![]() |
Ja powiem tak na swiatach drogich co niedawno powstaly jasne ze dragon lanca, ale gdy serv jest juz tani i ceny sa niskie to giant sword przewyzsza troche dragon lance
Sam bym teraz wybral swordy dzieki Bright Swordowi ale gdy wejdzie jakis podobny axe to nawet bym sie niezastanawial. |
Moim zdaniem to lanca ale jezeli jestes knightem to gs bo rycerz szybciej awansuje w walce mieczem :D
|
Gdzie to usłyszałeś?? z tego co ja wiem knight awansuje we wszystkim tak samo.
(Przepraszam że pisze w temacie w którym nikt dawno nie pisał) |
Moim zdaniem swordy tak czy tak sa najlepsze wole miec 1 atk mniej i 6 def wicej niz mniej defa sam biegam z gsem na noie pozatym ejst brigh sword ktorego mozna kupic juz za 20k a ma 36/30 wiec swordy rzdza :D
|
a ja powiem tak jak jestes sorc albo druid to bardziej dl bo wazy kolo 60 a gs jakos 180 wiec ja sobie odpuszcze te 6 obrony z broni na rzecz 120 capa co moge na runki prznaczyc
i jest pewna zecz jaka zaobserwowalem ja mam dl skile 70/63 lvl 44 i im wiecej trenuje to moja dl jest slabsza jak mialem skile 55/50 i lvl 28 to bardzo czesto zabijalem minosy na strzal za 100 i nara a teraz mam z tym prawdziwy problem robilem duela z knightem warham skile 71-73(nie pamietam dokladnie)/70 albo cos jego lvl to kolo 18 byl aha equp mielsmy taki sam oprocz broni wiec albo cos im sie poje@#lo ze statami broni w tej tibi albo nie oplaca sie tronowac i mozna dorwac stonecuter axe(50/30 jednoreczny) nie great axe great axe(52/30) jest 2 reczny |
jak jestes Sorkiem to bardziej przyda Ci sie d-lance bo jest lzejscy i mozesz miec wiecej runkow a dla knight'a polecam GS'a bo Knight'y maja duzo Cap'a :D
|
Cze
:) Pozdro All
A więc tak moim zdaniem lepsze jest Dragon Lance od Giant Sworda poniewaz: 1: Jest o wiele tansze:DL-20k-30k;GS-70k-90k.(zalezy oczywiscie jaki świat),2: Ma wiecej atak o 1 ale to naprawde duzo daje.3: Jeszcze łatwiej jest dostac axe ringa niz sword ringa.4: DL jest prawie o 3 razy lżejsze od GS.5: I jeszcze Dragon Lance wypada ze slabszych potworkow a zeby wypadl GS to trzeba sie wybrac na powaznego hunta6: mniejsza strata kasy wracie zgubienia. :) To all Tibia&Hip Hop to zaje...iste sprawa!! :) Tibia Rulezzzz :) |
Ja stawiam na...War Hammer !
Myślcie sobie co chcecie, ale ta broń jest dla mnie cenniejsza i lepsza niż GSword czy DLance. Dlaczego ? Kosztuje tylko 2-5k, a staty ma bardzo dobre, w końcu to typowa, dwuręczna broń (atk.45 def.10). Osobiście testowałem ją na potworach i pojedynkach wiele razy i zwykle nie widzałem żadnej zasadniczej różnicy między GS'em a WH, czy DL. |
Cytuj:
:O On topic: Ja tez mialem taki sam dylemat, wybralem axe ten wiekszy atak naprawde jest potem widoczny nawet bardzo. Np FS vs FA Def tylko 4 gorszy ale za to 3 ataku wiecej, ja radze axe ale decyzje podejmiesz sam! :P (BIERZ AXE!!! :D ) |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:43. |