawalem skilla =/ mam 57 lvl a dmg z blizza 2k
czy to trzeba w odpowiedniej kolejnosci rozdawac skilla zeby jak najwieksza premie miec od innych zaklec?

plz niech ktos odpowie =/

MetiuII 12-09-2007 17:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Athun (Post 1649368)
plz niech ktos odpowie =/

W co pakujesz, to zalezyz jakiej umiejetnosci chcesz walic. Niepamiętam ale żeby mieć max dmg, nie licząc itemków to będzię synergia wszystkich 4 umiejętności. Blizz, Lodowcowy pocisk, lodowcowy grot i cos tam jeszcze czego nie pamietam xD Jak chcesz walic z lodowcowego grota czy tam najlepszego lodowego pocisku to go maxujesz, a jak z blizza to max blizza robisz to proste ;) później pokolei maxujesz synergie i z zbroją żmijomaga (czy jakos tak) siatka archanoidow, duchem, podroznikami, kalejdoskopem mary, piesciami maga, helmem i rozdzka tal rasha i odrobina wprawy jestes nie do zabicia na duelach.

Wybaczcie jezeli popelnilem bledy w nazwach ale dawno nie gralem. xD

TaH 12-09-2007 17:56

up
no faktycznie z tekim setupem idziesz na 1 strzala ...

kołbaś 12-09-2007 21:09

Boze w zyciu nie widzialem wiekrzych bzdur zwiazanych z eq jak wypisane przez ciebie. Czlowiek wes lepiej poczytaj pare poradnikow itp.

.Matrik. 12-09-2007 21:20

Cytuj:

Ble.... Diablo II SUX !! Tam tylko chodzisz i klikasz, chodzisz i klikasz nic prawie nie jest zwiazane z systemem D&D ( jest to oczywiscie tylko moje zdanie ) Polecam Baldur's Gate 2 !!!!!!!!!!!!!
Co ma piernik do wiatraka?

Radix 12-09-2007 22:05

Smieszne jest to, ze w BG tez praktycznie tylko siekasz, lupiesz i trzaskasz. Moze ma to powiazanie z pewnego rodzaju fabula, ale nie ma co sie oklamywac - nie ma tam nic z rasowego RPG. Diablo jest dobre dla rozrywki i internetu, a nie dla pojedynczego gracza. No i jak na slasha ma swoj nietypowy i indywidualny klimat, ktorego dluuugo nic nie przebije.

Athun 12-09-2007 23:15

wiem co to jst synergia;/
chodzi o to ze ja roznie rozdawalem skille raz jeblem tu raz tu i tak roznie, nie ze najpierw wymaxowalem blizza
tylko np mialem 5 w lodowcowy grot i dopiero pozniej... m,am nadzieje ze wiesz o co mi chodzi...
raz dodaje tu raz tam
i wydaje mi sie ze zjebalem se postac;/

kołbaś 13-09-2007 07:38

powiedz dokladnie albo najlepiej zrob ss i pokaz tutaj jak rozlozyles pkt w tym drzewie.

Maggic 13-09-2007 10:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Athun (Post 1649905)
wiem co to jst synergia;/
chodzi o to ze ja roznie rozdawalem skille raz jeblem tu raz tu i tak roznie, nie ze najpierw wymaxowalem blizza
tylko np mialem 5 w lodowcowy grot i dopiero pozniej... m,am nadzieje ze wiesz o co mi chodzi...
raz dodaje tu raz tam
i wydaje mi sie ze zjebalem se postac;/

Blizz - 20
Lodowe Uderzenie - 20
Lodowy Grot - 20
Lodowy Pocisk 20
Telekineza - 1
Teleport - 1

ewentualnie możesz dać w Ciepło 1
a reszte punktów pakuj w Mistrzostwo. Najlepiej jak najszybciej wymaksować te 4 umiejętności a potem już masz lajtowo. Jeżeli straciłeś nie potrzebnie jakieś punkty to radzę zrobić czarkę od nowa.

Athun 14-09-2007 14:46

boshe... wiem jak w co dawac skille tylko chodzi o to ze chyba rozdalem skille w nieeodpowiedniej kolejnosci !

Misza 14-09-2007 14:46

To nieważne. Na wyższych lvlach się wyrówna, a postaci szkoda.

TuRiSmO 14-09-2007 20:21

Jedz W Zimno :) Kiedys NA BN Trafilem Serią W BArba I sie Nie Podniósł :P

Misza 15-09-2007 00:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TuRiSmO (Post 1651651)

AFKował? (pytanie retoryczne)

MetiuII 15-09-2007 12:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kołbaś (Post 1649669)
Boze w zyciu nie widzialem wiekrzych bzdur zwiazanych z eq jak wypisane przez ciebie. Czlowiek wes lepiej poczytaj pare poradnikow itp.

Słuchaj nie potrzebuje poradników. Miałem naoczne dowody -.- To jest i tak tylko wersja dla biedniejszych >,< Nikt ci nie wykołuje enigme, hoto i inne itemki od tak -.- A to co napisałem wcześniej można czasem dostać zadarmo. Jeśli cie kręci granie na poradnikach to twoja sprawa, mi sprawia przyjemność kiedy sam dojde co i jak w grze. No ale skoro jesteś taki mądry, to podaj dosyć tani set dla blizz czarki. Ciekaw jestem, z którego poradnika skopiujesz. Oazy czy Imperium ?:>

Co do pytania Athuna, to nie rób nowej postaci tylko mówiłem, maxuj wszystko od głównego czaru jaki masz zamiar używać. Później 2 w kolejności i tak do końca. Jeżeli grasz na BN ( a tak zakładam) to nie ma sensu robić nowej postaci. Poprostu BallRunujesz aż wszystko wyrównasz. Powodzenia :P

@ Down
A ty okaż ludziom przedewszystkim trochę szacunku, bo wypowiedziemi "boshe" tego nie robisz. To ty tutaj prosisz o pomoc...

Athun 15-09-2007 12:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez TuRiSmO (Post 1651651)

juz od jakichs 2 stron gadam ze wale w blizza a ty z tekstem jedz w zimno =/
czytaj posty zanim cos napiszesz

kołbaś 15-09-2007 20:20

Tani set ?? ok moze byc nawet talrasha choc bardziej pasuje do fire no ale od biedy. No a w 2 lapce bezoki mur. Ja sam na poczatku albo prawie wszystko sam wyloocilem albo nawet za darmo dostlem(perfect bezoki) I uwiez mi talrash mu na poczatek starczy dopuki sie zcegos fajniejszego nie dorobi robiac kuznie/taxi/mf'ujac.

Bluray 21-09-2007 16:00

Grałem w Diablo 1, ale na pewno opłaca się kupić 2?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:07.